Seminer: Açık Kaynaktan Faydalanmak

0
gokhanozbulak
Hakia çalışanı, Read/WriteWeb analisti,Grou.ps'nun kurucusu Emre Sokullu 'Açık Kaynaktan Faydalanmak' konulu bir seminer vermek üzere 23 Kasım Cuma günü saat 18:00'da Dokuz Eylül Üniversitesi Alsancak DESEM'de olacak.
Seminer İçeriği:
Açık Kaynak sadece bir felsefe mi? Açık kaynağı nasıl bireysel ve ulusal ekonomik gelişimimiz için kullanabiliriz? Açık Kaynak iş modelleri ve Açık Kaynak Pragmatizmi

Seminer ücretsizdir, herkesi bekliyoruz.

Görüşler

0
Betelgeuse
Benzer bir seminer yakın bir zamanda İstanbulda da olacak mı?
0
gokhanozbulak
Bizim planladığımız bir etkinlik yok İstanbul için. Ama Emre Sokullu'yu Amerika'ya dönmeden yakalayabilirseniz eminim talebinizi geri çevirmeyecektir.
0
Betelgeuse
Türkiye'deki yazılım piyasasının hali malum. Piyasa'nın hemen hemen tamamı Microsoft firmasının peşine takılmış durumda, Bir kaç örnek dışında özgür yazılım konularından haberi olan yazılım şirketi yok. İçlerinde en vizyon sahibi olanlarının vizyonu da .NET denen ortamdan ötesini göremiyor. Bu firmaların yöneticilerine yönelik aydınlatıcı seminerlere ihtiyaç var. Türkiye'deki işletmelerin büyük çoğunluğu KOBİ denen işletmeler ve bunların da özgür yazılımlar kullanmalarının önündeki en büyük engel kullandıkları ticari yazılımların windows üzerinde çalışması. Bu ticari yazılımları üreten yerli yazılım sektörüne yönelik bir etkinlik de henüz göremedim.
0
parahat
:) acaba bunları yazarken hakia'nın da .NET ile geliştirdiğini biliyor muydunuz?
0
FZ
:)
0
emresokullu
.NET != !open source
0
FZ
Ama bazıları = doğuştan fanatik

;-)
0
Betelgeuse
.NET ile open source projeler gelişitirilebilir ama .NET'in çalıştığı platform open source olmadıktan sonra bunun ne faydası var? Geliştirilen uygulamalar open source olsa bile windows işletim sisteminde çalışmak zorunda kalacaksa nasıl olacak? Bilmediğimden soruyorum...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Seminer : Java Server Faces(JSF) ve Apache MyFaces

anonim

Konu: JSF(Java Server Faces) ve Apache MyFaces
Yer: Odtü Teknokent İkizler
Tarih: 26 Mayıs Cuma
Süre: 1.5-2 saat
Konuşmacı:Çağatay Çivici(www.jroller.com/page/cagataycivici)

Paralel Bilgi İşlem: Parlalel önşartlı iteratif yöntemler ve matris bölümlemesi

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü bu hafta, Salı günü damardan bilgisayar bilimciler ve paralel hesaplama ile ilgilenenler için bir seminer düzenliyor. Bu haftanın konuğu Bilkent Üniversitesi´nden Dr. Bora Uçar.

Bilimsel bilgi işlemde iteratif yöntemler çözüme erişmek için çok kullanılmaktadır. Bu yöntemdeki her bir iterasyondaki çekirdek işlem belli bir katsayı matrisi ile seyrek bir matrisin ya da vektörün çarpılması işlemidir.

Bu konuşmada Dr. Bora Uçar, iteratif yöntemlerin etkili şekilde nasıl paralel hale getirilebileceğinden bahsedecek ve bu bağlamda kullanılan hiperçizgelerin nasıl kullanılabileceğini gösterip bileşik hiperçizgelerin, paralleleştirme problemini standart hiperçizge bölümlemesi terimleri ile ifade edilebilir hale getirdiğine dikkat çekecektir.

Detaylı bilgi için (eğer hala okuyorsanız :) buraya bakın.

Linux Semineri : Gentoo Linux Kurulumu

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara'da bir linux semineri düzenliyor. Yeni ve gözde dağıtımlardan biri olan Gentoo Linux'un yapısı ve kurulumunun anlatılacağı seminer saat 18.30'da başlıyor. Gentoo, emerge paket sistemi ve kurulum aşamasında Linux'un işlemciye göre optimizasyon ve özelleştirilebilmesi ile uzman kullanıcıların ilgisini çekiyor. -Ayrıntılı Bilgi-

İNETD Semineri: Web Uygulama Güvenliği

adervis

IBM Linux Merkezi'nde yapılan İnternet Teknolojileri Derneği Seminerleri, 10 Şubat 2007 saat 14:00'da Fırat OKAY'ın "Web Uygulama Güvenliği" konulu semineri ile devam ediyor.
Seminerler herzaman olduğu gibi herkese açık ve ücretsiz.

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2006

butch

Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 24-25 Şubat 2006 tarihleri arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi - Dolapdere kampüsünde gerçekleştirilecek. Sloganı "Gelecek: Şimdi" olan etkinliğe katılacak konulardan bazıları şöyle: