Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2009: Épilogue et audiovisuels - Part 3

0
FZ
Birinci ve ikinci bölümden sonra üçüncü bölüm ile sevenlerimizin karşısındayız. Bu seferki konuklarımız bilgi çıkarımı (information retrieval) uzmanı Özgür Yılmazel ve besteci Mehmet Okonşar:

Onbinlerce belge, yazı, ürün ismi, makale, belge, vb. metin üzerinde, Türkçenin inceliklerinden faydalanarak indeksleme ve arama yapmak için ne kullanırsınız? MySQL, PHP ve PostgreSQL sizin yerinize olayı bitirmiş mi? Konu kapanmış mı? Elinizdeki çekiç ile her şey birer çivi gibi mi görünüyor? O halde bir daha düşünün yahut Apache Lucene projesine de katkıda bulunan ve akademik hayat ile sanayi işbirliğinin güzel örneklerini veren Özgür Yılmazel'in Açık Kaynak ve Özgür Yazılım Günleri 2009'daki videosunu izleyin diyoruz:

Akademik dünya ve endüstriden bunalıp sanatın doruklarında gezinmek isteyenler için de uygun videolarımız yok değil. Konser piyanistliği ve bestecilik etkinliklerinin yanı sıra teknoloji ve müzik alanlarında kapsamlı çalışmalara imza atan, TRT 2'de yayınlanan "Müzik ve Teknoloji" televizyon dizisi ve Hamamatsu Yamaha fabrikalarında verdiği "Teknolojinin Sanatçıya Getirdikleri" başlıklı bir konferans vermiş olan ve vakti zamanında AT&T'nin sponsorluğunda yayınlanan, Tim Thompson'un yarattığı, açık kaynaklı Keykit MIDI yazılım sistemine katkılarda bulunan Mehmet Okonşar'dan klasik müziğin ve GNU/Linux'un inceliklerini dinlemek istiyorsanız aşağıdaki video tam size göre:



Not: Okonşar'ın "Kaleidoscopes" No.2 prömiyerini bu akşam Cemal Reşit Rey'de dinleyebilirsiniz.

İlgili Yazılar

Linux kapı kapı dolaşıyor...

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, Internet Haftası 2002 etkinlikleri çerçevesinde I.Gezici Linux Seminerleri'ni düzenliyor. 8-21 Nisan tarihleri arasında Mersin - Kayseri - Niğde - Elazığ - İzmir ve Afyon'a gidecek olan gezici linux seminerleri; Türkiye'de Internet Konferansı, Akademik Bilişim gibi organizasyonlara, Ankara ve İstanbul'daki linux seminerlerine katılamayan ancak Linux'a ilgi duyan insanlara ulaşmayı amaçlıyor. - Ayrıntılı bilgi -

Linux Semineri : Kurumsal PKI Uygulamaları

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, 10 Ekim Çarşamba günü saat 18.30'da Ankara Üniversitesi'nde bir linux semineri düzenliyor. Açık anahtarlı şifreleme kullanımının yaygınlaşması ile, mektup alışverişinin yanında bir çok alanda açık/özel anahtar ile çalışılabileceği ortaya çıktı. Kurumsal uygulamalarından bahsedilecek ve neden uygulanması gerektiğinin üzerinde durulacaktır. Kurumsal uygulamalara örnek olarak, fiziksel giriş çıkış kontrolü, sunuculara erişim ve kimlik tespiti verilebilir.

Packet Radio ve Linux

larweda

Linux Kullanıcıları Derneği Çarşamba günü Kablosuz Networkler (Packet Radio) ve Linux semineri düzenliyor. Konular:
  • "Amatör Radyo AX25 paketleri üzerinden TCP-IP paketlerinin taşınması
  • Linux'un encapsulation ve "gatewaying" için kullanılması
  • Ortam bağımsız, düşük güçlü radyolarla portable network erişimleri. Linux kernelinin encapsulation yapma ozelligi ve linux uzerinde calisan FBB, NOS programlarinin tanitimi, kurulumu`nun da anlatılacağı seminer saat 18.30'da Ankara Üniversitesi'nde. Salonun krokisi ve Ankara seminer programı burada.
  • İNETD Seminerlerinde Bu Hafta: İki Seminer Birden

    adervis

    Bu hafta İNETD Teknoloji Seminerlerin'de iki seminer birden yapılacak. İlk seminer "Linux İle Ağ Yönetimi" Can Uğur AYFER ve Yavuz Selim KÖMÜR tarafından, ikinci seminer "Linux Bant Genişliği Yönetimi" Serkan Kenar tarafından verilecek.

    Etkinlik önceden kayıt olmak koşulu ile herkese açık ve ücretsiz. Seminerler IBM Linux Merkezi'nde 24 Mart 2007 tarihinde saat 14:00'de başlayarak arka arkaya yapılacak.

    Web Güvenlik Topluluğu Buluşması - 26 Eylül

    anonim

    Web Güvenlik Topluluğu tarafından düzenlenen web güvenliği etkinliğine web güvenliği ile ilgilenen herkes davetlidir.