Müzik Eşliğinde Bir Sohbet: Fikri Mülkiyet

0
FZ
Ülkemizde daha pek çok şeyin geçmişi, kültürel altyapısı, manevi coğrafyası oluşmadan bir anda kendimizi fikri mülkiyet, GPL, yazılım patentleri, Creative Commons gibi tartışmaların içinde bulmuş haldeyiz, kafalar karışık ve dahi "filanca lisans ise kayıtsız şartsız sizindir..." gibi cümleler belki bu kafa karışıklığının çok küçük bir göstergesi, buzdağının görünen ucu.

Durum bu iken deneyimli bir bilgisayar uzmanı ile müzik eşliğinde sohbete ne dersiniz? İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölüm Başkanı Chris Stephenson 22 Şubat Perşembe günü, saat 17:00'da, Dolapdere Kampüsündeki Mahkeme Salonunda katılımcılarla sohbet edecek.
Chris Stephenson ile müzik eşliğinde bir sohbet. Fikri mülkiyet, son dönemlerin en cok kullanılan kelimelerinden. Neden? Hayatımızı nasıl etkiliyor?

Fikri mülkiyet haklarının bu kadar çok ve katı vurgulanmasından kimler çıkar sağlıyor, kimler zarar görüyor?

Yazılımdan çok hayattan bahsedilecek. Aslında yazılımdan neredeyse hiç bahsedilmeyecek. Sohbet Türkçe'de olup, herkese açık olacak.

Görüşler

0
masmavi
Selam, bir süredir anonim olarak siteyi takip ediyorum. Bugün de üye olmak nasip oldu :)

Gördüğüm kadarı ile seminer/eğitim/söyleşi kıvamında çeşitli etkinlikler oluyor. Acaba bu toplantıları görüntüye almak mümkün mü? Eğer mümkünse -konuşmacı ve/ve ya düzenleyen kabul ediyor ve kayıt etmek teknik yeterlilik dahilinde ise- youtube.com gibi bir görüntü paylaşım sitesine yüklenebilir mi? Gönüllü olarak birileri bunu yapar mı? Şehir dışındaki insanlar da en azından olanları izleyebilir.

Herkese kolaylıklar.
0
oguzhan_
gercekten de harika olurdu.hep isteyipte katilamadigimiz aktiviteleri hic degilse seyrederek birseyler ogrenebilirdik.
0
selam
Katılımcıların kayıt olmak gibi yükümlülükleri varmı?
0
FZ
Bildiğim kadarı ile yok.
0
tongucyumruk
Ufak bir güncelleme, etkinlik Mahkeme Salonu'nda değil BS2 de gerçekleşecek.
0
anonim
Gidenler gidemeyenlere anlatmayacak mı:)
0
tongucyumruk
anlatılacak gibi değil, muhteşemdi...
0
fkoksal
"Özgür yazılım ve açık kaynak günleri 2007" ye bekleriz. Sunumun tekrarını orada da izleme şansına sahip olacağız. Programa ekleyenlerin ellerine sağlık diyorum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Antalya´da iki gün boyunca linux seminerleri!

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği ve Akdeniz Üniversitesi, Antalya'da 4-5 Kasım tarihlerinde iki gün boyunca linux seminerleri düzenliyor. Temel bilgilerden sunuculara, programlamadan güvenlik duvarlarına kadar birçok konunun kapsanacağı seminerler Akdeniz Üniversitesi'nde yapılacak. - Ayrıntılı bilgi -

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2006'nın ardından

tongucyumruk

Soru: Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri'nin en kötü yanı nedir?
Cevap: Bitmesi

Evet, Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından gelen konukları dinlediğimiz, sadece dinlemekle kalmayıp gerektiğinde tartıştığımız, sanal alemden tanıdığımız insanlarla yüzyüze görüşme fırsatı bulduğumuz, eski dostlarla hasret giderme, yeni insanlarla tanışma şansı yakaladığımız bir Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri daha sona erdi. Gidenler zaten orada dinledi, tartıştı, eğlendi. Geriye de gitmeyenleri kıskandırmak, gelecek yıl gelmelerini garanti etmek için olan bitenleri yazmak kaldı.

Linux Semineri : Fedora Linux Projesi ve Kurulumu

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği 1 Kasım Cumartesi günü İstanbul'da, 5 Kasım Çarşamba günü Ankara'da birer Linux semineri düzenliyor. Seminerlerde Redhat Linux dağıtımının resmi devamı olan Fedora Linux Projesi ve yeni piyasaya çıkacak olan Fedora Linux 1.0'ın kurulumu anlatılacak. Her zaman olduğu gibi seminerler tüm ilgilenenlerin katılımına açık.

Kocaeli Üniversitesi Bilişim Günleri, Linux Seminerleri, 14 Mayıs

hcg

Kocaeli Üniversitesi'nde 13-14-15 Mayıs tarihlerinde "Bilişim Günleri" adında bir organizasyon düzenleniyor. Etkinlikte; 14 Mayıs günü, ilki 9.30, ikincisi 11.00'da olmak üzere iki Linux semineri olacak. Seminerleri Enver Altın veriyor.

Organizasyon Kocaeli Üniversitesi Teknik Eğitim Fakültesi Konferans Salonunda olacak. Umuttepe Yerleşkesi, Eski İstanbul Yolu 10 km.

ilgilenen herkes davetlidir.

Jon `Maddog´ Hall Ankara´da!

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Ankara'da 13 Mart Cumartesi günü Linux ve özgür yazılım dünyasının üstadlarından Jon 'Maddog' Hall'un konuşma yapacağı bir seminer düzenliyor. Saat 14:30-17:30 arasında Maddog bizi özgür yazılımların geçmişi, bugünü ve geleceğinde bir yolculuğa götürecek. -Ayrıntılı Bilgi-