BrONx 7d3 Demo Party

0
anonim
Selam ScENeR'lar. Sene boyunca beklediğimiz BrONx 7d3 Demo Party 23 ve 24 Ağustos tarihlerinde İstanbul Küçükyalı'da gerçekleşecek...

Ayrıntıları buradan okuyabilirsiniz.

Görüşler

0
mascix
arkadaşlar ben bu olayı hala çözebilmiş değilim insanlar bu partide toplanıp kod yazıp bira mı içecek mesele nedir yani?
0
crematorium
:) keşke ben de anlayabilsem! :) Aslında fena fikir de değil kos yazıp bira içmek, yani her zaman yaptığımız şeyi bir arada yapmak :)))
0
mascix
bencede o içip kod yazma kısmı zevkli olsa gerek onu anlarımda işte böyle toplanıp bunu partiye çevirmeye çalışmak garip değilmi? yani geeks tayfa toplanacak kod yazacak ve içecek bunada partimi denecek :) yani garip ama eğlenceli olsa gerek.
0
mentat
oncelikle su site bana guzel bi baslangic gibi geldi..

demoscene nedir?



demo nedir gormek icin genelde scene.org [www.scene.org] adresinde bir turlayin derim.. benim favorim su baslangic icin, gavur 64K ile neler yapabiliyor:
http://www.theproduct.de/fr-030_candytron_final.zip [www.theproduct.de]

gelelim kisisel goruslere.. evet kod yazip bira icmek biraz abuk gozukse de ozellikle avrupa hatta kuzey avrupa'da ortaya cikan demoscene pek de hafife alinacak birsey degil. amerikanya'da pek ragbet gormemis olsa da uzun sure, avrupa'da her sene ciddi katilimlarla irili ufakli partiler yapilmakta. bir sene onceden duyurulari cikmakta, "the party" falan gibi olaylara nVidia, IBM vs sponsor olmakta, compo (yarisma) odulleri de pek kopuk olmakta. gitgide devasalasan oyun sektorunun de bence temelini olusturmakta demoscene. pek cok psikopat once demoscene icinde yetisip sonra oyun sirketlerine ziplamakta (bakiniz unreal'in yazari sanirim). bazilari da ziplamayip demoscene'de takilmaya devam etmekte. yazilan demolar interactive olmadigindan vs vs die elestirilse de bence baya bi sanat eseriler ve de teknoloji olarak da oyunlardan da ve daha pek cok koca seyden de daha ileriler. bu da ayri bi makale konusu.

ha bi de bence turkiyede oyun sektoru, ya da genel olarak grafik yazilim sektoru yok diyoruz ya. olmamasi cok dogal cunku demo kulturu de yok. genc insanlar bi turlu demo ve party kelimelerini yanyana koyamiyor bile.

yapilan sey kabaca su. birileri hic parasal kazanc dusunmeden oturup kasiyolar. demo dogasi geregi bedava bir urun. sadece naminiz yuruyor. demo gruplari uc bes kisiden olusuyor ama insanlar bir urun cikartarak birlikte is yapmasini da ogreniyorlar erkenden. sonra da bu bedava urunlerini ya netten ya da daha mantikli olarak partilerden degisiyorlar. bir nevi sosyallesme ortami. olayi daha da renklendirmek icin parti sirasinda kodmaca yarismalari da oluyor.

neyse sozun ozu guzel bisey demo partileri.. firsati olan kacirmasin. tr'de bu halen gelisiyor, ne gibi demolar cikar partide bilemiyorum ama demo olsun release olsun da camurdan olsun..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Internette Kral Çıplak

yenimo

Genç Girişimciler Kulübü'nde 17 Mart 2007 cumartesi günü saat 13:30'da Murat Buyurgan "Internette 'Kral çıplak' diyecek yüzbinlerce kişi var! Şirketler interneti pazarlama stratejileri için nasıl kullanmalı?" konulu bir seminer gerçekleştirecek. Ücretsiz gerçekleştirilecek seminere etkinlik katılım formunu doldurarak katılabilirsiniz. Seminer için tıklayınız.

Bilişim Sektöründe Örgütlenme Paneli

anilK

Bilişim Sektöründeki örgütlenme ve sendikalaşma sürecinin yaygınlaşması için 5 Eylül Cuma günü "Bilişim Sektöründe Örgütlenme" konulu bir panel düzenleniyor.

Kayseri Erciyes Üniversitesi Linux Seminerleri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 15-16 Aralık 2004 tarihlerinde, Kayseri Erciyes Üniversitesi'nde dolu dolu bir program ile seminerler düzenliyor. İçerik şöyle:

Bilgi Topluma Sıçrama Arayışları

anonim

Internet Teknolojileri Derneği (INETD), ITÜ Bilişim Ensititüsü ile birlikte " Bilgi Topluma Sıçrama Arayışları: Hindistan, Çin, İsral ve İrlanda Modelleri ve Türkiye için Yansımaları" başlıklı panel düzenleyecek.

15 Ocak'ta saat 14.00-17.00 arasi İTU Maslak kampüsünda yapılacak olan panele, Sabancı Üniversitesi'nden Prof. Dr. Kemal İnan, Hürriyet Gazetesi'nden Yurtsan Atakan, Tercüman Gazetesi'nden Şeref Oğuz, TUBISAD ve TBD'den temsilcilerin yanısıra AKP ve CHP'den Temsilcilerin de konuşmacı olarak katılması bekleniyor.

Kaynak: Haberanaliz

Bilgi - IBM İleri Araştırmalar Merkezi / Kış 2007 Eğitim ve Seminerleri

anonim

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere Kampüsü'ndeki Bilgi - IBM İleri Araştırmalar Merkezi'nde kış eğitimleri/seminerleri başlıyor. LPI sertifikasyon dökümanları çerçevesinde yürütülecek olan GNU/Linux eğitimlerinin de yer aldığı program hakkında detaylı bilgiyi CAS web sitesinde bulabilirsiniz.