Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2007 - Duyuru

0
butch
İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü, gelenekselleştirdiği Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri'nin, bu yıl beşincisine ev sahipliği yapıyor. 2003 yılından bu yana düzenlenen etkinliğe, her yıl özgür yazılım dünyasının tanınmış isimleri konuşmacı olarak katılıyor. Etkinliğin bu yılki konukları arasında Ubuntu Topluluk Yöneticisi Jono Bacon ile Özgür Yazılım Vakfı genel danışmanı, Yazılım Özgürlüğü Hukuk Merkezi'nin kurucusu ve başkanı Eben Moglen'de bulunuyor.

Bu yıl, 3 - 4 Mart 2007 tarihlerinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü'nde düzenlenecek olan etkinlik, dünyanın yazılım ve genel olarak fikir hakları konusuna bakışında ciddi bir paradigma değişimine sebep olan özgür yazılım kavramının Türkiye'deki nabzını tutmayı ve Türkiye'deki yazılım endüstrisi içerisinde özgür yazılım ve açık kaynak konseptlerinin nasıl daha yaygın hale getirilebileceğini tartışmayı amaçlıyor.

Aynı anda 2 büyük salon, 8 sınıf ve atölye çalışmaları için kullanılacak olan 2 bilgisayar laboratuarında paralel olarak gerçekleştirilecek toplantılarla yürütülecek olan etkinlikte sunum veya atölye çalışmaları gerçekleştirmek için iletişime geçebilirsiniz.

Etkinliğe katılmayı düşünenler şimdiden kayıt yaptırarak, sunumlarda yapılacak simultane çeviri hizmetinden ve sponsorlarımızdan gelecek bazı sürprizlerden faydalanabilecekler.

Görüşler

0
Betelgeuse
Kaydımı yaptırdım, web sitesi bana kayıt numarası olarak 42 dedi. Acaba birşey mi ima etmeye çalışıyor dedim, aklıma Otostopçunun Galaksi Rehberi geldi.... :)
0
simor
Bana da 31 dedi. Çok takmamak gerek böyle şeyleri kafaya. Ama ben numaramı unutmyacağım heralde :)
0
FZ
O sayı doğru zamanda doğru yerde olacağınızın bir göstergesi bence ;-)
0
Betelgeuse
Sizi de orada görebilecek miyiz? Yakalayıp lisp konusunda kafanızı şişirmek isterim. ;)
0
FZ
Ben de gelmeye çalışacağım. Hatta güvenilir kaynaklardan aldığım bilgilere göre bir Lisp Atölyesi de planlanıyor. Ben orada olsam da olmasam da Common Lisp ve Scheme ile farklı açılardan epey uğraşan pek çok insan orada olacak, bundan şüpheniz olmasın.
0
bio
Aklinizdan hic cikmiyor olmali :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

''Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2004'' Filmleri #2: Richard Stallman

butch

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2004 sunum görüntüleri yayınlanmaya devam ediyor. Özgür Yazılımın babası Richard Stallman'ın "Özgür Yazılım Hareketi ve GNU/Linux İşletim Sistemi" sunumuna ait görüntülere open.bilgi.edu.tr/freedays adresinden ulaşabilirsiniz.

Akıl: Eski Bir Probleme Yeni Yüzyılda Nörobilim Penceresinden Bir Bakış

FZ

TÜBA Asli Üyesi ve Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof.Dr. Turgay Dalkara, 25 Mayıs 2006 Perşembe günü saat 18:00'de TÜBİTAK Mustafa İnan Konferans Salonunda (Tunus Cad. No: 80, Kavaklidere - Ankara) "Akıl: Eski Bir Probleme Yeni Yüzyılda Nörobilim Penceresinden Bir Bakış" konulu bir konferans verecektir.

Microsoft'un Özgür ve Açık Kaynak Kodlu Yazılıma Bakışı

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümünce 9 Kasım 2006 Perşembe günü saat 17:00'da Dolapdere Kampüsündeki Mahkeme Salonunda düzenlenecek seminerin konuğu Microsoft'un Platform Teknolojileri Strateji Müdürü Bill Hilf.

Seminerin ana teması pazardaki yeni trendlerin ışığı altında Microsoft'un sadece tescilli yazılımın bir alternatifi olarak değil, aynı zamanda ticari ve sosyal dinamikler bağlamında başlı başına bir model olan özgür ve açık kaynak kodlu yazılım dünyasına bakış olacaktır.

3. Ulusal Dijital Tasarım Sempozyumu ve Sergisi

mentat

24-26 MAYIS 2005 tarihlerinde, Yıldız Teknik Üniversitesi Oditoryum'unda 3. Ulusal Dijital Tasarım Sempozyumu Ve Sergisi düzenleniyor. Detaylı bilgi ve seminer programına buradan ulaşabilirsiniz.

O'Reilly OSCON 2007 Sunumları Internet'te

FZ

Dünyanın önde gelen araştırmacılarının, geliştiricilerinin, sistem yöneticilerinin, hukukçularının ve cemaat önderlerinin katıldığı OSCON 2007 konferansındaki sunumların dosyaları Internet ortamına kondu. Ağzımızın suyunu akıtan konferanstan birkaç başlık vermek gerekirse: