Müzik Eşliğinde Bir Sohbet: Fikri Mülkiyet

0
FZ
Ülkemizde daha pek çok şeyin geçmişi, kültürel altyapısı, manevi coğrafyası oluşmadan bir anda kendimizi fikri mülkiyet, GPL, yazılım patentleri, Creative Commons gibi tartışmaların içinde bulmuş haldeyiz, kafalar karışık ve dahi "filanca lisans ise kayıtsız şartsız sizindir..." gibi cümleler belki bu kafa karışıklığının çok küçük bir göstergesi, buzdağının görünen ucu.

Durum bu iken deneyimli bir bilgisayar uzmanı ile müzik eşliğinde sohbete ne dersiniz? İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölüm Başkanı Chris Stephenson 22 Şubat Perşembe günü, saat 17:00'da, Dolapdere Kampüsündeki Mahkeme Salonunda katılımcılarla sohbet edecek.
Chris Stephenson ile müzik eşliğinde bir sohbet. Fikri mülkiyet, son dönemlerin en cok kullanılan kelimelerinden. Neden? Hayatımızı nasıl etkiliyor?

Fikri mülkiyet haklarının bu kadar çok ve katı vurgulanmasından kimler çıkar sağlıyor, kimler zarar görüyor?

Yazılımdan çok hayattan bahsedilecek. Aslında yazılımdan neredeyse hiç bahsedilmeyecek. Sohbet Türkçe'de olup, herkese açık olacak.

Görüşler

0
masmavi
Selam, bir süredir anonim olarak siteyi takip ediyorum. Bugün de üye olmak nasip oldu :)

Gördüğüm kadarı ile seminer/eğitim/söyleşi kıvamında çeşitli etkinlikler oluyor. Acaba bu toplantıları görüntüye almak mümkün mü? Eğer mümkünse -konuşmacı ve/ve ya düzenleyen kabul ediyor ve kayıt etmek teknik yeterlilik dahilinde ise- youtube.com gibi bir görüntü paylaşım sitesine yüklenebilir mi? Gönüllü olarak birileri bunu yapar mı? Şehir dışındaki insanlar da en azından olanları izleyebilir.

Herkese kolaylıklar.
0
oguzhan_
gercekten de harika olurdu.hep isteyipte katilamadigimiz aktiviteleri hic degilse seyrederek birseyler ogrenebilirdik.
0
selam
Katılımcıların kayıt olmak gibi yükümlülükleri varmı?
0
FZ
Bildiğim kadarı ile yok.
0
tongucyumruk
Ufak bir güncelleme, etkinlik Mahkeme Salonu'nda değil BS2 de gerçekleşecek.
0
anonim
Gidenler gidemeyenlere anlatmayacak mı:)
0
tongucyumruk
anlatılacak gibi değil, muhteşemdi...
0
fkoksal
"Özgür yazılım ve açık kaynak günleri 2007" ye bekleriz. Sunumun tekrarını orada da izleme şansına sahip olacağız. Programa ekleyenlerin ellerine sağlık diyorum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

15 Mart, Fatih Üniversitesi, Linux Semineri

hcg

Fatih Üniversitesi Kariyer Kulübü ve LKD Seminer Çalışma Grubu ortak çalışması. Kariyer Günleri kapsamında, 15 Mart Pazartesi günü, 11.30-13.00 arasında, Fatih Üniv. D Blok Konferans Salonunda, Enver Altın tarafından "Linux'u ne kadar tanıyoruz?" başlıklı bir seminer verilecek.

İlgilenen herkes davetlidir.

Bilişim Teknolojilerinde Gelecek Seminerleri

cnsnyldz

ODTÜ Bilgisayar Topluluğu olarak 20 Nisan 2008 günü ODTÜ Kültür Kongre Merkezi'nde "Bilişim Teknolojilerinde Gelecek" başlıklı bir etkinlik düzenliyoruz. Etkinlik süresince konusunda uzman konuşmacılar, katılımcıları kendi alanlarıyla ilgili bilgilendirmeye çalışacak.

Linux Semineri : DHCP Sunucusu

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği yarın (22 Mart Cumartesi) İstanbul'da bir linux semineri düzenliyor. Internet Teknolojileri Derneği'nin ev sahipliği yaptığı etkinlikte, iş istasyonlarında ağ ayarlarının otomatik yapılmasını sağlayan DHCP sunucusunun kurulumu ve ayarlanması anlatılacak. Saat 15:00'te başlayacak olan seminer, her zaman olduğu gibi ilgilenen herkesin katılımına açık ve ücretsiz. Ayrıntılı Bilgi

Bilgi İşlemin Tarihçesi

FZ

Masanızda kullandığınız ve saniyede milyarlarca matematiksel işlem yapan, bu sayede 3 boyutlu görüntülerle sizi eğlendiren, MP3 ve DVD, vs. çözen, dünya ile iletişim kurmanıza olanak sağlayan sistemlerin tarihçesini hiç düşündünüz mü? Lebniz (1646-1716), Boole (1815-1864), Frege (1848-1925), Cantor (1848-1918), Hilbert (1862-1943), Gödel (1906-1978) ve Turing (1912-1954) gibi isimler size bir şey çağrıştırıyor mu, masanızdaki ya da cebinizdeki makinalarla ne ilgisi var bu isimlerin?

Yukarıdaki soruların ve benzerlerinin cevabı İstanbul Bilgi Üniversitesi´nde Bilgisayar Bilimleri bölümünde 16 Aralık Salı akşamı verilecek seminerin ana temasını oluşturuyor. Bilgi işlem tarihinde ilginç bir gezintiye çıkacak olan yolcuların kaptanı ise UCSB Bilgisayar Bilimleri bölümü öğretim görevlisi (şu anda Sabancı Üniversitesi´nde misafir öğretim görevlisi) Ömer Egecioğlu. Emniyet kemerlerinizi bağlamayı unutmayın! ;-)

İnternet Yasakları - Temel Haklar veÖzgürlükler Söyleşisi

anonim

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) tarafından “İnternet Yasakları-Temel Haklar ve Özgürlükler” konulu söyleşi düzenleniyor. İnternet sitelerine erişimin engellenmesi ile ifade özgürlüğünün kısıtlanmasının ele alınacağı söyleşi, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden Dr. Kerem Altıparmak’ın katılımıyla gerçekleştirilecek. Söyleşi, 10 Haziran Çarşamba günü saat 19:00’da EMO Konferans Salonu’nda yapılacak.