LKD Amblem/Logosu için Tasarım Çağrısı

0
dfisek
Linux Kullanıcıları Derneği'nin ilk amblem+logo tasarımının üzerinden 4-5 yıl geçtiği ve 400+ üyelik bir tabana ulaştığı bu zamanda, bir amblem+logo değişikliğine gidilebileceği önerisi birçok üyeden gelmekte.

Başta üyelerimiz olmak üzere Linux ve özgür yazılımlara gönül vermiş herkese, Linux Kullanıcıları Derneği'nin yeni amblem+logosu için tasarım yapmaları ve önermeleri için çağrıda bulunuyoruz.
Derneğin kuruluşundan beri kullanılmakta olan logo+amblemi derneğin web sitesinde bulabilirsiniz -- http://www.lkd.org.tr/logo/lkd4.jpg

Önerilen amblem+logolar arasından seçim, üyelerimiz arasında yapılacak elektronik oylama sonucunda belirlenecek.

Amblem, derneğe görsel kimlik kazandıran, sözcük özelliği göstermeyen, soyut veya nesnel görüntülerle ya da harflerle oluşturulan simgeler olmalı.

:: Amblem hedef kitle tarafından kolay algılanabilir olmalıdır.

:: Amblemin taşıdığı renk, biçim ve diğer grafiksel öğeler çağdaş değerleri çağrıştırabilmelidir.

:: Amblem, görenlerde derneğin esas faaliyeti hakkında çağrışım yapabilmelidir.

:: Amblem tasarımı özgün ve yeni olmalıdır.

:: Amblem, benzerlerinden ayırt edilebilir özelliklere sahip olmalıdır.

Logo, derneği tanıtmak amacıyla tipografik harflerden oluşturulan sözcüklerin marka veya amblem özelliği taşıyan simgeler haline dönüşmüş biçimleri olmalı.

:: Logo, özgün ve dikkat çekici bir görünüme sahip olmalıdır.

:: Logo okunaklı olmalı ve izleyicinin algılamasında kargaşaya yol açmamalıdır.

:: Logo derneği çağrıştırabilmelidir.

:: Logo bakış yakalayıcı ve dikkat çekici tasarıma sahip olmalıdır.

:: Logo benzer kurumlar tarafından kullanılan tipografik karakterlerden ayırt edilebilmelidir.

Amblem+logo örneklerinin uzun kenarı 12 cm ve 2.5 cm olan 2 ayrı örnek, hem renkli hem de siyah-beyaz olarak 300 dpi TIFF ya da PNG biçiminde ve 72 dpi JPEG hazırlanması gerekmektedir. Böylece tasarımın farklı alanlarda kullanımı mümkün olacaktır (antet, faks, afiş, rozet, üye kartı, ...).

Son tasarım gönderme tarihi 15 Eylül 2004'tür. Tasarım göndermek için lütfen bilgi@lkd.org.tr adresi ile bağlantıya geçiniz.

İlgili Yazılar

Web 2.0 ve Türkiye Fırsatları

yenimo

Webrazzi.com'un yazarı Arda Kutsal'ın konuk olarak katılacağı Web 2.0 ve Türkiye Fırsatları semineri 16 Aralık Cumartesi Saat 13:30'da Genç Girişimciler Kulübü'nde düzenlenecek.

NOVA: Evrim ve Zeki Tasarım Film Gösterimi @ Boğaziçi

FZ

2-6 Mart haftasi için, NOVA film-programının ikinci ve son duyurusu:

NOVA: Evolution vs Intelligent Design (112 dk.)

Zaman: Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma 17:00 (yaklasik sure: iki saat, 18:00'da 5 dakikalık ara)

Yer: Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüs, "yeni bina" (NH), 101 no.lu sinif.

İlk hafta NOVA gosterimleri sorumlusu: EF İlköğretim Fen Bilgisi Öğretmenligi Programı

NOVA film programları daha ziyade fen ve mühendislik dallarında merak edilen, araştırılan konuları teknik ayrıntılarına girmeden, sahanın önemli kişilerinin katılımıyla, genel olarak sohbet tadında, ama ana fikirleri açıklayarak ve tarihçesiyle, dramatize ederek tanıtmaktadır. Bazı bilim bulgularının ise (evrim gibi) toplumda kabulü zaman almakta, tartışmalara neden olmaktadır. Sadece fen ve mühendislik değil, sosyal bölümlerimizin hocaları ile öğrencileri de NOVA filmlerini zevkle izleyebilir.

OSCON 2007 Videoları Yayında

zekzekus

Bu haberde de sözü edilen sunumlardan bazılarının video çekimleri yayınlanmış durumda. Özellikle 3 saat süren "A Taste Of Haskell" sunumu dikkat çekici gözüküyor. Uzunluğu nedeniyle ikiye bölünen sunumun görüntülerine ulaşılabilecek adresler şöyle:

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2006

butch

Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 24-25 Şubat 2006 tarihleri arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi - Dolapdere kampüsünde gerçekleştirilecek. Sloganı "Gelecek: Şimdi" olan etkinliğe katılacak konulardan bazıları şöyle:

Alan Turing Günleri (Güncellendi)

bulento

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri, TUBITAK’ın katkılarıyla bu yıl 'Turing Günleri'nin 4.'sünü düzenlemektedir.

'Turing Günleri', uluslararası katılımlı bilimsel bir sempozyum olarak organize edilegelmektedir.