Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2009: Épilogue et audiovisuels - Part 2

0
FZ
Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümü çalışanları ve FazlaMesai editörleri sizin için yemedi içmedi, bir miktar video daha hazırladı. Birinci bölüme buradan erişebilirsiniz.

Bu dizimizde ana temamız Almanların açık kaynak ve özgür yazılım ile ne alıp veremedikleri. Disiplinli çalışmaları ve endüstriyel katkıları meşhur olan bu milletin iki değerli bireyi bizimle açık kaynak, özgür yazılım ve bilimum şey üstüne düşüncelerini paylaştılar. Birinci sırada çıkan ve İngilizcenin 'germanic' bir dil oluşunu bir kez daha hatırlatırcasına konuşmasına başlayan Stefan Koch, işletmeci şapkasını taktı ve açık kaynak kodlu geliştirme modelinin etkinliğine dair derinlikli analizlere girişti. Bu konuyu merak ediyorsanız sıcağı sıcağına aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

İkinci Alman konuğumuz ise açık kaynak kodun, özgür yazılımın ekonomisinden ziyade kendisi ile ilgilenen, KDE kodlamayı seven Sebastian Kügler. Kendisi GNU/Linux ortamının en önemli masaüstü ortamlarından KDE'deki son gelişmeleri ve yenilikleri bizimle paylaştı ayağının tozuyla:



Bir sonraki video dizimiz için izlemede kalın sayın FM üyeleri.

Görüşler

0
auselen
Biraz saçma gelecek biliyorum ama bu videoları (HD) youtube'a da yükler misiniz?
0
FZ
Boran bakıyor şimdi nasıl yapabileceğine. (Bu arada talebinin sebebi yavaşlık gibi bir şey mi? FM'den izlemeye çalışınca gecikmeli mi geliyor?)
0
Tarık
evet gecikmeli geliyor, fakat birinci video nun dosya boyu 550 mb civarında. gecikme bundan da kaynaklanabilir sanıyorum. bu yüzden doğrudan diske kaydediyorum videoları.
0
auselen
Talebimin sebebi teknik degil. Oldukca alistim youtube uzerinden sunumlari izleyip, tartismaya (http://www.youtube.com/user/googletechtalks). Fazlamesai'deki videolarin navigasyonu da biraz zor (ziplama / seek yok). Oturup sonuna kadar izlemeniz lazim, daha sonra devam edemiyorsunuz tamami inmeden anladigim kadariyla. Tabi yine de calisma cok guzel.

Takip etmesi, donup tekrar bakmasi, baskalarini bilgilendirmesi oldukca kolay oluyor. Hatta bilgi universitesinin kendi kanali olursa, daha da hos olacaktir. Hatirladigim kadariyla bir kac dersin videosu daha vardi.

Ayrica youtube erisimi acilirsa tv.fazlamesai.net gibi bir adres ile youtube uzerindeki videolardan guzel bir arayuz olusturulabilir de.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Penguenler Türkiye´yi dolaşmaya devam ediyor

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği çeşitli şehirlerde seminerler düzenlemeye devam ediyor. Penguenler 14-15-16 Nisan'da Samsun'da Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde, 21-22 Nisan'da Eskişehir'de Osmangazi Üniversitesi'nde, 7-8 Mayıs'ta Gaziantep'te Gaziantep Üniversitesi'nde seminerler verecek. Her zaman olduğu gibi seminerler herkesin katılımına açık ve ücretsiz.

Serbest Yazılım ve Açık Kaynak Günleri

bahadirkandemir

Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden 7 öğrenci, 3 gün de oradaydık ve çok iyi vakit geçirdik.

İstanbul`da olup da gelmeyenlere duyurulur, biz İzmit`ten geldik...

Linux Semineri : djbDNS Sunucusu

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, 23 Ağustos PERŞEMBE günü saat 18.30'da Ankara Üniversitesi'nde djbDNS sunucusu semineri düzenliyor. djbDNS, Bind'a alternatif olarak Qmail'in yazarı D.J.Bernstein tarafından geliştirilen "güvenlik garantisi" olan bir DNS sunucusu. Seminerin konuşmacısı djbDNS Türkçe kurulum dokümanını hazırlayan Ömer Faruk Şen.

GNU/Linux Semineri : IPCop ile Ağ Güvenliği ve Yönlendirme

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, İstanbul'da 6 Mart Cumartesi günü bir seminer düzenliyor. IPCop dağıtımı ile erişim denetimi, saldırı tespiti, ağ adres çevirimi (NAT), özel sanal ağlar (VPN), IP üzerinden ses iletimi (VoIP) ve benzeri uygulamaların yapılmasının anlatılacağı seminer saat 15:00'te başlayacak. -Ayrıntılı bilgi-

Web 2.0 ve Türkiye Fırsatları

yenimo

Webrazzi.com'un yazarı Arda Kutsal'ın konuk olarak katılacağı Web 2.0 ve Türkiye Fırsatları semineri 16 Aralık Cumartesi Saat 13:30'da Genç Girişimciler Kulübü'nde düzenlenecek.