BrONx 7d3 Demo Party

0
anonim
Selam ScENeR'lar. Sene boyunca beklediğimiz BrONx 7d3 Demo Party 23 ve 24 Ağustos tarihlerinde İstanbul Küçükyalı'da gerçekleşecek...

Ayrıntıları buradan okuyabilirsiniz.

Görüşler

0
mascix
arkadaşlar ben bu olayı hala çözebilmiş değilim insanlar bu partide toplanıp kod yazıp bira mı içecek mesele nedir yani?
0
crematorium
:) keşke ben de anlayabilsem! :) Aslında fena fikir de değil kos yazıp bira içmek, yani her zaman yaptığımız şeyi bir arada yapmak :)))
0
mascix
bencede o içip kod yazma kısmı zevkli olsa gerek onu anlarımda işte böyle toplanıp bunu partiye çevirmeye çalışmak garip değilmi? yani geeks tayfa toplanacak kod yazacak ve içecek bunada partimi denecek :) yani garip ama eğlenceli olsa gerek.
0
mentat
oncelikle su site bana guzel bi baslangic gibi geldi..

demoscene nedir?



demo nedir gormek icin genelde scene.org [www.scene.org] adresinde bir turlayin derim.. benim favorim su baslangic icin, gavur 64K ile neler yapabiliyor:
http://www.theproduct.de/fr-030_candytron_final.zip [www.theproduct.de]

gelelim kisisel goruslere.. evet kod yazip bira icmek biraz abuk gozukse de ozellikle avrupa hatta kuzey avrupa'da ortaya cikan demoscene pek de hafife alinacak birsey degil. amerikanya'da pek ragbet gormemis olsa da uzun sure, avrupa'da her sene ciddi katilimlarla irili ufakli partiler yapilmakta. bir sene onceden duyurulari cikmakta, "the party" falan gibi olaylara nVidia, IBM vs sponsor olmakta, compo (yarisma) odulleri de pek kopuk olmakta. gitgide devasalasan oyun sektorunun de bence temelini olusturmakta demoscene. pek cok psikopat once demoscene icinde yetisip sonra oyun sirketlerine ziplamakta (bakiniz unreal'in yazari sanirim). bazilari da ziplamayip demoscene'de takilmaya devam etmekte. yazilan demolar interactive olmadigindan vs vs die elestirilse de bence baya bi sanat eseriler ve de teknoloji olarak da oyunlardan da ve daha pek cok koca seyden de daha ileriler. bu da ayri bi makale konusu.

ha bi de bence turkiyede oyun sektoru, ya da genel olarak grafik yazilim sektoru yok diyoruz ya. olmamasi cok dogal cunku demo kulturu de yok. genc insanlar bi turlu demo ve party kelimelerini yanyana koyamiyor bile.

yapilan sey kabaca su. birileri hic parasal kazanc dusunmeden oturup kasiyolar. demo dogasi geregi bedava bir urun. sadece naminiz yuruyor. demo gruplari uc bes kisiden olusuyor ama insanlar bir urun cikartarak birlikte is yapmasini da ogreniyorlar erkenden. sonra da bu bedava urunlerini ya netten ya da daha mantikli olarak partilerden degisiyorlar. bir nevi sosyallesme ortami. olayi daha da renklendirmek icin parti sirasinda kodmaca yarismalari da oluyor.

neyse sozun ozu guzel bisey demo partileri.. firsati olan kacirmasin. tr'de bu halen gelisiyor, ne gibi demolar cikar partide bilemiyorum ama demo olsun release olsun da camurdan olsun..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

7D5 Demoscene Partisi - 17/18 Eylül

Ragnor

Artık gelenekselleşen 7DX demo partileri serisi bu yıl da 7D5 ile devam edecek. 17-18 Eylül tarihlerinde İstanbul Maltepe Üniversitesi - Maltepe Eğitim Köyünde yapılacak olan partiye bu yıl Teknoloyi Televizyonu sponsorluk yapacakmış.

Seminer: Model View Presenter tasarım kalıbı

anonim

Konu: Model View Presenter tasarım kalıbı
Yer: ODTÜ Teknokent Ikizler Konferans Salonu
Zaman: 7 Nisan Cuma 13:30 Sure 1.5 saat

MVP (Model View Presenter) tasarım kalıbı MVC (Model View Controller) tasarım kalıbının bir varyasyonu ve özellikle Rich Client GUI uygulamalarinda (WinForms, Swing'in, vb. kullanıldığı) View nesnesine ait EventHandler, ActionListener tarzı işlemleri "Presenter"a delege ederek MVC'ye göre iyi bir ayrım sağlıyor. Bu sunumda MVP'ye ait aşağıdaki konuları inceleyecegiz.

OpenOffice.org 2.0 Partisi

anonim

OpenOffice.org Türkiye tarafından, OpenOffice.org'un 2.0 sürümünün çıkış haftasında, hem yeni OpenOffice sürümünü kutlamak, hem de sohbet edip kaynaşmak için İstanbul Taksim'de 22 Ekim 2005 Saat 13:00'de başlayacak bir etkinlik düzenleniyor.

ITD ´04 Günleri Başlıyor

anonim

30 Mart - 2 Nisan (Çarsamba - Perşembe - Cuma) Mart 2004 tarihleri arasında düzenlenen ITD '04 (Information Technology Exhibition) birçok şirket katılımı ve 25.000 kadar üniversite/lise öğrencisinin yoğun ilgi ve beğenisi ile Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü'nde gerçekleşecektir.

http://www.elektrikkulubu.org/index.php?page=ITD

Katılımcılardan bazıları: IBM, Linux34, Gelecek Linux, Pusula Yayincilik, Intel vs.

Giriş ücretsizdir.

Kavramlar Çevrildikçe: Çeviri Düşüncemizi Biçimlendiriyor (Mu?)

FZ

Fikir hareketlerinin, siyasi akımların, bilim-kültür-sanat-edebiyat yapıtlarının, kuramsal-eleştirel görüşlerin toplumdan topluma yayılması, dayandıkları kavramların farklı dillerde ifade bulmasına, o dil ve kültürler tarafından benimsenmesine bağlıdır. İnternet çağının getirdiği iletişim biçimlerinin de toplumlar/kültürlerarası düşünce akışına ve diller arası aktarım sürecine daha önce var olmayan bir hız kattığı düşünülebilir. Boğaziçi Üniversitesi Çeviribilim Bölümü tarafından düzenlenen bu sempozyum, gittikçe ivme kazanan kültürlerararası etkileşim olgusunun ışığında kavram çevirisini farklı boyutlarıyla ele almayı amaçlamaktadır.

Kavram çevirisiyle akademisyen, çevirmen, editör veya yazar olarak ilgilenen, beşeri bilimler alanından davet ettiğimiz konuşmacılar kendi deneyimleri ve bilimsel araştırmalarına dayanarak aşağıdaki konuları irdeleyeceklerdir: