İNETD Seminerlerinde Bu Hafta: İki Seminer Birden

0
adervis
Bu hafta İNETD Teknoloji Seminerlerin'de iki seminer birden yapılacak. İlk seminer "Linux İle Ağ Yönetimi" Can Uğur AYFER ve Yavuz Selim KÖMÜR tarafından, ikinci seminer "Linux Bant Genişliği Yönetimi" Serkan Kenar tarafından verilecek.

Etkinlik önceden kayıt olmak koşulu ile herkese açık ve ücretsiz. Seminerler IBM Linux Merkezi'nde 24 Mart 2007 tarihinde saat 14:00'de başlayarak arka arkaya yapılacak.
Diğer seminerlerin listesine İNETD webinden ulaşabilirsiniz.

Etkinliklerde Linux Kullanıcıları Derneği stand açmakta ve GNU/Linux CDleri dağıtmakta

Bina güvenlik kuralları gereği mutlaka önceden kayıt yaptırmak gerekiyor.

Seminerlerin Konuları:
Linux ile Ağ Yönetimi; Bu yazıda Linux işletim sistemi ile donatılmış bilgisayarlar kullanarak büyük ölçekli TCP/IP ağlarının yönetimi konusundaki beş yıllık deneyimin aktarımı hedeflenmiştir. Bilkent Üniversitesi ağında uzun süredir yönlendirici olarak sadece Linux tabanlı kişisel bilgisayarlar kullanmaktadır. Yaklaşık 8.000 bilgisayardan oluşan üniversite ağında her türlü yönlendirme, filtreleme, bant genişliği yönetimi; istemeyen trafik, virüs ve solucanlarla mücadele, gözlem, raporlama Linux işletim sistemi altında açık kaynak yazılımlarla yapılmaktadır. Bu sayede ağ altyapısı için gereken yatırım; benzeri yapılanmaların yaklaşık onda birine yapılabilmiştir.

Linux Bant Genişliği Yönetimi; Seminerde ağ trafiğinin yönetilmesinde kilit öneme sahip QoS, bant genişliği yönetimi ve trafik şekillendirme kavramları anlatılacak, Linux'un sahip olduğu gelişmiş özellikler ve araçlarla yönetimin nasıl yapılabileceği gösterilecektir. Linux HTB kuyruklama düzeni ile hiyerarşi sınıfları yaratılarak farklı kategorideki trafiklerin önceliklendirilmesi, bant genişliğinin garanti edilmesinin detayları ve kullanımı örneklerle anlatılmaktadır. Kaliteli servis sunulması için *en iyi uygulama* ilkeleri ve ileri düzey uygulamalardan örnekler de verilecektir.

Tüm seminerler için;
Saat : Seminer saat 14:00' da başlayacaktır. Seminerlerin süresi yaklaşık 150-240 dakika arasında değişmektedir.
Yer : IBM Linux Merkezi
Adres : Büyükdere Caddesi YKB Plaza B Blok, Levent/İstanbul
e-posta : bilgi@inetd.org.tr

İnternet Teknolojileri Derneği
inetd.org.tr

Görüşler

0
knfyzd
bu seminerler iyi hoş ama istanbul dışındaki insanlara da ulaşmak adına seminerler videoya alınabilir(ya da podcast) ve belli bi yerden(ftp) yayınlanabilir diye düşünüyorum, ilgililere duyurulur.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

SAP R/3 Uygulamaları Tanıtımı

FZ

SAP R/3 özellikle büyük ölçekteki şirketlerin on milyonlarca dolar harcayarak bünyelerine almaya çalıştıkları bir kaynak yönetimi programıdır. Bu sunum sırasında, SAP’nin genel yapısı, temel modülleri tanıtılacaktır. Sunum sırasında ele alınacak konu başlıkları şunlardır:

Linux Semineri : Postfix E-Posta Sunucusu

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara'da linux semineri düzenliyor. Sendmail kullanıcıları arasında ciddi bir popülarite kazanan modern bir e-posta sunucusu olan Postfix'in genel yapılandırması, sanal host tutulması, SMTP doğrulama gibi çeşitli özellikler anlatılacağı seminer saat 18:30'da başlayacak. - Ayrıntılı Bilgi -

Linux Semineri : Mandrake Linux Kurulumu

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, 4 Haziran Çarşamba günü Ankara'da Linux'a yeni başlayanlara yönelik bir seminer düzenliyor. Popüler Linux dağıtımlarından Mandrake Linux'un kurulumunun uygulamalı olarak anlatılacağı seminer saat 18:30'da başlıyor. - Ayrıntılı Bilgi-

Postfix E-posta sunucusu, SPAM ve Virüs Filtreleme

adervis

İNETD tarafından düzenlenen "Postfix E-posta sunucusu, SPAM ve Virüs Filtreleme" isimli seminer 18 Kasım 2006 tarihinde IBM Linux Merkezinde yapılacak.

Linux Semineri : Linux ve Uzak Mesafe Kablosuz Haberleşme

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara Üniversitesi'nde linux semineri düzenliyor. Saat 18.30'da başlayacak olan seminerde, amatör radyocular arasında yaygın bir şekilde kullanılan düşük ve yüksek hızlı paket radyo sistemleri ile bu sistemlerin linux üzerinde çalıştırılması anlatılacak.