Principles of Programming using Javascript, in this Web 2.0 era

0
fkoksal
Güncelleme: etknlik tarihi ve saati değişmiştir.

13 Haziran Cuma günü saat 14:00'da İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümünde "Reinventing Programming Education in the Web 2.0 era" başlıklı bir seminer düzenlenecektir. Seminer Dolapdere kampüsünde gerçekleşecektir ve herkese açıktır. Konuşma ve konuşmacı ile ilgili ayrıntılar aşağıdaki gibidir.

Title

Reinventing Programming Education in the Web 2.0 era

Abstract:

India is short of competent programmers. The current, 'bible'-book method of teaching programming must make way for an approach driven by concepts and applications. Today, there is an exciting opportunity to teach programming so that it not only emphasizes the principles of computing, but it also lets students easily build highly interactive web-driven applications based on those principles. This talk is about Janastu/IIITM-K, India's Principles of Programming course where students learn foundational concepts and then consciously apply them to build Web 2.0 applications.

Speaker Bio

Dinesh is the technical director of a non profit organization that develops open source software and provides IT support for various issue based work. Dinesh is also an associate at IIITM-K, Kerala, India where he works with Prof. Venkatesh Choppella on developing techniques to teach computer science that is relevant for today's need. One of the objectives of the course is that it should be enable learning on a large scale and that the material should be accessible for all.

Görüşler

0
deathline
13 Haziran Cuma günü değilmi?
0
eevrim
Yeni belge:)

DOM Programming in Core Server - http://labs.core.gen.tr/#domprogramming
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bilgi Güvenliği ve Yazılım Kalitesi Sempozyumu

meddah

Türk Standardları Enstitüsü ve Türkiye Bilişim Derneği'nin işbirliği ile 6-7 Mart 2007 tarihlerinde "Bilgi Güvenliği ve Yazılım Kalitesi" başlıklı bir sempozyum gerçekleştirilecektir.

Sempozyumda, "Bilgi Güvenliği ve Yazılım Kalitesi " ile ilgili yaşanan gelişmelerin paylaşılması, sorunların konunun uzmanlarının katıldığı ortak bir platformda tartışılması ve bilgi alışverişinde bulunulması düşüncesiyle kamu , özel sektör ve akademik ilgili tüm tarafların bir araya getirilmesi amaçlanmıştır.

Marmara Üniversitesi Linux Seminerleri

hcg

Marmara Üniversitesi Linux Kulübü ve LKD Seminer Çalışma Grubu işbirliğiyle 3 haftalık bir seminerler dizisi düzenleniyor.

Linux kapı kapı dolaşıyor...

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, Internet Haftası 2002 etkinlikleri çerçevesinde I.Gezici Linux Seminerleri'ni düzenliyor. 8-21 Nisan tarihleri arasında Mersin - Kayseri - Niğde - Elazığ - İzmir ve Afyon'a gidecek olan gezici linux seminerleri; Türkiye'de Internet Konferansı, Akademik Bilişim gibi organizasyonlara, Ankara ve İstanbul'daki linux seminerlerine katılamayan ancak Linux'a ilgi duyan insanlara ulaşmayı amaçlıyor. - Ayrıntılı bilgi -

İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde PostgreSQL Semineri, 30 Ekim 17.00

coskung

İstanbul Bilgi Üniversitesi ve Linux Kullanıcıları Derneği ortak çalışması bir seminer. Devrim Gündüz'ün vereceği seminerin başlığı:
PostgreSQL'de transaction log kavramı ve transaction log ile warm/hot standby

Linux Semineri : Gentoo Linux Kurulumu

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara'da bir linux semineri düzenliyor. Yeni ve gözde dağıtımlardan biri olan Gentoo Linux'un yapısı ve kurulumunun anlatılacağı seminer saat 18.30'da başlıyor. Gentoo, emerge paket sistemi ve kurulum aşamasında Linux'un işlemciye göre optimizasyon ve özelleştirilebilmesi ile uzman kullanıcıların ilgisini çekiyor. -Ayrıntılı Bilgi-