Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2007 - Duyuru

0
butch
İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü, gelenekselleştirdiği Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri'nin, bu yıl beşincisine ev sahipliği yapıyor. 2003 yılından bu yana düzenlenen etkinliğe, her yıl özgür yazılım dünyasının tanınmış isimleri konuşmacı olarak katılıyor. Etkinliğin bu yılki konukları arasında Ubuntu Topluluk Yöneticisi Jono Bacon ile Özgür Yazılım Vakfı genel danışmanı, Yazılım Özgürlüğü Hukuk Merkezi'nin kurucusu ve başkanı Eben Moglen'de bulunuyor.

Bu yıl, 3 - 4 Mart 2007 tarihlerinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü'nde düzenlenecek olan etkinlik, dünyanın yazılım ve genel olarak fikir hakları konusuna bakışında ciddi bir paradigma değişimine sebep olan özgür yazılım kavramının Türkiye'deki nabzını tutmayı ve Türkiye'deki yazılım endüstrisi içerisinde özgür yazılım ve açık kaynak konseptlerinin nasıl daha yaygın hale getirilebileceğini tartışmayı amaçlıyor.

Aynı anda 2 büyük salon, 8 sınıf ve atölye çalışmaları için kullanılacak olan 2 bilgisayar laboratuarında paralel olarak gerçekleştirilecek toplantılarla yürütülecek olan etkinlikte sunum veya atölye çalışmaları gerçekleştirmek için iletişime geçebilirsiniz.

Etkinliğe katılmayı düşünenler şimdiden kayıt yaptırarak, sunumlarda yapılacak simultane çeviri hizmetinden ve sponsorlarımızdan gelecek bazı sürprizlerden faydalanabilecekler.

Görüşler

0
Betelgeuse
Kaydımı yaptırdım, web sitesi bana kayıt numarası olarak 42 dedi. Acaba birşey mi ima etmeye çalışıyor dedim, aklıma Otostopçunun Galaksi Rehberi geldi.... :)
0
simor
Bana da 31 dedi. Çok takmamak gerek böyle şeyleri kafaya. Ama ben numaramı unutmyacağım heralde :)
0
FZ
O sayı doğru zamanda doğru yerde olacağınızın bir göstergesi bence ;-)
0
Betelgeuse
Sizi de orada görebilecek miyiz? Yakalayıp lisp konusunda kafanızı şişirmek isterim. ;)
0
FZ
Ben de gelmeye çalışacağım. Hatta güvenilir kaynaklardan aldığım bilgilere göre bir Lisp Atölyesi de planlanıyor. Ben orada olsam da olmasam da Common Lisp ve Scheme ile farklı açılardan epey uğraşan pek çok insan orada olacak, bundan şüpheniz olmasın.
0
bio
Aklinizdan hic cikmiyor olmali :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

EMO Ankara Şubesi Linux'un 15. Yaşını Kutluyor

anonim

Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi GNU/Linux’un doğum gününü 26 Ağustos 2006 Cumartesi günü düzenlenen etkinlikle kutluyor.

Yazılım dünyasının kaderi, 25 Ağustos 1991 günü saat 20:57'de Finlandiyalı bir Öğrenci olan Linus Torvalds, Özgür Yazılım fikrini uygulamak için "küçük bir proje"de yardım isteyen bir e-posta göndermesiyle değişti. Linus Torvalds’ın iletisi dünyanın dört bir yanından binlerce, on binlerce yazılımcının destek olduğu özgür GNU/Linux işletim sistemi ortaya çıkmasının ilk adımı oldu.

Program detayları için ankara.emo.org.tr'yi ziyaret edebilirsiniz.

Kadir Has Üniversitesi, Linux'a Derinlemesine Dalış Semineri

coskung

Kadir Has Üniversitesi, Bilişim Güvenliği Kulübü (BİGUK) ve LKD Seminer Çalışma grubu ortak çalışması: 2 Mart Pazartesi günü, saat 12.45'te "Linux'a Derinlemesine Dalış (korkmayın önce dalmayı öğretiyoruz)" semineri. Konuşmacı, Pardus geliştiricisi Koray Löker. Seminer, Kadir Has Üniversitesi'nin Cibali'deki Kadir Has Kampüsü, Fener Salonu'nda ve katılım serbest. Dinleyicilere katılım belgesinin verileceği seminer, tahminlerimize göre SMS ile duyurulan ilk LKD semineri olacak aynı zamanda..

Seminer afişi ve LKD Seminer Çalışma Grubu günlüğü burada.

Linux Semineri : E-Posta Sunucularda Filtreleme

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Ankara'da 1 Ekim Çarşamba günü bir seminer düzenliyor. İstenmeyen e-postaların sunucularda nasıl filtreleneceğinin anlatılacağı seminer, özellikle spam'lerden, virüslerden, birbirlerine e-posta ile çalıştırılabilir dosyalar yollayan kullanıcılardan yorulanlara hitap ediyor. Seminerin başlama saati 18:30. -Ayrıntılı Bilgi-

İzmir'de Linux Semineri

o_ozardic

6 Nisan'da İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde bir Linux semineri var. Doğan Zorlu'nun vereceği "Linux ve Özgür Yazılım Üzerine Sohbetler" konulu seminer M01 no'lu anfide saat 17:00'de başlayacak. Seminer, herkese açıktır, herkes davetlidir.

Ayrıntılı bilgi için: http://seminer.linux.org.tr/

INET-TR 2003 İçin Geri Sayım Başladı: 11-13 Aralık

FZ

Türkiye'de Internet ve bilgi işlem teknolojileri ile ilgili grupları biraraya getirerek İnternet'i tüm boyutlarıyla tanıtmak, geliştirmek, tartışmak, İnternet teknolojileri ile toplumsal verimliliği arttırmak ve toplumun dikkatini olabildiğince bu yöne çekmek amaçlarıyla ulusal boyutta düzenlenen geleneksel INET-TR konferansı bu sene yine pek çok deneyimli konuşmacıya evsahipliği yapacak.

Benim en çok dikkatimi çeken başlıklardan birkaçı: Mono ile C#/.NET, E-Posta Sunucularda Filtreleme, Linux 2.6 Çekirdeği ve Güvenlik, Linux ile Gömülü Sistemler ve Linux ile Kablosuz (Wireless) Ağlar.

Detaylı bilgi için buraya bakabilirsiniz.

Düzeltme: Dr. Akgül´ün yolladığı e-postayı biraz karışık bir kafa ile okumak sureti ile yanlış bilgilendirme yapmışız, Turquaz ve Samba seminerleri INET-TR kapsamında ve belirlenen tarihlerde değilmiş. Uyarısı için Doruk Fişek´e teşekkür eder, gereksiz heyecan ve yanlış bilgilendirme için en içten özülerimizi sunarız.