1. Açık Kaynak Etkinliği

0
FZ
İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafından 15-16 Mart 2003 tarihleri arasında düzenlenecek olan ve açık kodlu yazılımlar konulu "1st Open Source Workshop" isimli etkinliğe herkes hem katılımcı hem de izleyici olarak davetlidir.

Bu etkinliğin düzenlemesinin en önemli sebeplerinden biri, açık kaynak kodlu yazılımlara ilgi son birkaç yılda epey artmış olmakla birlikte hala bu konunun hem akademik hem de profesyonel olarak çok daha ciddi ve derinlemesine tartışılması gerekliliğidir.

"1st Workshop on Open Source" etkinliği açık kaynak kodlu ve özgür yazılımlar konusunda çalışan araştırmacıları ve bu yazılımları pratik problemleri çözmekte kullanan profesyonelleri tartışmaya ve paylaşmaya çağırmaktadır.
Bu etkinlikte ele alınacak konular arasında bu tür yazılımların ekonomik boyutu, MS teknolojilerine göre avantajları ve sundukları alternatifler, güvenlik, bilgi teknolojileri sektöründeki tekelciliğe karşı etik tavırlar, Meksika, Japonya, Fransa, Almanya deneyimleri, açık kodlu yazılım mühendisliği, optik bilgisayarlar ve Linux vardır. Bu tür genel konuların yanı sıra mevcut organizasyonlardaki bilgi işlem yapısını açık kaynak kodlu teknolojilere dönüştürmekle ilgili stratejik ve pratik yöntemler ele alınacak ve etkinliğin eğitim bölümünde de GNU/Linux, Python, CVS, MySQL, AFS, vs. ile ilgili eğitim seminerleri düzenlenecektir.

Gönderilecek makaleler 5000 sözcüğü geçmemeli ve PDF, PostScript ya da HTML formatlarından birine uygun olmalıdır. Etkinlik dili İngilizce ve Türkçe'dir.

İlgili Yazılar

Emre Sokullu'nun Ağzından Silikon Vadisi

yenimo

7 Ekim Pazar günü Genç Girişimciler Kulübü'nde; Hakia'da çalışan, sektörün önde yayın organlarından Read/WriteWeb'in yazarı ve analisti, 60 binden fazla üyesi olan Grou.ps'un kurucusu, Buram Buram Silikon bloğu yazarı Emre Sokullu ile bir söyleşi gerçekleştirilecek.

Daha ayrıntılı bilgi almak için tıklayınız.

Not: Etkinliğe katılım ücretsiz olmakla beraber etkinlik katılım formu'nun doldurulması gerekiyor.

Linux Semineri : Samba ile Linux/Windows Entegrasyonu

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği yeni yılın ilk seminerini Cumartesi günü İstanbul'da düzenliyor. Saat 15:00'te başlayacak olan seminerde, bilgisayar ağlarında Linux ve Windows sunucuların kolaylıkla entegre edilebilmesini sağlayan Samba anlatılıyor. Aynı zamanda Samba 3.x ile beraber gelen Active Directory, Kerberos 5, Unicode desteği ve benzeri yeni özellikler de inceleniyor. -Ayrıntılı Bilgi-

LKD Amblem/Logosu için Tasarım Çağrısı

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin ilk amblem+logo tasarımının üzerinden 4-5 yıl geçtiği ve 400+ üyelik bir tabana ulaştığı bu zamanda, bir amblem+logo değişikliğine gidilebileceği önerisi birçok üyeden gelmekte.

Başta üyelerimiz olmak üzere Linux ve özgür yazılımlara gönül vermiş herkese, Linux Kullanıcıları Derneği'nin yeni amblem+logosu için tasarım yapmaları ve önermeleri için çağrıda bulunuyoruz.

Neden Kuantum Kriptografi?

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümünce düzenlenen haftalık seminer dizisinin bu haftaki konuğu Aarhus Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümünden Thomas Pedersen.

BİLMÖK'09

ilke444

Bilgisayar mühendisliği öğrencilerinin sorunlarını paylaşmak, aralarındaki etkileşimi ve iletişimi arttırmak, mesleki ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak gibi temel amaçlarla yola çıkan BİLMÖK, 5. yılında ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği desteğiyle ODTÜ Bilgisayar Topluluğu tarafından 27 Şubat - 1 Mart tarihlerinde, ODTÜ Kültür Kongre Merkezi Kemal Kurdaş Salonu'nda düzenleniyor.