Ankara Penguen Pikniği

0
penguencg
Merhaba arkadaşlar,

Baharın gelişiyle beraber penguenlerin kendilerini çimenlere atması için pikniğe gidiyoruz. Şehrin gürültüsünden ve kalabalığından uzak sohbeti, eğlencesi bol güzel bir gün geçirmek için sizi de penguen pikniğine bekliyoruz.
Pikniğimiz 13 Nisan günü Ümitköy yakınlarında olacaktır. Ulaşım için sabah ve akşam olmak üzere servis kaldırılması planlanmaktadır. Bu yüzden gelmek isteyen arkadaşların katılımlarını önceden bize bildirmesi önemlidir. Piknik için gerekli ihtiyaçları belirlemek açısından katılmak isteyenlerin penguen@linux.org.tr adresine e-posta göndermesi yeterli olacaktır. Piknik alanının ayrıntılı adresi ve servis kalkışları ayrı olarak daha sonra duyurulacaktır. Katılmak isteyen arkadaşlar e-postalarınızı bekliyoruz. LKD - Penguen Çalışma Grubu

İlgili Yazılar

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2009: Épilogue et audiovisuels - Part 3

FZ

Birinci ve ikinci bölümden sonra üçüncü bölüm ile sevenlerimizin karşısındayız. Bu seferki konuklarımız bilgi çıkarımı (information retrieval) uzmanı Özgür Yılmazel ve besteci Mehmet Okonşar:

Onbinlerce belge, yazı, ürün ismi, makale, belge, vb. metin üzerinde, Türkçenin inceliklerinden faydalanarak indeksleme ve arama yapmak için ne kullanırsınız? MySQL, PHP ve PostgreSQL sizin yerinize olayı bitirmiş mi? Konu kapanmış mı? Elinizdeki çekiç ile her şey birer çivi gibi mi görünüyor? O halde bir daha düşünün yahut Apache Lucene projesine de katkıda bulunan ve akademik hayat ile sanayi işbirliğinin güzel örneklerini veren Özgür Yılmazel'in Açık Kaynak ve Özgür Yazılım Günleri 2009'daki videosunu izleyin diyoruz:

"Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2004" Filmleri #1: Ian Murdock

butch

Biraz geç de olsa Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2004 sunum görüntüleri yayınlanmaya başladı. İlk film Ian Murdock'un "Debian: Anatomy of an Open Source Project" sunumuna ait. Filmlere open.bilgi.edu.tr/freedays adresinden ulaşabilirsiniz. Diğer filmler de en kısa zamanda yayınlanmış olacak.

Not: Türkçe altyazı gönüllüleri aranıyor.

Şeyler ve Düşünceler

FZ

20 ve 21 Ekim 2006, Cuma ve Cumartesi günlerinden Boğaziçi Üniversitesi'nde Şeyler ve Düşünceler başlıklı bir sempozyum düzenlenecek. Bu uluslararası sempozyumda yurtdışındaki üniversitelerden de araştırmacılar konuk olacak. Sempozyum herkesin katılımına açıktır. Programın detaylarına gelince...

Yeni İNETD Seminerleri, İlk seminer PHP'ye Giriş

adervis

İNETD Teknoloji Seminerleri devam ediyor. Bir grup seminer mutfaktan yeni çıktı.
Grubun ilk semineri PHP'ye Giriş, Umut IŞIK tarafından verilecek.
Etkinlik yine herkese açık ve ücretsiz.

Biltek 2005 için Geri Sayım Başladı

FZ

Avrupa'nın en önemli bilişim platformu olması hedeflenen Biltek 2005, ülkelerin bilgi toplumu olabilme yolunda izledikleri metodların tartışılacağı ve karşılaştırılacağı, yaşanan ve yaşanabilecek sorunlara karşı çözüm yollarının belirleneceği, bilişimin en önemli unsuru olan yazılım teknolojilerinin her yönüyle ele alınacağı ve tüm Avrupa ülkelerinden karar verici mekanizmaların, bürokrat, teknokrat, akademisyen ve siyasilerin katılacağı bilimsel bir kongre olmayı hedeflemektedir.

TBD (Türkiye Bilişim Derneği) tarafından düzenlenen BİLTEK2005'in bu seneki ana teması Yazılım olarak belirlenmiştir. Bilişim teknolojilerindeki ilerlemelerle birlikte, yeni programlama değerler dizisi, yeni yazılım araçları ve yazılım geliştirme ortamları hızla geliştirilmektedir. Bu toplantıda, bir yandan araştırmacıların orijinal çalışmaları akademik oturumlarda tartışılırken, diğer yandan, yazılımın ekonomik boyutları, standartları, açık kaynak kodlu sistemler, e-Dönüşüm alt-yapısı ve sorunları özel sektör ve kamu kurum/kuruluşlarının yetkililerince paneller ve açık oturum platformlarında masaya yatırılacaktır.