7 Kasım 2008 Dünya Plone Günü

0
coskung
Plone özgür yazılımının yaygınlaştırılması için 7 Kasım “Dünya Plone Günü” ilan edildi ve o günde dünyanın dört bir yanında Plone’u tanıtma ve yaygınlaştırma amacıyla seminerler düzenleniyor. Bu etkinliklerin Türkiye ayağında Linux Kullanıcıları Derneği, Bilgi Üniversitesi’nin ev sahipliğinde ve Internet Teknolojileri Derneği’nin katkılarıyla herkesin katılımına açık bir seminer düzenliyor.
Plone, önde gelen, özgür içerik yönetim sistemlerinden biridir. İçerik yönetim sistemleri, bir yandan günün teknolojik şartlarını yerine getiren, kaliteli web sitelerinin oluşturulmasını ve yönetilmesini, diğer yandan da teknik bilgisi olmayan kullanıcıların bu sitelere kolayca içerik katkısı yapabilmelerini sağlayan uygulamalardır.

Plone, dünyada çeşitli alanlarda etkinlik gösteren şirketlerin, kamu kurumlarının, eğitim kurumlarının, sivil toplum örgütlerinin kapsamlı içerik ve yoğun trafik gereksinimlerini karşılayan sitelerinde kullanılmaktadır. Free Software Foundation, Novell, Brezilya Hükümeti, Trolltech, Akamai gibi kurumlar Plone kullanılan yerlerdendir.

Plone, yüksek teknolojik düzeyinin yanında özellikle Türkçe’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda dile gerek yazılımın gerekse içeriğin yerelleştirilmesi bakımından verdiği destekle benzerlerinin içinde öne çıkmaktadır.

Bu seminerde Plone ile neler yapılabileceği örneklerle gösterilecek, Plone’un kurumlara, kullanıcılara, site yöneticilerine ve geliştiricilere sunduğu olanaklar tanıtılacaktır.

Bu etkinlik 7 Kasım Dünya Plone Günü dolayısıyla bütün dünyada yapılan etkinlikler çerçevesinde gerçekleştirilecektir.

Konuşmacı H. Turgut Uyar, 2002 yılından bu yana Plone kullanmaktadır. Plone ile site projeleri gerçekleştirmiş, Plone’u temel alan uygulamalar geliştirmiş ve Plone’un Türkçe çevirisini yapmıştır. Plone Vakfı’nın üyesidir.

* Tarih : 07 Kasım 2008, Cuma
* Saat : 14:00-15:00
* Yer : İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere Kampüsü, D132 Salonu

İlgili Yazılar

Linux Eğitimlerine Erteleme

tongucyumruk

Bilgi Üniversitesi, IBM İleri Araştırmalar Merkezi'nde düzenlenen GNU/Linux eğitimlerinin bu hafta yapılacak olan 3. dersi yaşanan ulaşım güçlüklerinden dolayı ertelendi. Eğitimler gelecek hafta kaldığı yerden devam edecek.

Türkiye'de Dijital Oyun Sektörü ve Oyun Geliştiricileri Paneli

mdeniza

TÜBİTAK-SOBAG 107K039 no’lu ve TÜBİTAK 2007/1 tarafından desteklenen “DİJİTAL OYUN KÜLTÜRÜ ve TÜRKİYE’DE GENÇLİĞİN INTERNET CAFE KULLANIM PRATİKLERİ” proje kapsamında 14 Mart 2008 tarihinde Türkiye’de Dijital Oyun Sektörü ve Oyun Geliştiricileri konulu bir tam günlük toplantı gerçekleşecektir.

Bu tam günlük toplantı kapsamında 10:00-12:30 arasında Türkiye’deki oyun geliştiricilerin bir araya geldiği ve endüstrinin durumunun tartışıldığı kapalı çalışma grubu ile 14:00-17:30 arasında ise kamuya açık ücretsiz iki oturumdan oluşan toplantılar gerçekleştirilecektir.

Etkinlik mekanı: Tarih ve Toplum Bilimleri Enstitüsü İstiklâl Cd. Olivyo Geçidi Sk. Rejans Binası Kat: 1 Beyoğlu / İSTANBUL

1. Linux ve Özgür Yazılım Şenliğinden yorumlar

tongucyumruk

Aslında bu haberi 4 bölümlük bir dizi halinde her günün akşamında girmeye niyetliydim ama organizasyon ekibinde falan olmamama rağmen o kadar yoruldumki ancak şimdi yazabiliyorum.

İlk olarak söylemek istediğim şey şu: "Hayatımda hiçbir zaman klonlanmayı bu kadar çok istememiştim." Seminerler 4 salonda paralel olarak yapıldı ve sabahtan akşama kadar orada olmama rağmen 3/4'ünü kaçırdım. Haliyle anlatacaklarım yalnızca girebildiğim veya hakkında birşeyler duyabildiğim seminerlere kısıtlı kalacak. Şimdi teker teker günlere göre incelemeye geçelim:

Linux ve Özgür Yazılım Şenliği web sitesi artık yayında

aekoroglu

4. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği web sitesi yayına başladı. Bu sene dördüncüsü düzenlenecek olan Linux ve Özgür Yazılım Şenliği Milli Kütüphane Başkanlığı'nın katkılarıyla 19-22 Mayıs 2005 tarihlerinde Ankara Milli Kütüphane'de düzenlenecek.

Sizde dördüncü şenlik hakkında daha fazla bilgi almak ve şenlik çalışmalarına gönüllü olarak katkı vermeyi düşünüyorsanız..
http://senlik.linux.org.tr

Linux Semineri : Turquaz Özgür Muhasebe Yazılımı

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, 6 Aralık Cumartesi günü İstanbul'da bir seminer düzenliyor. Seminerin ilk bölümünde özgür bir muhasebe yazılımı olan Turquaz'ın yapısı, geliştirme aşaması ve vizyonu anlatılacaktır. İkinci bölümünde ise özellikle programcı ve muhasebeciler için, programın dizaynı, eklenecek özellikler ve nasıl geliştirilebileceğinden bahsedilecek. Herkesin katılımına açık olan seminer saat 15:00'te başlayacak. -Ayrıntılı Bilgi-