Linux Semineri : Linux İşletim Sistemi

0
dfisek
Linux Kullanıcıları Derneği, Cumartesi günü İstanbul'da Internet Teknolojileri Derneği'nin ev sahipliği yaptığı bir linux semineri düzenliyor. Özellikle linux'a yeni başlamak isteyenlere hitap eden ve linux işletim sisteminin genel özellikleri ile kullanım alanlarının anlatılacağı seminer saat 15.00'te başlayacak. - Ayrıntılı Bilgi -

İlgili Yazılar

Haliç Üniversitesi Linux Semineri

hsahbal

Haliç Üniversitesi Haliç Yerleşkesi'nde 31 Mart Pazartesi günü 15:00-17:00 arasında Enver Altın tarafından "Linux ve Özgür Yazılıma Giriş" konulu seminer verilecektir.

Karar Ağaçları Semineri

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümünün düzenli olarak gerçekleştirdiği seminer dizisinin bugünkü oturumunun konusu "Karar Ağaçları - Decision Trees".

Karar ağaçları veri modelleme amaçlı olarak kullanılan bir yöntemdir. Yapay zekâ ve makina öğrenmesi bağlamında bilgisayarın sınıflandırma ve regresyon yapabilmesi için karar ağaçları kullanılabilir. Bu model içsel karar düğümlerinden ve sonlandırıcı yapraklardan oluşur. Her içsel karar düğümü bir f(x) karar fonksiyonunu barındırır ve düğümün her dalı da bir karara karşılık gelir. Ağaçtaki her yaprak bir sınıf etiketi taşır.

Tarih: 16 Aralık 2002
Yer: Kuştepe Kampüsü, Akademik Kurul Odası
Saat: 18:30
Semineri veren: OLCAY TANER YILDIZ, Bogaziçi Üniversitesi, Bilgisiyar Mühendisliği Bölümü

Seminer: Ajax araçları

anonim

Konu: Ajax araçları
Yer: ODTU Teknokent Ikizler Konferans Salonu
Zaman: 1 Haziran Perşembe Saat 16:00 Sure 1.5-2 saat
Bu sunumda Ajax konusunda günümüzde kullanılan kütüphaneleri kısaca inceleyeceğiz:
ScriptAculoUs, Dojo toolkit, DWR, Prototype, Behaviour, Ajax Anywhere, OpenRico, Sajax, Json, Google Web toolkit, Microsoft Atlas, Araçlar (dom inspector,javascript debugger, unit tester vs)

LKD - Özgür Yazılım, Linux, GNOME, Mono: Yakın Tarih Semineri

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, IBM İstanbul Linux Serbest Yazılım Merkezi'nde, 22 Eylül Perşembe günü, Saat 17:00'de Enver Altın tarafından sunulacak "Özgür Yazılım, Linux, GNOME, Mono: Yakın tarih" isimli semineri düzenleyecek.
Katılımın ücretsiz ve herkese açık olduğu seminere konuyla ilgilenen herkesi bekliyoruz.

Ayrıntılı bilgi: Seminer Çalışma Grubu web sayfası

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2006'nın ardından

tongucyumruk

Soru: Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri'nin en kötü yanı nedir?
Cevap: Bitmesi

Evet, Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından gelen konukları dinlediğimiz, sadece dinlemekle kalmayıp gerektiğinde tartıştığımız, sanal alemden tanıdığımız insanlarla yüzyüze görüşme fırsatı bulduğumuz, eski dostlarla hasret giderme, yeni insanlarla tanışma şansı yakaladığımız bir Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri daha sona erdi. Gidenler zaten orada dinledi, tartıştı, eğlendi. Geriye de gitmeyenleri kıskandırmak, gelecek yıl gelmelerini garanti etmek için olan bitenleri yazmak kaldı.