Seminer: Model View Presenter tasarım kalıbı

0
anonim
Konu: Model View Presenter tasarım kalıbı
Yer: ODTÜ Teknokent Ikizler Konferans Salonu
Zaman: 7 Nisan Cuma 13:30 Sure 1.5 saat

MVP (Model View Presenter) tasarım kalıbı MVC (Model View Controller) tasarım kalıbının bir varyasyonu ve özellikle Rich Client GUI uygulamalarinda (WinForms, Swing'in, vb. kullanıldığı) View nesnesine ait EventHandler, ActionListener tarzı işlemleri "Presenter"a delege ederek MVC'ye göre iyi bir ayrım sağlıyor. Bu sunumda MVP'ye ait aşağıdaki konuları inceleyecegiz.
1. Model View Presenter (MVP) yapısı
2. MVP hangi problemleri cözüyor?
3. MVC den farkları nelerdir?
4. MVP'nin birim testlerini kolaylaştırması.
5. MVP kod örnekleri

Konuşmacı: Turhan Bahattin Özen.

Turan Bahattin Özen 1998 yılında ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden mezun oldu. Halen aynı bölümde doktora çalışmalarına devam etmektedir. Mesleki hayatına 1996'da Aselsan'da başladı ve Türkiye'de büyük çaplı projelerde yer aldı. Ana ilgi alanlari yazılım geliştirme süreçleri, çevik yazılım geliştirme pratikleri ve .NET / J2EE platformlarında kurumsal uygulama mimarileri ve geliştirme ortamı oluşturma olarak özetlenebilir.

Görüşler

0
xelon
Şansa bak. Bugün MVC üzerine araştırma yapıyodum. Keşke gidebilsem.
0
yilmaz
sunuma katılanlar yada sunumu yapanlar sunumla ilgilidaha fazla detay verebilirlermi?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

1. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği Klibi

Dee

16-19 Mayıs 2002 tarihinde Linux Kullanıcıları Derneği tarafından düzenlenmiş olan şenlikteki amatör kamerayla yapılan çekimlerden çıkan görüntülerden derlenen 6 dakikalık klip seminer.linux.org.tr adresinde download'larınıza amade. (43 MB)

Film, divx formatında. Sisteminizde yoksa, ilgili codec'i aşağıdaki adreslerden indirebilirsiniz : Linux için,Windows için.

İyi seyirler...

Başlıyoruz... 3... 2... 1...

tongucyumruk

Aslında bu yıl biraz daha erken yapacaktık ama, CERN'deki LHC'nin açılışını gölgede bırakmak istemedik. Evet, çeşit çeşit konukları, sunumları, atölyeleri ve çeşit çeşit oyunları ile Özgür Yazılım ve Linux Günleri yarın başlıyor.

Kimler var, hala sıkılmadıysanız hatırlatalım: Ubuntu'dan Matt Zimmerman, Google'dan Leslie Hawthorn, Mozdev'den Brian King, Fazlamesai'nin gizemli ismi FZ, güvenlik dünyasının tanınan ismi Hüzeyfe Önal... Kısacası herkes orada olacak. Ya siz?

IBM Seminer Erteleme

anonim

IBM'in Bilgi Üniversitesi ile birlikte düzenlemiş olduğu eğitim ve seminer süreci içinde yapılacak olan "Hacker Etiği" isimli seminer semineri verecek kişinin özel durumundan dolayı ertelenmiştir.

Saatlerinizi Ayarlayın:Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri Başlıyor

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi olarak 2003 yılında başlattığımız ve bir gelenek haline getirdiğimiz, yurtiçinden ve yurtdışından özgür yazılımla ilgili değerli konukları ağırladığımız Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri etkinliğinin altıncısı 17 Nisan Cuma günü yani yarın sabah başlıyor.

Linux Semineri : Blender ile 3D Modelleme

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara'da bir linux semineri düzenliyor. Linux altında Blender özgür yazılımı ile üç boyutlu modelleme yapılmasının anlatılacağı seminer saat 18:30'da başlayacak. -Ayrıntılı Bilgi-