Programlama Nasıl ÖğretilMEmeli

0
FZ
İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölüm Başkanı Chris Stephenson, kısa süre önce Kütahya'daki Akademik Bilişim etkinliğinde gerçekleştirdiği "Programlama Nasıl Öğretilmemeli" sunumunun genişletilmiş halini İstanbul'da, 8 Şubat Perşembe günü 11:00'da gerçekleştirecek.
Öğretim personeline verilecek bu seminer öğrencilere de açıktır ve seminer Türkçe verilecektir.

Stephenson'ın Bilgi Üniversitesi'nde verdiği Comp 111 ve Comp 112 derslerinin pedagojik mantığını anlamak isteyenler için aydınlatıcı olabilir.

Dolapdere kampüsünde, yeni binadaki mütevelli heyeti odasında, 8 Şubat Perşembe günü gerçekleştirilecek seminer herkese açıktır.

Görüşler

0
selam
Bu seminer ile ilgili video ve sunum notlarına internetten erişme imkanımız olabilecek mi acaba?
0
FZ
Bildiğim kadarı ile bugün video kaydı yapıldı. En kısa sürede bilgisayara geçirilip kamuya açılacağını tahmin ediyorum.
0
simor
"Öğretim personeline verilecek bu seminer öğrencilere de açıktır ve seminer Türkçe verilecektir. "
............
....
"Dolapdere kampüsünde, yeni binadaki mütevelli heyeti odasında, 8 Şubat Perşembe günü gerçekleştirilecek seminer herkese açıktır."


Gelelim mi, gelmeyelim mi? :)
0
fkoksal
Seminerin çok eğlenceli olacağının garantisini şimdiden verebilirim. En azından kütahyada biz çok eğlendik. Hele de chris hoca piyasadaki kitapları yerden yere vurduktan sonra söz alan öğretmen arkadaşın:
"İyi de hocam, bizim 'bible' olarak nitelendirdiğimiz kitaplardı bunlar. Her birine bir kulp taktınız. Biz şimdi ne yapacağız?" derken ki çaresizliğini görmeniz lazımdı :)
0
alyG
Bilgi Üniversitesi öğrencisi değilim, hatta bu sitede bile yeni sayılırım. Acaba bu seminere katılmam mümkün mü? Bunun için kayıt v.s gibi bir işlem yaptırmam gerekiyor mu? Seminer ücretsiz değil mi? Programlama ya yeni başlayan biri olarak katılmak istiyorum.
0
fkoksal
Tabii katılabilirsiniz. Herhangi bir kayıt yapmanıza da gerek yok. Aslına bakarsanız chris hoca yolladığı mailde "Öğretim personele verilecek bu seminer öğrencilere de açık." demiş sadece. Ama dışarıdan gelmek isteyenleri de geri çevirmeyecektir.
0
lale
ben de bu seminerin yazılı dökümanlarının da yayınlanmasını istiyorum. bir de bir isteğim olacak. bu tür seminerler münkünse Türkçe verilmeli.
0
bio
Seminer Turkce zaten.
0
lale
üniversitelerde verilen seminerler, genelde İngilizce veriliyor. daha önce de başka bir seminer için de benzer bir serzenişte bulunulmuştu.
0
fkoksal
SON DURUM!
Arkadaşlar, daha önceden mütevelli heyet odasında yapılacaktır diye duyurduğumuz seminer, mütevelli heyetinin acil toplanma kararı nedeniyle, hazırlık binası birinci kattaki 'Atölye Çizgi'de yapılacaktır.
İlgilenenlere duyurulur.
0
FZ
Bu adresten sunuma ve kaynak koda erişilebilir, video da yakında gelecek.
0
bm
video da yakında gelecek.

Hani, nerede?

0
cbc
bir suredir burada:
http://video.google.com/videoplay?docid=4419044199927357487&hl=en
0
FZ
Çok teşekkürler adres için :)
0
bm
FZ'nin linkledigi PDF'e baktim. Bu sene yegenime o bahsedilen kitaplardan biriyle eziyet edilmesine sahit oldugum icin biraz da 'taze' tecrubeli olarak yazilanlara katiliyorum. Acaba okuyan veya sunuma giden arkadaslar dusuncelerini aciklayabilirler mi? Makul geldi mi herkese?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

IV. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği Afişi Hazır..

aekoroglu

Herkesin merakla beklediği IV. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği afişimiz tamamlandı.
Afişimiz en kısa sürede dağıtılmaya başlanacaktır. Eğer "ben de afiş asmak istiyorum" diyorsanız bizlerle afis@linux.org.tr adresinden irtibata geçebilirsiniz. Tasarımı yapan sayın Selçuk Erdem'e çok teşekkür ederiz.
(Editörün notu: Afiş burada senlikle ilgili detaylı bilgi de burada)

LKD Amblem/Logosu için Tasarım Çağrısı

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin ilk amblem+logo tasarımının üzerinden 4-5 yıl geçtiği ve 400+ üyelik bir tabana ulaştığı bu zamanda, bir amblem+logo değişikliğine gidilebileceği önerisi birçok üyeden gelmekte.

Başta üyelerimiz olmak üzere Linux ve özgür yazılımlara gönül vermiş herkese, Linux Kullanıcıları Derneği'nin yeni amblem+logosu için tasarım yapmaları ve önermeleri için çağrıda bulunuyoruz.

TBDGENC-GEEKZONE etkinligi CeBIT'de

brcktl

Türkiye Bilişim Derneği İstanbul TBDGENÇ Çalışma Grubu, bu yıl 07-12 Ekim tarihlerinde gerçekleşecek olan CeBIT Bilişim Eurasia Fuarın'da yer alarak, bilişim gençlerini ortak bir platformda buluşturuyor.

23 Mart, İstanbul Üniversitesi

hcg

İstanbul Üniversitesi Bilgisayar Kulübü ve Linux Kullanıcıları Derneği Seminer Çalışma Grubu işbirliğiyle. 23 Mart Pazartesi günü saat 13'te, İstanbul Üniversitesi Avcılar Kampüsü Mühendislik Fakültesi binası, Mavi Salon'da Mahir Aşut tarafından Linux ve Özgür Yazılım İş Modeli başlıklı bir seminer verilecektir. Katılım her zaman olduğu gibi ücretsiz.

Karar Ağaçları Semineri

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümünün düzenli olarak gerçekleştirdiği seminer dizisinin bugünkü oturumunun konusu "Karar Ağaçları - Decision Trees".

Karar ağaçları veri modelleme amaçlı olarak kullanılan bir yöntemdir. Yapay zekâ ve makina öğrenmesi bağlamında bilgisayarın sınıflandırma ve regresyon yapabilmesi için karar ağaçları kullanılabilir. Bu model içsel karar düğümlerinden ve sonlandırıcı yapraklardan oluşur. Her içsel karar düğümü bir f(x) karar fonksiyonunu barındırır ve düğümün her dalı da bir karara karşılık gelir. Ağaçtaki her yaprak bir sınıf etiketi taşır.

Tarih: 16 Aralık 2002
Yer: Kuştepe Kampüsü, Akademik Kurul Odası
Saat: 18:30
Semineri veren: OLCAY TANER YILDIZ, Bogaziçi Üniversitesi, Bilgisiyar Mühendisliği Bölümü