Linux Semineri : djbDNS Sunucusu

0
anonim
Linux Kullanıcıları Derneği, 23 Ağustos PERŞEMBE günü saat 18.30'da Ankara Üniversitesi'nde djbDNS sunucusu semineri düzenliyor. djbDNS, Bind'a alternatif olarak Qmail'in yazarı D.J.Bernstein tarafından geliştirilen "güvenlik garantisi" olan bir DNS sunucusu. Seminerin konuşmacısı djbDNS Türkçe kurulum dokümanını hazırlayan Ömer Faruk Şen.

Görüşler

0
anonim
Arkadaşlar birazda şu seminerleri, toplantıları vs... istanbul da yapsak nasıl olur?

ya da oluyorda biz mi duymuyoruz.
0
urxalit
Ankara´daki kadar sık olmasa da İstanbul´da da oluyor. Ben hiç katılamadım. İstanbul grubunun sitesinden bilgilerine ulaşabilirsiniz.

Şimdi baktım site pek güncellenmiyor, ama oradaki listeye üye olursanız haftada bir ya da 15 günde bir seminer olacağı zaman duyuru geliyor.
0
anonim
Merhabalar,
Ankara daki seminerlerin çoğu Istanbul'da da yapılıyor. Genelde 2 haftada bir pazar gunleri, ama yaz nedeniyle 3 haftada bir yapıyoruz. Web sitesi pek guncelleşmiyor. sadece seminer duyurusu değiştiriliyor. Doruk.Net deki makinada pek yetkimiz malesef o yüzden. Eylul itibari ile tekrar düzenli ve planlanmış şekilde seminerlere devam edilecek. istanbul-anons'a uye olursanız duyurular sizlerede gelir.
ARiF
0
anonim

teşekkürler...
0
sundance
Bakın ne diycem, şu anda fazlamesainin 410 üyesi var, iyi kötü IT sektöründen (özellikle de GPL ortamlarından) takipçilerimiz var. Gelin şu Seminerler için Fazlamesai'de bir köşe açalım, ana sayfadan, nerde ne Open Source semineri varsa (veya başka önemli bulduğumuz etkinlikler de olabilir) takvim gibi dursun.

Ne dersiniz ?
0
SHiBuMi
Evet php.net deki gibi sağ üst köşede duran eventlist gibi bir çalışma faydalı olur.
0
anonim
Her gün girdiğimiz bu site de seve seve tıkladığımız bir linkimiz daha olur :)


0
FZ
Evet! Evet! fazlamesai.net bu alanda önemli bir boşluğu doldurabilir, doldurmalıdır da! Madem serbest yazılım mantalitesini destekliyor o halde mevzu ile ilgili etkinlikler ilgili zaman ve mekan bilgisini de üyelerine, takipçilerine sunmalıdır.
0
banderas
gittik gördük güsel oldu ... milletin koskoca IBM ''leri çalistirip yaptiklari olayi bu daniel amcanin program1yla PII 350 ile çalistirdigini duymak Linux tarafarlari adina çok hos bir olaydi...
bu arada katilanlar biras az gibiydi .. am olsun yine de gayet faideliydi...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Erlang ile Geliştirilmiş Bir Dağıtık Anlık Mesajlaşma Uygulaması

FZ

Güncelleme: Bilgi Üniversitesi'ndeki bir organizasyon değişikliğinden ötürü seminer ileriki bir tarihe ertelenmiştir.

Seminer: Erlang ile Geliştirilmiş Bir Dağıtık Anlık Mesajlaşma Uygulaması

Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere Kampüsü, Mahkeme Salonu (harita - ulaşım)
Tarih: 19 Mart 2009 Perşembe, 17:00
Konuşmacı: Gökhan Olgun

Erlang fonksiyonel programlama diline dair kısaca tarihi ve teknik bilgi verildikten sonra prosesler arası veri iletişim örnekleri sunulacak ve daha sonra anlık mesajlaşma sisteminin Erlang ile nasıl hazırlandığı gösterilecektir. Ardından şu anda MyNet'te çalışmakta olan uygulamanın beta sürümüne dair kısa bir demo yapılacaktır.

Alan Turing Günleri (Güncellendi)

bulento

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri, TUBITAK’ın katkılarıyla bu yıl 'Turing Günleri'nin 4.'sünü düzenlemektedir.

'Turing Günleri', uluslararası katılımlı bilimsel bir sempozyum olarak organize edilegelmektedir.

Linux Semineri : Kurumsal PKI Uygulamaları

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, 10 Ekim Çarşamba günü saat 18.30'da Ankara Üniversitesi'nde bir linux semineri düzenliyor. Açık anahtarlı şifreleme kullanımının yaygınlaşması ile, mektup alışverişinin yanında bir çok alanda açık/özel anahtar ile çalışılabileceği ortaya çıktı. Kurumsal uygulamalarından bahsedilecek ve neden uygulanması gerektiğinin üzerinde durulacaktır. Kurumsal uygulamalara örnek olarak, fiziksel giriş çıkış kontrolü, sunuculara erişim ve kimlik tespiti verilebilir.

Türkçenin Etimolojisi Semineri

FZ

2 Mayıs 2006 tarihinde 13:00 ile 15:00 saatleri arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi Kuştepe Kampüsü'nde Karşılaştırmalı Edebiyat bölümünün davetlisi olan Sevan Nişanyan tarafından Türkçenin Etimolojisi başlıklı bir seminer düzenlenecektir.

Sevan Nişanyan'ın meşhur etimolojik sözlüğüne buradan erişebilirsiniz.

YTÜ Açık Kaynak Kodu Günü 2008

coskung

Etkinlik sitesinden alıntı:

Yıldız Teknik Üniversitesi Bilişim Kulübü bünyesinde çalışmakta olan YTÜLinux Grubu'nun üyeleri olarak 19 Nisan 2008'de açık kaynak kodu günü düzenliyoruz. Bu etkinliği düzenlemekteki amaçlarımız: Açık kaynak kodu, unix, linux gibi konularda aktif olarak çalışan grupların başarılarını bu alanla ilgili insanlara anlatması ve tanıtması,