İNETD Seminerlerinde Bu Hafta: İki Seminer Birden

0
adervis
Bu hafta İNETD Teknoloji Seminerlerin'de iki seminer birden yapılacak. İlk seminer "Linux İle Ağ Yönetimi" Can Uğur AYFER ve Yavuz Selim KÖMÜR tarafından, ikinci seminer "Linux Bant Genişliği Yönetimi" Serkan Kenar tarafından verilecek.

Etkinlik önceden kayıt olmak koşulu ile herkese açık ve ücretsiz. Seminerler IBM Linux Merkezi'nde 24 Mart 2007 tarihinde saat 14:00'de başlayarak arka arkaya yapılacak.
Diğer seminerlerin listesine İNETD webinden ulaşabilirsiniz.

Etkinliklerde Linux Kullanıcıları Derneği stand açmakta ve GNU/Linux CDleri dağıtmakta

Bina güvenlik kuralları gereği mutlaka önceden kayıt yaptırmak gerekiyor.

Seminerlerin Konuları:
Linux ile Ağ Yönetimi; Bu yazıda Linux işletim sistemi ile donatılmış bilgisayarlar kullanarak büyük ölçekli TCP/IP ağlarının yönetimi konusundaki beş yıllık deneyimin aktarımı hedeflenmiştir. Bilkent Üniversitesi ağında uzun süredir yönlendirici olarak sadece Linux tabanlı kişisel bilgisayarlar kullanmaktadır. Yaklaşık 8.000 bilgisayardan oluşan üniversite ağında her türlü yönlendirme, filtreleme, bant genişliği yönetimi; istemeyen trafik, virüs ve solucanlarla mücadele, gözlem, raporlama Linux işletim sistemi altında açık kaynak yazılımlarla yapılmaktadır. Bu sayede ağ altyapısı için gereken yatırım; benzeri yapılanmaların yaklaşık onda birine yapılabilmiştir.

Linux Bant Genişliği Yönetimi; Seminerde ağ trafiğinin yönetilmesinde kilit öneme sahip QoS, bant genişliği yönetimi ve trafik şekillendirme kavramları anlatılacak, Linux'un sahip olduğu gelişmiş özellikler ve araçlarla yönetimin nasıl yapılabileceği gösterilecektir. Linux HTB kuyruklama düzeni ile hiyerarşi sınıfları yaratılarak farklı kategorideki trafiklerin önceliklendirilmesi, bant genişliğinin garanti edilmesinin detayları ve kullanımı örneklerle anlatılmaktadır. Kaliteli servis sunulması için *en iyi uygulama* ilkeleri ve ileri düzey uygulamalardan örnekler de verilecektir.

Tüm seminerler için;
Saat : Seminer saat 14:00' da başlayacaktır. Seminerlerin süresi yaklaşık 150-240 dakika arasında değişmektedir.
Yer : IBM Linux Merkezi
Adres : Büyükdere Caddesi YKB Plaza B Blok, Levent/İstanbul
e-posta : bilgi@inetd.org.tr

İnternet Teknolojileri Derneği
inetd.org.tr

Görüşler

0
knfyzd
bu seminerler iyi hoş ama istanbul dışındaki insanlara da ulaşmak adına seminerler videoya alınabilir(ya da podcast) ve belli bi yerden(ftp) yayınlanabilir diye düşünüyorum, ilgililere duyurulur.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Postfix E-posta sunucusu, SPAM ve Virüs Filtreleme

adervis

İNETD tarafından düzenlenen "Postfix E-posta sunucusu, SPAM ve Virüs Filtreleme" isimli seminer 18 Kasım 2006 tarihinde IBM Linux Merkezinde yapılacak.

Paralel Bilgi İşlem: Parlalel önşartlı iteratif yöntemler ve matris bölümlemesi

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü bu hafta, Salı günü damardan bilgisayar bilimciler ve paralel hesaplama ile ilgilenenler için bir seminer düzenliyor. Bu haftanın konuğu Bilkent Üniversitesi´nden Dr. Bora Uçar.

Bilimsel bilgi işlemde iteratif yöntemler çözüme erişmek için çok kullanılmaktadır. Bu yöntemdeki her bir iterasyondaki çekirdek işlem belli bir katsayı matrisi ile seyrek bir matrisin ya da vektörün çarpılması işlemidir.

Bu konuşmada Dr. Bora Uçar, iteratif yöntemlerin etkili şekilde nasıl paralel hale getirilebileceğinden bahsedecek ve bu bağlamda kullanılan hiperçizgelerin nasıl kullanılabileceğini gösterip bileşik hiperçizgelerin, paralleleştirme problemini standart hiperçizge bölümlemesi terimleri ile ifade edilebilir hale getirdiğine dikkat çekecektir.

Detaylı bilgi için (eğer hala okuyorsanız :) buraya bakın.

XQ2DB Semineri

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi bilgisayar seminerlerine devam ediyor. Bilgisayar Bilimleri bölümü tarafından organize edilecek olan son seminerin konusu: XQ2DB : Bir "XQUERY - İlişkisel Veritabanı Yönetim Sistemi" Arayüzü.

Söz konusu seminerin konuşmacısı Oxygen Technologies şirketinden Cengiz Erdoğan. Yer ve tarih bilgilerine gelince:

Yer : İstanbul Bilgi Üniversitesi, Kuştepe Kampüsü, Akademik Kurul Odası
Tarih: 25 Mart 2002, Pazartesi
Saat : 18:30

Efsane Bilgisayar Bilimci Prof. Rusins Freivalds'ın Boğaziçi'ndeki Semineri

FZ

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden Prof. Cem Say bildiriyor:

"Letonya Bilimler Akademisi üyesi ünlü TCS'cı Rusins Freivalds (1975'te olasılıksal algoritmaların deterministik olanlara bir üstünlüğü olduğunun ilk ispatını yaptı, 1981'de sonlu bellekli ve "az hatalı" olasılıksal makinelerin sonlu bellekli deterministik makinelerden daha güçlü olduğunu ispatladı, state sayısı avantajının boyutunu da daha yeni ispatlamış görünüyor,) 17 Kasım Pazartesi günü bölümümüzü ziyaret edecek, sanırım saat 14'te de bir seminer verecek (özet aşağıda). Davetlisiniz."

Python ile Programlama Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 5 Ocak 2005 Çarşamba günü saat 18:30'da Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kırmızı Salon'da bir seminer düzenliyor. Seminerde Python programlama dili ve özellikleri, kullanılan IDE'ler ve Python dilinin avantajları anlatılacaktır.