LKD Amblem/Logosu için Tasarım Çağrısı

0
dfisek
Linux Kullanıcıları Derneği'nin ilk amblem+logo tasarımının üzerinden 4-5 yıl geçtiği ve 400+ üyelik bir tabana ulaştığı bu zamanda, bir amblem+logo değişikliğine gidilebileceği önerisi birçok üyeden gelmekte.

Başta üyelerimiz olmak üzere Linux ve özgür yazılımlara gönül vermiş herkese, Linux Kullanıcıları Derneği'nin yeni amblem+logosu için tasarım yapmaları ve önermeleri için çağrıda bulunuyoruz.
Derneğin kuruluşundan beri kullanılmakta olan logo+amblemi derneğin web sitesinde bulabilirsiniz -- http://www.lkd.org.tr/logo/lkd4.jpg

Önerilen amblem+logolar arasından seçim, üyelerimiz arasında yapılacak elektronik oylama sonucunda belirlenecek.

Amblem, derneğe görsel kimlik kazandıran, sözcük özelliği göstermeyen, soyut veya nesnel görüntülerle ya da harflerle oluşturulan simgeler olmalı.

:: Amblem hedef kitle tarafından kolay algılanabilir olmalıdır.

:: Amblemin taşıdığı renk, biçim ve diğer grafiksel öğeler çağdaş değerleri çağrıştırabilmelidir.

:: Amblem, görenlerde derneğin esas faaliyeti hakkında çağrışım yapabilmelidir.

:: Amblem tasarımı özgün ve yeni olmalıdır.

:: Amblem, benzerlerinden ayırt edilebilir özelliklere sahip olmalıdır.

Logo, derneği tanıtmak amacıyla tipografik harflerden oluşturulan sözcüklerin marka veya amblem özelliği taşıyan simgeler haline dönüşmüş biçimleri olmalı.

:: Logo, özgün ve dikkat çekici bir görünüme sahip olmalıdır.

:: Logo okunaklı olmalı ve izleyicinin algılamasında kargaşaya yol açmamalıdır.

:: Logo derneği çağrıştırabilmelidir.

:: Logo bakış yakalayıcı ve dikkat çekici tasarıma sahip olmalıdır.

:: Logo benzer kurumlar tarafından kullanılan tipografik karakterlerden ayırt edilebilmelidir.

Amblem+logo örneklerinin uzun kenarı 12 cm ve 2.5 cm olan 2 ayrı örnek, hem renkli hem de siyah-beyaz olarak 300 dpi TIFF ya da PNG biçiminde ve 72 dpi JPEG hazırlanması gerekmektedir. Böylece tasarımın farklı alanlarda kullanımı mümkün olacaktır (antet, faks, afiş, rozet, üye kartı, ...).

Son tasarım gönderme tarihi 15 Eylül 2004'tür. Tasarım göndermek için lütfen bilgi@lkd.org.tr adresi ile bağlantıya geçiniz.

İlgili Yazılar

Linux Semineri : SuSe Linux Kurulumu

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Cumartesi günü Istanbul'da Linux'a sorunsuz ve kolay başlangıç yapmak isteyenlere yönelik bir linux semineri düzenliyor. Günümüzün popüler dağıtımlarından olan SuSe Linux'un kurulumunun, basit ayarlarının, YAST2 kullanımının anlatılacağı seminer boyunca Linux hakkında temel bilgiler verilecek, karşılaşılabilecek potansiyel problemlerden ve çözümlerinden bahsedilecek. Internet Teknolojileri Derneği'nin ev sahipliği yaptığı seminer saat 15.00'te başlıyor. - Ayrıntılı Bilgi -

YTÜ Matematik Mühendisliği, Oracle Veritabanı Kavramlarına Giriş Semineri

ibalpinar

Yıldız Teknik Üniversitesi, Matematik Mühendisliği tarafından 26 Nisan 2009 Pazar günü Oracle Veritabanı Kavramlarına Giriş ve Staj Günlükleri konulu gün boyu ücretsiz seminerler düzenlenmektedir.

Seminerleri CETURK Ekibi'nden Hasan Tonguç YILMAZ verecektir.

Ruby on Rails Semineri..

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, EMO'nun desteği ile 12 Kasım 2005 tarihinde İstanbul Elektrik Mühendisleri Odası'nda "Ruby on Rails" semineri düzenliyor. Hüseyin Gömleksizoğlu'nun vereceği seminer saati 13:30. Seminer, önceki LKD seminerleri gibi herkesin katılımına açık ve ücretsiz. Herkesi bekliyoruz!

Ayrıntılı bilgi için: http://seminer.linux.org.tr/

PostgreSQL 8.0'ın Yenilikleri Semineri

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, 1 Aralık 2004 Çarşamba günü saat 18:30'da Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kırmızı Salon'da bir seminer düzenliyor. Seminerde, dünyanın en gelişmiş açık kaynak kodlu veritabanı sunucusu olan PostgreSQL'in 8.0 sürümü ile gelen önemli özellikleri, uygulamalı olarak anlatılacaktır. PostgreSQL'e geçiş yapmayı düşünenler için, diğer veritabanları ile bazı karşılaştırmalar da yapılacaktır.

Ayrıntılar: http://seminer.linux.org.tr/

INET-TR 2003 İçin Geri Sayım Başladı: 11-13 Aralık

FZ

Türkiye'de Internet ve bilgi işlem teknolojileri ile ilgili grupları biraraya getirerek İnternet'i tüm boyutlarıyla tanıtmak, geliştirmek, tartışmak, İnternet teknolojileri ile toplumsal verimliliği arttırmak ve toplumun dikkatini olabildiğince bu yöne çekmek amaçlarıyla ulusal boyutta düzenlenen geleneksel INET-TR konferansı bu sene yine pek çok deneyimli konuşmacıya evsahipliği yapacak.

Benim en çok dikkatimi çeken başlıklardan birkaçı: Mono ile C#/.NET, E-Posta Sunucularda Filtreleme, Linux 2.6 Çekirdeği ve Güvenlik, Linux ile Gömülü Sistemler ve Linux ile Kablosuz (Wireless) Ağlar.

Detaylı bilgi için buraya bakabilirsiniz.

Düzeltme: Dr. Akgül´ün yolladığı e-postayı biraz karışık bir kafa ile okumak sureti ile yanlış bilgilendirme yapmışız, Turquaz ve Samba seminerleri INET-TR kapsamında ve belirlenen tarihlerde değilmiş. Uyarısı için Doruk Fişek´e teşekkür eder, gereksiz heyecan ve yanlış bilgilendirme için en içten özülerimizi sunarız.