3. Ulusal Dijital Tasarım Sempozyumu ve Sergisi

0
mentat
24-26 MAYIS 2005 tarihlerinde, Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryum'unda 3. Ulusal Dijital Tasarım Sempozyumu Ve Sergisi düzenleniyor. Detaylı bilgi ve seminer programına buradan ulaşabilirsiniz.
Dijital Tasarım Günlerinin düzenlenmesindeki amaç, bilgisayar ortamında tasarım yapan ve tasarım araçları geliştiren Mühendislik, Mimarlık ve Sanat alanlarındaki akademisyenleri, öğrencileri , bu alanlarda etkinlikte bulunan firmaları ve tasarımcıları buluşturmaktır. Bu yıl üçüncüsü yapılacak olan Dijital Tasarım Günleri bilgisayar ortamında tasarım yapan tüm kişi ve kuruluşlara açıktır. Üç ana başlıkta etkinlikler yapılacaktır. Bunlar; akademik bildiri sunuşları, firma tanıtım/tasarım sunuşları ve sergi. Tüm etkinlikler ücretsizdir. İlgilenenlere.

İlgili Yazılar

''Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2004'' Filmleri #2: Richard Stallman

butch

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2004 sunum görüntüleri yayınlanmaya devam ediyor. Özgür Yazılımın babası Richard Stallman'ın "Özgür Yazılım Hareketi ve GNU/Linux İşletim Sistemi" sunumuna ait görüntülere open.bilgi.edu.tr/freedays adresinden ulaşabilirsiniz.

Pardus Tanıtım ve Geliştirme Günleri

FZ

Bu sene Pardus Tanıtım ve Geliştirme Günleri etkinliğinin ikincisi düzenleniyor.

Niye? Türkiye’nin resmi ulusal işletim sistemi dağıtımı olan Pardus hakkında detaylı bilgilerin verileceği, nasıl Pardus geliştiricisi olunabileceğinin anlatılacağı ve açık kaynak felsefesinin tartışılacağı bu Pardus şenliğine herkesi bekliyoruz. Etkinliğe katılım ücretsizdir. organizasyonuyla

EMO Ankara Şubesi Linux'un 15. Yaşını Kutluyor

anonim

Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi GNU/Linux’un doğum gününü 26 Ağustos 2006 Cumartesi günü düzenlenen etkinlikle kutluyor.

Yazılım dünyasının kaderi, 25 Ağustos 1991 günü saat 20:57'de Finlandiyalı bir Öğrenci olan Linus Torvalds, Özgür Yazılım fikrini uygulamak için "küçük bir proje"de yardım isteyen bir e-posta göndermesiyle değişti. Linus Torvalds’ın iletisi dünyanın dört bir yanından binlerce, on binlerce yazılımcının destek olduğu özgür GNU/Linux işletim sistemi ortaya çıkmasının ilk adımı oldu.

Program detayları için ankara.emo.org.tr'yi ziyaret edebilirsiniz.

CeBIT Bilişim eurasia

mambo

Cebit 2002 fuarı 3-8 Eylül tarihleri arasında başlıyor. Bu sene Cebit'e Almanya, Bulgaristan, Hollanda, İngiltere ve Kore'den bilgisayar ve telekominikasyon firmaları da katılıyor. Cebit'in bu sene yaptığı bir değişiklik te isim ve logo değişikliği, tabi bütün hepsi bununla da sınırlı değil. Bilişim Fuarının teknoloji meraklıları ziyaretçilerinden başka vazgeçilmezi promosyon canavarları da bu sene tabi ki fuardaki yerlerini fazlasıyla alacaklardır. Bu canavarlarla fazla uğraşmak istemiyorsanız benim tavsiyem fuarı, 10:00 - 13:00 arası ziyaret etmenizdir. Fuarla ilgili daha ayrıntılı bilgi için CeBIT Bilişim eurasia

OpenOffice.org 2.0 Partisi

anonim

OpenOffice.org Türkiye tarafından, OpenOffice.org'un 2.0 sürümünün çıkış haftasında, hem yeni OpenOffice sürümünü kutlamak, hem de sohbet edip kaynaşmak için İstanbul Taksim'de 22 Ekim 2005 Saat 13:00'de başlayacak bir etkinlik düzenleniyor.