Web 2.0 ve Türkiye Fırsatları

0
yenimo
Webrazzi.com'un yazarı Arda Kutsal'ın konuk olarak katılacağı Web 2.0 ve Türkiye Fırsatları semineri 16 Aralık Cumartesi Saat 13:30'da Genç Girişimciler Kulübü'nde düzenlenecek.

Seminer İçeriği:
  • Web 2.0 nedir?
  • Türkiye'de Web 2.0 hangi aşamada?
  • Potansiyel yatırım alanları nelerdir?
  • Yatırımlar için püf noktalar
  • Soru-Cevap

Seminer hakkında ayrıntılı bilgi almak için lütfen tıklayınız.

İlgili Yazılar

Entrepreneurs Roundtable İstanbul #3

butch

Entrepreneurs Roundtable Istanbul toplantılarının 3.sü 8 Ocak'ta Bilgi Üniversitesinin evsahipliğinde Dolapdere kampüsünde yapılacak. Bu toplantılar bilişim girişimcileri ile yatırımcıları biraraya getirmeyi amaçlıyor.

Etkinlik sitesi ve kayıt: http://eristanbul3.eventbrite.com/

INETD -- Internet Teknolojileri Derneği Etkinlikleri

FZ

Ülkemizde Internet, GNU/Linux ve bilişim konularındaki önemli sivil toplum örgütlerinden biri olan INETD´nin bu dönemki eğitim programı aşağıdaki gibidir.

Paralel Bilgi İşlem: Parlalel önşartlı iteratif yöntemler ve matris bölümlemesi

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü bu hafta, Salı günü damardan bilgisayar bilimciler ve paralel hesaplama ile ilgilenenler için bir seminer düzenliyor. Bu haftanın konuğu Bilkent Üniversitesi´nden Dr. Bora Uçar.

Bilimsel bilgi işlemde iteratif yöntemler çözüme erişmek için çok kullanılmaktadır. Bu yöntemdeki her bir iterasyondaki çekirdek işlem belli bir katsayı matrisi ile seyrek bir matrisin ya da vektörün çarpılması işlemidir.

Bu konuşmada Dr. Bora Uçar, iteratif yöntemlerin etkili şekilde nasıl paralel hale getirilebileceğinden bahsedecek ve bu bağlamda kullanılan hiperçizgelerin nasıl kullanılabileceğini gösterip bileşik hiperçizgelerin, paralleleştirme problemini standart hiperçizge bölümlemesi terimleri ile ifade edilebilir hale getirdiğine dikkat çekecektir.

Detaylı bilgi için (eğer hala okuyorsanız :) buraya bakın.

hping ile TCP/IP oyunları

FZ

Huzeyfe Önal tarafından 13 Temmuz 2007 Cuma günü İstanbul yerel zamanına göre 21:00-22:30 saatleri arasında irc.freenode.net sunucusundaki #netsec-tr kanalında "Hping ile TCP/IP Oyunları" başlıklı bir sunum düzenlenecektir. İlgilenen herkes davetlidir.

Sunum içeriği

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2006

butch

Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 24-25 Şubat 2006 tarihleri arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi - Dolapdere kampüsünde gerçekleştirilecek. Sloganı "Gelecek: Şimdi" olan etkinliğe katılacak konulardan bazıları şöyle: