Müzik Eşliğinde Bir Sohbet: Fikri Mülkiyet

0
FZ
Ülkemizde daha pek çok şeyin geçmişi, kültürel altyapısı, manevi coğrafyası oluşmadan bir anda kendimizi fikri mülkiyet, GPL, yazılım patentleri, Creative Commons gibi tartışmaların içinde bulmuş haldeyiz, kafalar karışık ve dahi "filanca lisans ise kayıtsız şartsız sizindir..." gibi cümleler belki bu kafa karışıklığının çok küçük bir göstergesi, buzdağının görünen ucu.

Durum bu iken deneyimli bir bilgisayar uzmanı ile müzik eşliğinde sohbete ne dersiniz? İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölüm Başkanı Chris Stephenson 22 Şubat Perşembe günü, saat 17:00'da, Dolapdere Kampüsündeki Mahkeme Salonunda katılımcılarla sohbet edecek.
Chris Stephenson ile müzik eşliğinde bir sohbet. Fikri mülkiyet, son dönemlerin en cok kullanılan kelimelerinden. Neden? Hayatımızı nasıl etkiliyor?

Fikri mülkiyet haklarının bu kadar çok ve katı vurgulanmasından kimler çıkar sağlıyor, kimler zarar görüyor?

Yazılımdan çok hayattan bahsedilecek. Aslında yazılımdan neredeyse hiç bahsedilmeyecek. Sohbet Türkçe'de olup, herkese açık olacak.

Görüşler

0
masmavi
Selam, bir süredir anonim olarak siteyi takip ediyorum. Bugün de üye olmak nasip oldu :)

Gördüğüm kadarı ile seminer/eğitim/söyleşi kıvamında çeşitli etkinlikler oluyor. Acaba bu toplantıları görüntüye almak mümkün mü? Eğer mümkünse -konuşmacı ve/ve ya düzenleyen kabul ediyor ve kayıt etmek teknik yeterlilik dahilinde ise- youtube.com gibi bir görüntü paylaşım sitesine yüklenebilir mi? Gönüllü olarak birileri bunu yapar mı? Şehir dışındaki insanlar da en azından olanları izleyebilir.

Herkese kolaylıklar.
0
oguzhan_
gercekten de harika olurdu.hep isteyipte katilamadigimiz aktiviteleri hic degilse seyrederek birseyler ogrenebilirdik.
0
selam
Katılımcıların kayıt olmak gibi yükümlülükleri varmı?
0
FZ
Bildiğim kadarı ile yok.
0
tongucyumruk
Ufak bir güncelleme, etkinlik Mahkeme Salonu'nda değil BS2 de gerçekleşecek.
0
anonim
Gidenler gidemeyenlere anlatmayacak mı:)
0
tongucyumruk
anlatılacak gibi değil, muhteşemdi...
0
fkoksal
"Özgür yazılım ve açık kaynak günleri 2007" ye bekleriz. Sunumun tekrarını orada da izleme şansına sahip olacağız. Programa ekleyenlerin ellerine sağlık diyorum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft Türkiye'nin Üniversite Gezileri

Tigris07

Microsoft Türkiye Üniversite gezileri için öğrenciler adına görüşlerimiz fikirlerimiz:

Ben Selçuk Üniversitesi 'nde Bilgisayar Mühendisliği bölümünde okuyan 3.sınıf öğrencisiyim. Bilişim topluluğumuzun düzenlediği konferansa gelen Microsoft Türkiye genel müdür yardımcısı (pek fazla tanımıyorum) bizlere tarihten, bilgisayar teknolojilerinin nasıl geliştiğinden bahsetti. Her şey iyi giderken arkadaşların soruları üzerine Microsoft'un gerçek yüzünü öğrenmiş olduk.

''Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2005'' Filmleri #1: Miguel de Icaza

butch

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2005 sunum kayıtları yayınlanmaya başladı. Sizleri Miguel de Icaza'nın "The Linux Desktop & Mono Development Platform" sunumuyla başbaşa bırakıyoruz. Filmlere open.bilgi.edu.tr/freedays adresinden ulaşabilirsiniz. Diğer filmler de yolda.

Linux Semineri : Postfix E-Posta Sunucusu

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü (bugün) saat 18.30'da Ankara Üniversitesi'nde linux semineri düzenliyor. Seminerde, birçok UNIX tabanlı işletim sistemi ile birlikte gelen ve yaygınca kullanılan Sendmail e-posta sunucusunun; performanslı, Sendmail uyumlu, güvenilir ve esnek alternatifi Postfix, bu seminerde tanıtılıyor. Bu seminerden sonra niçin hala Sendmail kullandığınızı bir kez daha düşünebilirsiniz... (http://www.linux.org.tr/seminer/)

Eskişehir´de Linux Seminerleri Başladı!

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği'nin bu kez Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nin ev sahipliği yaptığı linux seminerleri büyük bir katılımla başladı. 200 kişilik salonun tamamını dolduran linux severler, iki gün sürecek olan etkinliğe büyük ilgi gösteriyor. Etkinlik aynı zamanda Osmangazi Üniversitesi tarafından bu adreste canlı olarak internetten yayınlanıyor.

Web Güvenlik Topluluğu Buluşması - 26 Eylül

anonim

Web Güvenlik Topluluğu tarafından düzenlenen web güvenliği etkinliğine web güvenliği ile ilgilenen herkes davetlidir.