Gencsen Geleceksin 2.0 IYTE

0
numangoceri
Geçtiğimiz akademik yıl ilki gerçekleştirilen ve yoğun ilgi gören Gençsen Geleceksin bu yıl hedefini daha da büyüterek "Gençsen Geleceksin 2.0" adıyla yeniden başlıyor ve ilk kez İYTE(İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü'n)'de gerçekleşek olan etkinliğin konusu şöyle:

Gençler ve teknoloji severlerin geleceğin teknolojilerine vizyonel bir bakış açısı ile bakmalarını sağlamayı amaçlayan yarım gün sürecek etkinlikler içerisinde mobil teknolojilerden, internetin geleceğine kadar geniş bir yelpazedeki içerik, konusunda uzman konuşmacılar tarafından gerçekleştirilecek. “Neden Gelmeliyim?” diyorsan…
Gelecek fırsatlarla dolu ve bu fırsatlar için fikirler etkinliklerde seni bekliyor olacak. “Web 2.0 konusunda Türkiye’de ne gibi projeler yapılabilir? Web 3.0 neler getirecek? Mobil teknolojilerin geleceğindeki değişim seni ve çevreni nasıl etkileyecek? Bilgisayar Oyunları hayatımızın ve iş dünyasının bir parçası oluyor? Peki bilgisayar oyunları senin geleceğini nasıl değiştirebilir? IPTV ne gibi fırsatlar yaratacak? Facebook’un hayatımızı sarmaya başladığı günümüzde gelecek iletişim ve sosyal ağ fırsatları neler olacak? Surface teknolojiyle neler yapılabilir ve Surface uygulamaları senin hayatını nasıl değiştirir? Tasarım dünyasındaki değişim hangi yeni araçları beraberinde getiriyor?” gibi soruların hepsinin yanıtı bu etkinlikte, bu etkinlik GELECEK nedir sorunuza cevaplar veriyor… Unutmadan, etkinlikte değerlendirme formunu dolduran katılımcılardan birisi “Turkcell PDA” kazanıyor. Neden şanslı kişi teknolojist sen olmayasın?

Etkinlik İçeriği nedir?

1. Bölüm: Yakın Geleceğin Yazılım Teknolojilerine Bakış
• Yazılım + Servisler Vizyonu
• Geleceğin Internet Yaklaşımları
• Online Medya, IPTV ve Gelecek
• İnsan-Bilgisayar Etkileşimi
• Oyun Geliştirme ve Fırsatlar
• Açık Kaynak Yazılım Geliştirme
• Mobil Uygulama Geliştirmek

2. Bölüm: Yakın Geleceğin Mobil Teknolojilerine Bakış

• İletişim Pazarı ve Gelecek
• Mobil Gelecek ve Yaklaşımlar
• Mobil İmza ve Mobil TV
• Wimax ve Gelecek
• 3G ve Türkiye’de Yaratacağı Fırsatlar
• Mobil Cihazların Geleceği
• Mobil Uygulama Pazarı

Not: Gençsen Geleceksin 2.0 etkinliği 25 Şubat Çarşamba günü saat 13:00-16:00 arası İYTE (İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü) Merkezi Kütüphane konferans salonunda düzenlenecek. Ayrıca Imagine Cup 2009 ile ilgili de bilgilendirme toplantısı gerçekleşecek ve konu ile ilgili sorularınıza cevap bulma olanağı yakalayabileceksiniz.

http://forum.iyte.net/showthread.php?t=21412

İlgili Yazılar

LKD 3. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği

madness

Linux Kullanıcıları Derneği, 3. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği'ni 13-16 Mayıs 2004 tarihlerinde Ankara Milli Kütüphane'de düzenliyor.

Şenliğimize gerek kamudan, gerekse özel sektörden, yurdun dört bir yanından katılım bekliyoruz.

Yakında şenlik ile ilgili son gelişmeleri http://senlik.linux.org.tr adresimizden takip edebileceksiniz.

11 Mayıs, Haliç Üniversitesi, Linux semineri

hcg

11 Mayıs Pazartesi 14-16 saatleri arasında, Haliç Üniversitesi Bomonti Kampüsü 305 nolu sınıfta, Çağatay Çebi tarafından "Özgür Yazılım ve GNU/Linux kavramlarına basit açıklamalar..." başlıklı bir seminer verilecek. Haliç Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Kulübü ve LKD Seminer Çalışma Grubu ortak etkinliği olan seminer dileyen herkese açık. Seminerde, Özgür Yazılım kavramı, tarihi, gelişimi, GNU/Linux'un ortaya çıkışı, Linux dağıtımları, piyasadaki popülerliği gibi konulara değinilecek.

Linux Semineri : E-Posta Sunucularda Filtreleme

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Ankara'da 1 Ekim Çarşamba günü bir seminer düzenliyor. İstenmeyen e-postaların sunucularda nasıl filtreleneceğinin anlatılacağı seminer, özellikle spam'lerden, virüslerden, birbirlerine e-posta ile çalıştırılabilir dosyalar yollayan kullanıcılardan yorulanlara hitap ediyor. Seminerin başlama saati 18:30. -Ayrıntılı Bilgi-

Linux Semineri (Ankara) : Linux`ta Masaüstü Uygulamaları

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği Çarşamba günü Ankara'da bir linux semineri düzenliyor. Saat 18.30'da başlayacak olan seminerde, linux'ta kullanılan çeşitli masaüstü uygulamaları ve masaüstünde linux kullanmanın çeşitli püf noktaları anlatılacak. -Ayrıntılı Bilgi-

Java`ya giriş semineri

adervis

Internet Teknolojileri Derneği tarafından Java'ya giriş semineri düzenleniyor.

Seminer 18 Ocak 2003 saat 15:00'da, Internet Teknolojileri Derneği genel merkezinde yapılacak. Katılım herkese açık ve ücretsiz. Önceden kayıt gerekmiyor.

Seminerin konu başlıkları:
- Java Nedir?
- Java Dilinin Özellikleri
- Java'nin Sürümleri
- Java ve Açık Kaynak Felsefesi

Adres : Kervangeçmez Sok. Keskin iş merkezi No:4 Kat: 3 Mecidiyeköy İstanbul

Kroki Inetd