INET-TR 2003 İçin Geri Sayım Başladı: 11-13 Aralık

0
FZ
Türkiye'de Internet ve bilgi işlem teknolojileri ile ilgili grupları biraraya getirerek İnternet'i tüm boyutlarıyla tanıtmak, geliştirmek, tartışmak, İnternet teknolojileri ile toplumsal verimliliği arttırmak ve toplumun dikkatini olabildiğince bu yöne çekmek amaçlarıyla ulusal boyutta düzenlenen geleneksel INET-TR konferansı bu sene yine pek çok deneyimli konuşmacıya evsahipliği yapacak.

Benim en çok dikkatimi çeken başlıklardan birkaçı: Mono ile C#/.NET, E-Posta Sunucularda Filtreleme, Linux 2.6 Çekirdeği ve Güvenlik, Linux ile Gömülü Sistemler ve Linux ile Kablosuz (Wireless) Ağlar.

Detaylı bilgi için buraya bakabilirsiniz.

Düzeltme: Dr. Akgül´ün yolladığı e-postayı biraz karışık bir kafa ile okumak sureti ile yanlış bilgilendirme yapmışız, Turquaz ve Samba seminerleri INET-TR kapsamında ve belirlenen tarihlerde değilmiş. Uyarısı için Doruk Fişek´e teşekkür eder, gereksiz heyecan ve yanlış bilgilendirme için en içten özülerimizi sunarız.

İlgili Yazılar

Linux Semineri : Sanal Özel Ağ Sunucuları (VPN)

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, 7 Haziran Cumartesi günü İstanbul'da bir linux semineri düzenliyor. 15:00'de başlayacak seminerde, sanal özel ağ sunucularının (VPN) mimarileri, kullanım amaçları ve Linux üzerinde sunulabilecek çözümleri anlatılıyor. Özgür sanal özel ağ sunucuları arasında yer alan FreeSWan, PoPToP ve OpenVPN'e değinilecek ve alternatif çözümler tartışılacak. -Ayrıntılı Bilgi-

Internet Haftası Linux Seminerleri

anonim

Internet Türkiye'de 8. yılını kutluyor. Linux Kullanıcıları Grubu da Internet Haftası Etkinlikleri boyunca Ankara'da her akşam bir Linux semineri düzenliyor. 9-23 Nisan tarihleri arasında E-Posta Sunucu Anti-Virus Çözümleri'nden, X-Window Uygulamaları'na kadar toplam 12 seminer verilecek. Program.

Bilkent Üniversitesi, Linux ve Özgür Yazılım Seminerleri

hcg

İlki geçen yıl yapılan ve 4 seminerden oluşan Linux seminerleri dizisi, bu yıl da devam ediyor.. Bilkent Üniversitesi Teknoloji Topluluğu ve LKD Seminer Çalışma Grubu işbirliğiyle, haftada bir seminer olmak üzere 4 hafta sürecek seminer dizisinde giriş düzeyinde seminerlerle başlayıp sanallaştırma ile noktayı koyacağız.

Seminer programı şöyle:

Marmara Üniversitesi`nde Linux Seminerleri

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, 4-5 Mayıs tarihlerinde Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü'nde linux seminerleri düzenleniyor. Linux'tan FreeBSD'ye, Squid'den Samba'ya kadar birçok konu ele alınacak. - Ayrıntılı bilgi -

7DX Demo party 8 Mayıs Cumartesi İstanbul'da

sundance

80´li yıllarda C-64 ve Amiga üstünde fırtına gibi esen demo rüzgarı, Bronx´un düzenlediği 7d4 Party ile yeniden alevleniyor.

C-64 (1Mhz) ve Amiga (7.14Mhz) gibi günümüze göre oldukça güçsüz makinalarda, bilgisayarın sınırlarını zorlayarak görüntü ve ses kurgularından oluşan demolar, bir zamanlar bilgisayar gruplarının becerilerini ispatlamalarının en yaygın yöntemiydi. Accuracy, Clique ve Bronx gibi Türk grupların da sesini duyurduğu bu scene Amiga´nın gözden düşmesi ile nispeten etkinliğini kaybetse de, benzer organizasyonlar yurtdışında sık sık düzenlenmekte.