Serbest Yazılım ve Açık Kaynak Günleri

0
bahadirkandemir
Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden 7 öğrenci, 3 gün de oradaydık ve çok iyi vakit geçirdik.

İstanbul`da olup da gelmeyenlere duyurulur, biz İzmit`ten geldik...
İlk iki gün 8:20 treni ile İstanbul`a geldik, vapur ile Karaköy`e geçtik, uzun bir yol yürüdük, yorulunca taksiye bindik. Son gün İstanbul`da oturan bir arkadaşımızda kaldık, böylece tren ile katettiğimiz mesafeyi kısaltmış olduk (Trene Kartal`dan bindik).

Etkinliklerden önce "Acaba yer bulur muyuz?" diye soruyorduk ama gördük ki katılım fazla değildi. "Sadece Debian kullanıcıları gelse burası dolar" diye düşünüyorduk, Richard Stallman`ın geldiği gün bile katılım beklediğimiz gibi değildi.

3 gün de çok eğlenceliydi. Hem birşeyler öğrendik, hem eğlendik.

1. gün FM`de haberini gördüğümüz AB´deki Sistem Yöneticileri İçin Açık Kaynağa Geçiş Rehberi yazarlarından Eddie Bleasdale ile tanışma fırsatı bulduk; TCMB Bilgi İşlem Genel Müdürü Mahmut Sedat Eroğul ve TCMB Bilgisayar Uzmanı Mehmet Şükrü Özgün`den TCMB'nin Özgür Yazılım deneyimini dinledik; Tonny Kenny bize Beaumont Hastanesi`ni 15 Milyon Euro masraftan nasıl kurtardığını anlattı; gün sonundaki panelde de o günkü konuşmacılara (ve Ian Murdock`a) sorularımızı yönelttik.

2. gün Can Uğur Ayfer hocamızın "Neden GNU/LINUX´suz olmayacak?" sorusuna cevabını dinledik, hocamızın Neden Windows NT, 200x, XP kullanmıyorum? yazısından çok daha keyifliydi; daha sonra Ian Murdock bize Debian`ı anlattı, 2 saat boyunca sıkılmadan dinledik (Ben yine de LFS kullanmayı tercih ediyorum :P); daha sonra sundance ve FZ`den Fazlamesai Projesi`ni dinledik, sitedeki "FM Kullanıcısı..." anketlerinin sebebini öğrendik :)

2. gün son olarak Serday Köylü`nün "GNU/Linux Programlamaya Giriş" seminerine katıldık, 1,5 saat boyunca İşletim Sistemleri dersimizi keşke Serdar Köylü verseydi deyip durduk. Seminer sonunda "Hocam, sizin FM`de bir mesajınızda bir Türkçe dağıtımdan bahsettiğinizi duyduk, ayrıntıları nerede bulabiliriz?" diye sorduk ve bize Ulusal Dağıtım`ı anlattı. "Vapuru kaçırırsak işimiz çok zor" düşüncesi ile Serdar Köylü konuşmasını bitirmeden oradan ayrılmak zorunda kaldık.

3. gün "Açık Kaynak Yazılımın Temel Sorunları" konulu seminere yetiştik, epey gerildik; ve sonra Richard Stallman sahneye çıktı...

GNU projesini buradan okumuştuk ama bizzat Richard Stallman`dan dinlemek çok daha zevkliydi :)

Kapanış panelinden önce oradan ayrılmak zorundaydık, trene yetişemediğimiz takdirde çok geç saatlerde İzmit`e varacaktık, hızla olay mahalinden uzaklaştık...

Seminerlerin çoğuna katılamadık, çünkü kampüse ulaşmak 3-3,5 saatimizi alıyordu. Etkinliklerin %70`ine katıldık, eğlenceli 3 gün geçirdik.

Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürler. ------------------------------------------------------- Bu haberi ben yazıyordum ama Bahadır arkadaşımız daha hızlı davranmış ve sağolsun benim katılamadığım bazı sunumlardan da bahsetmiş o yüzden ben de onun yazısının sonuna ilişmek yerine ikinci bir yazı ile genele dair bilgi vermeyi seçtim - Sundance

Görüşler

0
huseyin
Gelemediğimiz ve görmek istediğimiz çok seminer var. Kameraları görünce sevindim. Görüntüleri yayınlayacak mısınız?
0
dionysos
Merhaba, Bilgi Üniversitesi'nin öğretim görevlilerinden Chris Stephenson kayıtların internette yayınlanacağını söyledi. Yayınlanmazsa kime yazacağımızı biliyoruz yani :)

Not: Gelemeyen arkadaşların Richard Stallman'ın "gösterisi"ni mutlaka izlemelerini öneriyorum.
0
vampir
katilanlar da tekrar izlemeli (:
0
sametc
bahadırkandemir: serdar koylu seminerin baslarında salondan tek cıkan beyaz kolları gr kazaklıi lacivert pantolonlu kişi bendim :).. bilmem hatırlayacakmısın?.

ama su serdar koylu seminerini kacırdıkya yanıyorum:(
bir dahaki sefere inşallah
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Semineri (Ankara) : SQL´e Giriş

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara Üniversitesi'nde bir linux semineri düzenliyor. Veritabanı sunucularında kullanılan standart sorgulama dili olan SQL'in anlatılacağı seminer saat 18.30'da başlayacak. -Ayrıntılı Bilgi-

Internet Portallarının Sorunları ve Çözüm Önerileri

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi´nde düzelenen panele katılanlar: yorumcu.com genel müdürü Altan Yıldız, arkadas.com genel müdürü Ali Turan Yüksel, netbul.com içerik editörü Ercüment Erkul, internethaber.com genel müdürü Hadi Ozışık, NTVMSNBC operasyon yönetmeni Can Tüzüner.

Panel Yöneticisi: Advis Akademik Danışmanlık Proje Yetkilisi Remzi Kalafat.

Detaylı bilgi burada.

Seminer: “Linux Nedir ?“

anonim

Linux Kullanıcıları Derneğini ve CEIT kulübü tarafından düzenlenecek Olan “Linux Nedir?“ seminerine hepinizi bekliyoruz...!!!

Tarih: 15 Aralık 2006 Cuma, Saat 13:00-15:00
Yer: Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği Bölümü - A 202 Salonu-Beşiktaş
Konuşmacı: Gökmen Göksel

Microsoft .NET Tanıtım Semineri

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafından 11. seminerin konusu son 1 yılın en çok gündem işgal eden konularından biri olan Microsoft .NET yazılım geliştirme ve sunma platformu.

Konuşmacı: Çiğdem Çimen, Sistem Mühendisi, Microsoft.

Tarih: 27 Mayıs 2002, Pazartesi
Saat: 18:30
Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi, Kuştepe Kampüsü, Akademik Kurul Odası

İzmir Penguenleri Toplanıyor

anonim

İzmirli Linux severler tanışma ve paylaşım amacıyla Kurban Bayramı'nın 3. günü yani 22 Ocak Cumartesi günü saat 12.00 de Konak Pier'deki Rıhtım Cafe'de toplanacaktır. İzmir ve civarında bulunan bütün GNU/Linux severlere açık çağrıdır... Gelmek isteyenlerin iletişimin sağlıklı kurulması ve organizasyon açısından yambaxx@gmail.com adresine mail atmaları rica olunur. Ayrıca son gelişmeler buradan takip edilebilir. Buluşmak üzere...