Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2007 - Duyuru

0
butch
İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü, gelenekselleştirdiği Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri'nin, bu yıl beşincisine ev sahipliği yapıyor. 2003 yılından bu yana düzenlenen etkinliğe, her yıl özgür yazılım dünyasının tanınmış isimleri konuşmacı olarak katılıyor. Etkinliğin bu yılki konukları arasında Ubuntu Topluluk Yöneticisi Jono Bacon ile Özgür Yazılım Vakfı genel danışmanı, Yazılım Özgürlüğü Hukuk Merkezi'nin kurucusu ve başkanı Eben Moglen'de bulunuyor.

Bu yıl, 3 - 4 Mart 2007 tarihlerinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü'nde düzenlenecek olan etkinlik, dünyanın yazılım ve genel olarak fikir hakları konusuna bakışında ciddi bir paradigma değişimine sebep olan özgür yazılım kavramının Türkiye'deki nabzını tutmayı ve Türkiye'deki yazılım endüstrisi içerisinde özgür yazılım ve açık kaynak konseptlerinin nasıl daha yaygın hale getirilebileceğini tartışmayı amaçlıyor.

Aynı anda 2 büyük salon, 8 sınıf ve atölye çalışmaları için kullanılacak olan 2 bilgisayar laboratuarında paralel olarak gerçekleştirilecek toplantılarla yürütülecek olan etkinlikte sunum veya atölye çalışmaları gerçekleştirmek için iletişime geçebilirsiniz.

Etkinliğe katılmayı düşünenler şimdiden kayıt yaptırarak, sunumlarda yapılacak simultane çeviri hizmetinden ve sponsorlarımızdan gelecek bazı sürprizlerden faydalanabilecekler.

Görüşler

0
Betelgeuse
Kaydımı yaptırdım, web sitesi bana kayıt numarası olarak 42 dedi. Acaba birşey mi ima etmeye çalışıyor dedim, aklıma Otostopçunun Galaksi Rehberi geldi.... :)
0
simor
Bana da 31 dedi. Çok takmamak gerek böyle şeyleri kafaya. Ama ben numaramı unutmyacağım heralde :)
0
FZ
O sayı doğru zamanda doğru yerde olacağınızın bir göstergesi bence ;-)
0
Betelgeuse
Sizi de orada görebilecek miyiz? Yakalayıp lisp konusunda kafanızı şişirmek isterim. ;)
0
FZ
Ben de gelmeye çalışacağım. Hatta güvenilir kaynaklardan aldığım bilgilere göre bir Lisp Atölyesi de planlanıyor. Ben orada olsam da olmasam da Common Lisp ve Scheme ile farklı açılardan epey uğraşan pek çok insan orada olacak, bundan şüpheniz olmasın.
0
bio
Aklinizdan hic cikmiyor olmali :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Web Güvenliği Günleri - Ankara

musaulker

Web Güvenlik Topluluğu ve OWASP-Türkiye olarak kısa bir aradan sonra yine bir "Web Güvenliği Günleri" etkinliği ile karşınızdayız. Geçtiğimiz Temmuz ayında İstanbul'da düzenlediğimiz ilk "Web Güvenliği Günleri"'den sonra, sıradaki etkinliğimizi Ankara'da düzenliyoruz. 24 Kasım 2007 tarihinde Biltec'in desteğiyle Çankaya Üniversitesi'nde "Web Güvenliği Günleri – Ankara" adı altında bir etkinlik gerçekleştireceğiz. Gerçekleşecek olan etkinlikte, web güvenliğine ilgisi olan herkes, sektörden güvenlik uzmanları ile bir araya gelme fırsatını yakalayacaklar.
Detaylı bilgi ve kayıt için..

Turing Günleri '08: Bilgisayar Bilimleri ve Eğitim

tongucyumruk

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü'nün, yedi yıldır düzenlediği Alan Turing Günleri başlıklı etkinliği bu sene 17 Mayıs tarihinde Dolapdere Kampüsü'nde gerçekleştirecek. İngiliz matematikçi ve düşünür Alan Mathison Turing adına düzenlenen etkinlik, her yıl olduğu gibi bu yıl da hesaplama kuramında ve teknolojilerinde farklı paradigmalara yer vermekte.

Paralel Bilgi İşlem: Parlalel önşartlı iteratif yöntemler ve matris bölümlemesi

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü bu hafta, Salı günü damardan bilgisayar bilimciler ve paralel hesaplama ile ilgilenenler için bir seminer düzenliyor. Bu haftanın konuğu Bilkent Üniversitesi´nden Dr. Bora Uçar.

Bilimsel bilgi işlemde iteratif yöntemler çözüme erişmek için çok kullanılmaktadır. Bu yöntemdeki her bir iterasyondaki çekirdek işlem belli bir katsayı matrisi ile seyrek bir matrisin ya da vektörün çarpılması işlemidir.

Bu konuşmada Dr. Bora Uçar, iteratif yöntemlerin etkili şekilde nasıl paralel hale getirilebileceğinden bahsedecek ve bu bağlamda kullanılan hiperçizgelerin nasıl kullanılabileceğini gösterip bileşik hiperçizgelerin, paralleleştirme problemini standart hiperçizge bölümlemesi terimleri ile ifade edilebilir hale getirdiğine dikkat çekecektir.

Detaylı bilgi için (eğer hala okuyorsanız :) buraya bakın.

İYTE de Linux Semineri

o_ozardic

İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Bilgisayar Topluluğu, Gülbahçe Kampüsünde Gerçek Zamanlı Bilgisayar Tabanlı Kontrol konulu seminer düzenliyor.
İYTE Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerinden Tolga Ayav tarafından verilecek seminerin konu başlıkları :

GNU/Linux ve Matematik Yaz Okulu 2005

FZ

İstanbul Kültür Üniversitesi (İKÜ) tarafından düzenlenen ve TÜBİTAK tarafından da desteklenen bu yaz okulunda ana tema GNU/Linux ve matematik olacaktır.

Söz konusu yaz okulunda, üniversitelerimizin tüm bölümlerinde yazılıma ilgi duyan genç yazılımcıların GNU/Linux’la tanışmaları veya bilgilerini artırmaları sağlanacaktır.Ayrıca MATLAB’a altenatif olarak serbest dağıtılan Octave üzerinde uygulamalar yapılacaktır.

Editörün Notu: Söz konusu yaz okulunda Maxima, Axiom, R-Project ve tabii ki Common Lisp'ten de bahsetmeleri ümidiyle...