1. Açık Kaynak Etkinliği

0
FZ
İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafından 15-16 Mart 2003 tarihleri arasında düzenlenecek olan ve açık kodlu yazılımlar konulu "1st Open Source Workshop" isimli etkinliğe herkes hem katılımcı hem de izleyici olarak davetlidir.

Bu etkinliğin düzenlemesinin en önemli sebeplerinden biri, açık kaynak kodlu yazılımlara ilgi son birkaç yılda epey artmış olmakla birlikte hala bu konunun hem akademik hem de profesyonel olarak çok daha ciddi ve derinlemesine tartışılması gerekliliğidir.

"1st Workshop on Open Source" etkinliği açık kaynak kodlu ve özgür yazılımlar konusunda çalışan araştırmacıları ve bu yazılımları pratik problemleri çözmekte kullanan profesyonelleri tartışmaya ve paylaşmaya çağırmaktadır.
Bu etkinlikte ele alınacak konular arasında bu tür yazılımların ekonomik boyutu, MS teknolojilerine göre avantajları ve sundukları alternatifler, güvenlik, bilgi teknolojileri sektöründeki tekelciliğe karşı etik tavırlar, Meksika, Japonya, Fransa, Almanya deneyimleri, açık kodlu yazılım mühendisliği, optik bilgisayarlar ve Linux vardır. Bu tür genel konuların yanı sıra mevcut organizasyonlardaki bilgi işlem yapısını açık kaynak kodlu teknolojilere dönüştürmekle ilgili stratejik ve pratik yöntemler ele alınacak ve etkinliğin eğitim bölümünde de GNU/Linux, Python, CVS, MySQL, AFS, vs. ile ilgili eğitim seminerleri düzenlenecektir.

Gönderilecek makaleler 5000 sözcüğü geçmemeli ve PDF, PostScript ya da HTML formatlarından birine uygun olmalıdır. Etkinlik dili İngilizce ve Türkçe'dir.

İlgili Yazılar

Açık Kod yazılım geliştirme ve FreeBSD İşletim Sistemi tanıtım konferansı

anonim

EnderUNIX Yazılım Geliştirme Takımı ve ODTÜ Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'nın ortak çalışmalarıyla, 10 Aralık 2004 Cuma günü "Açık Kod" yazılım geliştirme ve "FreeBSD İşletim Sistemi" tanıtım konferansı düzenlenecektir. Tüm gün devam edecek oturumlara bütün açık kod yazılım sevenler ve FreeBSD kullanıcıları davetlidir.

Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölüm Seminerleri

coskung

Sabancı Üniversitesi'nden Prof. Dr. Kemal Oflazer, 24 Şubat Perşembe günü (bugün) saat 17'de "SmartReader: Etkin ve Etkileşimli Elektronik Kitap Platformu" konulu bir seminer verecektir. İlgilenen herkes davetlidir.

Linux Semineri : Delphi/Kylix ile cross-platform yazilim gelistirme

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği bugün saat 18.30'da Borland Kylix/CLX'i avantajlari ve dezavantajlari ile tartışılacağı, Delphi ile geliştirdiğiniz uygulamaların, Borland Kylix/CLX kullanarak Linux'a port etmenin yollari konusunda edinilen bilgilerin paylaşılacağı bir linux semineri düzenliyor. Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi'ndeki seminer, her zaman olduğu gibi herkesin katılımına açık ve ücretsiz.
- Ayrıntılı bilgi -

Bilgi Topluma Sıçrama Arayışları

anonim

Internet Teknolojileri Derneği (INETD), ITÜ Bilişim Ensititüsü ile birlikte " Bilgi Topluma Sıçrama Arayışları: Hindistan, Çin, İsral ve İrlanda Modelleri ve Türkiye için Yansımaları" başlıklı panel düzenleyecek.

15 Ocak'ta saat 14.00-17.00 arasi İTU Maslak kampüsünda yapılacak olan panele, Sabancı Üniversitesi'nden Prof. Dr. Kemal İnan, Hürriyet Gazetesi'nden Yurtsan Atakan, Tercüman Gazetesi'nden Şeref Oğuz, TUBISAD ve TBD'den temsilcilerin yanısıra AKP ve CHP'den Temsilcilerin de konuşmacı olarak katılması bekleniyor.

Kaynak: Haberanaliz

Linux Semineri : Progress Veritabanı Sunucusu

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara Üniversitesi'nde linux semineri düzenliyor. 18.30'da başlayacak olan seminerde Linux'ta Progress Veritabanı Sunucusu'nun kullanımı ve çalışması anlatılacak. Her zaman olduğu gibi seminer, ilgi duyan herkesin katılımına açık. - Ayrıntılı bilgi -