Müzik Eşliğinde Bir Sohbet: Fikri Mülkiyet

0
FZ
Ülkemizde daha pek çok şeyin geçmişi, kültürel altyapısı, manevi coğrafyası oluşmadan bir anda kendimizi fikri mülkiyet, GPL, yazılım patentleri, Creative Commons gibi tartışmaların içinde bulmuş haldeyiz, kafalar karışık ve dahi "filanca lisans ise kayıtsız şartsız sizindir..." gibi cümleler belki bu kafa karışıklığının çok küçük bir göstergesi, buzdağının görünen ucu.

Durum bu iken deneyimli bir bilgisayar uzmanı ile müzik eşliğinde sohbete ne dersiniz? İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölüm Başkanı Chris Stephenson 22 Şubat Perşembe günü, saat 17:00'da, Dolapdere Kampüsündeki Mahkeme Salonunda katılımcılarla sohbet edecek.
Chris Stephenson ile müzik eşliğinde bir sohbet. Fikri mülkiyet, son dönemlerin en cok kullanılan kelimelerinden. Neden? Hayatımızı nasıl etkiliyor?

Fikri mülkiyet haklarının bu kadar çok ve katı vurgulanmasından kimler çıkar sağlıyor, kimler zarar görüyor?

Yazılımdan çok hayattan bahsedilecek. Aslında yazılımdan neredeyse hiç bahsedilmeyecek. Sohbet Türkçe'de olup, herkese açık olacak.

Görüşler

0
masmavi
Selam, bir süredir anonim olarak siteyi takip ediyorum. Bugün de üye olmak nasip oldu :)

Gördüğüm kadarı ile seminer/eğitim/söyleşi kıvamında çeşitli etkinlikler oluyor. Acaba bu toplantıları görüntüye almak mümkün mü? Eğer mümkünse -konuşmacı ve/ve ya düzenleyen kabul ediyor ve kayıt etmek teknik yeterlilik dahilinde ise- youtube.com gibi bir görüntü paylaşım sitesine yüklenebilir mi? Gönüllü olarak birileri bunu yapar mı? Şehir dışındaki insanlar da en azından olanları izleyebilir.

Herkese kolaylıklar.
0
oguzhan_
gercekten de harika olurdu.hep isteyipte katilamadigimiz aktiviteleri hic degilse seyrederek birseyler ogrenebilirdik.
0
selam
Katılımcıların kayıt olmak gibi yükümlülükleri varmı?
0
FZ
Bildiğim kadarı ile yok.
0
tongucyumruk
Ufak bir güncelleme, etkinlik Mahkeme Salonu'nda değil BS2 de gerçekleşecek.
0
anonim
Gidenler gidemeyenlere anlatmayacak mı:)
0
tongucyumruk
anlatılacak gibi değil, muhteşemdi...
0
fkoksal
"Özgür yazılım ve açık kaynak günleri 2007" ye bekleriz. Sunumun tekrarını orada da izleme şansına sahip olacağız. Programa ekleyenlerin ellerine sağlık diyorum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Uydu İletişiminde Yeni Eğilimler

adervis

İNETD tarafından düzenlenen "Uydu İletişiminde Yeni Eğilimler" isimli seminer 11 Kasım 2006 tarihinde IBM Linux Merkezinde yapılacak.

EMO Ankara Şubesi Linux'un 15. Yaşını Kutluyor

anonim

Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi GNU/Linux’un doğum gününü 26 Ağustos 2006 Cumartesi günü düzenlenen etkinlikle kutluyor.

Yazılım dünyasının kaderi, 25 Ağustos 1991 günü saat 20:57'de Finlandiyalı bir Öğrenci olan Linus Torvalds, Özgür Yazılım fikrini uygulamak için "küçük bir proje"de yardım isteyen bir e-posta göndermesiyle değişti. Linus Torvalds’ın iletisi dünyanın dört bir yanından binlerce, on binlerce yazılımcının destek olduğu özgür GNU/Linux işletim sistemi ortaya çıkmasının ilk adımı oldu.

Program detayları için ankara.emo.org.tr'yi ziyaret edebilirsiniz.

2003´ün Son Linux Seminerleri

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği; 11-13 Aralık'ta İstanbul'da 9. Türkiye'de Internet Konferansı kapsamında konferans boyunca hemen her düzeyde, 18-19 Aralık'ta Balıkesir'de programcılara yönelik, 25 Aralık'ta da Yozgat'ta yeni başlayanlara ve masaüstü kullanıcılarına yönelik Linux seminerleri düzenliyor. Ayrıntılı program ve afişler için : http://seminer.linux.org.tr

İstanbul Üniversitesi TEKNOLOJİ GÜNLERİ 2005

iueeorg

Daha önce 2001, 2002, 2003 yıllarında yine Elektrik-Elektronik Kulübü tarafından “Teknoloji Günleri” adı altında gündemdeki teknolojiyi öğrencilerle buluşturmak amacıyla düzenlenmiş olan organizasyon, kampüs genelinde aynı zamanda hem üniversite ortamında edinilen teorik bilginin iş yaşamına hangi şartlarda aktarılabileceğini, kapsamında yer alan firmalar, teknoloji guruları, girişimci iş adamları ile ortaya koyan hem de sağladığı kariyer planlama imkanları ile öğrencilerinin vizyonunu belirlemelerine katkıda bulunan organizasyonların en geniş kapsamlı olanlarındandır.

Trabzon´da Akademik Bilişim Konferansı´nda Linux Seminerleri

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, her sene farklı bir şehirde düzenlenen Akademik Bilişim Konferansı'nda gene tüm konferans boyunca seminerler düzenliyor. Trabzon'da 11-13 Şubat tarihleri arasında OpenOffice'ten Tek Disketlik Linux'a, PL/pgSQL'den Yedekleme Sistemleri'ne kadar birçok konu ele alınacak. - Ayrıntılı Bilgi -