Geri Sayım Başladı, Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2005

0
butch
İstanbul Bilgi Üniversitesi tarafından gerçekleştirilecek büyük buluşmaya sayılı günler kaldı. Etkinlik programı yavaş yavaş oluşmaya başladı. Miguel de Icaza'nın Mono ve Gnome projelerinden bahsedeceği etkinlikte, FSF Avrupa Başkanı Georg Greve "Özgür Yazılım ve GNU projesinin Ticari, Pratik ve Sosyolojik yönleri" ni anlatırken, Louis Suarez-Potts "Özgür Yazılım, Özgür Topluluklar? Başarıyla İşleyen Topluluklar Geliştirmek" konulu bir sunum yapacak.

Tabi sadece yabancı konuklar yok etkinlikte. Son günlerde adından sıkça bahsedilen Uludağ ekibi de etkinlikte olacak.

İlgili Yazılar

Ankara Penguen Pikniği

penguencg

Merhaba arkadaşlar,

Baharın gelişiyle beraber penguenlerin kendilerini çimenlere atması için pikniğe gidiyoruz. Şehrin gürültüsünden ve kalabalığından uzak sohbeti, eğlencesi bol güzel bir gün geçirmek için sizi de penguen pikniğine bekliyoruz.

INET-TR'de GNU/Linux Seminerleri

dfisek

10. Türkiye'de Internet Konferansı İstanbul'da Cuma günü başlıyor. Linux Kullanıcıları Derneği, konferansta D salonunda üç gün boyunca GNU/Linux ve özgür yazılımları anlatan birçok oturum düzenliyor. [ Ayrıntılı Bilgi ]

Nasıl bir Linux şenliği?

coskung

Biliyorsunuz Linux Kullanıcıları Derneği'nin (LKD) Linux şenlikleri eski havasını kaybediyor. Bilgi Üniversitesi'nde düzenlenen Özgür Yazılım Günleri de bu yıl ara verdi. Gözüken o ki bu gibi etkinliklere ilgi azalıyor.

Fonksiyonel Programlamada Tiplerin Rolü

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü öğretim görevlilerinden Lazslo Nemeth'in "Fonksiyonel Programlamada Tiplerin Rolü" konulu semineri 9 Mart 2004 yani bugün 18:00 -19:00 saatleri arasında Dolapdere´de Z-39 numaralı derslikte gerçekleştirilecek.

Özet: "Tipler programlamanın her noktasında vardır ancak tarihi olarak (hem akademik ortamlarda hem de endüstride) bunların kullanımı ve bunlardan faydalanmak pek vurgulanmamıştır. Bu durum değişebilir.

Küçük ve anlaşılır örneklerle tiplerin bize spesifikasyon, programlama, derleme ve çalıştırma esnasında nasıl yardımcı olabileceğini göstereceğim.

Sunum aşırı teknik olmayacak, temel programlama bilgisi olan kişilerin anlayacağı düzeyde yapılacaktır."

Bilgisayar İnsan Etkileşiminde Göz İzleme

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafından düzenlenen 8. seminerin konusu "Bilgisayar İnsan Etkileşiminde Göz İzleme". Kullanıcı arabirimi ve ergonomik yazılım tasarımı ile ilgilenen arkadaşların dikkatini çekebilecek olan bu seminerin konuşmacısı ise Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü'nden Mehmet Göktürk.

Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi, Kuştepe Kampüsü, Akademik Kurul Odası
Tarih: 29 Nisan 2002
Saat : 18:30