1. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği Klibi

0
Dee
16-19 Mayıs 2002 tarihinde Linux Kullanıcıları Derneği tarafından düzenlenmiş olan şenlikteki amatör kamerayla yapılan çekimlerden çıkan görüntülerden derlenen 6 dakikalık klip seminer.linux.org.tr adresinde download'larınıza amade. (43 MB)

Film, divx formatında. Sisteminizde yoksa, ilgili codec'i aşağıdaki adreslerden indirebilirsiniz : Linux için,Windows için.

İyi seyirler...

Görüşler

0
anonim
Valla çok hoşuma gitti.Mükemmel olmuş yapanların ellerine sağlık.Gaza geldim seneye sunum için proje hazırlıyacağım :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

4. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği'nden Notlar

tongucyumruk

Bir şenlik daha geride kaldı. Dört gün boyunca eğlenildi, seminerlere girildi ve oyunlar oynandı. Bana da şenliğin ardından olan bitenleri özetlemek düştü.

Aslında son zamanlarda ülkemizde de yaygınlaşan blog olgusu ve özellikle GNU/Linux konusu ile ilgili insanların bloglarının bir anlada "harmanlandığı" Gezegen Linux gibi sayfalar sayesinde çoğu insan şenliğe katılanların bloglarından şenliği günü gününe takip etme fırsatı buldu. Ben de biraz blog ayarında son dört gündeki gözlemlerimi topluca burada paylaşmayı tercih ettim.

Linux Semineri : PHP ile PostgreSQL Uygulamaları

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, İstanbul'da Cumartesi günü bir seminer düzenliyor. Saat 15:00'te başlayacak olan seminerde PHP programlama dili ile dünyanın en gelişmiş açık kaynak kodlu veritabanı sunucusu olan PostgreSQL'in birlikte çalışmaları ele alınıyor. PHP programlama dilinde yer alan PostgreSQL veritabanı sunucusuna erişim ve işlem fonksiyonları incelenerek, fonksiyonlar örnek uygulamalar ile anlatılacak. -Ayrıntılı Bilgi-

ACM İstanbul Buluşmaları #2

butch

ACM İstanbul Bölümü (ACM Istanbul Chapter) dahilinde aylık olarak düzenlenen toplantıların ikincisi 5 Ocak 2011'de gerçekleştiriliyor. Detayları bu haberin devamında, ACM Istanbul Bölümü ana sayfasından ya da Bilgisayar Bililmleri Bölümü ACM sayfasından öğrenebilirsiniz.

UYMS '05 Ulusal Yazılım Mühendisliği Sempozyumu ve Sergisi

FZ

22, 23 ve 24 Eylül 2005 tarihlerinde ODTÜ'de düzenlenecek sempozyumun amacı, Yazılım Mühendisliği alanında ulusal ölçekte bir durum tespiti yapmak, bu alandaki evrensel değişimi ve gelişimi irdeleyerek, geleceğe yönelik yeni açılımlarda bulunmaktır. UYMS’05, yazılım mühendisliği alanındaki bilgi ve katkıları paylaşmayı ve çözüm yollarında ortaklaşmayı hedeflemektedir. Yazılım mühendisliği alanında yapılan akademik ve endüstriyel çalışmaları bir arada sunmaya çalışacak olan UYMS’05, bu alandaki güncel sorunları tartışmaya açma platformu oluşturacaktır.

Sempozyumda sunulacak bildirilerin yanısıra, "Yazılım Mühendisliği Perspektifinde Özgür Yazılım - Açık Kaynak Kod", "Standartlaşma ve Sertifikasyon", "Yazılım Sektörü Çalışanlarının Sorunları" gibi paneller de düzenlenecektir. Buna ek olarak sempozyuma yurtdışından Türk ve yabancı bilimadamları da davetli konuşmacı olarak katılacaktır.

Linux Semineri (İstanbul) : SQL`e Giriş

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, İstanbul'da Cumartesi günü Internet Teknolojileri Derneği'nin ev sahipliği yaptığı bir linux semineri düzenliyor. Veritabanı sunucularında kullanılan standart sorgulama dili SQL'in anlatılacağı seminer saat 15.00'te başlayacak. -Ayrıntılı Bilgi-