7 Kasım 2008 Dünya Plone Günü

0
coskung
Plone özgür yazılımının yaygınlaştırılması için 7 Kasım “Dünya Plone Günü” ilan edildi ve o günde dünyanın dört bir yanında Plone’u tanıtma ve yaygınlaştırma amacıyla seminerler düzenleniyor. Bu etkinliklerin Türkiye ayağında Linux Kullanıcıları Derneği, Bilgi Üniversitesi’nin ev sahipliğinde ve Internet Teknolojileri Derneği’nin katkılarıyla herkesin katılımına açık bir seminer düzenliyor.
Plone, önde gelen, özgür içerik yönetim sistemlerinden biridir. İçerik yönetim sistemleri, bir yandan günün teknolojik şartlarını yerine getiren, kaliteli web sitelerinin oluşturulmasını ve yönetilmesini, diğer yandan da teknik bilgisi olmayan kullanıcıların bu sitelere kolayca içerik katkısı yapabilmelerini sağlayan uygulamalardır.

Plone, dünyada çeşitli alanlarda etkinlik gösteren şirketlerin, kamu kurumlarının, eğitim kurumlarının, sivil toplum örgütlerinin kapsamlı içerik ve yoğun trafik gereksinimlerini karşılayan sitelerinde kullanılmaktadır. Free Software Foundation, Novell, Brezilya Hükümeti, Trolltech, Akamai gibi kurumlar Plone kullanılan yerlerdendir.

Plone, yüksek teknolojik düzeyinin yanında özellikle Türkçe’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda dile gerek yazılımın gerekse içeriğin yerelleştirilmesi bakımından verdiği destekle benzerlerinin içinde öne çıkmaktadır.

Bu seminerde Plone ile neler yapılabileceği örneklerle gösterilecek, Plone’un kurumlara, kullanıcılara, site yöneticilerine ve geliştiricilere sunduğu olanaklar tanıtılacaktır.

Bu etkinlik 7 Kasım Dünya Plone Günü dolayısıyla bütün dünyada yapılan etkinlikler çerçevesinde gerçekleştirilecektir.

Konuşmacı H. Turgut Uyar, 2002 yılından bu yana Plone kullanmaktadır. Plone ile site projeleri gerçekleştirmiş, Plone’u temel alan uygulamalar geliştirmiş ve Plone’un Türkçe çevirisini yapmıştır. Plone Vakfı’nın üyesidir.

* Tarih : 07 Kasım 2008, Cuma
* Saat : 14:00-15:00
* Yer : İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere Kampüsü, D132 Salonu

İlgili Yazılar

Web Güvenlik Topluluğu Buluşması - 26 Eylül

anonim

Web Güvenlik Topluluğu tarafından düzenlenen web güvenliği etkinliğine web güvenliği ile ilgilenen herkes davetlidir.

Yeditepe Üniversitesi Linux ve Özgür Yazılım Semineri

coskung

Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar Topluluğu ve LKD Seminer Çalışma grubu işbirliğiyle; 26 Şubat 2009 Perşembe günü, 14-16 saatleri arasında "Linux ve Özgür Yazılım" semineri düzenleniyor. Enver Altın'ın vereceği seminer, Yeditepe Üniversitesi Kayışdağı Kampüsü'nde, Mühendislik ve Mimarlik Fakültesi Binası, B310 numaralı sınıfta. Katılım her zaman olduğu gibi ücretsiz.

Koç Üniversitesi, Bi'Kereden Bi'Şey Olmaz Etkinliği

hcg

Koç Üniversitesi Bilişim Kulübü ve LKD Seminer Çalisma Grubu işbirligiyle, 12 Mart Cumartesi günü Koç Üniversitesi'nde bir etkinlik olacak.

11.00-17.00 arasında gercekleştirilecek etkinlikte dört seminer var:

  • Hakan Uygun: Özgür yazılım öğrencilere ne sağlar
  • Murat Gezer: Linux ve Özgür yazılımlara tanışma ve windowsta vazgeçemeyeceğim programlar
  • Türker Gülüm: Linux ve Özgür Yazılım ile tanışma - Masaüstü
  • Mahir B. Asut: Linux'tan nasıl para kazanılır
TBDGenc'in de desteklediği organizasyon katılmak isteyen herkese açıktır.

13. Inet-tr Türkiye’de Internet Konferansı, Linux Seminerleri

coskung

Konferans 22-23 Aralık’ta, ODTܒde. Salonlardan birisi LKD seminerlerine ayrıldı.Bu salonda 10 seminer olacak.

Program şöyle:

BrONx 7d3 Demo Party

anonim

Selam ScENeR'lar. Sene boyunca beklediğimiz BrONx 7d3 Demo Party 23 ve 24 Ağustos tarihlerinde İstanbul Küçükyalı'da gerçekleşecek...

Ayrıntıları buradan okuyabilirsiniz.