Gencsen Geleceksin 2.0 IYTE

0
numangoceri
Geçtiğimiz akademik yıl ilki gerçekleştirilen ve yoğun ilgi gören Gençsen Geleceksin bu yıl hedefini daha da büyüterek "Gençsen Geleceksin 2.0" adıyla yeniden başlıyor ve ilk kez İYTE(İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'n)'de gerçekleşek olan etkinliğin konusu şöyle:

Gençler ve teknoloji severlerin geleceğin teknolojilerine vizyonel bir bakış açısı ile bakmalarını sağlamayı amaçlayan yarım gün sürecek etkinlikler içerisinde mobil teknolojilerden, internetin geleceğine kadar geniş bir yelpazedeki içerik, konusunda uzman konuşmacılar tarafından gerçekleştirilecek. “Neden Gelmeliyim?” diyorsan…
Gelecek fırsatlarla dolu ve bu fırsatlar için fikirler etkinliklerde seni bekliyor olacak. “Web 2.0 konusunda Türkiye’de ne gibi projeler yapılabilir? Web 3.0 neler getirecek? Mobil teknolojilerin geleceğindeki değişim seni ve çevreni nasıl etkileyecek? Bilgisayar Oyunları hayatımızın ve iş dünyasının bir parçası oluyor? Peki bilgisayar oyunları senin geleceğini nasıl değiştirebilir? IPTV ne gibi fırsatlar yaratacak? Facebook’un hayatımızı sarmaya başladığı günümüzde gelecek iletişim ve sosyal ağ fırsatları neler olacak? Surface teknolojiyle neler yapılabilir ve Surface uygulamaları senin hayatını nasıl değiştirir? Tasarım dünyasındaki değişim hangi yeni araçları beraberinde getiriyor?” gibi soruların hepsinin yanıtı bu etkinlikte, bu etkinlik GELECEK nedir sorunuza cevaplar veriyor… Unutmadan, etkinlikte değerlendirme formunu dolduran katılımcılardan birisi “Turkcell PDA” kazanıyor. Neden şanslı kişi teknolojist sen olmayasın?

Etkinlik İçeriği nedir?

1. Bölüm: Yakın Geleceğin Yazılım Teknolojilerine Bakış
• Yazılım + Servisler Vizyonu
• Geleceğin Internet Yaklaşımları
• Online Medya, IPTV ve Gelecek
• İnsan-Bilgisayar Etkileşimi
• Oyun Geliştirme ve Fırsatlar
• Açık Kaynak Yazılım Geliştirme
• Mobil Uygulama Geliştirmek

2. Bölüm: Yakın Geleceğin Mobil Teknolojilerine Bakış

• İletişim Pazarı ve Gelecek
• Mobil Gelecek ve Yaklaşımlar
• Mobil İmza ve Mobil TV
• Wimax ve Gelecek
• 3G ve Türkiye’de Yaratacağı Fırsatlar
• Mobil Cihazların Geleceği
• Mobil Uygulama Pazarı

Not: Gençsen Geleceksin 2.0 etkinliği 25 Şubat Çarşamba günü saat 13:00-16:00 arası İYTE (İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü) Merkezi Kütüphane konferans salonunda düzenlenecek. Ayrıca Imagine Cup 2009 ile ilgili de bilgilendirme toplantısı gerçekleşecek ve konu ile ilgili sorularınıza cevap bulma olanağı yakalayabileceksiniz.

http://forum.iyte.net/showthread.php?t=21412

İlgili Yazılar

Linux Semineri : Tekno-Wall Internet Duvarı

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Ankara'da Çarşamba günü bir linux semineri düzenliyor. Teknowall, Internet kaynaklarının paylaşıldığı bir proxy (windows domain destekli) , temel firewall gereksinimlerinin karşılandığı bir güvenlik duvarıdır. Teknowall, bir Türk Özgür Yazılım projesidir. Seminerde Teknowall'ın özellikleri, kurulumu ve web arayüzü anlatılacaktır. Ayrıca proje hakkında da bilgiler verilecektir. -Ayrıntılı Bilgi-

Linux Eğitimlerine Erteleme

tongucyumruk

Bilgi Üniversitesi, IBM İleri Araştırmalar Merkezi'nde düzenlenen GNU/Linux eğitimlerinin bu hafta yapılacak olan 3. dersi yaşanan ulaşım güçlüklerinden dolayı ertelendi. Eğitimler gelecek hafta kaldığı yerden devam edecek.

Linux Semineri : Postfix E-Posta Sunucusu

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü (bugün) saat 18.30'da Ankara Üniversitesi'nde linux semineri düzenliyor. Seminerde, birçok UNIX tabanlı işletim sistemi ile birlikte gelen ve yaygınca kullanılan Sendmail e-posta sunucusunun; performanslı, Sendmail uyumlu, güvenilir ve esnek alternatifi Postfix, bu seminerde tanıtılıyor. Bu seminerden sonra niçin hala Sendmail kullandığınızı bir kez daha düşünebilirsiniz... (http://www.linux.org.tr/seminer/)

Yeni İNETD Seminerleri, İlk seminer PHP'ye Giriş

adervis

İNETD Teknoloji Seminerleri devam ediyor. Bir grup seminer mutfaktan yeni çıktı.
Grubun ilk semineri PHP'ye Giriş, Umut IŞIK tarafından verilecek.
Etkinlik yine herkese açık ve ücretsiz.

Owasp-web Güvenliği Günleri Videoları Yayında

Yns_

Owasp-türkiye çerçevesinde birincisi düzenlenen web güvenliği sunum videoları internette.Sunumlar;
  1. OWASP Dünyası
  2. Web Uygulama Güvenliği Demosu
  3. HRS ile Web Cache Zehirleme
  4. XSS Tünelleme
  5. Java`da Güvenlik Uygulamaları
  6. ModSecurity İle Web Güvenliği
konu başlıklarından oluşuyor.