Müzik Eşliğinde Bir Sohbet: Fikri Mülkiyet

0
FZ
Ülkemizde daha pek çok şeyin geçmişi, kültürel altyapısı, manevi coğrafyası oluşmadan bir anda kendimizi fikri mülkiyet, GPL, yazılım patentleri, Creative Commons gibi tartışmaların içinde bulmuş haldeyiz, kafalar karışık ve dahi "filanca lisans ise kayıtsız şartsız sizindir..." gibi cümleler belki bu kafa karışıklığının çok küçük bir göstergesi, buzdağının görünen ucu.

Durum bu iken deneyimli bir bilgisayar uzmanı ile müzik eşliğinde sohbete ne dersiniz? İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölüm Başkanı Chris Stephenson 22 Şubat Perşembe günü, saat 17:00'da, Dolapdere Kampüsündeki Mahkeme Salonunda katılımcılarla sohbet edecek.
Chris Stephenson ile müzik eşliğinde bir sohbet. Fikri mülkiyet, son dönemlerin en cok kullanılan kelimelerinden. Neden? Hayatımızı nasıl etkiliyor?

Fikri mülkiyet haklarının bu kadar çok ve katı vurgulanmasından kimler çıkar sağlıyor, kimler zarar görüyor?

Yazılımdan çok hayattan bahsedilecek. Aslında yazılımdan neredeyse hiç bahsedilmeyecek. Sohbet Türkçe'de olup, herkese açık olacak.

Görüşler

0
masmavi
Selam, bir süredir anonim olarak siteyi takip ediyorum. Bugün de üye olmak nasip oldu :)

Gördüğüm kadarı ile seminer/eğitim/söyleşi kıvamında çeşitli etkinlikler oluyor. Acaba bu toplantıları görüntüye almak mümkün mü? Eğer mümkünse -konuşmacı ve/ve ya düzenleyen kabul ediyor ve kayıt etmek teknik yeterlilik dahilinde ise- youtube.com gibi bir görüntü paylaşım sitesine yüklenebilir mi? Gönüllü olarak birileri bunu yapar mı? Şehir dışındaki insanlar da en azından olanları izleyebilir.

Herkese kolaylıklar.
0
oguzhan_
gercekten de harika olurdu.hep isteyipte katilamadigimiz aktiviteleri hic degilse seyrederek birseyler ogrenebilirdik.
0
selam
Katılımcıların kayıt olmak gibi yükümlülükleri varmı?
0
FZ
Bildiğim kadarı ile yok.
0
tongucyumruk
Ufak bir güncelleme, etkinlik Mahkeme Salonu'nda değil BS2 de gerçekleşecek.
0
anonim
Gidenler gidemeyenlere anlatmayacak mı:)
0
tongucyumruk
anlatılacak gibi değil, muhteşemdi...
0
fkoksal
"Özgür yazılım ve açık kaynak günleri 2007" ye bekleriz. Sunumun tekrarını orada da izleme şansına sahip olacağız. Programa ekleyenlerin ellerine sağlık diyorum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ankara'da CETURK Java Teknoloji Günü

ksevindik

13 Haziran'da ODTÜ Kültür Kongre Merkezi A Salonunda, İnnova Bilişim Çözümleri'nin ve i-Con'un desteği ile "CETURK Java Teknoloji Günü-2 – Ankara" etkinliği gerçekleştiriyoruz. Etkinlikte Java Teknolojilerinde Uzman konuşmacılar bilgilerini katılımcılarla paylaşacaklar. Etkinliğe katılım her zamanki gibi ücretsiz olacak. Ayrıca her zaman olduğu gibi etkinliğe katılan kişilere çekiliş ile kitap hediye edilecek. Etkinlik konuları ve konuşmacılar şöyle:
  • Hasan Türksoy - GWT İle Web Uygulamaları Geliştirmek
  • Mustafa Demir & Mustafa Daşgın - Spring Web Servis Frameworkü
  • Kenan Sevindik - Spring AOP ve Hibernate ile Servis Düzeyinde Audit Loglaması
  • Ümit Vardar - EJB 3.1
  • Mehmet Gursul - OSGI (The Dynamic Module System For Java)
Katılım için gerekli bilgiye etkinlik sayfasından ulaşabilirsiniz.

Özgür Web Teknolojileri 2010 Programı Yayınlandı

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği ve Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar Topluluğu'nun 15-16 Ekim tarihlerinde düzenlediği Özgür Web Teknolojileri Günleri 2010'un etkinlik programı açıklandı.

Sponsorluğunu Uygun Teknoloji, Gittigidiyor.com ve OBSS'nin yaptığı etkinlikte 2 gün boyunca 3 paralel salonda 40'ın üzerinde konuşmacı seminerler, atölyeler ve kısa bildirilerle bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaşıyor.

Çeşitli programlama dillerinde web uygulamaları geliştirmekten yaygın içerik yönetim sistemlerine, kullanılabilirlikten kurumsal uygulama örneklerine dolu dolu bir içerik etkinlik katılımcılarını bekliyor.

Tüm etkinlik programı ve oturum özetleri için tıklayın.

Türkçe'nin Bağlılık Ayrıştırması

FZ

İTÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümünden Gülşen Cebiroğlu Eryiğit, 24 Nisan Salı günü, saat 12:00'da, Boğaziçi Üniversitesi'nde ETA 16'da DDİ (Doğal Dil İşleme) ve Türkçe arakesitinde bir seminer verecek:

Bu seminerde, zengin bitişken bir biçimbirimsel yapıya sahip, tümce içi öğe dizilişleri serbest ve çoğunlukla sağa bağımlı türde olan Türkçe'nin bağlılık ayrıştırması konusunda yapılan araştırmalar anlatılacaktır. Yukarıda sıralanan özellikleri ile Türkçe, İngilizce'den ve ayrıştırma alanında üzerinde yoğun olarak çalışılmış birçok dilden farklılıklar göstermektedir. Bu niteliği ile benzer özellikler gösteren bir sınıf dilin temsilcisi olarak görülebilir. Tanıtılacak araştırmalarda, yakın geçmişte kullanıma sunulan Türkçe derlem (Odtü-Sabancı Türkçe ağaç yapılı derlemi) kullanılarak, veri güdümlü ayrıştırıcılarda farklı tasarım yöntemlerinin kullanılmasının etkileri incelenmiştir.

Seminer : FreeBSD Tanıtım ve Kurulumu

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, İstanbul'da Cumartesi günü Internet Teknolojileri Derneği'nin ev sahipliğinde bir seminer düzenliyor. Özgür bir işletim sistemi olan FreeBSD'nin anlatılacağı ve kurulumunun yapılacağı seminer saat 15.00'te başlayacak. -Ayrıntılı Bilgi-

Linux kapı kapı dolaşıyor...

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, Internet Haftası 2002 etkinlikleri çerçevesinde I.Gezici Linux Seminerleri'ni düzenliyor. 8-21 Nisan tarihleri arasında Mersin - Kayseri - Niğde - Elazığ - İzmir ve Afyon'a gidecek olan gezici linux seminerleri; Türkiye'de Internet Konferansı, Akademik Bilişim gibi organizasyonlara, Ankara ve İstanbul'daki linux seminerlerine katılamayan ancak Linux'a ilgi duyan insanlara ulaşmayı amaçlıyor. - Ayrıntılı bilgi -