Linux Semineri : Gentoo Linux Kurulumu

0
dfisek
Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara'da bir linux semineri düzenliyor. Yeni ve gözde dağıtımlardan biri olan Gentoo Linux'un yapısı ve kurulumunun anlatılacağı seminer saat 18.30'da başlıyor. Gentoo, emerge paket sistemi ve kurulum aşamasında Linux'un işlemciye göre optimizasyon ve özelleştirilebilmesi ile uzman kullanıcıların ilgisini çekiyor. -Ayrıntılı Bilgi-

Görüşler

0
m1a2
Debian`cılar nerdesiniz? Biz o semineri basmaz mıyız şimdi? Hayyt, toplanın... :)
0
tongucyumruk
Valla ben seminerde olacağım... Sayıca çok olursak makinaları ele geçirip Debian kurabiliriz gibime geliyor.
0
anonim
yaw yapmayin beah...
benim yarin sinavim var (aksam saat 5.30`da baslayacak)
aslinda genc bir DebTux olarak (1 yila yakin bir suredir makinamda sadece debian var (windoz falan baska bisi yok), potato 2.2.r6`dan upgrade ederek geldik biz bu noktalara ,) ayak islerine iyi de bakardim ama kismet degilmis...
bunun ezikligini ve yasini hafta boyu uzerimden atamayacagim sanirim...
neyse kalbim sizle ya, yuruyun ordular ilk hedefiniz tum comp`lara debian kurulumudur...
0
FZ
Uzman kullanıcı her halükarda, her türlü dağıtımda sistemi optimize edebilen kullanıcıdır :-P
0
oktay
Ben gentoo (da) kullaniyorum. Eger saglam bir makinaniz ve iyi bir internet baglantiniz varsa acimayin derim.

Bence son zamanlarda gelmis en iyi linux surumu. Debian kullaniyorsaniz bile bir goz atmamazlik etmeyin derim. (Korkmayin isirmaz)

Ozellikle benim makinamda her zaman her yazilimin en son surumu olmali diyorsaniz kacirmayin.


oktay
0
o_ozardic
Yine Linux Semineri - yer yine Ankara ... izmir de LKD adina kim var Allahaskina olucem burada. ne olur biseyer yapalim. ya da goruselim
0
tongucyumruk
Seminer çok güzeldi tüm c0r3 ekibine teşekkürler. Aslında başlangıçta slayt gösterip açıklama yaparken biraz tutuktular ama iş asıl alanlarına gelip kurulumu yapmaya başlayınca coştular doğrusu. Seminere katılımın daha çok olmasını bekliyordum açıkçası... Son zamanlarda en çok duyurusu yapılan seminerlerden biri buydu nede olsa. Özellikle seminerin uzadıkça uzaması sonucu insanlar teker teker ayrılmaya başladı. c0r3 ekibi bu kadar uzun bir seminerle Serdar Köylü'nün yolunda olduklarını da göstermiş oldular... Semineri düzenleyen, katkıda bulunan herkese çok teşekkürler. Bu arada Evrim Ulu'nun (yani yanlış hatırlamıyorsam oydu) bir ara FM'deki java yazısına yaptığı gönderme de dikkatimden kaçmadı değil...
0
tongucyumruk
Unutmadan ekleyeyim... Seminer çok güzeldi ama ben Debian kullanmaya devam ediyorum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bilgi İşleyen Makina Olarak Beyin - 3

FZ

Bu toplantı ülkemizde bilgi işleyen makina olarak beyin ile ilgili konularda çalışan araştırmacıların bir araya gelmesini ve yaptıkları bilimsel veya uygulamalı çalışmalar hakkında bilgi alış verişinde bulunmasını sağlamak amacı ile 1995 ve 1997’de düzenlenen toplantıların devamı olacaktır.

Beyin ve Sinir Sistemi değişik disiplinlerin ilgisini çekmiştir. Bu toplantıda Antropoloji, Biyoloji, Dilbilim, Felsefe, Fizik, Güzel Sanatlar, Hukuk, Kimya, Matematik, Mühendislik, Psikoloji, Sosyoloji, Tıp gibi farklı disiplinlerin bu konuda yaklaşımları kavramsal düzeyde, günlük dille ele alınacaktır. Yarımşar günlük oturumlarda sunumların sonunda ilginç tartışmaların olması beklenmektedir.

Yeditepe Üniversitesi Linux ve Özgür Yazılım Semineri

coskung

Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar Topluluğu ve LKD Seminer Çalışma grubu işbirliğiyle; 26 Şubat 2009 Perşembe günü, 14-16 saatleri arasında "Linux ve Özgür Yazılım" semineri düzenleniyor. Enver Altın'ın vereceği seminer, Yeditepe Üniversitesi Kayışdağı Kampüsü'nde, Mühendislik ve Mimarlik Fakültesi Binası, B310 numaralı sınıfta. Katılım her zaman olduğu gibi ücretsiz.

Bilişim Sektöründe Örgütlenme Paneli

anilK

Bilişim Sektöründeki örgütlenme ve sendikalaşma sürecinin yaygınlaşması için 5 Eylül Cuma günü "Bilişim Sektöründe Örgütlenme" konulu bir panel düzenleniyor.

İstanbul ve Kayseri´de Linux Seminerleri

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği 24 Mayıs Cumartesi günü İstanbul Marmara Üniversitesi'nde, 30 Mayıs Cuma günü de Kayseri Erciyes Üniversitesi'nde Linux seminerleri düzenliyor.

Seminerler her zaman olduğu gibi herkesin katılımına açık ve ücretsiz.

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2009: Épilogue et audiovisuels - Part 3

FZ

Birinci ve ikinci bölümden sonra üçüncü bölüm ile sevenlerimizin karşısındayız. Bu seferki konuklarımız bilgi çıkarımı (information retrieval) uzmanı Özgür Yılmazel ve besteci Mehmet Okonşar:

Onbinlerce belge, yazı, ürün ismi, makale, belge, vb. metin üzerinde, Türkçenin inceliklerinden faydalanarak indeksleme ve arama yapmak için ne kullanırsınız? MySQL, PHP ve PostgreSQL sizin yerinize olayı bitirmiş mi? Konu kapanmış mı? Elinizdeki çekiç ile her şey birer çivi gibi mi görünüyor? O halde bir daha düşünün yahut Apache Lucene projesine de katkıda bulunan ve akademik hayat ile sanayi işbirliğinin güzel örneklerini veren Özgür Yılmazel'in Açık Kaynak ve Özgür Yazılım Günleri 2009'daki videosunu izleyin diyoruz: