e-OYUN 2002

0
FZ
14-16 Haziran 2002 tarihleri arasında İstanbul'daki Askeri Müze'de düzenlenecek olan e-OYUN 2002 etkinliğine tüm oyunseverler davetli.

Oyun dalındaki üretilen son teknolojinin tanıtılacağı ve eğitim, benzetim (simülasyon), eğlencenin oyunla birleştiği bir platformun yaratılacağı bu etkinlikte küçük büyük tüm oyun severlerin ve oyun üreticilerinin bir araya gelmesi amaçlanmakta.

Oyun, eğitim, benzetim ve eğlence dalında tüm firmaların ürünlerini sergileyeceği bu etkinlikte ayrıca oyun yazılım ürünleri ve kullanımı konusunda seminerler de verilecek.

Görüşler

0
FZ
Hatırlatayım dedim, tüm oyunseverlere ;-)
0
FZ
e-OYUN fuarı başladı! Kaçırmayın!
0
FZ
e-OYUN fuarı başladı! Kaçırmayın!!!
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Semineri (Ankara) : Linux`ta Oyunlar

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara Üniversitesi'nde bir linux semineri düzenliyor. 18.30'da başlayacak olan seminerde, linux için geliştirilen çeşitli popüler oyunlar anlatılacak. "Penguenler bile eğlenmek ister". - Detaylı Bilgi -

Muhakeme Yürütme ve Karar Vermede Buluşsal Yöntemler

FZ

Seminer özeti: Klasik rasyonalizm öğretilerini temel alan araştırmalar, insanların zihinsel süreçlerini (muhakeme yürütme ve karar verme) çeşitli matematiksel ve istatistiki modellere dayanarak açıklamaya çalışırlar.

İnsan davranışları ve modeller arasındaki uyuşmazlıkların ise ya modellerin yetersizliği ya da birtakım bilişsel önyargılar sonucu oluştuğu düşünülür. Klasik rasyonel normların altında yatan varsayım, insanın belirli bir durum karşısında doğru karar verebilmesi için, elindeki bütün bilgileri göz önüne alması ve bunları bir şekilde birleştirerek işlemesi gerekliliğidir. Oysa insanların karar verme sürecinde bu kadar detaylı analizler yaptıkları ve insan beyninin kısa sürede bu kadar yüksek miktarda hesaplamalar yapabileceği oldukça şüphelidir.

Bu konuşmada, klasik yaklaşımlardan radikal bir şekilde ayrılan ve zihinsel süreçlerin birtakım buluşsal yöntemler vasıtasıyla gerçeklendiğini savunan yaklaşımlar anlatılacaktır. İnsanlar, içinde bulundukları durumlara bağlı olarak farklı buluşsal yöntemler kullanmaktadırlar. Bunlardan karar verme süreci açısından temel oluşturan bir kaç tanesinin çalışma prensipleri açıklanacak ve çeşitli örneklerle gerçek hayatta da geçerli oldukları gösterilecektir.

7D5 Demoscene Partisi - 17/18 Eylül

Ragnor

Artık gelenekselleşen 7DX demo partileri serisi bu yıl da 7D5 ile devam edecek. 17-18 Eylül tarihlerinde İstanbul Maltepe Üniversitesi - Maltepe Eğitim Köyünde yapılacak olan partiye bu yıl Teknoloyi Televizyonu sponsorluk yapacakmış.

Efsane Bilgisayar Bilimci Prof. Rusins Freivalds'ın Boğaziçi'ndeki Semineri

FZ

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden Prof. Cem Say bildiriyor:

"Letonya Bilimler Akademisi üyesi ünlü TCS'cı Rusins Freivalds (1975'te olasılıksal algoritmaların deterministik olanlara bir üstünlüğü olduğunun ilk ispatını yaptı, 1981'de sonlu bellekli ve "az hatalı" olasılıksal makinelerin sonlu bellekli deterministik makinelerden daha güçlü olduğunu ispatladı, state sayısı avantajının boyutunu da daha yeni ispatlamış görünüyor,) 17 Kasım Pazartesi günü bölümümüzü ziyaret edecek, sanırım saat 14'te de bir seminer verecek (özet aşağıda). Davetlisiniz."

Linux Semineri (Ankara) : Redhat Linux Kurulumu

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara Üniversitesi'nde linux semineri düzenliyor. Seminerde, ay başında yeni sürümünü çıkaran günümüzün popüler Linux dağıtımlarından Redhat'deki yenilikler, kurulum incelikleri ve çeşitli özellikler anlatılacaktır. Saat 18.30'da başlayacak olan seminer, her zaman olduğu gibi tüm ilgilenenlerin katılımına açık ve ücretsiz. - Ayrıntılı bilgi -