1. Açık Kaynak Etkinliği

0
FZ
İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafından 15-16 Mart 2003 tarihleri arasında düzenlenecek olan ve açık kodlu yazılımlar konulu "1st Open Source Workshop" isimli etkinliğe herkes hem katılımcı hem de izleyici olarak davetlidir.

Bu etkinliğin düzenlemesinin en önemli sebeplerinden biri, açık kaynak kodlu yazılımlara ilgi son birkaç yılda epey artmış olmakla birlikte hala bu konunun hem akademik hem de profesyonel olarak çok daha ciddi ve derinlemesine tartışılması gerekliliğidir.

"1st Workshop on Open Source" etkinliği açık kaynak kodlu ve özgür yazılımlar konusunda çalışan araştırmacıları ve bu yazılımları pratik problemleri çözmekte kullanan profesyonelleri tartışmaya ve paylaşmaya çağırmaktadır.
Bu etkinlikte ele alınacak konular arasında bu tür yazılımların ekonomik boyutu, MS teknolojilerine göre avantajları ve sundukları alternatifler, güvenlik, bilgi teknolojileri sektöründeki tekelciliğe karşı etik tavırlar, Meksika, Japonya, Fransa, Almanya deneyimleri, açık kodlu yazılım mühendisliği, optik bilgisayarlar ve Linux vardır. Bu tür genel konuların yanı sıra mevcut organizasyonlardaki bilgi işlem yapısını açık kaynak kodlu teknolojilere dönüştürmekle ilgili stratejik ve pratik yöntemler ele alınacak ve etkinliğin eğitim bölümünde de GNU/Linux, Python, CVS, MySQL, AFS, vs. ile ilgili eğitim seminerleri düzenlenecektir.

Gönderilecek makaleler 5000 sözcüğü geçmemeli ve PDF, PostScript ya da HTML formatlarından birine uygun olmalıdır. Etkinlik dili İngilizce ve Türkçe'dir.

İlgili Yazılar

Inet-tr 2001´de Linux Seminerleri

anonim

1-2-3 Kasım`da İstanbul Harbiye Askeri Müze'de yapılacak olan 7. Türkiye'de Internet Konferansı'nda Sergi Salonu'nda 3 gün boyunca linux seminerleri yapılıyor. Ayrıca salonun girişinde bulunan linux standında, linux`a ilgi duyan katılımcılar kafalarındaki birçok soruya yanıt bulabilecekler.
http://www.linux.org.tr/seminer/

Teknoloji ve Yönetim

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümünün düzenlediği seminerlerin yedincisinin konusu Teknoloji ve Yönetim.

Konuşmacı : Cem Ergün, AREND Endüstriyel Danışmanlık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı
Tarih: 8 Nisan 2002, Pazartesi
Saat : 18:30
Yer : İstanbul Bilgi Üniversitesi, Kuştepe Kampüsü, Akademik Kurul Odası

8 Aralık LKD İstanbul Etkinliği

penguencg

İstanbul ve çevre illerdeki arkadaşlar da çok istiyor, dedik ki penguenler bu sefer de İstanbul'da buluşsun. 8 Aralık Cumartesi günü derbiden 4 saat önce, yani saat 15:00'da Elma Kafe - Beer City'de[1] buluşuyoruz. Buluşmadan sonra kalmak isteyen penguenlerle dev ekranda derbiyi izlemeyi düşünüyoruz. Tabii muhabbet, eğlence de cabası.

Özgür Yazılım Nasıl Pazarlanır?

aomeroglu

Özgür yazılım geliştiriyor ama nasıl para kazanacağınızı bilmiyor musunuz?

Özgür yazılımı geliştiriyor, iş modeliniz de hazır ama işin topluluk sürecini nasıl yöneteceğiniz konusunda soru i şaretleri mi taşıyorsunuz?

Ya da şöyle soralım: Özgür yazılım nasıl pazarlanır?

Üniversitelerde yeni bir gün doğuyor...

omercelik

Windows Vista, 2007 Office Sistem ve .NET Framework 3.0 konularının anlatıldığı lansman etkinlikleri 10 Farklı Üniversitede gerçekleşecek. İlk lansmanlar; 20 Mart 2007 Salı günü Konya'da Selçuk Üniversitesi'nde, ikincisi de 23 Mart 2007 Cuma günü Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde gerçekleşti. Sırada Uludağ Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi ve Çankaya Üniversitesi var. Tüm öğrenciler bu etkinliklere davetlidir.