Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2009: Épilogue et audiovisuels - Part 2

0
FZ
Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümü çalışanları ve FazlaMesai editörleri sizin için yemedi içmedi, bir miktar video daha hazırladı. Birinci bölüme buradan erişebilirsiniz.

Bu dizimizde ana temamız Almanların açık kaynak ve özgür yazılım ile ne alıp veremedikleri. Disiplinli çalışmaları ve endüstriyel katkıları meşhur olan bu milletin iki değerli bireyi bizimle açık kaynak, özgür yazılım ve bilimum şey üstüne düşüncelerini paylaştılar. Birinci sırada çıkan ve İngilizcenin 'germanic' bir dil oluşunu bir kez daha hatırlatırcasına konuşmasına başlayan Stefan Koch, işletmeci şapkasını taktı ve açık kaynak kodlu geliştirme modelinin etkinliğine dair derinlikli analizlere girişti. Bu konuyu merak ediyorsanız sıcağı sıcağına aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

İkinci Alman konuğumuz ise açık kaynak kodun, özgür yazılımın ekonomisinden ziyade kendisi ile ilgilenen, KDE kodlamayı seven Sebastian Kügler. Kendisi GNU/Linux ortamının en önemli masaüstü ortamlarından KDE'deki son gelişmeleri ve yenilikleri bizimle paylaştı ayağının tozuyla:



Bir sonraki video dizimiz için izlemede kalın sayın FM üyeleri.

Görüşler

0
auselen
Biraz saçma gelecek biliyorum ama bu videoları (HD) youtube'a da yükler misiniz?
0
FZ
Boran bakıyor şimdi nasıl yapabileceğine. (Bu arada talebinin sebebi yavaşlık gibi bir şey mi? FM'den izlemeye çalışınca gecikmeli mi geliyor?)
0
Tarık
evet gecikmeli geliyor, fakat birinci video nun dosya boyu 550 mb civarında. gecikme bundan da kaynaklanabilir sanıyorum. bu yüzden doğrudan diske kaydediyorum videoları.
0
auselen
Talebimin sebebi teknik degil. Oldukca alistim youtube uzerinden sunumlari izleyip, tartismaya (http://www.youtube.com/user/googletechtalks). Fazlamesai'deki videolarin navigasyonu da biraz zor (ziplama / seek yok). Oturup sonuna kadar izlemeniz lazim, daha sonra devam edemiyorsunuz tamami inmeden anladigim kadariyla. Tabi yine de calisma cok guzel.

Takip etmesi, donup tekrar bakmasi, baskalarini bilgilendirmesi oldukca kolay oluyor. Hatta bilgi universitesinin kendi kanali olursa, daha da hos olacaktir. Hatirladigim kadariyla bir kac dersin videosu daha vardi.

Ayrica youtube erisimi acilirsa tv.fazlamesai.net gibi bir adres ile youtube uzerindeki videolardan guzel bir arayuz olusturulabilir de.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bursa Linux 2008

coskung

Bursa’da, ilki geçen yıl yapılan Bursa Linux etkinliği, bu yıl Uludağ Üniversitesi’nde yapılacak. Türkiye Bilişim Derneği, Linux Kullanıcıları Derneği ve Bursa’daki bazı yerel sivil toplum kuruluşlarının ortak çalışması olan etkinlikte üç seminer yer alıyor.

Linux Semineri (Ankara) : SQL´e Giriş

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara Üniversitesi'nde bir linux semineri düzenliyor. Veritabanı sunucularında kullanılan standart sorgulama dili olan SQL'in anlatılacağı seminer saat 18.30'da başlayacak. -Ayrıntılı Bilgi-

İstanbul ve Kayseri´de Linux Seminerleri

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği 24 Mayıs Cumartesi günü İstanbul Marmara Üniversitesi'nde, 30 Mayıs Cuma günü de Kayseri Erciyes Üniversitesi'nde Linux seminerleri düzenliyor.

Seminerler her zaman olduğu gibi herkesin katılımına açık ve ücretsiz.

''Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2004'' Filmleri #2: Richard Stallman

butch

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2004 sunum görüntüleri yayınlanmaya devam ediyor. Özgür Yazılımın babası Richard Stallman'ın "Özgür Yazılım Hareketi ve GNU/Linux İşletim Sistemi" sunumuna ait görüntülere open.bilgi.edu.tr/freedays adresinden ulaşabilirsiniz.

Nasıl bir Linux şenliği?

coskung

Biliyorsunuz Linux Kullanıcıları Derneği'nin (LKD) Linux şenlikleri eski havasını kaybediyor. Bilgi Üniversitesi'nde düzenlenen Özgür Yazılım Günleri de bu yıl ara verdi. Gözüken o ki bu gibi etkinliklere ilgi azalıyor.