BİLMÖK: Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi İstanbul

0
anilK
Türkiye çapındaki 40’a yakın üniversitenin Bilgisayar Mühendisliği öğrencilerini İstanbul’da ilk kez buluşturacak olan Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi’nin (BİLMÖK) dördüncüsü 29 Şubat – 2 Mart tarihleri arasında İstanbul’da Yıldız Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirilecektir.
Her yıl farklı bir üniversitenin bilişim adına kurulmuş olan kulübünün gönüllü öğrencileri ve ilgili üniversitenin Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri tarafından organize edilen ve bilişim meraklıları arasındaki iletişim ve dayanışmayı üniversite öğrencileri bazında arttıran BİLMÖK; sayın hocalarımız ve değerli konuklarımızla beraber, günümüz Türkiyesi’nde bilişim sektöründeki yönelimleri belirleme, gelişimleri inceleme ve bilişimin geleceği hakkında Türkiye’ye doğru bir ivme kazandırma amacı gütmektedir. BİLMÖK ayrıca bilişim toplumuna geçiş sürecine Türkiye'nin hızlı bir şekilde ayak uydurmasını sağlamak, doğru teşhisleri yapmak ve bununla bağlantılı olarak Bilgisayar Mühendisliği'nin ve bilişim sektörünün artıları ve eksileri üzerine ortak bir çözüm geliştirme düşüncesiyle düzenlenmektedir.

Öğrenciler kendi aralarında düzenleyecekleri forumlarla, bilgi deneyim ve düşüncelerini paylaşacak, üniversiteler arasındaki eğitim ve öğretim yapıları karşılaştırılacak ; BİLMÖK ve İstanbul adına çok özel ve güzel bir portre sergilemeye çalışılacaktır. Üç günün sonunda da hazırlanacak rapor - sonuç bildirgeleri, sayın konuklarımız, hocalarımız ve katılımcı öğrencilerimize iletilecektir.

İstanbul’da ilk kez gerçekleştirilecek olan BİLMÖK’ün organizasyonu, Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Bilgisayar Mühendisliği öğrencilerinin kurmuş olduğu Bilişim Kulübü’nün Yönetim Kurulu öğrencileri tarafından gerçekleştirilecektir.

Katılımın ücretsiz olacağı kongreye Türkiye'deki 40’a yakın üniversitenin Bilgisayar Mühendisliği bölümlerinden üçer resmi temsilci davet edilecek ve Yıldız Teknik Üniversite'mizin Bilişim Kulübü tarafından ağırlanacaktır. Şubat ayında kayıtları internet üzerinden yapılacak olan BİLMÖK’e , tüm bilişim ve teknoloji meraklılarını davet ederiz.


Ayrıntılı bilgi

İlgili Yazılar

1. Açık Kaynak Etkinliği

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafından 15-16 Mart 2003 tarihleri arasında düzenlenecek olan ve açık kodlu yazılımlar konulu "1st Open Source Workshop" isimli etkinliğe herkes hem katılımcı hem de izleyici olarak davetlidir.

Bu etkinliğin düzenlemesinin en önemli sebeplerinden biri, açık kaynak kodlu yazılımlara ilgi son birkaç yılda epey artmış olmakla birlikte hala bu konunun hem akademik hem de profesyonel olarak çok daha ciddi ve derinlemesine tartışılması gerekliliğidir.

"1st Workshop on Open Source" etkinliği açık kaynak kodlu ve özgür yazılımlar konusunda çalışan araştırmacıları ve bu yazılımları pratik problemleri çözmekte kullanan profesyonelleri tartışmaya ve paylaşmaya çağırmaktadır.

Seminer: Açık Kaynaktan Faydalanmak

gokhanozbulak

Hakia çalışanı, Read/WriteWeb analisti,Grou.ps'nun kurucusu Emre Sokullu 'Açık Kaynaktan Faydalanmak' konulu bir seminer vermek üzere 23 Kasım Cuma günü saat 18:00'da Dokuz Eylül Üniversitesi Alsancak DESEM'de olacak.

Sakarya GNU/Linux Seminerleri Internet´ten Yayınlanıyor!

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin Sakarya Üniversitesi'nde 3-4-5 Mart tarihlerinde düzenlediği GNU/Linux seminerleri Sakarya Kampus FM'in katkılarıyla tüm etkinlik boyunca internetten canlı olarak dinlenebiliyor. Radyolarınızı mms://www.kampusfm.sakarya.edu.tr/linuxseminer adresine ayarlayın.

Penguenler Türkiye´yi dolaşmaya devam ediyor

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği çeşitli şehirlerde seminerler düzenlemeye devam ediyor. Penguenler 14-15-16 Nisan'da Samsun'da Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde, 21-22 Nisan'da Eskişehir'de Osmangazi Üniversitesi'nde, 7-8 Mayıs'ta Gaziantep'te Gaziantep Üniversitesi'nde seminerler verecek. Her zaman olduğu gibi seminerler herkesin katılımına açık ve ücretsiz.

Akademik Bilişim Linux Seminerleri

hcg

11. Akademik Bilişim Konferansı, 11-13 Şubat tarihlerinde Şanlıurfa Harran Üniversitesi evsahipliğinde düzenleniyor. Gelenek olduğu üzere, bu konferans kapsamında da LKD Seminerleri için bir salon ayrıldı. Organizasyonu Seminer Çalışma Grubu tarafından yapılan bu seminerlerde "Linux Nedir?" gibi giriş düzeyinde seminerlerden, sistem yönetimine dair uzman seviye seminerlere kadar çok çeşitli başlıklar seçildi. Ayrıca "Açık Linux Dersleri" başlıklı bir panel de bu konferans kapsamında yapılacak.