Programlama Nasıl ÖğretilMEmeli

0
FZ
İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölüm Başkanı Chris Stephenson, kısa süre önce Kütahya'daki Akademik Bilişim etkinliğinde gerçekleştirdiği "Programlama Nasıl Öğretilmemeli" sunumunun genişletilmiş halini İstanbul'da, 8 Şubat Perşembe günü 11:00'da gerçekleştirecek.
Öğretim personeline verilecek bu seminer öğrencilere de açıktır ve seminer Türkçe verilecektir.

Stephenson'ın Bilgi Üniversitesi'nde verdiği Comp 111 ve Comp 112 derslerinin pedagojik mantığını anlamak isteyenler için aydınlatıcı olabilir.

Dolapdere kampüsünde, yeni binadaki mütevelli heyeti odasında, 8 Şubat Perşembe günü gerçekleştirilecek seminer herkese açıktır.

Görüşler

0
selam
Bu seminer ile ilgili video ve sunum notlarına internetten erişme imkanımız olabilecek mi acaba?
0
FZ
Bildiğim kadarı ile bugün video kaydı yapıldı. En kısa sürede bilgisayara geçirilip kamuya açılacağını tahmin ediyorum.
0
simor
"Öğretim personeline verilecek bu seminer öğrencilere de açıktır ve seminer Türkçe verilecektir. "
............
....
"Dolapdere kampüsünde, yeni binadaki mütevelli heyeti odasında, 8 Şubat Perşembe günü gerçekleştirilecek seminer herkese açıktır."


Gelelim mi, gelmeyelim mi? :)
0
fkoksal
Seminerin çok eğlenceli olacağının garantisini şimdiden verebilirim. En azından kütahyada biz çok eğlendik. Hele de chris hoca piyasadaki kitapları yerden yere vurduktan sonra söz alan öğretmen arkadaşın:
"İyi de hocam, bizim 'bible' olarak nitelendirdiğimiz kitaplardı bunlar. Her birine bir kulp taktınız. Biz şimdi ne yapacağız?" derken ki çaresizliğini görmeniz lazımdı :)
0
alyG
Bilgi Üniversitesi öğrencisi değilim, hatta bu sitede bile yeni sayılırım. Acaba bu seminere katılmam mümkün mü? Bunun için kayıt v.s gibi bir işlem yaptırmam gerekiyor mu? Seminer ücretsiz değil mi? Programlama ya yeni başlayan biri olarak katılmak istiyorum.
0
fkoksal
Tabii katılabilirsiniz. Herhangi bir kayıt yapmanıza da gerek yok. Aslına bakarsanız chris hoca yolladığı mailde "Öğretim personele verilecek bu seminer öğrencilere de açık." demiş sadece. Ama dışarıdan gelmek isteyenleri de geri çevirmeyecektir.
0
lale
ben de bu seminerin yazılı dökümanlarının da yayınlanmasını istiyorum. bir de bir isteğim olacak. bu tür seminerler münkünse Türkçe verilmeli.
0
bio
Seminer Turkce zaten.
0
lale
üniversitelerde verilen seminerler, genelde İngilizce veriliyor. daha önce de başka bir seminer için de benzer bir serzenişte bulunulmuştu.
0
fkoksal
SON DURUM!
Arkadaşlar, daha önceden mütevelli heyet odasında yapılacaktır diye duyurduğumuz seminer, mütevelli heyetinin acil toplanma kararı nedeniyle, hazırlık binası birinci kattaki 'Atölye Çizgi'de yapılacaktır.
İlgilenenlere duyurulur.
0
FZ
Bu adresten sunuma ve kaynak koda erişilebilir, video da yakında gelecek.
0
bm
video da yakında gelecek.

Hani, nerede?

0
cbc
bir suredir burada:
http://video.google.com/videoplay?docid=4419044199927357487&hl=en
0
FZ
Çok teşekkürler adres için :)
0
bm
FZ'nin linkledigi PDF'e baktim. Bu sene yegenime o bahsedilen kitaplardan biriyle eziyet edilmesine sahit oldugum icin biraz da 'taze' tecrubeli olarak yazilanlara katiliyorum. Acaba okuyan veya sunuma giden arkadaslar dusuncelerini aciklayabilirler mi? Makul geldi mi herkese?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Özgür Web Teknolojileri Günleri 2012 Etkin Katılım Çağrısı

coskung

Linux Kullanıcıları Derneği ve Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar Topluluğu tarafından ikincisi geçen yıl düzenlenen etkinlikte, 3 paralel oturumda 30'un üzerinde konuşmacının 30'un üzerinde farklı konu başlığı sunduğu etkinliğe yaklaşık 750 kişi katılmıştı.

19-20 Ekim 2012 tarihlerinde İstanbul Yeditepe Üniversitesi'nde üçüncüsü gerçekleşecek etkinlikte yer alacak konu başlıkları:

Turquaz Özgür Muhasebe Yazılımı Seminer

huseyin

15 Nisan Perşembe saat 19:00'da Linux Kullanıcıları Derneği ve IBM-Türk işbirliğiyle IBM İstanbul Linux Merkezi'nde Turquaz Semineri Düzenleniyor.

İki saat sürecek seminerin ilk saatinde Turquaz'ın yapısı, geliştirme aşaması ve vizyonu anlatılacaktır. İkinci saatinde ise özellikle programcı ve muhasebeciler için, programın dizaynı, eklenecek özellikler ve nasıl geliştirilebileceğinden bahsedilecek.

Özellikle muhasebecileri programın gelişimine katkıda bulunmaları için bekliyoruz.
Yer için tıklayınız.

Internet Haftası Linux Seminerleri

anonim

Internet Türkiye'de 8. yılını kutluyor. Linux Kullanıcıları Grubu da Internet Haftası Etkinlikleri boyunca Ankara'da her akşam bir Linux semineri düzenliyor. 9-23 Nisan tarihleri arasında E-Posta Sunucu Anti-Virus Çözümleri'nden, X-Window Uygulamaları'na kadar toplam 12 seminer verilecek. Program.

7DX Demo party 8 Mayıs Cumartesi İstanbul'da

sundance

80´li yıllarda C-64 ve Amiga üstünde fırtına gibi esen demo rüzgarı, Bronx´un düzenlediği 7d4 Party ile yeniden alevleniyor.

C-64 (1Mhz) ve Amiga (7.14Mhz) gibi günümüze göre oldukça güçsüz makinalarda, bilgisayarın sınırlarını zorlayarak görüntü ve ses kurgularından oluşan demolar, bir zamanlar bilgisayar gruplarının becerilerini ispatlamalarının en yaygın yöntemiydi. Accuracy, Clique ve Bronx gibi Türk grupların da sesini duyurduğu bu scene Amiga´nın gözden düşmesi ile nispeten etkinliğini kaybetse de, benzer organizasyonlar yurtdışında sık sık düzenlenmekte.

Linux Semineri (Ankara) : Redhat Linux Kurulumu

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara Üniversitesi'nde linux semineri düzenliyor. Seminerde, ay başında yeni sürümünü çıkaran günümüzün popüler Linux dağıtımlarından Redhat'deki yenilikler, kurulum incelikleri ve çeşitli özellikler anlatılacaktır. Saat 18.30'da başlayacak olan seminer, her zaman olduğu gibi tüm ilgilenenlerin katılımına açık ve ücretsiz. - Ayrıntılı bilgi -