Bilgisayar İnsan Etkileşiminde Göz İzleme

0
FZ
İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafından düzenlenen 8. seminerin konusu "Bilgisayar İnsan Etkileşiminde Göz İzleme". Kullanıcı arabirimi ve ergonomik yazılım tasarımı ile ilgilenen arkadaşların dikkatini çekebilecek olan bu seminerin konuşmacısı ise Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nden Mehmet Göktürk.

Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi, Kuştepe Kampüsü, Akademik Kurul Odası
Tarih: 29 Nisan 2002
Saat : 18:30

İlgili Yazılar

NOVA: Evrim ve Zeki Tasarım Film Gösterimi @ Boğaziçi

FZ

2-6 Mart haftasi için, NOVA film-programının ikinci ve son duyurusu:

NOVA: Evolution vs Intelligent Design (112 dk.)

Zaman: Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma 17:00 (yaklasik sure: iki saat, 18:00'da 5 dakikalık ara)

Yer: Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüs, "yeni bina" (NH), 101 no.lu sinif.

İlk hafta NOVA gosterimleri sorumlusu: EF İlköğretim Fen Bilgisi Öğretmenligi Programı

NOVA film programları daha ziyade fen ve mühendislik dallarında merak edilen, araştırılan konuları teknik ayrıntılarına girmeden, sahanın önemli kişilerinin katılımıyla, genel olarak sohbet tadında, ama ana fikirleri açıklayarak ve tarihçesiyle, dramatize ederek tanıtmaktadır. Bazı bilim bulgularının ise (evrim gibi) toplumda kabulü zaman almakta, tartışmalara neden olmaktadır. Sadece fen ve mühendislik değil, sosyal bölümlerimizin hocaları ile öğrencileri de NOVA filmlerini zevkle izleyebilir.

YTÜ Matematik Mühendisliği, Oracle Veritabanı Kavramlarına Giriş Semineri

ibalpinar

Yıldız Teknik Üniversitesi, Matematik Mühendisliği tarafından 26 Nisan 2009 Pazar günü Oracle Veritabanı Kavramlarına Giriş ve Staj Günlükleri konulu gün boyu ücretsiz seminerler düzenlenmektedir.

Seminerleri CETURK Ekibi'nden Hasan Tonguç YILMAZ verecektir.

Erlang ile Geliştirilmiş Bir Dağıtık Anlık Mesajlaşma Uygulaması

FZ

Güncelleme: Bilgi Üniversitesi'ndeki bir organizasyon değişikliğinden ötürü seminer ileriki bir tarihe ertelenmiştir.

Seminer: Erlang ile Geliştirilmiş Bir Dağıtık Anlık Mesajlaşma Uygulaması

Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere Kampüsü, Mahkeme Salonu (harita - ulaşım)
Tarih: 19 Mart 2009 Perşembe, 17:00
Konuşmacı: Gökhan Olgun

Erlang fonksiyonel programlama diline dair kısaca tarihi ve teknik bilgi verildikten sonra prosesler arası veri iletişim örnekleri sunulacak ve daha sonra anlık mesajlaşma sisteminin Erlang ile nasıl hazırlandığı gösterilecektir. Ardından şu anda MyNet'te çalışmakta olan uygulamanın beta sürümüne dair kısa bir demo yapılacaktır.

Linux Semineri : Koha Kütüphane Otomasyon Sistemi

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, 2 Ağustos Cumartesi günü İstanbul'da özgür bir kütüphane otomasyon yazılımı olan Koha'nın anlatılacağı bir seminer düzenliyor. Seminerde Koha sisteminin yapısı; kütüphaneler için entegre bir sistem olarak kataloglama, opac (online public access catalogue), ödünç verme, üye yönetimi ve satınalma gibi modülleri anlatılacak. Saat 15:00'te başlayacak seminer, her zaman olduğu gibi tüm ilgilenenlerin katılımına açık ve ücretsiz. - Ayrıntılı Bilgi -

Turing Günleri '08: Bilgisayar Bilimleri ve Eğitim

tongucyumruk

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü'nün, yedi yıldır düzenlediği Alan Turing Günleri başlıklı etkinliği bu sene 17 Mayıs tarihinde Dolapdere Kampüsü'nde gerçekleştirecek. İngiliz matematikçi ve düşünür Alan Mathison Turing adına düzenlenen etkinlik, her yıl olduğu gibi bu yıl da hesaplama kuramında ve teknolojilerinde farklı paradigmalara yer vermekte.