4. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği başlıyor!

0
loker
Linux Kullanıcıları Derneği'nin her yıl düzenlediği Linux ve Özgür Yazılım Şenliği 19-22 Mayıs 2005 tarihleri arasında Ankara Milli Kütüphane Konferans Salonları'nda gerçekleşiyor.
Linux ve Özgür Yazılım Şenliği; 16-19 Mayıs 2002'de Ankara Üniversitesi, 1-4 Mayıs 2003'te Yıldız Teknik Üniversitesi ve 13-16 Mayıs 2004'te Milli Kütüphane'de olduğu gibi bu yıl da Türkiye'deki tüm penguenlerin buluşma ve kaynaşmasını sağlayan en büyük etkinlik olma özelliğini taşıyor. Bu yıl dördüncüsü düzenlecek olan Linux ve Özgür Yazılım Şenliği, Linux dünyasındaki son gelişmeleri yansıtan, hiç Linux bilmeyen ya da az bilen kullanıcının, ev kullanıcısının, iş dünyasının ve Linux'a destek veren firmaların buluştuğu bir ortam olmayı hedefleyen bir çizgiye sahip.

Şenliğin açılışında, Linux Kullanıcıları Derneği Başkanı Sayın Doç. Dr. Mustafa Akgül konuşma yapacak.

Şenliğin sponsorları IBM Türk Ltd., Prosoft İletişim Sistemleri Ltd. Şti. ve 2U Bilişim Teknolojileri olurken; Intel ve Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi de etkinliği kurumsal olarak destekliyor. Kayıt masası sponsorluğu Parkyeri A.Ş., basın sponsorluğu PCWorld, RadyoODTÜ, KanalB, oyun turnuvasının ödülleri ve internet kafede kullanılan bilgisayarları Mavi Bilgisayar, kalem sponsorluğu PostgreSQL, içecek sponsorluğu Nescafe tarafından üstlenildi.

Şenlikte çeşitli konularda 3 paralel salonda yapılacak teknik seminerlerin yanısıra, "Yılın Penguenleri Ödülleri", ayaküstü sohbetler, farklı Linux dağıtımlarının kurulumları, oyun turnuvaları, "Getirin Bilgisayarınıza Linux Kuralım" kampanyası, internet kafede Linux'la tanışabilme, katılan firmalarin yetkilileriyle birebir görüşme fırsatları ve daha birçok etkinlik ziyaretçilere sunulacak.

Şenliğimize katılım ücretsiz ve herkese açıktır. Gelişmeleri takip etmek ve detaylı bilgi edinmek için şenlik web sitesini (http://senlik.linux.org.tr) inceleyebilirsiniz.

Yüzlerce gönüllü penguen sayesinde bu yıl dördüncüsünü gerçeklestireceğimiz Linux ve Özgür Yazılım Şenliği'ne katılımlarınızla bizlere manevi destek vermiş olacaksınız.

İlgili Yazılar

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2005

butch

Bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek olan Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri'nin başlıca konukları arasında Miguel de Icaza, Ian Murdock, Georg Greve, Louis Suarez-Potts gibi isimler yer alıyor. "Dönüşüm Başladı" sloganıyla, 4-6 Mart 2005 tarihlerinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsünde gerçekleştirilecek etkinliğe herkes davetli.

Fonksiyonel Programlama Semineri - II. Bölüm

FZ

Bu akşam İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde 19:00'da CAS'ta Emre Başar, fonksiyonel programlama anlatmaya devam edecek. Serinin ilk eğitimini kaçıranlar için kısa bir tekrar olma ihtimali var.

cas.bilgi.edu.tr'daki egitimlere göz atmayı unutmayin, başka güzellikler de var.

Microsoft .NET Tanıtım Semineri

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafından 11. seminerin konusu son 1 yılın en çok gündem işgal eden konularından biri olan Microsoft .NET yazılım geliştirme ve sunma platformu.

Konuşmacı: Çiğdem Çimen, Sistem Mühendisi, Microsoft.

Tarih: 27 Mayıs 2002, Pazartesi
Saat: 18:30
Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi, Kuştepe Kampüsü, Akademik Kurul Odası

Teknoloji ve Yönetim

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümünün düzenlediği seminerlerin yedincisinin konusu Teknoloji ve Yönetim.

Konuşmacı : Cem Ergün, AREND Endüstriyel Danışmanlık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı
Tarih: 8 Nisan 2002, Pazartesi
Saat : 18:30
Yer : İstanbul Bilgi Üniversitesi, Kuştepe Kampüsü, Akademik Kurul Odası

Jon `Maddog´ Hall Ankara´da!

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Ankara'da 13 Mart Cumartesi günü Linux ve özgür yazılım dünyasının üstadlarından Jon 'Maddog' Hall'un konuşma yapacağı bir seminer düzenliyor. Saat 14:30-17:30 arasında Maddog bizi özgür yazılımların geçmişi, bugünü ve geleceğinde bir yolculuğa götürecek. -Ayrıntılı Bilgi-