Peer-to-Peer and Epidemic Algorithms for Distributed Computing Systems

0
FZ
Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bünyesinde düzenlenen haftalık seminerlerin bu haftaki konuşmacısı Koç Üniversitesi'nden Öznur Özkasap. Kendisi "Peer-to-Peer and Epidemic Algorithms for Distributed Computing Systems" konulu bir konuşma sunacak.
Konuşma, Dolapdere Kampüsü'ndeki Mahkeme Salonunda, 5 Ocak 2006 Perşembe günü saat 17:00'da başlayacaktır ve kamuya açıktır.

Konuşmanın İngilizce özeti:

Peer-to-peer (P2P) computing model has become an appealing alternative for building large-scale applications in distributed settings. Unlike traditional client-server model, P2P systems provide scalable, fault-tolerant and self-organizing operational environment. They offer benefits for information dissemination and sharing, efficient collaboration, real-time communication, and load-balancing in distributed platforms. However, designing scalable P2P algorithms, software tools and applications is not straightforward and remains an active area of research. In this talk, we describe some of our projects applying principles of P2P computing model for a group of research areas within distributed systems. They consist of (1) P2P Techniques for Multicast Reliability and Scalability, (2) Algorithms for P2P Epidemic Information Dissemination, (3) P2P Multipoint (MP) Videoconferencing Application. The areas that we are interested in are novel in the sense they adopt P2P techniques for better performance, reliability, and scalability.

Görüşler

0
sefalet

Konuşma İngilizce mi olacak acaba? Ya da uluslararası bir toplantı mıdır yapılacak olan?
0
innaw
Konuşma İngilizce mi olacak acaba?
bu pek belli olmuyor :) ama sunum belgesinin ingilizce olacağı yüksek ihtimal.
Ya da uluslararası bir toplantı mıdır yapılacak olan?
hayır, yazıda da belirtildiği üzere haftalık bölüm semineridir.
0
etguler
Bence konuşma İngilizce yapılsın. Daha "havalı" olur.
...günü saat 17:00'da başlayacaktır ve kamuya açıktır

Ne de olsa bizim kamumuz, İngilizceyi yalayıp yutmuş bir kamudur.

Bu olağan bir durum. Vakıf üniversitelerimizdeki konferanslarda, tüm dinleyiciler Türk oğlu Türk (ya da kimilerinin tercih ettiği üst kimlikle TC Vatandaşı oğlu TC Vatandaşı) olsa da, konuşmalar İngilizce yapılır. Bu da öyle olacak anlaşılan.
0
innaw
Vakıf üniversitelerimizdeki konferanslarda, tüm dinleyiciler Türk oğlu Türk (ya da kimilerinin tercih ettiği üst kimlikle TC Vatandaşı oğlu TC Vatandaşı) olsa da, konuşmalar İngilizce yapılır. Bu da öyle olacak anlaşılan.
genelleme yapıyorsunuz. bkz: Turing Days

Konuşmanın İngilizce yapılmasının, bilgisayar bilimleri derslerinin İngilizce yapılmasıyla aynı nedenlere sahip olduğunu düşünüyorum.
0
faraklit
Ulusal Yazılım Mühendisliği Sempozyumu '05 Türkçe olarak yapılmıştı (yabancı konuşmacıların olduğu kısımlar hariç tabi :) burdan Ramamoorthy ye tekrar saygılar) gayet de güzeldi; tabi İngilizceleriyle haşır neşir olduktan sonra terimlerin Türkçesi biraz garip gelse de anlaşılırlık bakımından hiçbir sorun olmadı.
0
sefalet
Genelleme yapmış arkadaşımız doğru söylüyorsunuz.Ama ortada genelleme yapacak bir durum var.Bırakın konferansları yüksek lisans ya da doktora düzeyinde gurup içi seminerler bile ingilizce yapılıyor.Hem de vakıf üniversitesi dışındakiler de bile.Bu durumun mantıksal olduğunu söylemek akademik düşünce dışında bir izah ister.
0
innaw
Ben de bu konuda yazacaktim, iyi oldu. "genelleme yapıyorsunuz" derken bunun her genelleme kadar doğru, her genelleme kadar yanlış olabileceğine dikkat çekmek istedim. ama net yazmamışım, ne deseniz haklısınız :)

Bu olayın vakıf üniversiteleriyle bir ilgisi yok aslında. Bu daha çok eğitim sistemimizle alakalı, biliyorsunuz. Düşünebiliyor musunuz, ülkenin başbakanı çıkıp -klasik olacak ama- halkın gözünün içine baka baka İngilizce'nin artık ilkokul bilmem kaçıncı sınıfta ne kadar yoğun olarak müfredata "yedirildiğini" övünerek anlatıyor.

Üzülerek söylüyorum ki kaynak okurken, hatta döküman yazarken Türkçe'dense İngilizce ile çok daha rahat ediyorum. Çünkü böyle eğitim almışız (bkz: Başbakan'ın söyledikleri). Bazı şeyleri "İngilizce" düşünür olmuşuz. Dil olayının ne kadar tehlikeli sonuçlara gebe olduğunu biliyoruz lakin bizler için artık çok geç. Bundan sonrası için daha köklü çözümler gerekiyor.

İngilizce eğitim alan/almış bir adama "Graph Theory" yerine "Çizgeler" dediğiniz zaman suratınıza boş boş bakacaktır. Bu çok acı, insanın kendi alanına kendi anadilinde hakim olamaması. Demek ki bilgisayarın yeteri kadar bilimini yapamıyoruz.

Diğer yandan bu işin kaynaklarının şu an çok büyük bir kısmının İngilizce olduğunu hesaba katarsak herşeye rağmen "Bilgisayar Bilimleri" eğitiminin İngilizce olmasından yanayım. Yine de, bence daha az "teslim" olarak da BB eğitimini yine İngilizce olarak yapabiliriz. Ama daha az teslim olarak.

Selamlar.
0
sefalet
katılıyorum olay sadece Vakıf üniversiteleri meselesi değil.Zamanında kollej hazırlık sınıfından başlayarak matematik derslerini ve diğer dersleri (türkçe ve din bilgisi dışında tabi) ingilizce gördükten sonra, test sorularında Türkçe ile karşılaşınca nasıl afalladığımı dün gibi hatırlıyorum.Sanki son bir iki üç sene okula giden ben değildim.Anlatımlı sorularda öyle zorlandım ki soruyu çzömek için 5 dakikamı tercüme etmek ile geçiriyordum.Bir sistem öğrenciyi bu duruma düşürmemeli.

Bilgisayar bilimlerinin ingilizce okutulmasına gerek yok eskiden ingilizce miydi ve yetiştiremedik mi bu alanda insan.İngilizce şart tabii özellikle bilişim alanında ama eğitimin dilinin ingilizce olmasına şart değil bu.

Sonra neden Türkçe doğru dürüst konuşamıyoruz diyoruz, neden birbirimize derdimizi anlatamadığımızdan bahsediyoruz.Yarattığı sorunları saymak uzun sürer üzücü tarafı bunun, telafi etmek daha fazla emek gerektiyor, o zamanda bazı şeylerin kaybolmasına engel olamıyorsunuz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Internet Portallarının Sorunları ve Çözüm Önerileri

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi´nde düzelenen panele katılanlar: yorumcu.com genel müdürü Altan Yıldız, arkadas.com genel müdürü Ali Turan Yüksel, netbul.com içerik editörü Ercüment Erkul, internethaber.com genel müdürü Hadi Ozışık, NTVMSNBC operasyon yönetmeni Can Tüzüner.

Panel Yöneticisi: Advis Akademik Danışmanlık Proje Yetkilisi Remzi Kalafat.

Detaylı bilgi burada.

UYMS '05 Ulusal Yazılım Mühendisliği Sempozyumu ve Sergisi

FZ

22, 23 ve 24 Eylül 2005 tarihlerinde ODTÜ'de düzenlenecek sempozyumun amacı, Yazılım Mühendisliği alanında ulusal ölçekte bir durum tespiti yapmak, bu alandaki evrensel değişimi ve gelişimi irdeleyerek, geleceğe yönelik yeni açılımlarda bulunmaktır. UYMS’05, yazılım mühendisliği alanındaki bilgi ve katkıları paylaşmayı ve çözüm yollarında ortaklaşmayı hedeflemektedir. Yazılım mühendisliği alanında yapılan akademik ve endüstriyel çalışmaları bir arada sunmaya çalışacak olan UYMS’05, bu alandaki güncel sorunları tartışmaya açma platformu oluşturacaktır.

Sempozyumda sunulacak bildirilerin yanısıra, "Yazılım Mühendisliği Perspektifinde Özgür Yazılım - Açık Kaynak Kod", "Standartlaşma ve Sertifikasyon", "Yazılım Sektörü Çalışanlarının Sorunları" gibi paneller de düzenlenecektir. Buna ek olarak sempozyuma yurtdışından Türk ve yabancı bilimadamları da davetli konuşmacı olarak katılacaktır.

Antalya´da iki gün boyunca linux seminerleri!

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği ve Akdeniz Üniversitesi, Antalya'da 4-5 Kasım tarihlerinde iki gün boyunca linux seminerleri düzenliyor. Temel bilgilerden sunuculara, programlamadan güvenlik duvarlarına kadar birçok konunun kapsanacağı seminerler Akdeniz Üniversitesi'nde yapılacak. - Ayrıntılı bilgi -

Packet Radio ve Linux

larweda

Linux Kullanıcıları Derneği Çarşamba günü Kablosuz Networkler (Packet Radio) ve Linux semineri düzenliyor. Konular:
  • "Amatör Radyo AX25 paketleri üzerinden TCP-IP paketlerinin taşınması
  • Linux'un encapsulation ve "gatewaying" için kullanılması
  • Ortam bağımsız, düşük güçlü radyolarla portable network erişimleri. Linux kernelinin encapsulation yapma ozelligi ve linux uzerinde calisan FBB, NOS programlarinin tanitimi, kurulumu`nun da anlatılacağı seminer saat 18.30'da Ankara Üniversitesi'nde. Salonun krokisi ve Ankara seminer programı burada.
  • Linux Semineri : IPTables ile Güvenlik Duvarı

    dfisek

    Linux Kullanıcıları Derneği, Cumartesi günü İstanbul'da Internet Teknolojileri Derneği'nde linux semineri düzenliyor. Seminerde, Linux güvenlik duvarı uygulaması olan Netfilter'in gücünü kullanmanız için gerekenler anlatılacak. Tipik erişim sınırlandırmadan, DoS saldırılarına karşı yapılabileceklere, yük dengelemeden, bant genişliği belirlemeye kadar pek çok konuda neler yapılabileceğinin anlatılacağı seminer saat 15.00'te başlayacak. - Ayrıntılı bilgi -