LKD Amblem/Logosu için Tasarım Çağrısı

0
dfisek
Linux Kullanıcıları Derneği'nin ilk amblem+logo tasarımının üzerinden 4-5 yıl geçtiği ve 400+ üyelik bir tabana ulaştığı bu zamanda, bir amblem+logo değişikliğine gidilebileceği önerisi birçok üyeden gelmekte.

Başta üyelerimiz olmak üzere Linux ve özgür yazılımlara gönül vermiş herkese, Linux Kullanıcıları Derneği'nin yeni amblem+logosu için tasarım yapmaları ve önermeleri için çağrıda bulunuyoruz.
Derneğin kuruluşundan beri kullanılmakta olan logo+amblemi derneğin web sitesinde bulabilirsiniz -- http://www.lkd.org.tr/logo/lkd4.jpg

Önerilen amblem+logolar arasından seçim, üyelerimiz arasında yapılacak elektronik oylama sonucunda belirlenecek.

Amblem, derneğe görsel kimlik kazandıran, sözcük özelliği göstermeyen, soyut veya nesnel görüntülerle ya da harflerle oluşturulan simgeler olmalı.

:: Amblem hedef kitle tarafından kolay algılanabilir olmalıdır.

:: Amblemin taşıdığı renk, biçim ve diğer grafiksel öğeler çağdaş değerleri çağrıştırabilmelidir.

:: Amblem, görenlerde derneğin esas faaliyeti hakkında çağrışım yapabilmelidir.

:: Amblem tasarımı özgün ve yeni olmalıdır.

:: Amblem, benzerlerinden ayırt edilebilir özelliklere sahip olmalıdır.

Logo, derneği tanıtmak amacıyla tipografik harflerden oluşturulan sözcüklerin marka veya amblem özelliği taşıyan simgeler haline dönüşmüş biçimleri olmalı.

:: Logo, özgün ve dikkat çekici bir görünüme sahip olmalıdır.

:: Logo okunaklı olmalı ve izleyicinin algılamasında kargaşaya yol açmamalıdır.

:: Logo derneği çağrıştırabilmelidir.

:: Logo bakış yakalayıcı ve dikkat çekici tasarıma sahip olmalıdır.

:: Logo benzer kurumlar tarafından kullanılan tipografik karakterlerden ayırt edilebilmelidir.

Amblem+logo örneklerinin uzun kenarı 12 cm ve 2.5 cm olan 2 ayrı örnek, hem renkli hem de siyah-beyaz olarak 300 dpi TIFF ya da PNG biçiminde ve 72 dpi JPEG hazırlanması gerekmektedir. Böylece tasarımın farklı alanlarda kullanımı mümkün olacaktır (antet, faks, afiş, rozet, üye kartı, ...).

Son tasarım gönderme tarihi 15 Eylül 2004'tür. Tasarım göndermek için lütfen bilgi@lkd.org.tr adresi ile bağlantıya geçiniz.

İlgili Yazılar

Bilgisayar Bilimleri Seminerleri - Internet Güvenliği

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafından düzenlenen seminerlerin dokuzuncusunda konu "Internet Güvenliği".

Bu seminerin konuşmacısı Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Müh. bölümünden Doç. Dr. Kemal Cılız.

Tarih: 13 Mayıs 2002, Pazartesi
Saat: 19:00
Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi, Kuştepe Kampüsü, Akademik Kurul Odası

Seminer : Java Server Faces(JSF) ve Apache MyFaces

anonim

Konu: JSF(Java Server Faces) ve Apache MyFaces
Yer: Odtü Teknokent İkizler
Tarih: 26 Mayıs Cuma
Süre: 1.5-2 saat
Konuşmacı:Çağatay Çivici(www.jroller.com/page/cagataycivici)

İTÜ Matematik ve Bilg. Kulübü İnternet Haftası Etkinlikleri

oeylem

10-11-12 Nisan 2002; 8-21 Nisan internet haftası kapsamında 10-12 Nisan tarihleri arasında İstanbul Teknik Üniversitesi Maslak kampüsünde "İnternet Teknolojileri Semineri" adıyla bir organizasyon düzenlemiş bulunmaktayız. Seminerimize İş'te Yatırım (İş Bankası), Superonline, TürkNet, Ford-Otosan, Turcom, Yeni-bir (Hürriyetim) ve Radikal gibi birçok firma katılacaktır.Seminerimizde internette kariyer planlama, internet üzerinden interaktif bankacılık ve finans işlemleri, mobil servisler , internetin sosyal etkileri gibi çeşitli güncel konular sunulacaktır.

II. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği programı belli oldu!

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin bu yıl ikincisini 1-4 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da Yıldız Teknik Üniversitesi'nde düzenlediği II. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği'nin programı duyuruldu. 90'ın üzerinde teknik seminer, başarı öyküsü ve serbest tartışmanın yer aldığı programda özgür yazılımların hemen her rengini bulmak mümkün. Şenliğe geri sayım başladı... -Ayrıntılı Bilgi-

Doğadan Esinlenen Bilgi İşlem

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümünün düzenlediği kamuya açık bilgisayar bilimlerinin gelecek haftaki konuğu İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Dr. Şima Uyar.

"Nature Inspired Computing" başlığı altında doğadaki fenomenlerden esinlenerek geliştirilen bilgi işlem uygulamalarına değinecek olan Dr. Uyar, evrimsel algoritmalar, karınca kolonisi optimizasyonu, yapay bağışıklık sistemleri, yapay sinir ağları, vb. konulara değinecek ve özelikle evrimsel algoritmaların uygulama alanları üzerinde duracak.