26LINUX222

0
penguencg
26LINUX222 etkinliği, 3-4 Kasım 2007 tarihleri arasında, Eskişehir Büyükşehir Sanat Merkezi TurgutÖzakman Sahnesi'nde gerçekleştirilecek.

Tüm Linux'a ve özgür yazılım camiasında gönül verenleri, yeni başlayan kullanıcıları, başlamak isteyen yeni meraklıları bekliyoruz.
Program:

Birinci gün (3 Kasım 2007 Cumartesi)

10:00 - 10:30
Açılış Konuşması Türker Gülüm (Linux KullanıcılarıDerneği)

10:30 - 11:30
Panel - Bilişim SektörüDışındakiler Linux'u nasıl kullanıyor?
Panel Yöneticisi: Refik Ayata
Konuşmacılar: Mehmet Sucu (Cumhuriyet Gazetesi), Av. Ayşegül Köksal

11:30 - 12:00
Özgür Yazılım veİş Modelleri
Sinan Alyürük (Linux KullanıcılarıDerneği)

12:00 - 13:00 Öğle Arası

13:00 - 14:00 Pardus Talat Uyarer

14:00 - 15:00 Basın Dünyasında Özgür Yazılım Kullanımı
Mehmet Sucu (Cumhuriyet Gazetesi)

15:15 -16:30 Özgür Yazılım ve Patentler
Av. Mehmet Ali Köksal (K&G Avukatlık Bürosu), Av. Gökçe Çobansoy

İkinci gün (4 Kasım 2007 Pazar)

10:30 - 11:30
XEN ile Linux sunucularda sanallaştırma
H. Kerem Cevahir

13:00 - 14:00
Linux ile elektronik devre tasarımı ve programlaması
Kaya Tütüncüoğlu

14:30 - 15:30
Panel - Bilişim Suçları, Sosyal Mühendislik ve Hukuk
Çağlar Ülkü Derner (Linux KullanıcılarıDerneği), Dr. Muammer Ketizmen (AnkaraÜniversitesi Hukuk Fakültesi), Av. Bahar Angıç(Egemenoğlu Hukuk Bürosu)

15:40 - 16:40 Python ile programlama Talat Uyarer

Etklinlik yeri:
Büyükşehir Sanat Merkezi TurgutÖzakman Sahnesi
2 Eylül Cad. Çınar Sok No:1 (TANSAŞ'ın yanı) Eskişehir

Katılım ücretsiz ve herkese açıktır.

İlgili Yazılar

1. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği Klibi

Dee

16-19 Mayıs 2002 tarihinde Linux Kullanıcıları Derneği tarafından düzenlenmiş olan şenlikteki amatör kamerayla yapılan çekimlerden çıkan görüntülerden derlenen 6 dakikalık klip seminer.linux.org.tr adresinde download'larınıza amade. (43 MB)

Film, divx formatında. Sisteminizde yoksa, ilgili codec'i aşağıdaki adreslerden indirebilirsiniz : Linux için,Windows için.

İyi seyirler...

Principles of Programming using Javascript, in this Web 2.0 era

fkoksal

Güncelleme: etknlik tarihi ve saati değişmiştir.

13 Haziran Cuma günü saat 14:00'da İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümünde "Reinventing Programming Education in the Web 2.0 era" başlıklı bir seminer düzenlenecektir. Seminer Dolapdere kampüsünde gerçekleşecektir ve herkese açıktır. Konuşma ve konuşmacı ile ilgili ayrıntılar aşağıdaki gibidir.

Saatlerinizi Ayarlayın:Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri Başlıyor

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi olarak 2003 yılında başlattığımız ve bir gelenek haline getirdiğimiz, yurtiçinden ve yurtdışından özgür yazılımla ilgili değerli konukları ağırladığımız Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri etkinliğinin altıncısı 17 Nisan Cuma günü yani yarın sabah başlıyor.

Bilgi Güvenliği Semineri

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü'nün seminerleri devam ediyor.

Bugün (Pazartesi) akşam 18:30'da, Kuştepe kampüsündeki akademik kurul odasında verilecek olan seminerin konusu : Bilgi Güvenliği. Seminer, Computer Associates Türkiye Genel Müdürü Hakan Turgut tarafından verilecek, ilgililere duyurulur.

Bilgisayar Bilimleri bölümünün ana sayfasına bakacak olan arkadaşlar Mayıs haftasının ilk haftasonunun Turing Haftasonu olarak ele alınarak konu ile ilgili yurtdışından gelecek olan araştırmacıların verecekleri seminerler dizisinin de haberini okuyabilirler. Süreç içinde konu ile ilgili gelişmelerden fazlamesai.net üyelerini haberdar edeceğim.

Gezici Linux Seminerleri başlıyor!

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin Anadolu'nun çeşitli şehirlerinde düzenlediği gezici linux seminerleri yaz döneminin ardından tekrar başlıyor. 7-8 Ekim'de Hatay'da Mustafa Kemal Üniversitesi'nde, 9-10-11 Ekim'de Adana'da I. Çukurova Sanayi ve Ticaret Fuarı'nda ve 11-12 Ekim'de Karaman'da Selçuk Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu'nda gün boyunca Linux seminerleri yapılacak. Kendi şehrinizde yalnız bir penguen olduğunuzu mu düşünüyorunuz? İşte bir araya gelme fırsatı...