Linux Semineri : Virüsler

0
anonim
Linux Kullanıcıları Derneği Ankara seminerleri, bu kez de uzun seminerlerin unutulmaz konuşmacısı Serdar Köylü'yü ağırlıyor. Yarın Ankara Üniversitesi'nde saat 18.30'da başlayacak olan seminerlerde, anti-virüs yazılımlarının deva olamadığı bilgisayar virüslerinden nasıl korunacağız sorusuna yanıt aranacak. Detaylı bilgi ve tüm program burda.

Görüşler

0
tongucyumruk
Valla öyle bir kar yagiyorki su an Ankarada sanirim Serdar hocam monolog seklinde vermek zorunda kalacak semineri... kaç haftadirda bekliyordum simdi gidemiycem... umarim hava muhalefetinden dolayi ertelerler...
0
anonim
Yaa dabii... Penguen dedigin esas soguk ortamda yasar. Netekim 25-30 kisi vardi dinleyenler arasinda.

O kadar da bir kar yoktu zaten. Hele haftalardir beklenen bir seminer icin...

Cik cik cik...
0
tongucyumruk
penguen soguk ortamda yasar tabii ama soguk ortamda yolculuk yapamaz (yaklasik 20km) heleki ulasimi zorsa... Buralarda (konutkent) bayaa bi kar vardi (arabalar yollarda kayiyordu) haliyle cesaret edemedim. Giden 25 - 30 kisiyi takdir ediyorum o ayri...
0
anonim
Valla bende Batikent'ten gittim semineri vereyim diye.. Saniyorum burasida bir 20 km var. Neyse, gelenler kadar gelemeyenlerden de allah razi olsun. Bir dahaki sefer insallah diyelim.

Ama kar veya yagmurdan korkmak hakikaten yakismiyor bizlere. Ilim cinde olsa dahi gidip almak lazim. Ya sizce ?
0
sundance
hocam, ama hiç yakışıyor mu, böyle sessiz sedasız Fazlamesai`ye uğrayıp, anonim yorum yapıp gitmek ;)

Buyur bir üyemiz ol, çayımızı iç, tunneling üzerine bir iki laf edelim, belki FreeSwan hakkında filan soracaklarımız filan vardır :))

Kıvılcım Hindistan
a.k.a. Sundance
0
anonim
Sevgili Kivilcim;

Muhtelif tesebbuslerimde hep husrana ugramis oldugumdan, bir turlu nama yazili yorum yapma sansi bulamadim :(

Ben multi-browser calisiyorum, elimde 4 tane explorer, 2 tane Opera, Lynx, konqueror, netscape'in muhtelif versiyonlari var ve ne zaman hangisi kullanacagim belli olmuyor. Herhalde ondan olmali.

Birazda serde tembellik var. Her defasinda login olmak zor geliyor.

Yan tarafta login olmayi becermis bir pencere var. Maillere bir goz atayim..

0
sundance
Valla öyle bir browser farm ile başetmek kolay değil tabi. Linux altında Opera, Mozilla ve (altını çizerek ;) Links, Windows altında ise Opera ve Explorer kullanan birisi olarak şimdiye kadar maksimum on defa login olmuşumdur fazlamesaiye.
Cookielerimizden almaz mıydınız ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Özgür Yazılım ve Linux Günleri / 2010

butch

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü ve Linux Kullanıcıları Derneği'nin 9 yıldır düzenlemekte oldukları etkinlikler bu yıl `Özgür Yazılım ve Linux Günleri´ ismi altında birleşiyor.

2-3 Nisan 2010 tarihlerinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü’nde gerçekleşecek olan etkinliğin bu yıl konuk edeceği isimler arasında Matt Zimmerman (Canonical/Ubuntu), Leslie Hawthorn (Google) ve Brian King (Mozdev) yer alıyor. Etkinlik hakkında daha detaylı bilgiyi web sitesinde bulabilirsiniz. 2010 yılının bu önemli buluşmasını şimdiden takvimlerinize işaretleyin.

Etkinlik web sitesi: http://www.ozguryazilimgunleri.org

12 Mayıs, Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi, Linux Seminerleri

hcg

12 Mayıs Salı günü LKD Seminerleri Karaman'da.

Karamanoğlu Mehmet Bey Üniversitesi Yunus Emre Yerleşkesi Yunus Emre salonu.

1. oturum 10.30 - 12.00
2. oturum 13.30 - 15.00

Konu : Linux Nedir?, Linux Masaüstü, Linux Kurulumu (Pardus), Çalışan CD'den çalışırken, USB'ye Çalışan Pardus kurulumu

Konuşmacı Mahmut Sedat Eroğul.

Seminer: Pixar Animasyon Filmleri ve Arog Filmindeki Görsel Efektler

FZ

Bahcesehir Universitesi Muhendislik Fakultesi Seminer Etkinlikleri cercevesinde, 5 Mart 2009 Persembe gunu saat 15:30'da, Pixar Animasyon Studyolarinda Gorsel Efekt Supervizoru olarak calistiktan sonra yakin bir tarihte yurda donerek AROG filmi Gorsel Efekt Yonetmenligi gorevini ustlenen Erdem Taylan ve AROG filmi Uc Boyutlu Gorsel Efekt ekibinden Alper Sarikaya ile Haluk Demirel, hem Pixar'in animasyon filmlerindeki, hem de AROG filmindeki, Turk Sinemasi icin bir cok yenilik iceren gorsel efektlerin yapilma asamalari ile ilgili bir seminer vereceklerdir. Daha cok gorsel bir soylesi seklinde gerceklesecek olan seminer programi asagidaki gibidir:

- Yer : Bahcesehir Universitesi - Besiktas
- Salon : B-Blok Buyuk Konferans Salonu
- Tarih : 5 Mart 2009 Persembe
- Saat : 15:30
- Program :

Türkçenin Etimolojisi Semineri

FZ

2 Mayıs 2006 tarihinde 13:00 ile 15:00 saatleri arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi Kuştepe Kampüsü'nde Karşılaştırmalı Edebiyat bölümünün davetlisi olan Sevan Nişanyan tarafından Türkçenin Etimolojisi başlıklı bir seminer düzenlenecektir.

Sevan Nişanyan'ın meşhur etimolojik sözlüğüne buradan erişebilirsiniz.

Bilgisayarlı Çeviri

FZ

Yaklaşık 50 yıllık bir geçmişi olan bilgisayarlı çeviri (Machine Translation), bugün dahi güncelliğini yitirmemiş bir araştırma konusudur. Bir dilden diğer bir dile çeviri sürecinde bilgisayardan yararlanmayı amaçlayan bu bilim dalında ana hedef tam otomatik çeviridir. Bununla beraber çeviri sürecini kolaylaştırmak üzere yeni yöntemlerin ve araçların geliştirilmesi gibi farklı konular da bilgisayarlı çevirinin kapsamına girmektedir.