Serbest Yazılım ve Açık Kaynak Günleri

0
bahadirkandemir
Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden 7 öğrenci, 3 gün de oradaydık ve çok iyi vakit geçirdik.

İstanbul`da olup da gelmeyenlere duyurulur, biz İzmit`ten geldik...
İlk iki gün 8:20 treni ile İstanbul`a geldik, vapur ile Karaköy`e geçtik, uzun bir yol yürüdük, yorulunca taksiye bindik. Son gün İstanbul`da oturan bir arkadaşımızda kaldık, böylece tren ile katettiğimiz mesafeyi kısaltmış olduk (Trene Kartal`dan bindik).

Etkinliklerden önce "Acaba yer bulur muyuz?" diye soruyorduk ama gördük ki katılım fazla değildi. "Sadece Debian kullanıcıları gelse burası dolar" diye düşünüyorduk, Richard Stallman`ın geldiği gün bile katılım beklediğimiz gibi değildi.

3 gün de çok eğlenceliydi. Hem birşeyler öğrendik, hem eğlendik.

1. gün FM`de haberini gördüğümüz AB´deki Sistem Yöneticileri İçin Açık Kaynağa Geçiş Rehberi yazarlarından Eddie Bleasdale ile tanışma fırsatı bulduk; TCMB Bilgi İşlem Genel Müdürü Mahmut Sedat Eroğul ve TCMB Bilgisayar Uzmanı Mehmet Şükrü Özgün`den TCMB'nin Özgür Yazılım deneyimini dinledik; Tonny Kenny bize Beaumont Hastanesi`ni 15 Milyon Euro masraftan nasıl kurtardığını anlattı; gün sonundaki panelde de o günkü konuşmacılara (ve Ian Murdock`a) sorularımızı yönelttik.

2. gün Can Uğur Ayfer hocamızın "Neden GNU/LINUX´suz olmayacak?" sorusuna cevabını dinledik, hocamızın Neden Windows NT, 200x, XP kullanmıyorum? yazısından çok daha keyifliydi; daha sonra Ian Murdock bize Debian`ı anlattı, 2 saat boyunca sıkılmadan dinledik (Ben yine de LFS kullanmayı tercih ediyorum :P); daha sonra sundance ve FZ`den Fazlamesai Projesi`ni dinledik, sitedeki "FM Kullanıcısı..." anketlerinin sebebini öğrendik :)

2. gün son olarak Serday Köylü`nün "GNU/Linux Programlamaya Giriş" seminerine katıldık, 1,5 saat boyunca İşletim Sistemleri dersimizi keşke Serdar Köylü verseydi deyip durduk. Seminer sonunda "Hocam, sizin FM`de bir mesajınızda bir Türkçe dağıtımdan bahsettiğinizi duyduk, ayrıntıları nerede bulabiliriz?" diye sorduk ve bize Ulusal Dağıtım`ı anlattı. "Vapuru kaçırırsak işimiz çok zor" düşüncesi ile Serdar Köylü konuşmasını bitirmeden oradan ayrılmak zorunda kaldık.

3. gün "Açık Kaynak Yazılımın Temel Sorunları" konulu seminere yetiştik, epey gerildik; ve sonra Richard Stallman sahneye çıktı...

GNU projesini buradan okumuştuk ama bizzat Richard Stallman`dan dinlemek çok daha zevkliydi :)

Kapanış panelinden önce oradan ayrılmak zorundaydık, trene yetişemediğimiz takdirde çok geç saatlerde İzmit`e varacaktık, hızla olay mahalinden uzaklaştık...

Seminerlerin çoğuna katılamadık, çünkü kampüse ulaşmak 3-3,5 saatimizi alıyordu. Etkinliklerin %70`ine katıldık, eğlenceli 3 gün geçirdik.

Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürler. ------------------------------------------------------- Bu haberi ben yazıyordum ama Bahadır arkadaşımız daha hızlı davranmış ve sağolsun benim katılamadığım bazı sunumlardan da bahsetmiş o yüzden ben de onun yazısının sonuna ilişmek yerine ikinci bir yazı ile genele dair bilgi vermeyi seçtim - Sundance

Görüşler

0
huseyin
Gelemediğimiz ve görmek istediğimiz çok seminer var. Kameraları görünce sevindim. Görüntüleri yayınlayacak mısınız?
0
dionysos
Merhaba, Bilgi Üniversitesi'nin öğretim görevlilerinden Chris Stephenson kayıtların internette yayınlanacağını söyledi. Yayınlanmazsa kime yazacağımızı biliyoruz yani :)

Not: Gelemeyen arkadaşların Richard Stallman'ın "gösterisi"ni mutlaka izlemelerini öneriyorum.
0
vampir
katilanlar da tekrar izlemeli (:
0
sametc
bahadırkandemir: serdar koylu seminerin baslarında salondan tek cıkan beyaz kolları gr kazaklıi lacivert pantolonlu kişi bendim :).. bilmem hatırlayacakmısın?.

ama su serdar koylu seminerini kacırdıkya yanıyorum:(
bir dahaki sefere inşallah
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

BİLMÖK'09

ilke444

Bilgisayar mühendisliği öğrencilerinin sorunlarını paylaşmak, aralarındaki etkileşimi ve iletişimi arttırmak, mesleki ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak gibi temel amaçlarla yola çıkan BİLMÖK, 5. yılında ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği desteğiyle ODTÜ Bilgisayar Topluluğu tarafından 27 Şubat - 1 Mart tarihlerinde, ODTÜ Kültür Kongre Merkezi Kemal Kurdaş Salonu'nda düzenleniyor.

Linux Semineri : Ecartis E-Posta Liste Yöneticisi

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara'da linux semineri düzenliyor. 18.30'da başlayacak seminerde, ecartis (eski adıyla listar) yazılımının tanıtımı, nasıl kurulduğu, nasıl yapılandırıldığı, son olarak da liste arşivinin tutulması ve webden yayınlanması anlatılacak. - Ayrıntılı bilgi -

17-18 Nisan Etkinlik Programı

butch

Bildiğiniz gibi bu yıl Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri ve Linux ve Özgür Yazılım Şenliği etkinlikleri birlikte düzenleniyor. Ortak etkinliğin bugün duyurulan programına bu adresten ulaşabilirsiniz.

TBD Genç Ankara'da Android Programlama ve Mobil Dünya Semineri düzenliyor

anonim

TBD Genç Ankara, TOBB ETÜ Bilişim Teknolojileri ve Robot Topluluğu'nda bir Android semineri düzenliyor. Konuşmacı Android konusunda uzman bir isim Mustafa Ferhan Akman.

Akademik Bilişim 2003 Konferansı`nda Linux Seminerleri

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, 3-5 Şubat 2003 tarihlerinde Adana Çukurova Üniversitesi'nde yapılacak olan Akademik Bilişim Konferansı'nda her yıl olduğu gibi tüm konferans boyunca linux seminerleri düzenliyor. İleri düzey ağ yönlendirmeden, disksiz terminallere; masaüstü uygulamalarından başarı öykülerine kadar birçok konu ele alınacak. - Ayrıntılı Bilgi -