IstSec 2009 Capture The Flag Yarışması

0
onal
IstSec 2009′da düzenlenecek CTF yarışmasına kayıt olmak için bugün son gün(Aslında FM networkü için kayıtları tekrar açtık).
Siz de kendinize güveniyor ve bu işi yaparım diyorsanız yirmi kişilik "Beyaz Şapkalı Hacker" arasından şık bir Samsung Netbook kazanmak için acele edin.

CTF'e kayıt olmak için ctf@istsec.org adresine bugün saat 16:00'a kadar CTF başlık bir e-posta göndermeniz yeterlidir. CTF şartları ve detaylar için

Görüşler

0
sundance
Sabah erken vakitte etkinliğin yapılacağı MS Binası'na gittik.

Sağolsunlar, her türlü lojistik hazırlığı yapmışlardı. Yer olarak seçtikleri alan da oldukça makul ve rahattı. Hatta, Bilgi'den alışık olduğumuz bir kampüs havası da yok değildi. Belki de Google'ın getirdiği akademi ve iş dünyası sinerjisinin diğer firmalar tarafından da desteklenmesinin bir örneği olarak yapılmış bir şey. Kısaca organizasyonda altyapı açısından hiçbir eksiklik hissedilmiyordu. Mehmet Üner'e ve diğer emeği geçen herkese bu açıdan çok çok teşekkürler.

Juri üyeleri olarak, birbirini yüzyüze görmemiş olanlarımız (herkes herkesi tanıyor malum) yüzyüze tanıştılar.

Ardından bir bekleyiş başladı. Hacker'ı beklerken modundaydık. Acaba kimse gelmezse, ya da "ulan yirmi kişi onaylattı, nasıl gelmezler" ve "yahu koskoca -pardon- miniminnacık netbook veriyoruz, yine de niye gelmezler"e kadar birsürü şey konuşuldu.

Sonunda Godot geldi, kendisi Ankara'dan gelen bir lise öğrencisi suretinde bize gözüktü. (okulu kırmış olma ihtimali olduğundan burada ismini açık etmeyeceğiz :).Açıkcası çok da mutlu olduk, bir tek kişi bile katılsa yarışmaya verecez bu netbooku modundaydık.

Etkinliğin hain planlamacısı (mastermind) Huzeyfe, senaryo üstünde son dakika değişiklikleri yaptı bir kaç tane.

Sonra iki kişi daha geldi falan derken altı ekiplik bir grupla çalışmalar başladı.

Onlar penetrasyon testi yaparken tecrübesiz olabilirdi, ama biz juri, penetrasyon testi senaryosu hazırlamanın da ne kadar zor bir şey olduğunu birfiil gördük. Yaptığınız senaryonun hiçbir şekilde patlatılamaz olmasından, gelecek olan insanların bilgi seviyelerine göre, herkesin oradan bir şeyler başardım hissiyle ayrılmasına imkan tanıyacak kadar geniş olmasına kadar çok çeşitli şeyleri düşünmek planlamak gerekiyordu.

Bir taraftan da, arkadaşlarımızın hazırladığı oldukça doyurucu seminerler verildi. Bu seminerlere olan ilgi de beklenenin (en azından benim beklediğimin) kat be kat üstündeydi.

Günün sonunda herne kadar yarışmanın bir tek birincisi olsa da, sanırım herkes kazanmış hissiyle mekandan ayrıldı. Zira, konuşulan konular, kurulan sohbetler çok güzeldi.

Resimler için Mehmet Üner'in bloguna bakabilirsiniz.

http://mehmetuner1.spaces.live.com/blog/cns!5923FBE8B9F30C1A!921.entry
0
conan
Saldiri trafiklerini kaydettiniz mi?
0
onal
Baslarken dusuncemiz tum trafigi kaydetmekti fakat oyuncularin olusturdugun yogun trafikte ortamdaki sunucu(Sanal sunucu) bayagi zorlandi. Sunucunun ozellikleri cok iyi olmasina ragmen beklemedigimiz bir trafik gelince trafik izleme isini bastan iptal ettik.
0
warex
Buralara sigmadi. Biraz uzun ve merak edenler icin CTF yarismasini biraz daha anlatan bir yorum yazdim. http://onalti.blogspot.com/2009/06/istsec-2009-ve-ctf.html
0
onal
IstSec sunum ve fotoğraflarına ulaşmak için
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Dinamikler 2006 Kongre Duyurusu

SHiBuMi

İstanbul Proje Yönetimi Derneği tarafından her yıl düzenlenen Dinamikler Kongresi, bu yıl Dinamikler 2006 adı altında 7-8 Nisan 2006 tarihlerinde İstanbul Teknik Üniversitesi Ayazağa Kampüsü, Süleyman Demirel Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

2006 kongresinin teması Yenilikçilik, Girişimcilik ve Finans olarak belirlenmiş. Panel başlıkları arasında "Girişimcilik ve Gençler", "Girişimci Projeleri Finansmanı" gibi konular yer alıyor.

II. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği programı belli oldu!

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin bu yıl ikincisini 1-4 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da Yıldız Teknik Üniversitesi'nde düzenlediği II. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği'nin programı duyuruldu. 90'ın üzerinde teknik seminer, başarı öyküsü ve serbest tartışmanın yer aldığı programda özgür yazılımların hemen her rengini bulmak mümkün. Şenliğe geri sayım başladı... -Ayrıntılı Bilgi-

Linux Semineri : Linux Sistem Güçlendirme (Hardening)

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Cumartesi günü İstanbul'da bir linux semineri düzenliyor. Linux işletim sisteminizi daha güvenli hale getirmeniz için dikkat etmeniz gereken püf noktaların anlatıldığı seminer saat 15.00'de başlayacak. Seminer her zaman olduğu gibi ilgilenen herkesin katılımına açık. - Ayrıntılı Bilgi -

Pear Nedir? Ne Sağlar?

adervis

İNETD tarafından düzenlenen "Pear Nedir? Ne Sağlar?" isimli seminer 02 Aralık 2006 tarihinde IBM Linux Merkezinde yapılacak.
Konuşmacı : Umut IŞIK

Linux Semineri : Bilgi Güvenliği Temel Kavramları

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü saat 18.30'da linux semineri düzenliyor. Ankara Üniversitesi'ndeki seminerde, bilgi güvenliği kavramı, amacı ve süreçteki aşamaları anlatılmakta. Güvenlik politikaları, uygulamaları ve denetleme mekanizmaları örneklerle açıklanırken; güvenlik duvarı, saldırı tespit sistemi ve sanal özel ağ sistemi gibi güvenlik uygulamalarının kısa mimarileri de anlatılacak. - Ayrıntılı bilgi -