7 Kasım 2008 Dünya Plone Günü

0
coskung
Plone özgür yazılımının yaygınlaştırılması için 7 Kasım “Dünya Plone Günü” ilan edildi ve o günde dünyanın dört bir yanında Plone’u tanıtma ve yaygınlaştırma amacıyla seminerler düzenleniyor. Bu etkinliklerin Türkiye ayağında Linux Kullanıcıları Derneği, Bilgi Üniversitesi’nin ev sahipliğinde ve Internet Teknolojileri Derneği’nin katkılarıyla herkesin katılımına açık bir seminer düzenliyor.
Plone, önde gelen, özgür içerik yönetim sistemlerinden biridir. İçerik yönetim sistemleri, bir yandan günün teknolojik şartlarını yerine getiren, kaliteli web sitelerinin oluşturulmasını ve yönetilmesini, diğer yandan da teknik bilgisi olmayan kullanıcıların bu sitelere kolayca içerik katkısı yapabilmelerini sağlayan uygulamalardır.

Plone, dünyada çeşitli alanlarda etkinlik gösteren şirketlerin, kamu kurumlarının, eğitim kurumlarının, sivil toplum örgütlerinin kapsamlı içerik ve yoğun trafik gereksinimlerini karşılayan sitelerinde kullanılmaktadır. Free Software Foundation, Novell, Brezilya Hükümeti, Trolltech, Akamai gibi kurumlar Plone kullanılan yerlerdendir.

Plone, yüksek teknolojik düzeyinin yanında özellikle Türkçe’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda dile gerek yazılımın gerekse içeriğin yerelleştirilmesi bakımından verdiği destekle benzerlerinin içinde öne çıkmaktadır.

Bu seminerde Plone ile neler yapılabileceği örneklerle gösterilecek, Plone’un kurumlara, kullanıcılara, site yöneticilerine ve geliştiricilere sunduğu olanaklar tanıtılacaktır.

Bu etkinlik 7 Kasım Dünya Plone Günü dolayısıyla bütün dünyada yapılan etkinlikler çerçevesinde gerçekleştirilecektir.

Konuşmacı H. Turgut Uyar, 2002 yılından bu yana Plone kullanmaktadır. Plone ile site projeleri gerçekleştirmiş, Plone’u temel alan uygulamalar geliştirmiş ve Plone’un Türkçe çevirisini yapmıştır. Plone Vakfı’nın üyesidir.

* Tarih : 07 Kasım 2008, Cuma
* Saat : 14:00-15:00
* Yer : İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere Kampüsü, D132 Salonu

İlgili Yazılar

23 Mart, İstanbul Üniversitesi

hcg

İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Kulübü ve Linux Kullanıcıları Derneği Seminer Çalışma Grubu işbirliğiyle. 23 Mart Pazartesi günü saat 13'te, İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü Mühendislik Fakültesi binası, Mavi Salon'da Mahir Aşut tarafından Linux ve Özgür Yazılım İş Modeli başlıklı bir seminer verilecektir. Katılım her zaman olduğu gibi ücretsiz.

Linux Semineri : Samba ile Linux/Windows Entegrasyonu

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Ankara'da Çarşamba günü (18 Şubat 2004) bir seminer düzenliyor. Saat 18:30'da başlayacak olan seminerde, Samba ve SMB protokolünün yanı sıra Samba 3 ile gelen yenilikler anlatılacak. Uygulamalı olarak bir Windows Domain Kontrolcüsü'ne Active Directory üzerinden katılım sağlanacak; Kerberos, Active Directory, PAM, NTLM, SMB gibi terimlerin yanı sıra Samba ile "basit" ağlarda temel dizin ve yazıcı paylaşımlarından da bahsedilecek. -Ayrıntılı Bilgi-

Bilgi Universitesi Bilgisayar Bilimleri Seminerleri

coskung

Bilgi e-MBA programcılarından Emre Sevinç bugün Bilgi Üniversitesi Dolapdere kampüsünde bir seminer verecek:

eMBA: Geçmis Bugün Gelecek

Emre Sevinc
06 Nisan 2004 18:00-19:00 Z_39 - Dolapdere

4 yıl önce Türkiye'de bir ilk olarak gerçeklestirilen ve İstanbul Bilgi Üniversitesi bünyesinde geliştirilen
eMBA-Internet Tabanlı İşletme Yüksek Lisansı Eğitimi yazılımlarının altyapısının öyküsü.

İlgilenenleri bekliyoruz.

Ruby on Rails Sunumu

anonim

Tarih :10 Şubat 2006 Cuma Saat 13:30
Yer: Odtü Teknokent İkizler

Ruby on Rails , Ruby tabanlı bir Web Application Framework. Basitliği ve yüksek verimi ile birçok yazılım geliştiriciyi kendine bağlıyor. Bu sunumda Rails ile ilgili asağıdaki konular incelenecek.

Fonksiyonel Programlamada Tiplerin Rolü

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü öğretim görevlilerinden Lazslo Nemeth'in "Fonksiyonel Programlamada Tiplerin Rolü" konulu semineri 9 Mart 2004 yani bugün 18:00 -19:00 saatleri arasında Dolapdere´de Z-39 numaralı derslikte gerçekleştirilecek.

Özet: "Tipler programlamanın her noktasında vardır ancak tarihi olarak (hem akademik ortamlarda hem de endüstride) bunların kullanımı ve bunlardan faydalanmak pek vurgulanmamıştır. Bu durum değişebilir.

Küçük ve anlaşılır örneklerle tiplerin bize spesifikasyon, programlama, derleme ve çalıştırma esnasında nasıl yardımcı olabileceğini göstereceğim.

Sunum aşırı teknik olmayacak, temel programlama bilgisi olan kişilerin anlayacağı düzeyde yapılacaktır."