NOVA: Evrim ve Zeki Tasarım Film Gösterimi @ Boğaziçi

0
FZ
2-6 Mart haftasi için, NOVA film-programının ikinci ve son duyurusu:

NOVA: Evolution vs Intelligent Design (112 dk.)

Zaman: Pazartesi, Salı, Çarşamba, Perşembe, Cuma 17:00 (yaklasik sure: iki saat, 18:00'da 5 dakikalık ara)

Yer: Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüs, "yeni bina" (NH), 101 no.lu sinif.

İlk hafta NOVA gosterimleri sorumlusu: EF İlköğretim Fen Bilgisi Öğretmenligi Programı

NOVA film programları daha ziyade fen ve mühendislik dallarında merak edilen, araştırılan konuları teknik ayrıntılarına girmeden, sahanın önemli kişilerinin katılımıyla, genel olarak sohbet tadında, ama ana fikirleri açıklayarak ve tarihçesiyle, dramatize ederek tanıtmaktadır. Bazı bilim bulgularının ise (evrim gibi) toplumda kabulü zaman almakta, tartışmalara neden olmaktadır. Sadece fen ve mühendislik değil, sosyal bölümlerimizin hocaları ile öğrencileri de NOVA filmlerini zevkle izleyebilir.
Hepinizi bekliyoruz.

Saygılarımızla,

NOVA komitesi adına
Alpar Sevgen
Boğaziçi Üniversitesi
sevgena at boun.edu.tr

İlgili Yazılar

Bilgi Güvenliği ve Yazılım Kalitesi Sempozyumu

meddah

Türk Standardları Enstitüsü ve Türkiye Bilişim Derneği'nin işbirliği ile 6-7 Mart 2007 tarihlerinde "Bilgi Güvenliği ve Yazılım Kalitesi" başlıklı bir sempozyum gerçekleştirilecektir.

Sempozyumda, "Bilgi Güvenliği ve Yazılım Kalitesi " ile ilgili yaşanan gelişmelerin paylaşılması, sorunların konunun uzmanlarının katıldığı ortak bir platformda tartışılması ve bilgi alışverişinde bulunulması düşüncesiyle kamu , özel sektör ve akademik ilgili tüm tarafların bir araya getirilmesi amaçlanmıştır.

'Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2009' ve 'Linux ve Özgür Yazılım Şenliği'

butch

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri bölümünün 2003 yılından beri düzenlediği "Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri" ile Linux Kullanıcıları Derneği'nin 2002 yılından beri düzenlediği "Linux ve Özgür Yazılım Şenliği" 17-18 Nisan 2009 tarihlerinde tek çatı altında, İstanbul Bilgi Üniversitesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

Program vs. hakkında detayları yakında her iki etkinliğin web sitelerinde duyurulacak. Etkinliğin bu yıl konuk edeceği önemli isimler arasında Douglas Crockford (Yahoo!) ve Jonathan Conradt (Google Chrome) bulunuyor. 2009 yılının en önemli buluşmasını şimdiden takvimlerinize işaretleyin.

"Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri" web sitesi
"Linux ve Özgür Yazılım Şenliği" web sitesi

Linux Semineri : Delphi/Kylix ile cross-platform yazilim gelistirme

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği bugün saat 18.30'da Borland Kylix/CLX'i avantajlari ve dezavantajlari ile tartışılacağı, Delphi ile geliştirdiğiniz uygulamaların, Borland Kylix/CLX kullanarak Linux'a port etmenin yollari konusunda edinilen bilgilerin paylaşılacağı bir linux semineri düzenliyor. Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi'ndeki seminer, her zaman olduğu gibi herkesin katılımına açık ve ücretsiz.
- Ayrıntılı bilgi -

Penguenler Türkiye´yi dolaşmaya devam ediyor

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği çeşitli şehirlerde seminerler düzenlemeye devam ediyor. Penguenler 14-15-16 Nisan'da Samsun'da Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde, 21-22 Nisan'da Eskişehir'de Osmangazi Üniversitesi'nde, 7-8 Mayıs'ta Gaziantep'te Gaziantep Üniversitesi'nde seminerler verecek. Her zaman olduğu gibi seminerler herkesin katılımına açık ve ücretsiz.

Python ile Programlama Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 5 Ocak 2005 Çarşamba günü saat 18:30'da Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kırmızı Salon'da bir seminer düzenliyor. Seminerde Python programlama dili ve özellikleri, kullanılan IDE'ler ve Python dilinin avantajları anlatılacaktır.