Ücretsiz Linux Eğitimleri Başlıyor!

0
tongucyumruk
İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere Kampüsü'ndeki IBM İleri Araştırmalar Merkezi'nde ücretsiz GNU/Linux eğitimleri başlıyor. LPI sertifikasyon dökümanları çerçevesinde yürütülecek olan eğitimlerin ilk bölümü 17 Nisan Salı günü saat 19:00 - 21:00 arasında gerçekleştirilecek. Ücretsiz ve herkesin katılımına açık olan eğitim için CAS web sitesinden kayıt yaptırabilirsiniz.

Görüşler

0
eXann
kayıt sayfası düzgün olmasın diye uğraşmışlar sanki,biraz özenilerek yapılsaydı fena olmazdı.
0
cbc
sanirim yeni baglanti biraz daha temiz olmus.
0
simor
:)
0
majesty
Teşekkürler.
0
PsYcHeDeLiC
Öğrenir öğrenmez hemen kayıt yaptırdım. Bu eğitim benim için altın değerinde. Teşekkürler.
0
eu
Eğitimleri nerede, saat kaçta, nekadar sürer, kimler ders verir ve v.b. gibi bilgileri ben mi göremedim eksik mi?
0
coskung
Bilgi Üniv. Dolapdere kampüsü.
19-21 arası.
Bilgi Üniv. Bilgisayar Bilimleri Bölümü'nden araştırma görevlisi arkadaşlar veriyor dersleri.
0
vampir
sen ben o, biz siz onlar yani (=
disardan talep cok olur umarim (=
0
Betelgeuse
MCSE sertifikası olan bir arkadaşı biraz da bu işleri öğren diyerek ikna ettim, sanırım o da gelecek.
Şirketimde çalışan yazılım geliştiricisi arkadaşı da ikna ettim, o da gelecek. Yani dışarıdan en az 3 kişi gelecek demektir bu.
0
coskung
16 Nisan Pazartesi, saat 21.27 itibariyle kayıt yaptıran kişi sayısı 155.
Yaklaşık yarısı gelse 80 kişi eder.

Yani dışarıdan en az 80 kişi gelecek demektir bu. :)
0
vampir
80 kişi o küçücük yere sığar mı ya O.o
yeni bir kur daha gelecektir herhalde..
0
Betelgeuse
Gittim, gördüm, geldim. :))
Kocaman salondaydı. Çok kalabalıktı, belki 100 kişiden fazladır. Eğitim çok hızlı bir tempoda geçti ama iyi oldu, sıkılmaya bile fırsat bulamadık. Dersi anlatan kişi çok başarılıydı. Konular başlangıç olduğu için linux kullananlara biraz hafif kalmış olabilir ama ortamdaki MCSE'leri de düşünürsek konular iyi hazırlanmıştı. MCSE sertifikalı arkadaşla birlikte artık her hafta oradayız. Bilgi Universitesine ve IBM'e teşekkürler.
0
vampir
cok sevindim guzel gectigine.. ben gelmedim ama arkadasi gonderdim o da memnun kalmis.. ibm merkezinde olacagini zannediyordum ben egitimin, mahkeme salonunda yapilmis.. devami da guzel gelir umarim.. iyi dersler diliyorum (=
0
Betelgeuse
Sanırım eğitime rağbet tahminlerinden çok olunca mahkeme salonu denen yere karar verilmiş son anda. Chris amcanın ilk baştakı 5-6 dakikalık konuşması da çok hoştu. Ne zeki adam, saatlerce uzatılabilecek şeyleri 5-6 dakikada anlatıverdi. Konuyu anlatan kişi de (ismini hatırlayamadım) çok başarılıydı. Ortamdaki tek takım elbiseli kişi de tabi ki IBM'den gelen kişiydi. :)))

Verilen 10 dakika arada labirent gibi koridorların birinde içine para atılan bir kahve makinası bulduk da kahve krizimizi dindirebildik ama makinada ufak bir sorun var, düzeltilmesi için kime bildireceğimizi bilemedik. Umarım bir sonraki eğitimde daha yakınlarda bir kahve makinası bulabiliriz. :))
0
vampir
chris hoca super bir insandır neden bahsettigini bilmiyorum ama anlattiklarini dinlemeyi her zaman severim. sanirim bugunku dersi veren kisi tugba yildiz (dalyan) ibm'den gelense serkan sahin olmali (=
kahve makinasi en yakin sanirim kopruden salonun oldugu binaya girerken kapinin hemen yaninda var, bir tane diger binanın kantine gecis kapisinin orda kuytuda var. en yakin bunlar uzakca olanlarsa ibm merkezinden yokus asagi inince solda ve mahkeme salonunun oldugu bina kantini (en alt kat)
dünyanın her yerinde oldugu gibi bunlarda da para yutmak, icinde malzeme olmamasina ragmen yok dememek gibi sorunlari var, pek tavsiye edilmez o yuzden (= sikayet edilecek mercii neresidir o da mechul.
0
Betelgeuse
Kahve makinalarına atmak için zar zor bozuk para bulmuştuk, zaten tahminimizden bile ucuza, nerdeyse beleş fiyatına kahve bulunca şaşırmıştım. Ama 50ykr yazan kahve için 1YTL demir para atıp iki kahve alabilmeyi beklerken makina para üstü hesabı yapmadığı için her kahve için 1 YTL atmak zorunda kaldık. Bir sonraki eğitime giderken özellikle bir avuç 50ykr bulup gideceğim. :))

Chris hoca sahiden de süper bir insan. Özgür yazılım günlerinde de bir seminerinde bulunmuştum. Tuuba Yıldız da süperdi, ilk ders olduğu için 5 aydır linux kullanan biri olarak zaten aşina olduğum konuları bile uykum gelmeden dinlemeyi başarabildim demek ki anlatan iyi anlatmış.
iyi bir olay başladı, ne diyim, gelemeyenler hiç olmazsa ikinci dersi kaçırmasınlar. Ne zamandır aradığım bir şeydi, herhangi bir dağıtımdan bağımsız, GNU nedir'den başlayarak bir linux eğitimi güzel bir şey.
0
coskung
İlgi gösteren ve eğitime katılan herkese teşekkürler.
Kahve makinası için çalışmalarımız devam etmekte.
0
vampir
ah o mcse'ler.. onlar olmasa halimiz nicedir (=
buyrunuz efenim hoşgeliniz.
0
Betelgeuse
MCSE'lere o kadar da kötü gözle bakmayınız. MS'den başka dünya bilmedikleri için alıyorlar o sertifikaları. Hem naapsınlar, piyasada iş bulabilmek için başka çareleri yok, mecburen braindump sitelerinden soruları ezberleyip giriyorlar sınavlara... İngilizce bilmeyen birçok MCSE sertifikası sahibinin ingilizce yapılan bir sınavdan nasıl geçer not alabildiğini kimse sorgulamıyor. Artık öyle ayağa düştü ki bu sertifikalar, herkes farkında bunun ama yine de sertifika olmadan olmuyor.
0
vampir
ufak bir sırrım var: öss'de bilgisayar bilimlerini tutturmadan önce, giremesem de dünyanın sonu degil bilge adam'a gidip bir win sertifikası alıveririm yahu diyordum. (=
kötü gözle bakmak ne demek.. onların tökezlediği yerde bizler sağlam yürüyor olacağız (koşmak gerekmiyorsa tabii [= )
0
koraypeksayar
Ben bir makine mühendisiyim orijinalinde.

Benim bakış açımı değiştiren İTÜ'de yaptığım Bilgi Teknolojileri yüksek lisansı oldu. O zaman sadece Linux kullanıyordum zaten, oldukça ilerlemiştim de. Ama şu var ki işinin ehli insanların verdiği dersler öyle keyifli oluyor ki.

Bizim dönem birbirinden meraklı insanlarla dolup taşıyordu ve bazı dersler öyle bir havada geçiyordu ki...
- Örtmeniiiim bir de şu vaaar. Onu da anlatııın.
- Aaaa siz onu nerden biliyorsunuz.
- Örtmenim biz biliyoruz da arkadaşlar da öğrensin istediiik.
- Tamam o zaman. Anlatayım...

Derslerin bazıları normal saatinden uzun olurdu bu yüzden. Sonra ders sonrası sohbetler filan... Öğretim üyeleriyle kısa sürede kanka olanlar vs...

İşte bu dünyayı MS'ten ibaret sanan görüşler yerle yeksan oluyor kaliteli insanlar ve kaliteli eğitmenler biraraya geldiğinde.

Gerçi o programı bitirip de hala bu dünyayı MS'ten ibaret sanan insanlar tanıyorum. Bu onların hatası, görüş açısı ve araştırma yeteneği noksanlığı olabilir.

Örnğin İşletim Sistemleri dersinde öğretilenleri not tutturmak amacıyla mota-mot ezberleyip, 2. işletim sistemi olarak Linux kurup, Linux'u kaldırdıktan sonra boot loader imzasını silemediği için (fdisk /mbr olayı) Linux'a "baglı abi buuu" diyen insan bile var, hatta not ortalaması benden yüksekti :) Ben Linux üzerinde uzmanlaşırken bu arkadaş hala Windows küsur küsurun bilmemne yamasını kurma konusunda uzmanlaşıyordu vs...

Velhasıl kelam, eğitime katılacaklara zihin ve görüş açıklığı diliyorum. Önemli olan öğrenileni hazmedip uygulama olanığı bulmakta. Buna da şüphem yok. Linux konusunda insanlar meraklı ve gördüğüm kadarıyla başlayan da bırakmıyor ! ;)
0
Betelgeuse
Ben de hemen kayıt yaptırdım ama kaydınız alındı diye email gelmedi. Acaba bir sorun mu var?
0
cbc
hayır sorun yok, kayıt tamamlanmistir metnini gormeniz yeterli.
0
anonim
her şey ii - hoş - güzel yazı ve emeğe teşekkürler ama bu kayıt sitesine girdiğimde ilk gözüme çarpan itunes veya imesh tarzı bi tasarım ve bunu yapan şirket oldu çünkü şirket .ru adresli ve bu site bi üniversite nin adı altında ve bu üniversitemizde BİLGİSAYAR BİLİMLERİ diye bölüm bulunmakta anlam veremedim bu olaya teşekkür ederim tekrardan
0
coskung
CMS olarak Drupal kullanılıyor ve onun teması, bahsi geçen "artinet.ru".
Bu hazır ve herkesin erişebileceği bir tema. Amaç içerik yönetimi ve bunun için işini düzgün yapan Drupal tercih edilmiş.

Özetle, tasarım dışarıya yaptırılmış değil, ilave olarak bilgisayar bilimleri bölümünde "web tasarımı" ile ilgili herhangi bir ders, eğitim, çalışma yapılmıyor.

Yine de eleştiriniz için teşekkürler. Yapmaya çalıştıklarımız hakkında olumlu/nötr/olumsuz eleştiriler bizi daha doğru işler için teşvik etmekte.

H. Coşkun Gündüz


0
koraypeksayar
Zaten web tasarımı çok uzun zamandır bir sanat dalı olarak görülüyor. Bilgisayar bilimi alt dalı olarak değil. Bu görüş pratiğe de uygun. Kaldı ki bilgisayar "bilimcisi" piksel renkleriyle ilgilenmez. O grafik tasarımcısının işidir.

Ayrıca, bir web sitesinin başka bir bünyece tasarlanmak üzere ihale edilmesi olasılığında ne gibi bir problem görüyorlar anlamıyorum, anlayamıyorum...

Özgür yazılımdan bahsediyoruz, bunun eğitiminden bahsediyoruz, onlarca satır yorum yazıyoruz "yaşasın birileri özgür yazılım eğitimi veriyor, gelişime destek oluyor" diyoruz, birileri çıkıp nelere takılıyor :)

O adrese tıklanılsa artinet'in ne olduğu, ne yaptığı görülecek ama yok...

Bu muhattap olduğunuz nötr eleştiri bile değil... Buna halk arasında "bilmemne" atmak denir ve bence hiç hoş değil...
0
demirburak
Bugünkü dersi kaçırdım hemde ilk ders
acaba 24 nisan da olandan devam edilebilinirmi?
0
majesty
Eğer yeni katılımcı sayısı olursa belki kısa bir tekrar ya da kaynak gösterebilirler..
0
Betelgeuse
İlk ders zaten çok giriş seviyesindeydi, yani hiç linux komut satırı kullanmamışlara yönelikti.
cat, cd, cp, pwd, mv, ls, ln, mkdir, rm, touch, rmdir, echo komutlarını kendi kendine başka kaynaklardan okuyup biraz çalışırsan ikinci derse başladığında kalan yerden yetişebilirsin.
0
demirburak
Ben zaten o komutları biliyorum
Linux kullanıyorum asıl ilgimi 102 olan dersler cekiyor.
ama 2.dersten de devam etmek ve eski bilgileri tazelemek de istiyorum.
hani 1.derse gelemeyen kayıt yaptırmayanın 2.ve sonrası derslere alınmama gibi bişey varmı ? merak ettigim konu buydu.
0
coskung
Eğitim için hala kayıt alıyoruz. İlk derse gelmeyenleri sonraki derse almama gibi bir uygulama sözkonusu değil.
İsteyen, istediği eğitime, istediği yerden itibaren katılabilir.
0
demirburak
teşekkürler
0
simor
Güzeldi... Çok güzeldi.

Sunumu yapan Tuuba Yıldız gerçekten iyiydi. Kontrollü ve ilgiyi sürekli canı tutan, enerjik ve etkili bir sunum yaptı.
Herkes oradaydı :).

Tonguç Yumruk ve objektifi sağ cenahtan fotolar çekti.
Parsifal çantasıyla oradaydı.
2006 Özgür yazılım şenliğinde tanıştığım insanlar oradaydı.
Linux nedir diyenler, bilenler ama pekiştirmek isteyenler, az-çok bilenler 2. dersi bekleyenler, çok bilenler, arka sıralarda laptop üstünde bişeyler yaparken mırıldanıp dersi dinlemeyenler :) vs vs

Chris Stefenson istatistiki olarak önemli bir ayrıntıya parmak bastı.
200 küsür kişi kaydoldu, 6'sı kız. Erkeklerin yarısı geldi ama kızların hepsi burada. Yorum olarak da, kızlar daha disiplinli galiba, bu konuya eğilmek lazım dedi.
Oturduğum yerden, "kızların displinlerini devamlılıkları gösterecek" diyecektim ama inglizcem o kadar hızlı değil. Chris hoca da büyük ihtimalle Türkiye'de ki kızların eğitim sorunları üzerine düşünmemizi istedi.

Eğlendiğimiz bir an: 10 dakika arada, ismini bilmediğim yetkili arkadaşın, listeyi işaretlememiş olanların ellerini kaldırmasını rica ettiği (yada onun gibi bişey demişti) anda, salonun yarısının elini kaldırması oldu. Suratındaki şaşkın ifade, refleks icabı gülmemize neden oldu :)
Kayıt olunmasına rağmen listede birçok kişinin ismi yoktu. İsimlerimizi ekledik sorun çözüldü.

Sunum sonunda, sorular için Tuuba'nın önünde insanlar sakince toplaştı. Sorular cevaplandı.

Teşekkürler Bilgi Üniversitesi ve IBM ve Fazlamesai.net

0
cbc
Bu h.sonu da IBM Websphere eğitimi var. IBM Websphere'in oldukca degerli bir yazilim oldugunu animsatayim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

YTÜ Açık Kaynak Kodu Günü 2008

coskung

Etkinlik sitesinden alıntı:

Yıldız Teknik Üniversitesi Bilişim Kulübü bünyesinde çalışmakta olan YTÜLinux Grubu'nun üyeleri olarak 19 Nisan 2008'de açık kaynak kodu günü düzenliyoruz. Bu etkinliği düzenlemekteki amaçlarımız: Açık kaynak kodu, unix, linux gibi konularda aktif olarak çalışan grupların başarılarını bu alanla ilgili insanlara anlatması ve tanıtması,

MySQL Veritabanı Sunucusu Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 22 Aralık 2004 Çarşamba günü saat 19:00'da IBM İstanbul Linux Merkezi'nde bir seminer düzenliyor. MySQL, özellikle web-veritabanı uygulamalarında yaygın olarak kullanılan özgür bir veritabanı sunucusu. Seminerde MySQL sunucusu; tablo tipleri, kullanıcı yetkilendirmesi, sistem kayıtları, grafik arayüzü ve daha birçok yönü ile ele alınıyor.

Pear Nedir? Ne Sağlar?

adervis

İNETD tarafından düzenlenen "Pear Nedir? Ne Sağlar?" isimli seminer 02 Aralık 2006 tarihinde IBM Linux Merkezinde yapılacak.
Konuşmacı : Umut IŞIK

Bilgisayar Bilimleri Seminerleri - Internet Güvenliği

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafından düzenlenen seminerlerin dokuzuncusunda konu "Internet Güvenliği".

Bu seminerin konuşmacısı Boğaziçi Üniversitesi Elektrik-Elektronik Müh. bölümünden Doç. Dr. Kemal Cılız.

Tarih: 13 Mayıs 2002, Pazartesi
Saat: 19:00
Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi, Kuştepe Kampüsü, Akademik Kurul Odası

Linux Semineri : Kurumsal PKI Uygulamaları

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, 10 Ekim Çarşamba günü saat 18.30'da Ankara Üniversitesi'nde bir linux semineri düzenliyor. Açık anahtarlı şifreleme kullanımının yaygınlaşması ile, mektup alışverişinin yanında bir çok alanda açık/özel anahtar ile çalışılabileceği ortaya çıktı. Kurumsal uygulamalarından bahsedilecek ve neden uygulanması gerektiğinin üzerinde durulacaktır. Kurumsal uygulamalara örnek olarak, fiziksel giriş çıkış kontrolü, sunuculara erişim ve kimlik tespiti verilebilir.