Neden Kuantum Kriptografi?

0
FZ
İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümünce düzenlenen haftalık seminer dizisinin bu haftaki konuğu Aarhus Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümünden Thomas Pedersen.
İngilizce konuşma özeti aşağıdaki gibidir:

"With the discovery of quantum computation the security of public key cryptography is threatened. On the other hand quantum communication offers us new revolutionary posibilities in cryptograhy. Using quntum communication we can expand cryptographic keys as much as we please using "quantum key exchange protocols". In this seminar we will briefly introduce quantum computation, and take a look at how close (or rather far away) we are to implementing quantum computers. The central part of the seminar is about a simple variant of the famous "Bennett, Brassard Qunatum Key Distribution Protocol" (often called BB84). The BB84 protocol has already been implemented and can be bought online!"

Seminer halka açık olup 10 Kasım 2005 Perşembe günü, Dolapdere Kampüsü'ndeki Mahkeme Salonunda, saat 17:00'da başlayacaktır.

Görüşler

0
Zebani
Ya sanırım bilişim İstanbul 'a taşınmak şart. Anadolu 'da yaşamak ölüm. :) Bütün seminerler, bütün ilginç konular hep İstanbul 'da. Ya da bir bilişim atılımı yapıp Anadolu 'yu bilişimdolu haline getirmek lazım!!! :)
0
syntor
ah birde bilgi üniversitesi dışındaki üniversitelerdeki etkinlikler de burada yer alsa... ayrıca siteye gonderdigim haberler yayinlanmiyor nedense, editor bunun nedeni ile ilgili bir cevap yazsa mutlu olacagim..
0
syntor
ah birde bilgi üniversitesi dışındaki üniversitelerdeki etkinlikler de burada yer alsa... ayrıca siteye gonderdigim haberler yayinlanmiyor nedense, editor bunun nedeni ile ilgili bir cevap yazsa mutlu olacagim..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2009: Épilogue et audiovisuels - Part 3

FZ

Birinci ve ikinci bölümden sonra üçüncü bölüm ile sevenlerimizin karşısındayız. Bu seferki konuklarımız bilgi çıkarımı (information retrieval) uzmanı Özgür Yılmazel ve besteci Mehmet Okonşar:

Onbinlerce belge, yazı, ürün ismi, makale, belge, vb. metin üzerinde, Türkçenin inceliklerinden faydalanarak indeksleme ve arama yapmak için ne kullanırsınız? MySQL, PHP ve PostgreSQL sizin yerinize olayı bitirmiş mi? Konu kapanmış mı? Elinizdeki çekiç ile her şey birer çivi gibi mi görünüyor? O halde bir daha düşünün yahut Apache Lucene projesine de katkıda bulunan ve akademik hayat ile sanayi işbirliğinin güzel örneklerini veren Özgür Yılmazel'in Açık Kaynak ve Özgür Yazılım Günleri 2009'daki videosunu izleyin diyoruz:

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2006

butch

24-25 Şubat 2006 tarihlerinde gerçekleşecek etkinlik programı oluşmaya başladı. Bu adreste bulabileceğiniz programa ek olarak daha önceki etkinliklere gelenlerin hatırlayacağı BS2(Büyük Salon), LKD seminerlerine ayırılmış durumda. LKD programının detayları da yakında yayınlanacak.

Ciddi bir katılım beklenen etkinlik, bu yıl sizlerin de ilgisini çekebilecek bazı yenilikler içeriyor.

Linux Semineri : Linux İşletim Sistemi

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Cumartesi günü İstanbul'da Internet Teknolojileri Derneği'nin ev sahipliği yaptığı bir linux semineri düzenliyor. Özellikle linux'a yeni başlamak isteyenlere hitap eden ve linux işletim sisteminin genel özellikleri ile kullanım alanlarının anlatılacağı seminer saat 15.00'te başlayacak. - Ayrıntılı Bilgi -

Bilişim Sektöründe Örgütlenme Paneli

anilK

Bilişim Sektöründeki örgütlenme ve sendikalaşma sürecinin yaygınlaşması için 5 Eylül Cuma günü "Bilişim Sektöründe Örgütlenme" konulu bir panel düzenleniyor.

3. Ulusal Dijital Tasarım Sempozyumu ve Sergisi

mentat

24-26 MAYIS 2005 tarihlerinde, Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryum'unda 3. Ulusal Dijital Tasarım Sempozyumu Ve Sergisi düzenleniyor. Detaylı bilgi ve seminer programına buradan ulaşabilirsiniz.