INET-TR'de GNU/Linux Seminerleri

0
dfisek
10. Türkiye'de Internet Konferansı İstanbul'da Cuma günü başlıyor. Linux Kullanıcıları Derneği, konferansta D salonunda üç gün boyunca GNU/Linux ve özgür yazılımları anlatan birçok oturum düzenliyor. [ Ayrıntılı Bilgi ]

İlgili Yazılar

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde PostgreSQL Semineri, 30 Ekim 17.00

coskung

İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Linux Kullanıcıları Derneği ortak çalışması bir seminer. Devrim Gündüz'ün vereceği seminerin başlığı:
PostgreSQL'de transaction log kavramı ve transaction log ile warm/hot standby

İstanbul Üniversitesi TEKNOLOJİ GÜNLERİ 2005

iueeorg

Daha önce 2001, 2002, 2003 yıllarında yine Elektrik-Elektronik Kulübü tarafından “Teknoloji Günleri” adı altında gündemdeki teknolojiyi öğrencilerle buluşturmak amacıyla düzenlenmiş olan organizasyon, kampüs genelinde aynı zamanda hem üniversite ortamında edinilen teorik bilginin iş yaşamına hangi şartlarda aktarılabileceğini, kapsamında yer alan firmalar, teknoloji guruları, girişimci iş adamları ile ortaya koyan hem de sağladığı kariyer planlama imkanları ile öğrencilerinin vizyonunu belirlemelerine katkıda bulunan organizasyonların en geniş kapsamlı olanlarındandır.

Yeditepe Üniversitesi Linux ve Özgür Yazılım Semineri

coskung

Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar Topluluğu ve LKD Seminer Çalışma grubu işbirliğiyle; 26 Şubat 2009 Perşembe günü, 14-16 saatleri arasında "Linux ve Özgür Yazılım" semineri düzenleniyor. Enver Altın'ın vereceği seminer, Yeditepe Üniversitesi Kayışdağı Kampüsü'nde, Mühendislik ve Mimarlik Fakültesi Binası, B310 numaralı sınıfta. Katılım her zaman olduğu gibi ücretsiz.

Linux Semineri : Linux Çekirdeği

anonim

13 Mart Çarşamba günü Linux Kullanıcıları Derneği, GNU/Linux işletim sisteminin kalbini oluşturan linux çekirdeğinin (kernel) yapısını anlatan bir seminer düzenliyor. Ankara Üniversitesi Kırmızı Salon'daki seminer saat 18.30'da başlıyor. seminer.linux.org.tr

Bilgi İşlemin Tarihçesi

FZ

Masanızda kullandığınız ve saniyede milyarlarca matematiksel işlem yapan, bu sayede 3 boyutlu görüntülerle sizi eğlendiren, MP3 ve DVD, vs. çözen, dünya ile iletişim kurmanıza olanak sağlayan sistemlerin tarihçesini hiç düşündünüz mü? Lebniz (1646-1716), Boole (1815-1864), Frege (1848-1925), Cantor (1848-1918), Hilbert (1862-1943), Gödel (1906-1978) ve Turing (1912-1954) gibi isimler size bir şey çağrıştırıyor mu, masanızdaki ya da cebinizdeki makinalarla ne ilgisi var bu isimlerin?

Yukarıdaki soruların ve benzerlerinin cevabı İstanbul Bilgi Üniversitesi´nde Bilgisayar Bilimleri bölümünde 16 Aralık Salı akşamı verilecek seminerin ana temasını oluşturuyor. Bilgi işlem tarihinde ilginç bir gezintiye çıkacak olan yolcuların kaptanı ise UCSB Bilgisayar Bilimleri bölümü öğretim görevlisi (şu anda Sabancı Üniversitesi´nde misafir öğretim görevlisi) Ömer Egecioğlu. Emniyet kemerlerinizi bağlamayı unutmayın! ;-)