SAP R/3 Uygulamaları Tanıtımı

0
FZ
SAP R/3 özellikle büyük ölçekteki şirketlerin on milyonlarca dolar harcayarak bünyelerine almaya çalıştıkları bir kaynak yönetimi programıdır. Bu sunum sırasında, SAP’nin genel yapısı, temel modülleri tanıtılacaktır. Sunum sırasında ele alınacak konu başlıkları şunlardır:
- SAP R/3 tarihçesi, gelişimi ve günümüzdeki yeri.
- SAP Nasıl çalışır, modülleri nelerdir?
- SAP projesi nedir, proje sırasında neler yapılır?
- İş akış süreçleri nelerdir, SAP’ye bunlar nasıl aktarılır?
- Bir örnek iş akışı süreci. - Sektör sorunları, çalışma koşulları, dünyada SAP danışmanlarına talep.

Konuşmacı: Savaş Yazıcı

Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere Kampüsü, Mahkeme Salonu.

Tarih: 13 Nisan 2006
Saat: 17:00

Not: Seminer kamuya açıktır ve giriş bedeli yoktur.

Görüşler

0
robertosmix
SAP R/3 özellikle büyük ölçekteki şirketlerin on milyonlarca dolar harcayarak bünyelerine almaya çalıştıkları bir kaynak yönetimi programıdır.

Meali: SAP R/3 özellikle paralarını saçmaya çalışan yada bilgi işlem personellerinin MSN yada Net-Okey müptelası olduğu (ve bu konulara maalesef vakit ayıramadığı) büyük ölçekteki şirketlerin sırf doğru düzgün çalışsın diye yıllar boyunca kum gibi para akıttığı ancak daha sonra vazgeçip farklı ortamlarda işlerini yürütmeye devam ettikleri bir kaynak yokedim programıdır.

Çevirmenin notu: Farklı ortam derken; programlama sanatını çözmüş bir çocuğa harçlık verilerek Delphide yazdırılmış bir uygulama, yada amatör bir firmaya Accessde hazırlatılmış 2-3 satır kod, hatta çoğu zaman bir OpenSymphony yada OpenBusiness tanımlarının bolca geçtiği çözüm ortaklıkları kastedilmektedir.

Devir, bu klasmanlarda fiyatın/fiyatların pazarladığı ürün devri. İnsanlar halen para vermedikleri ürünlerin kalitesiz olacağına inanıyorlar. Oysa ki bugün PostgreSQL hiç taviz vermeden, devletimizin trilyonlarca para akıttığı Oracle'a ve sıkılmadan Oracle'a para aktaran kurumlarımıza, en güzel cevabı veriyor. Şimdi ben oradan buraya nasıl geldim, onu da anlamış değilim ama.. her neyse işte.
0
philaphi
Bu yorumu yazan arkadaşın SAP hakkında biraz bilgi eksiği olduğunu tahmin etmek zor değil. Sadece bir tek şey belirteyim: SAP bir veritabanı değildir. PostgreSQL vb. VT lerle karşılaştırılması hatadır...
0
anonim
Bir daha oku istersen, postgreSQL ile SAP'ı karşılaştırmamış, Oracle'ı karşılaştırmış.
0
SHiBuMi
Bu firmaların ERP yazılımında başarısız olmalarının sebebi, ERP yazılımının kendisi mi yoksa şirketin lombak çalışanları mı? Birincinin ihtimal dahilinde olduğunu hiç sanmıyorum.
0
robertosmix
Öncelikle Kaynak Yönetimi ile ERP'yi birbirine karıştırmamanız gerektiğini belirtmeliyim. :)

Konuya gelirsek, elle tutulur başarı hikayeleri olmayan, ilgili uygulamayı kullanarak kaynak yönetiminde başarı sağlamış firma sayısı sıfır olan bir uygulama söz konusu olduğunda, suçu hep kullanıcıya yüklemek ne kadar mantıklı?

Öte yandan hali hazırda çeşitli kaynak yönetimi uygulaması/uygulamaları kullanılırken, yukarıdan gelen bir emirle SAP R/3'e geçen firmaların çektikleri çileleri az çok biliyoruz zaten. SAP zaten bu ürünlerden kazanamıyor, bu gayet açık. SAP Arenanın yada Rosewell Inc.'in web uygulamalarını geliştirip 1-2 Milyon dolar cebine koyduktan sonra anca o şekilde çalışanlarının maaşlarını ödeyebiliyor. Her ne kadar kurumsal görünselerde elde süper bir ürün olmadığı sürece Customer Based ürün geliştirmeye eli mahkum zaten SAP'ın.

Peki, SAP R/3'ü "lanet olsun yahu!" diyip çöpe atan,ve başka bir alternatife geçip işlerini yoluna koyan işletmeler neyi gösteriyor?
0
FZ
Öncelikle Kaynak Yönetimi ile ERP'yi birbirine karıştırmamanız gerektiğini belirtmeliyim. :)

Tabii ki, ne de olsa biri "Kaynak Yönetimi" diğeri "Kurumsal Kaynak Yönetimi". Böyle bir günahı işleyeni affetmemek lazım.
0
robertosmix
MRP'de Üretim Kaynak Yönetimi, ama "ne de olsa ikisi de kaynak yönetimi" mantığıyla giderseniz duvara toslayanlar arasına girersiniz. MRP, MRP II, ERP.. bunların hepsi kaynak yönetimi. :)

SAP R/3 bu konuları daha genel boyutta ele alan komple bir "kaynak yönetimi". Yada yokedimi. Biliyormusunuz, bilmiyorum.

Hayır illa ki benimle olan kişisel meselelerinizi ima edeceksiniz ki, rahatlayasınız..!! Bilmiyorum ki bu ne kadar devam eder.
0
yilmaz
Önemli olan kısım ERP paketinin bu paketin kendine uyup uymadığı. Uyup uymaması konusunda ciddi araştırma yapması lazım. Oturup ödevini çalışması lazım. Sadece satıcıyı dinlerse işi zor. Yoksa astarı yüzünden pahalı olabilir.
0
FZ
"üniversitede bir profesörün notu: r/3 sisteminize uymuyorsa onu modifiye etmeyin, sisteminizi modifiye edin r/3 e uysun. yeni versiyon çıktığında tüm yatırımınızı çöpe atmamış olursunuz."

Kaynak: http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=sap
0
muhasebeci
Son 7-8 aydır gündemimde olan konu; ERP. SAP bütün bir çözümdür. 1 milyon dolarlık sistem olarak ta bilinir. Kurumun büyüklüğüne göre maliyetin artması da muhtemeldir tabii ki. Yalnız burada dikkat edilmesi gerektiğini düşündüğüm bir nokta var. SAP ın adı büyüktür, kendisi de büyük olabilir, deneme fırsatım olmadı, yalnız SAP kurucam diye uğraşırken, tüm kaynaklarını buraya akıtan, birde çoğu ERP projesi gibi başarısızlıkla sonuçlanan ve firmanın batmasını sağlayan ERP projeleri de var. ERP projelerinin %85 i başarısızlıkla sonuçlanıyormuş. İşverenlerin personele karşı tutunduğu ortak tavrı görünce bu projelerin de başarısızlıkla sonuçlanması bana hiç garip gelmiyor. SAP seminer/konferans gibi işlerini ücretli katılım yoluyla yapardı(kişi başı 400$ gibi fiyatlar ile). Ne oldu da birdenbire ücretsiz tanıtım seminerleri vermeye başladılar? Yoksa yavaş yavaş birşeylerden taviz mi vermeye başladılar? Önce microsoft, şimdi SAP. Bakalım güzide üniversitelerimizi hangi ticari kurumlar ziyaret edecek :)
0
innaw
Beklenen olmadı. Bu, bir ürün reklamına dönüşen seminerlerden değildi. SAP'ın genel tanıtımının ardından, ERP dünyasının gerçeklerini ve bir danışmanın "yaşam döngüsü"nü samimi bir dille anlatan Savaş Yazıcı'ya tekrar tekrar teşekkürler.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Internet Haftası Linux Seminerleri

anonim

Internet Türkiye'de 8. yılını kutluyor. Linux Kullanıcıları Grubu da Internet Haftası Etkinlikleri boyunca Ankara'da her akşam bir Linux semineri düzenliyor. 9-23 Nisan tarihleri arasında E-Posta Sunucu Anti-Virus Çözümleri'nden, X-Window Uygulamaları'na kadar toplam 12 seminer verilecek. Program.

İNETD Pardus 2007'nin Yenilikleri Semineri (Uygulamalı)

adervis

İNETD Seminerleri başlıyor!

Yılın ilk semineri; Pardus 2007'nin Yenilikleri

İnternet Teknolojileri Derneği tarafından, 13 Ocak 2007 tarihinde "Pardus 2007'nin Yenilikleri" konulu seminer düzenlenecek.

II. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği programı belli oldu!

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin bu yıl ikincisini 1-4 Mayıs tarihlerinde İstanbul'da Yıldız Teknik Üniversitesi'nde düzenlediği II. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği'nin programı duyuruldu. 90'ın üzerinde teknik seminer, başarı öyküsü ve serbest tartışmanın yer aldığı programda özgür yazılımların hemen her rengini bulmak mümkün. Şenliğe geri sayım başladı... -Ayrıntılı Bilgi-

Özgür Web Teknolojileri 2010 Programı Yayınlandı

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği ve Yeditepe Üniversitesi Bilgisayar Topluluğu'nun 15-16 Ekim tarihlerinde düzenlediği Özgür Web Teknolojileri Günleri 2010'un etkinlik programı açıklandı.

Sponsorluğunu Uygun Teknoloji, Gittigidiyor.com ve OBSS'nin yaptığı etkinlikte 2 gün boyunca 3 paralel salonda 40'ın üzerinde konuşmacı seminerler, atölyeler ve kısa bildirilerle bilgi ve deneyimlerini katılımcılarla paylaşıyor.

Çeşitli programlama dillerinde web uygulamaları geliştirmekten yaygın içerik yönetim sistemlerine, kullanılabilirlikten kurumsal uygulama örneklerine dolu dolu bir içerik etkinlik katılımcılarını bekliyor.

Tüm etkinlik programı ve oturum özetleri için tıklayın.

Panel : Görsel Sanatlarda Matematik ve Programlama

FZ

Atölye Onbir, özellikle görsel sanatlar için güncel bir araç haline gelen bilgi görselleştirme (Information Visualization) yöntemleri ve sanatçıların bu yeni araca yaklaşımı üzerine konuşmak için Can Altıneller‘i konuk ediyor. Bilgisayarın ve bilgisayar biliminin sanatçılara sunduğu imkanlar hakkında bilgi edinmek ve fikirlerinizi paylaşmak istiyorsanız en geç 10 Kasım 2009 tarihine kadar aşağıdaki formu doldurarak bu etkinlikteki yerinizi ayırtın.