BİLMÖK: Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi İstanbul

0
anilK
Türkiye çapındaki 40’a yakın üniversitenin Bilgisayar Mühendisliği öğrencilerini İstanbul’da ilk kez buluşturacak olan Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi’nin (BİLMÖK) dördüncüsü 29 Şubat – 2 Mart tarihleri arasında İstanbul’da Yıldız Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirilecektir.
Her yıl farklı bir üniversitenin bilişim adına kurulmuş olan kulübünün gönüllü öğrencileri ve ilgili üniversitenin Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri tarafından organize edilen ve bilişim meraklıları arasındaki iletişim ve dayanışmayı üniversite öğrencileri bazında arttıran BİLMÖK; sayın hocalarımız ve değerli konuklarımızla beraber, günümüz Türkiyesi’nde bilişim sektöründeki yönelimleri belirleme, gelişimleri inceleme ve bilişimin geleceği hakkında Türkiye’ye doğru bir ivme kazandırma amacı gütmektedir. BİLMÖK ayrıca bilişim toplumuna geçiş sürecine Türkiye'nin hızlı bir şekilde ayak uydurmasını sağlamak, doğru teşhisleri yapmak ve bununla bağlantılı olarak Bilgisayar Mühendisliği'nin ve bilişim sektörünün artıları ve eksileri üzerine ortak bir çözüm geliştirme düşüncesiyle düzenlenmektedir.

Öğrenciler kendi aralarında düzenleyecekleri forumlarla, bilgi deneyim ve düşüncelerini paylaşacak, üniversiteler arasındaki eğitim ve öğretim yapıları karşılaştırılacak ; BİLMÖK ve İstanbul adına çok özel ve güzel bir portre sergilemeye çalışılacaktır. Üç günün sonunda da hazırlanacak rapor - sonuç bildirgeleri, sayın konuklarımız, hocalarımız ve katılımcı öğrencilerimize iletilecektir.

İstanbul’da ilk kez gerçekleştirilecek olan BİLMÖK’ün organizasyonu, Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Bilgisayar Mühendisliği öğrencilerinin kurmuş olduğu Bilişim Kulübü’nün Yönetim Kurulu öğrencileri tarafından gerçekleştirilecektir.

Katılımın ücretsiz olacağı kongreye Türkiye'deki 40’a yakın üniversitenin Bilgisayar Mühendisliği bölümlerinden üçer resmi temsilci davet edilecek ve Yıldız Teknik Üniversite'mizin Bilişim Kulübü tarafından ağırlanacaktır. Şubat ayında kayıtları internet üzerinden yapılacak olan BİLMÖK’e , tüm bilişim ve teknoloji meraklılarını davet ederiz.


Ayrıntılı bilgi

İlgili Yazılar

Linux Semineri : Koha Kütüphane Otomasyon Sistemi

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, 2 Ağustos Cumartesi günü İstanbul'da özgür bir kütüphane otomasyon yazılımı olan Koha'nın anlatılacağı bir seminer düzenliyor. Seminerde Koha sisteminin yapısı; kütüphaneler için entegre bir sistem olarak kataloglama, opac (online public access catalogue), ödünç verme, üye yönetimi ve satınalma gibi modülleri anlatılacak. Saat 15:00'te başlayacak seminer, her zaman olduğu gibi tüm ilgilenenlerin katılımına açık ve ücretsiz. - Ayrıntılı Bilgi -

Linux Semineri : Progress Veritabanı Sunucusu

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara Üniversitesi'nde linux semineri düzenliyor. 18.30'da başlayacak olan seminerde Linux'ta Progress Veritabanı Sunucusu'nun kullanımı ve çalışması anlatılacak. Her zaman olduğu gibi seminer, ilgi duyan herkesin katılımına açık. - Ayrıntılı bilgi -

Ruby on Rails Sunumu

anonim

Tarih :10 Şubat 2006 Cuma Saat 13:30
Yer: Odtü Teknokent İkizler

Ruby on Rails , Ruby tabanlı bir Web Application Framework. Basitliği ve yüksek verimi ile birçok yazılım geliştiriciyi kendine bağlıyor. Bu sunumda Rails ile ilgili asağıdaki konular incelenecek.

Linux Semineri : RPM Paket Yönetim Sistemi

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Ankara'da Çarşamba günü bir linux semineri düzenliyor. Birçok linux dağıtımında yazılım kurulup/kaldırılması ve yönetimi için kullanılan RPM paket yönetim sisteminin anlatılacağı seminer saat 18:30'da başlıyor. -Ayrıntılı Bilgi-

Linux Semineri : Tekno-Wall Internet Duvarı

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Ankara'da Çarşamba günü bir linux semineri düzenliyor. Teknowall, Internet kaynaklarının paylaşıldığı bir proxy (windows domain destekli) , temel firewall gereksinimlerinin karşılandığı bir güvenlik duvarıdır. Teknowall, bir Türk Özgür Yazılım projesidir. Seminerde Teknowall'ın özellikleri, kurulumu ve web arayüzü anlatılacaktır. Ayrıca proje hakkında da bilgiler verilecektir. -Ayrıntılı Bilgi-