Programlama Nasıl ÖğretilMEmeli

0
FZ
İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölüm Başkanı Chris Stephenson, kısa süre önce Kütahya'daki Akademik Bilişim etkinliğinde gerçekleştirdiği "Programlama Nasıl Öğretilmemeli" sunumunun genişletilmiş halini İstanbul'da, 8 Şubat Perşembe günü 11:00'da gerçekleştirecek.
Öğretim personeline verilecek bu seminer öğrencilere de açıktır ve seminer Türkçe verilecektir.

Stephenson'ın Bilgi Üniversitesi'nde verdiği Comp 111 ve Comp 112 derslerinin pedagojik mantığını anlamak isteyenler için aydınlatıcı olabilir.

Dolapdere kampüsünde, yeni binadaki mütevelli heyeti odasında, 8 Şubat Perşembe günü gerçekleştirilecek seminer herkese açıktır.

Görüşler

0
selam
Bu seminer ile ilgili video ve sunum notlarına internetten erişme imkanımız olabilecek mi acaba?
0
FZ
Bildiğim kadarı ile bugün video kaydı yapıldı. En kısa sürede bilgisayara geçirilip kamuya açılacağını tahmin ediyorum.
0
simor
"Öğretim personeline verilecek bu seminer öğrencilere de açıktır ve seminer Türkçe verilecektir. "
............
....
"Dolapdere kampüsünde, yeni binadaki mütevelli heyeti odasında, 8 Şubat Perşembe günü gerçekleştirilecek seminer herkese açıktır."


Gelelim mi, gelmeyelim mi? :)
0
fkoksal
Seminerin çok eğlenceli olacağının garantisini şimdiden verebilirim. En azından kütahyada biz çok eğlendik. Hele de chris hoca piyasadaki kitapları yerden yere vurduktan sonra söz alan öğretmen arkadaşın:
"İyi de hocam, bizim 'bible' olarak nitelendirdiğimiz kitaplardı bunlar. Her birine bir kulp taktınız. Biz şimdi ne yapacağız?" derken ki çaresizliğini görmeniz lazımdı :)
0
alyG
Bilgi Üniversitesi öğrencisi değilim, hatta bu sitede bile yeni sayılırım. Acaba bu seminere katılmam mümkün mü? Bunun için kayıt v.s gibi bir işlem yaptırmam gerekiyor mu? Seminer ücretsiz değil mi? Programlama ya yeni başlayan biri olarak katılmak istiyorum.
0
fkoksal
Tabii katılabilirsiniz. Herhangi bir kayıt yapmanıza da gerek yok. Aslına bakarsanız chris hoca yolladığı mailde "Öğretim personele verilecek bu seminer öğrencilere de açık." demiş sadece. Ama dışarıdan gelmek isteyenleri de geri çevirmeyecektir.
0
lale
ben de bu seminerin yazılı dökümanlarının da yayınlanmasını istiyorum. bir de bir isteğim olacak. bu tür seminerler münkünse Türkçe verilmeli.
0
bio
Seminer Turkce zaten.
0
lale
üniversitelerde verilen seminerler, genelde İngilizce veriliyor. daha önce de başka bir seminer için de benzer bir serzenişte bulunulmuştu.
0
fkoksal
SON DURUM!
Arkadaşlar, daha önceden mütevelli heyet odasında yapılacaktır diye duyurduğumuz seminer, mütevelli heyetinin acil toplanma kararı nedeniyle, hazırlık binası birinci kattaki 'Atölye Çizgi'de yapılacaktır.
İlgilenenlere duyurulur.
0
FZ
Bu adresten sunuma ve kaynak koda erişilebilir, video da yakında gelecek.
0
bm
video da yakında gelecek.

Hani, nerede?

0
cbc
bir suredir burada:
http://video.google.com/videoplay?docid=4419044199927357487&hl=en
0
FZ
Çok teşekkürler adres için :)
0
bm
FZ'nin linkledigi PDF'e baktim. Bu sene yegenime o bahsedilen kitaplardan biriyle eziyet edilmesine sahit oldugum icin biraz da 'taze' tecrubeli olarak yazilanlara katiliyorum. Acaba okuyan veya sunuma giden arkadaslar dusuncelerini aciklayabilirler mi? Makul geldi mi herkese?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kadir Has Üniversitesi, Linux'a Derinlemesine Dalış Semineri

coskung

Kadir Has Üniversitesi, Bilişim Güvenliği Kulübü (BİGUK) ve LKD Seminer Çalışma grubu ortak çalışması: 2 Mart Pazartesi günü, saat 12.45'te "Linux'a Derinlemesine Dalış (korkmayın önce dalmayı öğretiyoruz)" semineri. Konuşmacı, Pardus geliştiricisi Koray Löker. Seminer, Kadir Has Üniversitesi'nin Cibali'deki Kadir Has Kampüsü, Fener Salonu'nda ve katılım serbest. Dinleyicilere katılım belgesinin verileceği seminer, tahminlerimize göre SMS ile duyurulan ilk LKD semineri olacak aynı zamanda..

Seminer afişi ve LKD Seminer Çalışma Grubu günlüğü burada.

Packet Radio ve Linux

larweda

Linux Kullanıcıları Derneği Çarşamba günü Kablosuz Networkler (Packet Radio) ve Linux semineri düzenliyor. Konular:
  • "Amatör Radyo AX25 paketleri üzerinden TCP-IP paketlerinin taşınması
  • Linux'un encapsulation ve "gatewaying" için kullanılması
  • Ortam bağımsız, düşük güçlü radyolarla portable network erişimleri. Linux kernelinin encapsulation yapma ozelligi ve linux uzerinde calisan FBB, NOS programlarinin tanitimi, kurulumu`nun da anlatılacağı seminer saat 18.30'da Ankara Üniversitesi'nde. Salonun krokisi ve Ankara seminer programı burada.
  • CeBIT Bilişim eurasia

    mambo

    Cebit 2002 fuarı 3-8 Eylül tarihleri arasında başlıyor. Bu sene Cebit'e Almanya, Bulgaristan, Hollanda, İngiltere ve Kore'den bilgisayar ve telekominikasyon firmaları da katılıyor. Cebit'in bu sene yaptığı bir değişiklik te isim ve logo değişikliği, tabi bütün hepsi bununla da sınırlı değil. Bilişim Fuarının teknoloji meraklıları ziyaretçilerinden başka vazgeçilmezi promosyon canavarları da bu sene tabi ki fuardaki yerlerini fazlasıyla alacaklardır. Bu canavarlarla fazla uğraşmak istemiyorsanız benim tavsiyem fuarı, 10:00 - 13:00 arası ziyaret etmenizdir. Fuarla ilgili daha ayrıntılı bilgi için CeBIT Bilişim eurasia

    Fonksiyonel Programlamada Tiplerin Rolü

    FZ

    İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü öğretim görevlilerinden Lazslo Nemeth'in "Fonksiyonel Programlamada Tiplerin Rolü" konulu semineri 9 Mart 2004 yani bugün 18:00 -19:00 saatleri arasında Dolapdere´de Z-39 numaralı derslikte gerçekleştirilecek.

    Özet: "Tipler programlamanın her noktasında vardır ancak tarihi olarak (hem akademik ortamlarda hem de endüstride) bunların kullanımı ve bunlardan faydalanmak pek vurgulanmamıştır. Bu durum değişebilir.

    Küçük ve anlaşılır örneklerle tiplerin bize spesifikasyon, programlama, derleme ve çalıştırma esnasında nasıl yardımcı olabileceğini göstereceğim.

    Sunum aşırı teknik olmayacak, temel programlama bilgisi olan kişilerin anlayacağı düzeyde yapılacaktır."

    Linux Semineri : Anjuta ve Glade ile Grafik Arabirim Geliştirme

    dfisek

    Linux Kullanıcıları Derneği, 19 Nisan Cumartesi günü İstanbul'da bir linux semineri düzenliyor. Internet Teknolojileri Derneği'nin ev sahipliği yaptığı seminer saat 15:00'te başlayacak. Seminerde, Anjuta yazılımı ve Glade kütüphanesi ile grafik arabirim geliştirilmesi anlatılacak. - Ayrıntılı Bilgi -