Serbest Yazılım ve Açık Kaynak Günleri

0
bahadirkandemir
Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden 7 öğrenci, 3 gün de oradaydık ve çok iyi vakit geçirdik.

İstanbul`da olup da gelmeyenlere duyurulur, biz İzmit`ten geldik...
İlk iki gün 8:20 treni ile İstanbul`a geldik, vapur ile Karaköy`e geçtik, uzun bir yol yürüdük, yorulunca taksiye bindik. Son gün İstanbul`da oturan bir arkadaşımızda kaldık, böylece tren ile katettiğimiz mesafeyi kısaltmış olduk (Trene Kartal`dan bindik).

Etkinliklerden önce "Acaba yer bulur muyuz?" diye soruyorduk ama gördük ki katılım fazla değildi. "Sadece Debian kullanıcıları gelse burası dolar" diye düşünüyorduk, Richard Stallman`ın geldiği gün bile katılım beklediğimiz gibi değildi.

3 gün de çok eğlenceliydi. Hem birşeyler öğrendik, hem eğlendik.

1. gün FM`de haberini gördüğümüz AB´deki Sistem Yöneticileri İçin Açık Kaynağa Geçiş Rehberi yazarlarından Eddie Bleasdale ile tanışma fırsatı bulduk; TCMB Bilgi İşlem Genel Müdürü Mahmut Sedat Eroğul ve TCMB Bilgisayar Uzmanı Mehmet Şükrü Özgün`den TCMB'nin Özgür Yazılım deneyimini dinledik; Tonny Kenny bize Beaumont Hastanesi`ni 15 Milyon Euro masraftan nasıl kurtardığını anlattı; gün sonundaki panelde de o günkü konuşmacılara (ve Ian Murdock`a) sorularımızı yönelttik.

2. gün Can Uğur Ayfer hocamızın "Neden GNU/LINUX´suz olmayacak?" sorusuna cevabını dinledik, hocamızın Neden Windows NT, 200x, XP kullanmıyorum? yazısından çok daha keyifliydi; daha sonra Ian Murdock bize Debian`ı anlattı, 2 saat boyunca sıkılmadan dinledik (Ben yine de LFS kullanmayı tercih ediyorum :P); daha sonra sundance ve FZ`den Fazlamesai Projesi`ni dinledik, sitedeki "FM Kullanıcısı..." anketlerinin sebebini öğrendik :)

2. gün son olarak Serday Köylü`nün "GNU/Linux Programlamaya Giriş" seminerine katıldık, 1,5 saat boyunca İşletim Sistemleri dersimizi keşke Serdar Köylü verseydi deyip durduk. Seminer sonunda "Hocam, sizin FM`de bir mesajınızda bir Türkçe dağıtımdan bahsettiğinizi duyduk, ayrıntıları nerede bulabiliriz?" diye sorduk ve bize Ulusal Dağıtım`ı anlattı. "Vapuru kaçırırsak işimiz çok zor" düşüncesi ile Serdar Köylü konuşmasını bitirmeden oradan ayrılmak zorunda kaldık.

3. gün "Açık Kaynak Yazılımın Temel Sorunları" konulu seminere yetiştik, epey gerildik; ve sonra Richard Stallman sahneye çıktı...

GNU projesini buradan okumuştuk ama bizzat Richard Stallman`dan dinlemek çok daha zevkliydi :)

Kapanış panelinden önce oradan ayrılmak zorundaydık, trene yetişemediğimiz takdirde çok geç saatlerde İzmit`e varacaktık, hızla olay mahalinden uzaklaştık...

Seminerlerin çoğuna katılamadık, çünkü kampüse ulaşmak 3-3,5 saatimizi alıyordu. Etkinliklerin %70`ine katıldık, eğlenceli 3 gün geçirdik.

Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürler. ------------------------------------------------------- Bu haberi ben yazıyordum ama Bahadır arkadaşımız daha hızlı davranmış ve sağolsun benim katılamadığım bazı sunumlardan da bahsetmiş o yüzden ben de onun yazısının sonuna ilişmek yerine ikinci bir yazı ile genele dair bilgi vermeyi seçtim - Sundance

Görüşler

0
huseyin
Gelemediğimiz ve görmek istediğimiz çok seminer var. Kameraları görünce sevindim. Görüntüleri yayınlayacak mısınız?
0
dionysos
Merhaba, Bilgi Üniversitesi'nin öğretim görevlilerinden Chris Stephenson kayıtların internette yayınlanacağını söyledi. Yayınlanmazsa kime yazacağımızı biliyoruz yani :)

Not: Gelemeyen arkadaşların Richard Stallman'ın "gösterisi"ni mutlaka izlemelerini öneriyorum.
0
vampir
katilanlar da tekrar izlemeli (:
0
sametc
bahadırkandemir: serdar koylu seminerin baslarında salondan tek cıkan beyaz kolları gr kazaklıi lacivert pantolonlu kişi bendim :).. bilmem hatırlayacakmısın?.

ama su serdar koylu seminerini kacırdıkya yanıyorum:(
bir dahaki sefere inşallah
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Semineri : Linux ve Uzak Mesafe Kablosuz Haberleşme

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara Üniversitesi'nde linux semineri düzenliyor. Saat 18.30'da başlayacak olan seminerde, amatör radyocular arasında yaygın bir şekilde kullanılan düşük ve yüksek hızlı paket radyo sistemleri ile bu sistemlerin linux üzerinde çalıştırılması anlatılacak.

1. Türkiye Fantezi ve Bilimkurgu Etkinliği

larweda

24 Haziran 2001 (bugün :-)) saat 12:00`da İstanbul Bilgi Üniversitesi`nde 1.nci Türkiye Fantezi ve Bilimkurgu Etkinliği "Fikir Rönesansı" gerçekleştirilecek. İthaki, Metis ve Ankira yayınevinin desteğiyle gerçekleştirilecek olan etkinlik, BK ve Fantezi edebiyatı hakkında seminerler, söyleşiler ve ufak bir film gösterisini içeriyor. Detaylı bilgi.

Turing Günleri '08: Bilgisayar Bilimleri ve Eğitim

tongucyumruk

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü'nün, yedi yıldır düzenlediği Alan Turing Günleri başlıklı etkinliği bu sene 17 Mayıs tarihinde Dolapdere Kampüsü'nde gerçekleştirecek. İngiliz matematikçi ve düşünür Alan Mathison Turing adına düzenlenen etkinlik, her yıl olduğu gibi bu yıl da hesaplama kuramında ve teknolojilerinde farklı paradigmalara yer vermekte.

Linux Semineri : Fedora Linux Projesi ve Kurulumu

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği 1 Kasım Cumartesi günü İstanbul'da, 5 Kasım Çarşamba günü Ankara'da birer Linux semineri düzenliyor. Seminerlerde Redhat Linux dağıtımının resmi devamı olan Fedora Linux Projesi ve yeni piyasaya çıkacak olan Fedora Linux 1.0'ın kurulumu anlatılacak. Her zaman olduğu gibi seminerler tüm ilgilenenlerin katılımına açık.

Postfix E-posta sunucusu, SPAM ve Virüs Filtreleme

adervis

İNETD tarafından düzenlenen "Postfix E-posta sunucusu, SPAM ve Virüs Filtreleme" isimli seminer 18 Kasım 2006 tarihinde IBM Linux Merkezinde yapılacak.