Neden Kuantum Kriptografi?

0
FZ
İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümünce düzenlenen haftalık seminer dizisinin bu haftaki konuğu Aarhus Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümünden Thomas Pedersen.
İngilizce konuşma özeti aşağıdaki gibidir:

"With the discovery of quantum computation the security of public key cryptography is threatened. On the other hand quantum communication offers us new revolutionary posibilities in cryptograhy. Using quntum communication we can expand cryptographic keys as much as we please using "quantum key exchange protocols". In this seminar we will briefly introduce quantum computation, and take a look at how close (or rather far away) we are to implementing quantum computers. The central part of the seminar is about a simple variant of the famous "Bennett, Brassard Qunatum Key Distribution Protocol" (often called BB84). The BB84 protocol has already been implemented and can be bought online!"

Seminer halka açık olup 10 Kasım 2005 Perşembe günü, Dolapdere Kampüsü'ndeki Mahkeme Salonunda, saat 17:00'da başlayacaktır.

Görüşler

0
Zebani
Ya sanırım bilişim İstanbul 'a taşınmak şart. Anadolu 'da yaşamak ölüm. :) Bütün seminerler, bütün ilginç konular hep İstanbul 'da. Ya da bir bilişim atılımı yapıp Anadolu 'yu bilişimdolu haline getirmek lazım!!! :)
0
syntor
ah birde bilgi üniversitesi dışındaki üniversitelerdeki etkinlikler de burada yer alsa... ayrıca siteye gonderdigim haberler yayinlanmiyor nedense, editor bunun nedeni ile ilgili bir cevap yazsa mutlu olacagim..
0
syntor
ah birde bilgi üniversitesi dışındaki üniversitelerdeki etkinlikler de burada yer alsa... ayrıca siteye gonderdigim haberler yayinlanmiyor nedense, editor bunun nedeni ile ilgili bir cevap yazsa mutlu olacagim..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İnternet Yasakları - Temel Haklar veÖzgürlükler Söyleşisi

anonim

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) tarafından “İnternet Yasakları-Temel Haklar ve Özgürlükler” konulu söyleşi düzenleniyor. İnternet sitelerine erişimin engellenmesi ile ifade özgürlüğünün kısıtlanmasının ele alınacağı söyleşi, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden Dr. Kerem Altıparmak’ın katılımıyla gerçekleştirilecek. Söyleşi, 10 Haziran Çarşamba günü saat 19:00’da EMO Konferans Salonu’nda yapılacak.

Erlang ile Geliştirilmiş Bir Dağıtık Anlık Mesajlaşma Uygulaması

FZ

Güncelleme: Bilgi Üniversitesi'ndeki bir organizasyon değişikliğinden ötürü seminer ileriki bir tarihe ertelenmiştir.

Seminer: Erlang ile Geliştirilmiş Bir Dağıtık Anlık Mesajlaşma Uygulaması

Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere Kampüsü, Mahkeme Salonu (harita - ulaşım)
Tarih: 19 Mart 2009 Perşembe, 17:00
Konuşmacı: Gökhan Olgun

Erlang fonksiyonel programlama diline dair kısaca tarihi ve teknik bilgi verildikten sonra prosesler arası veri iletişim örnekleri sunulacak ve daha sonra anlık mesajlaşma sisteminin Erlang ile nasıl hazırlandığı gösterilecektir. Ardından şu anda MyNet'te çalışmakta olan uygulamanın beta sürümüne dair kısa bir demo yapılacaktır.

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2007

butch

Bu yıl beşincisi düzenlenecek Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri, 3-4 Mart 2007 tarihleri arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi - Dolapdere kampüsünde gerçekleştirilecek.

Özgür Web Teknolojileri 2010 Programı Yayınlandı

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği ve Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar Topluluğu'nun 15-16 Ekim tarihlerinde düzenlediği Özgür Web Teknolojileri Günleri 2010'un etkinlik programı açıklandı.

Sponsorluğunu Uygun Teknoloji, Gittigidiyor.com ve OBSS'nin yaptığı etkinlikte 2 gün boyunca 3 paralel salonda 40'ın üzerinde konuşmacı seminerler, atölyeler ve kısa bildirilerle bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaşıyor.

Çeşitli programlama dillerinde web uygulamaları geliştirmekten yaygın içerik yönetim sistemlerine, kullanılabilirlikten kurumsal uygulama örneklerine dolu dolu bir içerik etkinlik katılımcılarını bekliyor.

Tüm etkinlik programı ve oturum özetleri için tıklayın.

Saatlerinizi Ayarlayın:Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri Başlıyor

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi olarak 2003 yılında başlattığımız ve bir gelenek haline getirdiğimiz, yurtiçinden ve yurtdışından özgür yazılımla ilgili değerli konukları ağırladığımız Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri etkinliğinin altıncısı 17 Nisan Cuma günü yani yarın sabah başlıyor.