Linux Semineri (İstanbul) : Slackware Linux Kurulumu ve İnce Ayarları

0
dfisek
Linux Kullanıcıları Derneği, İstanbul'da Cumartesi günü İnternet Teknolojileri Derneği'nin ev sahipliği yaptığı bir linux semineri düzenliyor. Hala geliştirilen en eski linux dağıtımı olan ve özellikle unix kullanıcılarına hitap eden Slackware Linux'un felsefesi, kurulumu, çeşitli konfigürasyonlarda donanım tanıtılması ve 8.1 sürümü içerisinde gelen çeşitli yazılımların ince ayarlarının anlatılacağı seminer 15.00'de başlayacak. -Ayrıntılı Bilgi-

İlgili Yazılar

''Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2005'' Filmleri #1: Miguel de Icaza

butch

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2005 sunum kayıtları yayınlanmaya başladı. Sizleri Miguel de Icaza'nın "The Linux Desktop & Mono Development Platform" sunumuyla başbaşa bırakıyoruz. Filmlere open.bilgi.edu.tr/freedays adresinden ulaşabilirsiniz. Diğer filmler de yolda.

Seminer: Açık Kaynaktan Faydalanmak

gokhanozbulak

Hakia çalışanı, Read/WriteWeb analisti,Grou.ps'nun kurucusu Emre Sokullu 'Açık Kaynaktan Faydalanmak' konulu bir seminer vermek üzere 23 Kasım Cuma günü saat 18:00'da Dokuz Eylül Üniversitesi Alsancak DESEM'de olacak.

Karar Ağaçları Semineri

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümünün düzenli olarak gerçekleştirdiği seminer dizisinin bugünkü oturumunun konusu "Karar Ağaçları - Decision Trees".

Karar ağaçları veri modelleme amaçlı olarak kullanılan bir yöntemdir. Yapay zekâ ve makina öğrenmesi bağlamında bilgisayarın sınıflandırma ve regresyon yapabilmesi için karar ağaçları kullanılabilir. Bu model içsel karar düğümlerinden ve sonlandırıcı yapraklardan oluşur. Her içsel karar düğümü bir f(x) karar fonksiyonunu barındırır ve düğümün her dalı da bir karara karşılık gelir. Ağaçtaki her yaprak bir sınıf etiketi taşır.

Tarih: 16 Aralık 2002
Yer: Kuştepe Kampüsü, Akademik Kurul Odası
Saat: 18:30
Semineri veren: OLCAY TANER YILDIZ, Bogaziçi Üniversitesi, Bilgisiyar Mühendisliği Bölümü

Linux Semineri : Wine/WineX/CrossOver Office ile Windows Uygulamaları

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Ankara'da 7 Nisan Çarşamba günü bir seminer düzenliyor. Wine ve türevi olan yazılımları kullanarak Windows uygulamalarını Linux üzerinde çalıştırma yöntemlerinin anlatılacağı seminer saat 18:30'da başlıyor. -Ayrıntılı Bilgi-

IBM Seminer Erteleme

anonim

IBM'in Bilgi Üniversitesi ile birlikte düzenlemiş olduğu eğitim ve seminer süreci içinde yapılacak olan "Hacker Etiği" isimli seminer semineri verecek kişinin özel durumundan dolayı ertelenmiştir.