YTÜ Matematik Mühendisliği, Oracle Veritabanı Kavramlarına Giriş Semineri

0
ibalpinar

Yıldız Teknik Üniversitesi, Matematik Mühendisliği tarafından 26 Nisan 2009 Pazar günü Oracle Veritabanı Kavramlarına Giriş ve Staj Günlükleri konulu gün boyu ücretsiz seminerler düzenlenmektedir.

Seminerleri CETURK Ekibi'nden Hasan Tonguç YILMAZ verecektir.

Yer: Yıldız Teknik Üniversitesi, Beşiktaş Kampüsü, Oditoryum
Saat: 09:00-17:00
Afiş için tıklayınız
Seminere kayıt olmak için tıklayınız:

İçerik:

  • 1: Introduction to Oracle
  • 2: Data Blocks, Extends and Segments
  • 3: Tablespaces, Datafiles and Control Files
  • 4: Transaction Management
  • 5: Startup, Shutdown
  • 6: Oracle Architecture
  • 7: Concurrency and Consistency
  • 8: Statement Processing and CBO
  • 9: "SQL, PL/SQL and Java" ve "Redo Internals"
  • 12: Partitioning

Orjinal Duyuru

Görüşler

0
nehuse
İstanbulda olsam katılmak isterdim şu ana kadar oracle database kullanma imkanım olmadı.Oracle da ne varki diğerlerinin yapamadığı işleri yapıyor ve bu işten çok büyük paralar kazanabiliyor.
0
roadrunnermerlin
kayıt olmak için facebook sayfasına yönlendirilmiş ancak ne facebook hesabım var ne de yeni bir tane açmak istiyorum. bu nedenle kayıt olayını nasıl halledeceğiz?
0
aircanada
neden sadece facebook üzerinden kayıt alındığını anlamadım doğrusu hesabı olmayanlar için acil bişeler düşünmeliler.
0
roadrunnermerlin
ben direkt kendisine sordum, sabah gelin sorun olmaz dedi. kayıt olayı kaç kişi geliri hesaplamak içinmiş yani.

http://tonguc.blogspot.com/2009/03/oracle-veritaban-kavramlarna-giris-ve.html
0
Tarık
güzell, burdan anlaşılıyor ki güzel ülkemde organizasyon özürlülerde seminer meminer vermeye başlamışlar. hayırlısı bakalım...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2009: Épilogue et audiovisuels - Part 1

FZ

Bir etkinlik daha bitti. Daha doğrusu iki etkinlik bitti. İstanbul Bilgi Üniversitesi olarak 2003 yılında başlattığımız ve bir gelenek haline getirdiğimiz, yurtiçinden ve yurtdışından özgür yazılımla ilgili değerli konukları ağırladığımız Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2009 ve 8. Linux Şenliği etkinliklerinin ardından görsel ve işitsel materyal desteği ile kısa kısa notlar geçelim, "video isteriz!" diye haykıran, ilim irfan ateşi ile bağrı yanan heveslileri de bir nebze tatmin edelim istedik. Sürç-ü lisan eylersek yahut Hay Definişın (Yüksek Tanım) videoların Flashlanmış, aklanmış paklanmış ele avuca gelir haliyle bir rahatsızlık yaratırsak affola...

Etkinliğin esaslı konuklarından Douglas Crockford ile başlayalım, aşağıda da göreceğiniz gibi kendisi gayet güzel İngilizce konuşmanın ötesinde harikulade JavaScript kodu yazan, bu becerisini şimdilik Yahoo'nun hizmetine sunan hacker bir şahsiyet. Web tarayıcısı olarak Firefox kullanıyor, NoScript extension'ı ile kendi yazdığı haricinde hiçbir JS kodunu çalıştırmıyor, jslint gibi araçlarla kalbinizi kırmayı seviyor. Ayrıca şu kritik soruyu sorduğunu duyduğum tek insan: "Tamam JavaScript en sevdiğiniz dil olmayabilir ama Document Object Model gibi bir şey ile uğraşırken acaba favori diliniz size ne kadar yardımcı olacaktı?"

Neden Kuantum Kriptografi?

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümünce düzenlenen haftalık seminer dizisinin bu haftaki konuğu Aarhus Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümünden Thomas Pedersen.

AmigaOne ve AmigaOS 4.0 İstanbul'da!

dcc

Türk Amiga kullanıcıları 19 Aralık Pazar günü İstanbul, Üsküdar'da buluşuyor. Toplantıda yeni MicroA1-C ve AmigaOne'ların yanı sıra, Amiga'nın yeni işletim sistemi OS 4.0 ve PowerPC Linux sürümleri de tanıtılacak. Başlıca etkinlik listesi şöyle:

İzmir'de Linux Semineri

o_ozardic

6 Nisan'da İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde bir Linux semineri var. Doğan Zorlu'nun vereceği "Linux ve Özgür Yazılım Üzerine Sohbetler" konulu seminer M01 no'lu anfide saat 17:00'de başlayacak. Seminer, herkese açıktır, herkes davetlidir.

Ayrıntılı bilgi için: http://seminer.linux.org.tr/