Kayseri Erciyes Üniversitesi Linux Seminerleri

0
caglar_onur
Linux Kullanıcıları Derneği, 15-16 Aralık 2004 tarihlerinde, Kayseri Erciyes Üniversitesi'nde dolu dolu bir program ile seminerler düzenliyor. İçerik şöyle:
15 Aralık
-----------------------
09:00 - 12:00 / Genel ağ programlama kavramları [ Bora Güngören ]
( Yazılım mimarisi ve mimari tasarım, İstemci sunucu uygulamaları, Java'da soket programlama, UDP ile yayın (broadcast) yapmak, Uygulama sözleşmesi tasarımı, Java RMI mekanizması, Güvenlik )
13:00-15:30 / Linux Masaüstü Dünyası [ Doruk Fişek ]
15:45-18:00 / MySQL Veritabanı Sunucusu [ Doruk Fişek ]

18:15 - 19:15 Labaratuvar'da Fedora Core 3 ile Uygulamalı Anlatım
[ Devrim Gündüz & Bora Güngören ]


16 Aralık
----------------
09:00 - 12:00 / Ağ sunucusu programlaması [ Bora Güngören ]
( Çok kanallı mimarinin gerekleri, Java'da kanallar ve temel kullanımı, Komut (Command) Tasarım Biçimi ve kanallar ile uygulanması, İleri kanal teknikleri ve kanal grupları, Çok kanallı bir ağ sunucusu, Java 5.0 kanal yenilikleri )

13:00-15:30 / PostgreSQL 8.0 [ Devrim Gündüz ]
15:45-18:00 / Fedora Core 3 Kurulumu [ Devrim Gündüz ]

Konuşmacılar: Bora Güngören, Devrim Gündüz, Doruk Fişek

Ayrıntılı Bilgi : Mehmet Tunçkanat (tunckanat@erciyes.edu.tr)

İlgili Yazılar

Koç Üniversitesi, Bi'Kereden Bi'Şey Olmaz Etkinliği

hcg

Koç Üniversitesi Bilişim Kulübü ve LKD Seminer Çalisma Grubu işbirligiyle, 12 Mart Cumartesi günü Koç Üniversitesi'nde bir etkinlik olacak.

11.00-17.00 arasında gercekleştirilecek etkinlikte dört seminer var:

  • Hakan Uygun: Özgür yazılım öğrencilere ne sağlar
  • Murat Gezer: Linux ve Özgür yazılımlara tanışma ve windowsta vazgeçemeyeceğim programlar
  • Türker Gülüm: Linux ve Özgür Yazılım ile tanışma - Masaüstü
  • Mahir B. Asut: Linux'tan nasıl para kazanılır
TBDGenc'in de desteklediği organizasyon katılmak isteyen herkese açıktır.

II. Bilgisayar Mühendisleri Buluşması

mkis

EMO İzmir Şubesi Bilgisayar Mühendisliği Meslek Dalı Komisyonu, Bilgisayar Mühendislerine yönelik olarak, mesleki sorunların tartışılması ve meslek alanının düzenlenmesi, hakların korunması gibi konular üzerine çalışan BM-MDK’nın tanıtımını hedef alan bir forum düzenliyor: II. BİLGİSAYAR MÜHENDİSLERİ BULUŞMASI

İNETD Semineri: Web Uygulama Güvenliği

adervis

IBM Linux Merkezi'nde yapılan İnternet Teknolojileri Derneği Seminerleri, 10 Şubat 2007 saat 14:00'da Fırat OKAY'ın "Web Uygulama Güvenliği" konulu semineri ile devam ediyor.
Seminerler herzaman olduğu gibi herkese açık ve ücretsiz.

Chomsky Dilbilim Kuramı Semineri

FZ

Boğaziçi Üniversitesi, Dilbilim Bölümünden Yrd. Doç. Dr. Balkız Öztürk, 21 Nisan 2005 yani bu Perşembe, saat 17:15'te "Noam Chomsky'nin Dilbilim Kuramı Üzerine" başlıklı bir konuşma yapacak. Etkinlik Boğaziçi Üniversitesi'nin Güney Kampüsündeki ÖFB (Öğrenci Faaliyetleri Binası) Demir Demirgil salonunda gerçekleşecek.

Dilbilim nedir ne değildir, alandaki problemler nedir, dilbilimciler ne tür konulara hangi yöntemlerle yaklaşır, Türkçe İngilizceyi döver mi (!) vb. konularda kaygıları, soruları, merakı, hevesi olan herkese Dr. Öztürk'ün kendine has eğlenceli üslubu ile sunacağı bu semineri tavsiye ederiz.

Principles of Programming using Javascript, in this Web 2.0 era

fkoksal

Güncelleme: etknlik tarihi ve saati değişmiştir.

13 Haziran Cuma günü saat 14:00'da İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümünde "Reinventing Programming Education in the Web 2.0 era" başlıklı bir seminer düzenlenecektir. Seminer Dolapdere kampüsünde gerçekleşecektir ve herkese açıktır. Konuşma ve konuşmacı ile ilgili ayrıntılar aşağıdaki gibidir.