Seminer: Açık Kaynaktan Faydalanmak

0
gokhanozbulak
Hakia çalışanı, Read/WriteWeb analisti,Grou.ps'nun kurucusu Emre Sokullu 'Açık Kaynaktan Faydalanmak' konulu bir seminer vermek üzere 23 Kasım Cuma günü saat 18:00'da Dokuz Eylül Üniversitesi Alsancak DESEM'de olacak.
Seminer İçeriği:
Açık Kaynak sadece bir felsefe mi? Açık kaynağı nasıl bireysel ve ulusal ekonomik gelişimimiz için kullanabiliriz? Açık Kaynak iş modelleri ve Açık Kaynak Pragmatizmi

Seminer ücretsizdir, herkesi bekliyoruz.

Görüşler

0
Betelgeuse
Benzer bir seminer yakın bir zamanda İstanbulda da olacak mı?
0
gokhanozbulak
Bizim planladığımız bir etkinlik yok İstanbul için. Ama Emre Sokullu'yu Amerika'ya dönmeden yakalayabilirseniz eminim talebinizi geri çevirmeyecektir.
0
Betelgeuse
Türkiye'deki yazılım piyasasının hali malum. Piyasa'nın hemen hemen tamamı Microsoft firmasının peşine takılmış durumda, Bir kaç örnek dışında özgür yazılım konularından haberi olan yazılım şirketi yok. İçlerinde en vizyon sahibi olanlarının vizyonu da .NET denen ortamdan ötesini göremiyor. Bu firmaların yöneticilerine yönelik aydınlatıcı seminerlere ihtiyaç var. Türkiye'deki işletmelerin büyük çoğunluğu KOBİ denen işletmeler ve bunların da özgür yazılımlar kullanmalarının önündeki en büyük engel kullandıkları ticari yazılımların windows üzerinde çalışması. Bu ticari yazılımları üreten yerli yazılım sektörüne yönelik bir etkinlik de henüz göremedim.
0
parahat
:) acaba bunları yazarken hakia'nın da .NET ile geliştirdiğini biliyor muydunuz?
0
FZ
:)
0
emresokullu
.NET != !open source
0
FZ
Ama bazıları = doğuştan fanatik

;-)
0
Betelgeuse
.NET ile open source projeler gelişitirilebilir ama .NET'in çalıştığı platform open source olmadıktan sonra bunun ne faydası var? Geliştirilen uygulamalar open source olsa bile windows işletim sisteminde çalışmak zorunda kalacaksa nasıl olacak? Bilmediğimden soruyorum...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ücretsiz Linux Eğitimleri Başlıyor!

tongucyumruk

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere Kampüsü'ndeki IBM İleri Araştırmalar Merkezi'nde ücretsiz GNU/Linux eğitimleri başlıyor. LPI sertifikasyon dökümanları çerçevesinde yürütülecek olan eğitimlerin ilk bölümü 17 Nisan Salı günü saat 19:00 - 21:00 arasında gerçekleştirilecek. Ücretsiz ve herkesin katılımına açık olan eğitim için CAS web sitesinden kayıt yaptırabilirsiniz.

Düzenli Linux Seminerleri Sonbahar Programı

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin her ay Ankara ve İstanbul'da düzenlediği seminerlerin sonbahar takvimi duyuruldu. Yeni başlayanlara yönelik Linux kurulumlarından, sunucularda e-posta filtrelemeye kadar birçok konuda penguenler buluşuyor.

İzmir'de Linux Semineri

o_ozardic

6 Nisan'da İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde bir Linux semineri var. Doğan Zorlu'nun vereceği "Linux ve Özgür Yazılım Üzerine Sohbetler" konulu seminer M01 no'lu anfide saat 17:00'de başlayacak. Seminer, herkese açıktır, herkes davetlidir.

Ayrıntılı bilgi için: http://seminer.linux.org.tr/

Koç Üniversitesi, Bi'Kereden Bi'Şey Olmaz Etkinliği

hcg

Koç Üniversitesi Bilişim Kulübü ve LKD Seminer Çalisma Grubu işbirligiyle, 12 Mart Cumartesi günü Koç Üniversitesi'nde bir etkinlik olacak.

11.00-17.00 arasında gercekleştirilecek etkinlikte dört seminer var:

  • Hakan Uygun: Özgür yazılım öğrencilere ne sağlar
  • Murat Gezer: Linux ve Özgür yazılımlara tanışma ve windowsta vazgeçemeyeceğim programlar
  • Türker Gülüm: Linux ve Özgür Yazılım ile tanışma - Masaüstü
  • Mahir B. Asut: Linux'tan nasıl para kazanılır
TBDGenc'in de desteklediği organizasyon katılmak isteyen herkese açıktır.

Bilgi İşleyen Makina Olarak Beyin - 3

FZ

Bu toplantı ülkemizde bilgi işleyen makina olarak beyin ile ilgili konularda çalışan araştırmacıların bir araya gelmesini ve yaptıkları bilimsel veya uygulamalı çalışmalar hakkında bilgi alış verişinde bulunmasını sağlamak amacı ile 1995 ve 1997’de düzenlenen toplantıların devamı olacaktır.

Beyin ve Sinir Sistemi değişik disiplinlerin ilgisini çekmiştir. Bu toplantıda Antropoloji, Biyoloji, Dilbilim, Felsefe, Fizik, Güzel Sanatlar, Hukuk, Kimya, Matematik, Mühendislik, Psikoloji, Sosyoloji, Tıp gibi farklı disiplinlerin bu konuda yaklaşımları kavramsal düzeyde, günlük dille ele alınacaktır. Yarımşar günlük oturumlarda sunumların sonunda ilginç tartışmaların olması beklenmektedir.