Linux Semineri : Blender ile 3D Modelleme

0
dfisek
Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara'da bir linux semineri düzenliyor. Linux altında Blender özgür yazılımı ile üç boyutlu modelleme yapılmasının anlatılacağı seminer saat 18:30'da başlayacak. -Ayrıntılı Bilgi-

İlgili Yazılar

Kayseri Erciyes Üniversitesi Linux Seminerleri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 15-16 Aralık 2004 tarihlerinde, Kayseri Erciyes Üniversitesi'nde dolu dolu bir program ile seminerler düzenliyor. İçerik şöyle:

Seminer: Model View Presenter tasarım kalıbı

anonim

Konu: Model View Presenter tasarım kalıbı
Yer: ODTÜ Teknokent Ikizler Konferans Salonu
Zaman: 7 Nisan Cuma 13:30 Sure 1.5 saat

MVP (Model View Presenter) tasarım kalıbı MVC (Model View Controller) tasarım kalıbının bir varyasyonu ve özellikle Rich Client GUI uygulamalarinda (WinForms, Swing'in, vb. kullanıldığı) View nesnesine ait EventHandler, ActionListener tarzı işlemleri "Presenter"a delege ederek MVC'ye göre iyi bir ayrım sağlıyor. Bu sunumda MVP'ye ait aşağıdaki konuları inceleyecegiz.

Bilgi'de Oyun Programlama Semineri

coskung

Bilgisayar Bilimleri Bölümü'nun her perşembe duzenledigi bölüm seminerleri dizisinin 10 Nisan Perşembe günkü konuğu ilk Türk oyun programlama firmalarından Yogurt Teknoloji'den Cemil Türün. Seminerde Oyun Programlama'nın temelleri anlatılacak ve bir sanal dünya oyununun demosu yapılacak. Perşembe 17.00, Dolapdere Kampüsü, Mahkeme Salonu.

Linux Semineri : Koha Kütüphane Otomasyon Sistemi

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, 2 Ağustos Cumartesi günü İstanbul'da özgür bir kütüphane otomasyon yazılımı olan Koha'nın anlatılacağı bir seminer düzenliyor. Seminerde Koha sisteminin yapısı; kütüphaneler için entegre bir sistem olarak kataloglama, opac (online public access catalogue), ödünç verme, üye yönetimi ve satınalma gibi modülleri anlatılacak. Saat 15:00'te başlayacak seminer, her zaman olduğu gibi tüm ilgilenenlerin katılımına açık ve ücretsiz. - Ayrıntılı Bilgi -

XQ2DB Semineri

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi bilgisayar seminerlerine devam ediyor. Bilgisayar Bilimleri bölümü tarafından organize edilecek olan son seminerin konusu: XQ2DB : Bir "XQUERY - İlişkisel Veritabanı Yönetim Sistemi" Arayüzü.

Söz konusu seminerin konuşmacısı Oxygen Technologies şirketinden Cengiz Erdoğan. Yer ve tarih bilgilerine gelince:

Yer : İstanbul Bilgi Üniversitesi, Kuştepe Kampüsü, Akademik Kurul Odası
Tarih: 25 Mart 2002, Pazartesi
Saat : 18:30