Linux Semineri : Gentoo Linux Kurulumu

0
dfisek
Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara'da bir linux semineri düzenliyor. Yeni ve gözde dağıtımlardan biri olan Gentoo Linux'un yapısı ve kurulumunun anlatılacağı seminer saat 18.30'da başlıyor. Gentoo, emerge paket sistemi ve kurulum aşamasında Linux'un işlemciye göre optimizasyon ve özelleştirilebilmesi ile uzman kullanıcıların ilgisini çekiyor. -Ayrıntılı Bilgi-

Görüşler

0
m1a2
Debian`cılar nerdesiniz? Biz o semineri basmaz mıyız şimdi? Hayyt, toplanın... :)
0
tongucyumruk
Valla ben seminerde olacağım... Sayıca çok olursak makinaları ele geçirip Debian kurabiliriz gibime geliyor.
0
anonim
yaw yapmayin beah...
benim yarin sinavim var (aksam saat 5.30`da baslayacak)
aslinda genc bir DebTux olarak (1 yila yakin bir suredir makinamda sadece debian var (windoz falan baska bisi yok), potato 2.2.r6`dan upgrade ederek geldik biz bu noktalara ,) ayak islerine iyi de bakardim ama kismet degilmis...
bunun ezikligini ve yasini hafta boyu uzerimden atamayacagim sanirim...
neyse kalbim sizle ya, yuruyun ordular ilk hedefiniz tum comp`lara debian kurulumudur...
0
FZ
Uzman kullanıcı her halükarda, her türlü dağıtımda sistemi optimize edebilen kullanıcıdır :-P
0
oktay
Ben gentoo (da) kullaniyorum. Eger saglam bir makinaniz ve iyi bir internet baglantiniz varsa acimayin derim.

Bence son zamanlarda gelmis en iyi linux surumu. Debian kullaniyorsaniz bile bir goz atmamazlik etmeyin derim. (Korkmayin isirmaz)

Ozellikle benim makinamda her zaman her yazilimin en son surumu olmali diyorsaniz kacirmayin.


oktay
0
o_ozardic
Yine Linux Semineri - yer yine Ankara ... izmir de LKD adina kim var Allahaskina olucem burada. ne olur biseyer yapalim. ya da goruselim
0
tongucyumruk
Seminer çok güzeldi tüm c0r3 ekibine teşekkürler. Aslında başlangıçta slayt gösterip açıklama yaparken biraz tutuktular ama iş asıl alanlarına gelip kurulumu yapmaya başlayınca coştular doğrusu. Seminere katılımın daha çok olmasını bekliyordum açıkçası... Son zamanlarda en çok duyurusu yapılan seminerlerden biri buydu nede olsa. Özellikle seminerin uzadıkça uzaması sonucu insanlar teker teker ayrılmaya başladı. c0r3 ekibi bu kadar uzun bir seminerle Serdar Köylü'nün yolunda olduklarını da göstermiş oldular... Semineri düzenleyen, katkıda bulunan herkese çok teşekkürler. Bu arada Evrim Ulu'nun (yani yanlış hatırlamıyorsam oydu) bir ara FM'deki java yazısına yaptığı gönderme de dikkatimden kaçmadı değil...
0
tongucyumruk
Unutmadan ekleyeyim... Seminer çok güzeldi ama ben Debian kullanmaya devam ediyorum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İNETD Semineri: Web Uygulama Güvenliği

adervis

IBM Linux Merkezi'nde yapılan İnternet Teknolojileri Derneği Seminerleri, 10 Şubat 2007 saat 14:00'da Fırat OKAY'ın "Web Uygulama Güvenliği" konulu semineri ile devam ediyor.
Seminerler herzaman olduğu gibi herkese açık ve ücretsiz.

15 Mart, Fatih Üniversitesi, Linux Semineri

hcg

Fatih Üniversitesi Kariyer Kulübü ve LKD Seminer Çalışma Grubu ortak çalışması. Kariyer Günleri kapsamında, 15 Mart Pazartesi günü, 11.30-13.00 arasında, Fatih Üniv. D Blok Konferans Salonunda, Enver Altın tarafından "Linux'u ne kadar tanıyoruz?" başlıklı bir seminer verilecek.

İlgilenen herkes davetlidir.

5 Ocak Penguenler Buluşuyor

penguencg

5 Ocak Cumartesi günü Ankara EMO (Elektrik Mühendisleri Odası) eğitim salonunda[1] 13.00'da buluşalım diyoruz. Yeni yılın başında hevesli penguenlerle buluşmak, dernekte yeni yılda neler yapacağımızdan bahsetmek ve katkı vermek isteyenlerle bir araya gelmek istiyoruz. Eğer siz de bu buluşmaya katılmak istiyorsanız bize iletişim bilgilerinizi (telefon numarası) göndererek[2] haber verebilirsiniz.

Internette Kral Çıplak

yenimo

Genç Girişimciler Kulübü'nde 17 Mart 2007 cumartesi günü saat 13:30'da Murat Buyurgan "Internette 'Kral çıplak' diyecek yüzbinlerce kişi var! Şirketler interneti pazarlama stratejileri için nasıl kullanmalı?" konulu bir seminer gerçekleştirecek. Ücretsiz gerçekleştirilecek seminere etkinlik katılım formunu doldurarak katılabilirsiniz. Seminer için tıklayınız.

Düzenli Linux Seminerleri Sonbahar Programı

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin her ay Ankara ve İstanbul'da düzenlediği seminerlerin sonbahar takvimi duyuruldu. Yeni başlayanlara yönelik Linux kurulumlarından, sunucularda e-posta filtrelemeye kadar birçok konuda penguenler buluşuyor.