Serbest Yazılım ve Açık Kaynak Günleri

0
bahadirkandemir
Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden 7 öğrenci, 3 gün de oradaydık ve çok iyi vakit geçirdik.

İstanbul`da olup da gelmeyenlere duyurulur, biz İzmit`ten geldik...
İlk iki gün 8:20 treni ile İstanbul`a geldik, vapur ile Karaköy`e geçtik, uzun bir yol yürüdük, yorulunca taksiye bindik. Son gün İstanbul`da oturan bir arkadaşımızda kaldık, böylece tren ile katettiğimiz mesafeyi kısaltmış olduk (Trene Kartal`dan bindik).

Etkinliklerden önce "Acaba yer bulur muyuz?" diye soruyorduk ama gördük ki katılım fazla değildi. "Sadece Debian kullanıcıları gelse burası dolar" diye düşünüyorduk, Richard Stallman`ın geldiği gün bile katılım beklediğimiz gibi değildi.

3 gün de çok eğlenceliydi. Hem birşeyler öğrendik, hem eğlendik.

1. gün FM`de haberini gördüğümüz AB´deki Sistem Yöneticileri İçin Açık Kaynağa Geçiş Rehberi yazarlarından Eddie Bleasdale ile tanışma fırsatı bulduk; TCMB Bilgi İşlem Genel Müdürü Mahmut Sedat Eroğul ve TCMB Bilgisayar Uzmanı Mehmet Şükrü Özgün`den TCMB'nin Özgür Yazılım deneyimini dinledik; Tonny Kenny bize Beaumont Hastanesi`ni 15 Milyon Euro masraftan nasıl kurtardığını anlattı; gün sonundaki panelde de o günkü konuşmacılara (ve Ian Murdock`a) sorularımızı yönelttik.

2. gün Can Uğur Ayfer hocamızın "Neden GNU/LINUX´suz olmayacak?" sorusuna cevabını dinledik, hocamızın Neden Windows NT, 200x, XP kullanmıyorum? yazısından çok daha keyifliydi; daha sonra Ian Murdock bize Debian`ı anlattı, 2 saat boyunca sıkılmadan dinledik (Ben yine de LFS kullanmayı tercih ediyorum :P); daha sonra sundance ve FZ`den Fazlamesai Projesi`ni dinledik, sitedeki "FM Kullanıcısı..." anketlerinin sebebini öğrendik :)

2. gün son olarak Serday Köylü`nün "GNU/Linux Programlamaya Giriş" seminerine katıldık, 1,5 saat boyunca İşletim Sistemleri dersimizi keşke Serdar Köylü verseydi deyip durduk. Seminer sonunda "Hocam, sizin FM`de bir mesajınızda bir Türkçe dağıtımdan bahsettiğinizi duyduk, ayrıntıları nerede bulabiliriz?" diye sorduk ve bize Ulusal Dağıtım`ı anlattı. "Vapuru kaçırırsak işimiz çok zor" düşüncesi ile Serdar Köylü konuşmasını bitirmeden oradan ayrılmak zorunda kaldık.

3. gün "Açık Kaynak Yazılımın Temel Sorunları" konulu seminere yetiştik, epey gerildik; ve sonra Richard Stallman sahneye çıktı...

GNU projesini buradan okumuştuk ama bizzat Richard Stallman`dan dinlemek çok daha zevkliydi :)

Kapanış panelinden önce oradan ayrılmak zorundaydık, trene yetişemediğimiz takdirde çok geç saatlerde İzmit`e varacaktık, hızla olay mahalinden uzaklaştık...

Seminerlerin çoğuna katılamadık, çünkü kampüse ulaşmak 3-3,5 saatimizi alıyordu. Etkinliklerin %70`ine katıldık, eğlenceli 3 gün geçirdik.

Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürler. ------------------------------------------------------- Bu haberi ben yazıyordum ama Bahadır arkadaşımız daha hızlı davranmış ve sağolsun benim katılamadığım bazı sunumlardan da bahsetmiş o yüzden ben de onun yazısının sonuna ilişmek yerine ikinci bir yazı ile genele dair bilgi vermeyi seçtim - Sundance

Görüşler

0
huseyin
Gelemediğimiz ve görmek istediğimiz çok seminer var. Kameraları görünce sevindim. Görüntüleri yayınlayacak mısınız?
0
dionysos
Merhaba, Bilgi Üniversitesi'nin öğretim görevlilerinden Chris Stephenson kayıtların internette yayınlanacağını söyledi. Yayınlanmazsa kime yazacağımızı biliyoruz yani :)

Not: Gelemeyen arkadaşların Richard Stallman'ın "gösterisi"ni mutlaka izlemelerini öneriyorum.
0
vampir
katilanlar da tekrar izlemeli (:
0
sametc
bahadırkandemir: serdar koylu seminerin baslarında salondan tek cıkan beyaz kolları gr kazaklıi lacivert pantolonlu kişi bendim :).. bilmem hatırlayacakmısın?.

ama su serdar koylu seminerini kacırdıkya yanıyorum:(
bir dahaki sefere inşallah
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Microsoft'un Özgür ve Açık Kaynak Kodlu Yazılıma Bakışı

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümünce 9 Kasım 2006 Perşembe günü saat 17:00'da Dolapdere Kampüsündeki Mahkeme Salonunda düzenlenecek seminerin konuğu Microsoft'un Platform Teknolojileri Strateji Müdürü Bill Hilf.

Seminerin ana teması pazardaki yeni trendlerin ışığı altında Microsoft'un sadece tescilli yazılımın bir alternatifi olarak değil, aynı zamanda ticari ve sosyal dinamikler bağlamında başlı başına bir model olan özgür ve açık kaynak kodlu yazılım dünyasına bakış olacaktır.

26LINUX222

penguencg

26LINUX222 etkinliği, 3-4 Kasım 2007 tarihleri arasında, Eskişehir Büyükşehir Sanat Merkezi TurgutÖzakman Sahnesi'nde gerçekleştirilecek.

Tüm Linux'a ve özgür yazılım camiasında gönül verenleri, yeni başlayan kullanıcıları, başlamak isteyen yeni meraklıları bekliyoruz.

Uluslararası BSD Konferansı

bemre

Türkiye'de BSD sistemler üzerine önemli çalışmalar yapan ve dünya çapında kullanılan açık kaynak kodlu yazılımlar geliştiren EnderUNIX Yazılım Geliştirme Takımı ile Marmara Üniversitesi tarafından düzenlenen, EMO İstanbul Şubesi ile TÜBİTAK ULAKBİM'in desteklediği Uluslararası BSD Konferansı, 19 - 20 Ekim 2007 tarihleri arasında Marmara Üniversitesi Rektörlük Ord. Prof. Dr. Nihad SAYAR Konferans Salonu'nda (Sultanahmet Kampüsü) gerçekleşecektir.

Linux Semineri : Qmail Sunucusu

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, güvenliği ile ön plana çıkan ve hızla yaygınlaşan Qmail sunucusu semineri düzenliyor. Çarşamba günü saat 18.30`da Ankara Üniversitesi`nde başlayacak olan seminerin konuşmacısı Qmail için bir log analiz programı ve bir ldap yöneticisi yazan İsmail Yenigül.
http://www.linux.org.tr/

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2006'nın ardından

tongucyumruk

Soru: Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri'nin en kötü yanı nedir?
Cevap: Bitmesi

Evet, Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından gelen konukları dinlediğimiz, sadece dinlemekle kalmayıp gerektiğinde tartıştığımız, sanal alemden tanıdığımız insanlarla yüzyüze görüşme fırsatı bulduğumuz, eski dostlarla hasret giderme, yeni insanlarla tanışma şansı yakaladığımız bir Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri daha sona erdi. Gidenler zaten orada dinledi, tartıştı, eğlendi. Geriye de gitmeyenleri kıskandırmak, gelecek yıl gelmelerini garanti etmek için olan bitenleri yazmak kaldı.