BrONx 7d3 Demo Party

0
anonim
Selam ScENeR'lar. Sene boyunca beklediğimiz BrONx 7d3 Demo Party 23 ve 24 Ağustos tarihlerinde İstanbul Küçükyalı'da gerçekleşecek...

Ayrıntıları buradan okuyabilirsiniz.

Görüşler

0
mascix
arkadaşlar ben bu olayı hala çözebilmiş değilim insanlar bu partide toplanıp kod yazıp bira mı içecek mesele nedir yani?
0
crematorium
:) keşke ben de anlayabilsem! :) Aslında fena fikir de değil kos yazıp bira içmek, yani her zaman yaptığımız şeyi bir arada yapmak :)))
0
mascix
bencede o içip kod yazma kısmı zevkli olsa gerek onu anlarımda işte böyle toplanıp bunu partiye çevirmeye çalışmak garip değilmi? yani geeks tayfa toplanacak kod yazacak ve içecek bunada partimi denecek :) yani garip ama eğlenceli olsa gerek.
0
mentat
oncelikle su site bana guzel bi baslangic gibi geldi..

demoscene nedir?



demo nedir gormek icin genelde scene.org [www.scene.org] adresinde bir turlayin derim.. benim favorim su baslangic icin, gavur 64K ile neler yapabiliyor:
http://www.theproduct.de/fr-030_candytron_final.zip [www.theproduct.de]

gelelim kisisel goruslere.. evet kod yazip bira icmek biraz abuk gozukse de ozellikle avrupa hatta kuzey avrupa'da ortaya cikan demoscene pek de hafife alinacak birsey degil. amerikanya'da pek ragbet gormemis olsa da uzun sure, avrupa'da her sene ciddi katilimlarla irili ufakli partiler yapilmakta. bir sene onceden duyurulari cikmakta, "the party" falan gibi olaylara nVidia, IBM vs sponsor olmakta, compo (yarisma) odulleri de pek kopuk olmakta. gitgide devasalasan oyun sektorunun de bence temelini olusturmakta demoscene. pek cok psikopat once demoscene icinde yetisip sonra oyun sirketlerine ziplamakta (bakiniz unreal'in yazari sanirim). bazilari da ziplamayip demoscene'de takilmaya devam etmekte. yazilan demolar interactive olmadigindan vs vs die elestirilse de bence baya bi sanat eseriler ve de teknoloji olarak da oyunlardan da ve daha pek cok koca seyden de daha ileriler. bu da ayri bi makale konusu.

ha bi de bence turkiyede oyun sektoru, ya da genel olarak grafik yazilim sektoru yok diyoruz ya. olmamasi cok dogal cunku demo kulturu de yok. genc insanlar bi turlu demo ve party kelimelerini yanyana koyamiyor bile.

yapilan sey kabaca su. birileri hic parasal kazanc dusunmeden oturup kasiyolar. demo dogasi geregi bedava bir urun. sadece naminiz yuruyor. demo gruplari uc bes kisiden olusuyor ama insanlar bir urun cikartarak birlikte is yapmasini da ogreniyorlar erkenden. sonra da bu bedava urunlerini ya netten ya da daha mantikli olarak partilerden degisiyorlar. bir nevi sosyallesme ortami. olayi daha da renklendirmek icin parti sirasinda kodmaca yarismalari da oluyor.

neyse sozun ozu guzel bisey demo partileri.. firsati olan kacirmasin. tr'de bu halen gelisiyor, ne gibi demolar cikar partide bilemiyorum ama demo olsun release olsun da camurdan olsun..
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux kapı kapı dolaşıyor...

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, Internet Haftası 2002 etkinlikleri çerçevesinde I.Gezici Linux Seminerleri'ni düzenliyor. 8-21 Nisan tarihleri arasında Mersin - Kayseri - Niğde - Elazığ - İzmir ve Afyon'a gidecek olan gezici linux seminerleri; Türkiye'de Internet Konferansı, Akademik Bilişim gibi organizasyonlara, Ankara ve İstanbul'daki linux seminerlerine katılamayan ancak Linux'a ilgi duyan insanlara ulaşmayı amaçlıyor. - Ayrıntılı bilgi -

Linux Semineri : Knoppix Linux

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Cumartesi günü Istanbul'da saat 15:00'de hard diske kurulum gerektirmeden sadece cd üzerinden çalışabilen popüler linux dağıtımı Knoppix'in anlatılacağı bir seminer düzenliyor. Internet Teknolojileri Derneği'nin ev sahipliği yapacağı seminerde, 1 milyon gibi sembolik bir rakama Knoppix'in son sürümü 3.2 cd'lerine ulaşılabilecek. - Ayrıntılı Bilgi -

Not: Ben sunacam ;) (İmza: Sundance)

Türkiye'de Dijital Oyun Sektörü ve Oyun Geliştiricileri Paneli

mdeniza

TÜBİTAK-SOBAG 107K039 no’lu ve TÜBİTAK 2007/1 tarafından desteklenen “DİJİTAL OYUN KÜLTÜRÜ ve TÜRKİYE’DE GENÇLİĞİN INTERNET CAFE KULLANIM PRATİKLERİ” proje kapsamında 14 Mart 2008 tarihinde Türkiye’de Dijital Oyun Sektörü ve Oyun Geliştiricileri konulu bir tam günlük toplantı gerçekleşecektir.

Bu tam günlük toplantı kapsamında 10:00-12:30 arasında Türkiye’deki oyun geliştiricilerin bir araya geldiği ve endüstrinin durumunun tartışıldığı kapalı çalışma grubu ile 14:00-17:30 arasında ise kamuya açık ücretsiz iki oturumdan oluşan toplantılar gerçekleştirilecektir.

Etkinlik mekanı: Tarih ve Toplum Bilimleri Enstitüsü İstiklâl Cd. Olivyo Geçidi Sk. Rejans Binası Kat: 1 Beyoğlu / İSTANBUL

Web Günlük Analizi Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 06 Ekim 2004 Çarşamba günü Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kırmızı Salon'da bir seminer düzenliyor. Seminerde, Web günlüklerinin ne anlama geldikleri, nasil işlendikleri, en yaygın kullanılan analiz yazılımları, saldırı ve bot yazılımlarına karşı alinmasi gereken tedbirler incelenecektir.

Linux Semineri : Linux ve Uzak Mesafe Kablosuz Haberleşme

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara Üniversitesi'nde linux semineri düzenliyor. Saat 18.30'da başlayacak olan seminerde, amatör radyocular arasında yaygın bir şekilde kullanılan düşük ve yüksek hızlı paket radyo sistemleri ile bu sistemlerin linux üzerinde çalıştırılması anlatılacak.