4. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği başlıyor!

0
loker
Linux Kullanıcıları Derneği'nin her yıl düzenlediği Linux ve Özgür Yazılım Şenliği 19-22 Mayıs 2005 tarihleri arasında Ankara Milli Kütüphane Konferans Salonları'nda gerçekleşiyor.
Linux ve Özgür Yazılım Şenliği; 16-19 Mayıs 2002'de Ankara Üniversitesi, 1-4 Mayıs 2003'te Yıldız Teknik Üniversitesi ve 13-16 Mayıs 2004'te Milli Kütüphane'de olduğu gibi bu yıl da Türkiye'deki tüm penguenlerin buluşma ve kaynaşmasını sağlayan en büyük etkinlik olma özelliğini taşıyor. Bu yıl dördüncüsü düzenlecek olan Linux ve Özgür Yazılım Şenliği, Linux dünyasındaki son gelişmeleri yansıtan, hiç Linux bilmeyen ya da az bilen kullanıcının, ev kullanıcısının, iş dünyasının ve Linux'a destek veren firmaların buluştuğu bir ortam olmayı hedefleyen bir çizgiye sahip.

Şenliğin açılışında, Linux Kullanıcıları Derneği Başkanı Sayın Doç. Dr. Mustafa Akgül konuşma yapacak.

Şenliğin sponsorları IBM Türk Ltd., Prosoft İletişim Sistemleri Ltd. Şti. ve 2U Bilişim Teknolojileri olurken; Intel ve Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi de etkinliği kurumsal olarak destekliyor. Kayıt masası sponsorluğu Parkyeri A.Ş., basın sponsorluğu PCWorld, RadyoODTÜ, KanalB, oyun turnuvasının ödülleri ve internet kafede kullanılan bilgisayarları Mavi Bilgisayar, kalem sponsorluğu PostgreSQL, içecek sponsorluğu Nescafe tarafından üstlenildi.

Şenlikte çeşitli konularda 3 paralel salonda yapılacak teknik seminerlerin yanısıra, "Yılın Penguenleri Ödülleri", ayaküstü sohbetler, farklı Linux dağıtımlarının kurulumları, oyun turnuvaları, "Getirin Bilgisayarınıza Linux Kuralım" kampanyası, internet kafede Linux'la tanışabilme, katılan firmalarin yetkilileriyle birebir görüşme fırsatları ve daha birçok etkinlik ziyaretçilere sunulacak.

Şenliğimize katılım ücretsiz ve herkese açıktır. Gelişmeleri takip etmek ve detaylı bilgi edinmek için şenlik web sitesini (http://senlik.linux.org.tr) inceleyebilirsiniz.

Yüzlerce gönüllü penguen sayesinde bu yıl dördüncüsünü gerçeklestireceğimiz Linux ve Özgür Yazılım Şenliği'ne katılımlarınızla bizlere manevi destek vermiş olacaksınız.

İlgili Yazılar

LKD 3. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği

madness

Linux Kullanıcıları Derneği, 3. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği'ni 13-16 Mayıs 2004 tarihlerinde Ankara Milli Kütüphane'de düzenliyor.

Şenliğimize gerek kamudan, gerekse özel sektörden, yurdun dört bir yanından katılım bekliyoruz.

Yakında şenlik ile ilgili son gelişmeleri http://senlik.linux.org.tr adresimizden takip edebileceksiniz.

Uluslararası BSD Konferansı

bemre

Türkiye'de BSD sistemler üzerine önemli çalışmalar yapan ve dünya çapında kullanılan açık kaynak kodlu yazılımlar geliştiren EnderUNIX Yazılım Geliştirme Takımı ile Marmara Üniversitesi tarafından düzenlenen, EMO İstanbul Şubesi ile TÜBİTAK ULAKBİM'in desteklediği Uluslararası BSD Konferansı, 19 - 20 Ekim 2007 tarihleri arasında Marmara Üniversitesi Rektörlük Ord. Prof. Dr. Nihad SAYAR Konferans Salonu'nda (Sultanahmet Kampüsü) gerçekleşecektir.

Linux Semineri : Syslog ile Sistem Kayıtlarının ...

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara Üniversitesi'nde bir linux semineri düzenliyor. Syslog ile sistem kayıtlarının tutulması ve incelenmesinin anlatılacağı seminer saat 18.30'da başlıyor. -Ayrıntılı Bilgi-

19 Mart, Balıkesir Üniversitesi Linux Seminerleri

hcg

Balıkesir Üniversitesi, Bilgisayar ve Internet Topluluğu ve LKD Seminer Çalışma Grubu işbirliğiyle; 19 Mart 2010 Cuma günü, Balıkesir Üniv. Nef Konferans Salonu'nda, 2 bölüm halinde Linux seminerleri düzenliyoruz.