Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2007 - Duyuru

0
butch
İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü, gelenekselleştirdiği Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri'nin, bu yıl beşincisine ev sahipliği yapıyor. 2003 yılından bu yana düzenlenen etkinliğe, her yıl özgür yazılım dünyasının tanınmış isimleri konuşmacı olarak katılıyor. Etkinliğin bu yılki konukları arasında Ubuntu Topluluk Yöneticisi Jono Bacon ile Özgür Yazılım Vakfı genel danışmanı, Yazılım Özgürlüğü Hukuk Merkezi'nin kurucusu ve başkanı Eben Moglen'de bulunuyor.

Bu yıl, 3 - 4 Mart 2007 tarihlerinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü'nde düzenlenecek olan etkinlik, dünyanın yazılım ve genel olarak fikir hakları konusuna bakışında ciddi bir paradigma değişimine sebep olan özgür yazılım kavramının Türkiye'deki nabzını tutmayı ve Türkiye'deki yazılım endüstrisi içerisinde özgür yazılım ve açık kaynak konseptlerinin nasıl daha yaygın hale getirilebileceğini tartışmayı amaçlıyor.

Aynı anda 2 büyük salon, 8 sınıf ve atölye çalışmaları için kullanılacak olan 2 bilgisayar laboratuarında paralel olarak gerçekleştirilecek toplantılarla yürütülecek olan etkinlikte sunum veya atölye çalışmaları gerçekleştirmek için iletişime geçebilirsiniz.

Etkinliğe katılmayı düşünenler şimdiden kayıt yaptırarak, sunumlarda yapılacak simultane çeviri hizmetinden ve sponsorlarımızdan gelecek bazı sürprizlerden faydalanabilecekler.

Görüşler

0
Betelgeuse
Kaydımı yaptırdım, web sitesi bana kayıt numarası olarak 42 dedi. Acaba birşey mi ima etmeye çalışıyor dedim, aklıma Otostopçunun Galaksi Rehberi geldi.... :)
0
simor
Bana da 31 dedi. Çok takmamak gerek böyle şeyleri kafaya. Ama ben numaramı unutmyacağım heralde :)
0
FZ
O sayı doğru zamanda doğru yerde olacağınızın bir göstergesi bence ;-)
0
Betelgeuse
Sizi de orada görebilecek miyiz? Yakalayıp lisp konusunda kafanızı şişirmek isterim. ;)
0
FZ
Ben de gelmeye çalışacağım. Hatta güvenilir kaynaklardan aldığım bilgilere göre bir Lisp Atölyesi de planlanıyor. Ben orada olsam da olmasam da Common Lisp ve Scheme ile farklı açılardan epey uğraşan pek çok insan orada olacak, bundan şüpheniz olmasın.
0
bio
Aklinizdan hic cikmiyor olmali :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

2006: Bir Şenlik Hikayesi

tongucyumruk

Radyonun çalan alarmıyla uyandım. "N'olur 5 dakika daha" düğmesine mucidini utandıracak kadar çok sayıda tekrar tekrar bastıktan sonra kafamdaki jeton ağır ağır hareketlenmeye başladı ve bir "ping" sesi eşliğinde düşmesi gereken yere düştü. Bir anda ayın 11'i olduğunu ve şimdiden açılış konuşmasını kaçırdığımı farkettim!

MySQL Veritabanı Sunucusu Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 22 Aralık 2004 Çarşamba günü saat 19:00'da IBM İstanbul Linux Merkezi'nde bir seminer düzenliyor. MySQL, özellikle web-veritabanı uygulamalarında yaygın olarak kullanılan özgür bir veritabanı sunucusu. Seminerde MySQL sunucusu; tablo tipleri, kullanıcı yetkilendirmesi, sistem kayıtları, grafik arayüzü ve daha birçok yönü ile ele alınıyor.

Van´da linux seminerleri

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Cuma ve Cumartesi günü linux seminerleri düzenliyor. Linux'un tanıtımı, kurulumu ve masaüstünde kullanımının yanı sıra bazı temel internet servislerinin de anlatılacağı seminerler saat 09.30'da başlıyor. -Ayrıntılı Bilgi-

Doğadan Esinlenen Bilgi İşlem

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümünün düzenlediği kamuya açık bilgisayar bilimlerinin gelecek haftaki konuğu İstanbul Teknik Üniversitesi'nden Dr. Şima Uyar.

"Nature Inspired Computing" başlığı altında doğadaki fenomenlerden esinlenerek geliştirilen bilgi işlem uygulamalarına değinecek olan Dr. Uyar, evrimsel algoritmalar, karınca kolonisi optimizasyonu, yapay bağışıklık sistemleri, yapay sinir ağları, vb. konulara değinecek ve özelikle evrimsel algoritmaların uygulama alanları üzerinde duracak.

1 Aralık Ankara Penguen Buluşması

penguencg

Biliyorsunuz geçtiğimiz haftalarda kahvaltı için buluşmuştuk. Toplantıyı kaçıranlar için ve bir daha buluşmak birlikte vakit geçirmek isteyen penguenler için bu sefer bir akşam buluşması düzenliyoruz.