Linux Semineri : djbDNS Sunucusu

0
anonim
Linux Kullanıcıları Derneği, 23 Ağustos PERŞEMBE günü saat 18.30'da Ankara Üniversitesi'nde djbDNS sunucusu semineri düzenliyor. djbDNS, Bind'a alternatif olarak Qmail'in yazarı D.J.Bernstein tarafından geliştirilen "güvenlik garantisi" olan bir DNS sunucusu. Seminerin konuşmacısı djbDNS Türkçe kurulum dokümanını hazırlayan Ömer Faruk Şen.

Görüşler

0
anonim
Arkadaşlar birazda şu seminerleri, toplantıları vs... istanbul da yapsak nasıl olur?

ya da oluyorda biz mi duymuyoruz.
0
urxalit
Ankara´daki kadar sık olmasa da İstanbul´da da oluyor. Ben hiç katılamadım. İstanbul grubunun sitesinden bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Şimdi baktım site pek güncellenmiyor, ama oradaki listeye üye olursanız haftada bir ya da 15 günde bir seminer olacağı zaman duyuru geliyor.
0
anonim
Merhabalar,
Ankara daki seminerlerin çoğu Istanbul'da da yapılıyor. Genelde 2 haftada bir pazar gunleri, ama yaz nedeniyle 3 haftada bir yapıyoruz. Web sitesi pek guncelleşmiyor. sadece seminer duyurusu değiştiriliyor. Doruk.Net deki makinada pek yetkimiz malesef o yüzden. Eylul itibari ile tekrar düzenli ve planlanmış şekilde seminerlere devam edilecek. istanbul-anons'a uye olursanız duyurular sizlerede gelir.
ARiF
0
anonim

teşekkürler...
0
sundance
Bakın ne diycem, şu anda fazlamesainin 410 üyesi var, iyi kötü IT sektöründen (özellikle de GPL ortamlarından) takipçilerimiz var. Gelin şu Seminerler için Fazlamesai'de bir köşe açalım, ana sayfadan, nerde ne Open Source semineri varsa (veya başka önemli bulduğumuz etkinlikler de olabilir) takvim gibi dursun.

Ne dersiniz ?
0
SHiBuMi
Evet php.net deki gibi sağ üst köşede duran eventlist gibi bir çalışma faydalı olur.
0
anonim
Her gün girdiğimiz bu site de seve seve tıkladığımız bir linkimiz daha olur :)


0
FZ
Evet! Evet! fazlamesai.net bu alanda önemli bir boşluğu doldurabilir, doldurmalıdır da! Madem serbest yazılım mantalitesini destekliyor o halde mevzu ile ilgili etkinlikler ilgili zaman ve mekan bilgisini de üyelerine, takipçilerine sunmalıdır.
0
banderas
gittik gördük güsel oldu ... milletin koskoca IBM ''leri çalistirip yaptiklari olayi bu daniel amcanin program1yla PII 350 ile çalistirdigini duymak Linux tarafarlari adina çok hos bir olaydi...
bu arada katilanlar biras az gibiydi .. am olsun yine de gayet faideliydi...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Programlama Nasıl ÖğretilMEmeli

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölüm Başkanı Chris Stephenson, kısa süre önce Kütahya'daki Akademik Bilişim etkinliğinde gerçekleştirdiği "Programlama Nasıl Öğretilmemeli" sunumunun genişletilmiş halini İstanbul'da, 8 Şubat Perşembe günü 11:00'da gerçekleştirecek.

Python ile Programlama Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 5 Ocak 2005 Çarşamba günü saat 18:30'da Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kırmızı Salon'da bir seminer düzenliyor. Seminerde Python programlama dili ve özellikleri, kullanılan IDE'ler ve Python dilinin avantajları anlatılacaktır.

Linux Kullanıcıları Derneği / EMO Ankara seminerleri

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği bu aydan itibaren, Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) Ankara Şubesi ile ortaklaşa her ayın üçüncü Cumartesi günü birer Linux ve özgür yazılım semineri düzenleyecek. Temel olarak EMO üyelerini hedefleyen, dışarıdan da herkesin katılımına açık olan seminerlerin ilki bu haftasonu gerçekleşiyor. -Ayrıntılı Bilgi-

Linux Semineri : Efsane II

anonim

Efsane geri dönüyor :-). İlk Türk x-window pencere yöneticisi olan Efsane'nin ikinci sürümü geçtiğimiz aylarda piyasaya çıktı. Efsane'nin yazarı Serdar Özler, Linux Kullanıcıları Derneği seminerleri kapsamında Efsane II'yi ve gelişimini anlatıyor. 27 Şubat Çarşamba günü Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kırmızı Salon'ndaki seminer saat 18.30'da başlayacak.

SmartReader: Etkin ve Etkileşimli Elektronik Kitap Platformu

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümünün düzenli ve halka açık seminerleri yeni öğretim dönemi ile birlikte başladı. 24 Şubat 2005, Salı, 17:00'da Dolapdere kampüsünde düzenlenecek ilk seminerin konuğu DDİ (Doğal Dil İşleme) konusunda dünya çapındaki isimlerden biri olan Prof. Dr. Kemal Oflazer.

Seminer özeti: Yazılı içeriğe erişmek ve bu içeriği anlamak öğrenmenin en temel yöntemlerinden biridir ve daha çok uzun bir süre, öğrenme ve özellikle ileri düzeyde bilgi edinme için en önemli ortam olmaya devam edecektir. Buna karşılık, özellikle dilden ve içerikten dolayı karşılaşılacak türlü çeşitli zorlukları (bilinmeyen sözcükler, hatırlanmayan kişiler, karmaşık tümceler, anlamaya yardım edecek yazı dışı bilgilerin eksikliği, vb.) aşacak olanakların olmadığı bir durumda, oldukça "lezzetsiz ve kuru" bir ortam olan yazı, öğrenmeyi de çok motive edecek bir ortam değildir. Örneğin İngilizce bir yazıyı okuyan bir kişi, anlamadığı bir sözcük veya karmaşık bir tümce yapısı ile karşılaştığında, elinin altında kendisine anında yardımcı olabilecek bir yardımcı olmadığı için genellikle (anlamadan) okumaya devam eder.