Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2009: Épilogue et audiovisuels - Part 2

0
FZ
Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümü çalışanları ve FazlaMesai editörleri sizin için yemedi içmedi, bir miktar video daha hazırladı. Birinci bölüme buradan erişebilirsiniz.

Bu dizimizde ana temamız Almanların açık kaynak ve özgür yazılım ile ne alıp veremedikleri. Disiplinli çalışmaları ve endüstriyel katkıları meşhur olan bu milletin iki değerli bireyi bizimle açık kaynak, özgür yazılım ve bilimum şey üstüne düşüncelerini paylaştılar. Birinci sırada çıkan ve İngilizcenin 'germanic' bir dil oluşunu bir kez daha hatırlatırcasına konuşmasına başlayan Stefan Koch, işletmeci şapkasını taktı ve açık kaynak kodlu geliştirme modelinin etkinliğine dair derinlikli analizlere girişti. Bu konuyu merak ediyorsanız sıcağı sıcağına aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

İkinci Alman konuğumuz ise açık kaynak kodun, özgür yazılımın ekonomisinden ziyade kendisi ile ilgilenen, KDE kodlamayı seven Sebastian Kügler. Kendisi GNU/Linux ortamının en önemli masaüstü ortamlarından KDE'deki son gelişmeleri ve yenilikleri bizimle paylaştı ayağının tozuyla:



Bir sonraki video dizimiz için izlemede kalın sayın FM üyeleri.

Görüşler

0
auselen
Biraz saçma gelecek biliyorum ama bu videoları (HD) youtube'a da yükler misiniz?
0
FZ
Boran bakıyor şimdi nasıl yapabileceğine. (Bu arada talebinin sebebi yavaşlık gibi bir şey mi? FM'den izlemeye çalışınca gecikmeli mi geliyor?)
0
Tarık
evet gecikmeli geliyor, fakat birinci video nun dosya boyu 550 mb civarında. gecikme bundan da kaynaklanabilir sanıyorum. bu yüzden doğrudan diske kaydediyorum videoları.
0
auselen
Talebimin sebebi teknik degil. Oldukca alistim youtube uzerinden sunumlari izleyip, tartismaya (http://www.youtube.com/user/googletechtalks). Fazlamesai'deki videolarin navigasyonu da biraz zor (ziplama / seek yok). Oturup sonuna kadar izlemeniz lazim, daha sonra devam edemiyorsunuz tamami inmeden anladigim kadariyla. Tabi yine de calisma cok guzel.

Takip etmesi, donup tekrar bakmasi, baskalarini bilgilendirmesi oldukca kolay oluyor. Hatta bilgi universitesinin kendi kanali olursa, daha da hos olacaktir. Hatirladigim kadariyla bir kac dersin videosu daha vardi.

Ayrica youtube erisimi acilirsa tv.fazlamesai.net gibi bir adres ile youtube uzerindeki videolardan guzel bir arayuz olusturulabilir de.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Semineri - Linux, serbest yazılım ve Gelecek, Linux Kurulumu

NoLeafCLover

Gelecek A.Ş.'den Sn. Görkem Çetin Doğu Akdeniz Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde 27 aralık cuma günü bir seminer verecek, iki bölümden oluşan seminerin ilk bölümü saat 13:30,da `Linux, serbest yazılım ve Gelecek` hakkında, ikinci bölüm ise aynı gün saat 15:30'da `Linux Kurulumu` hakkında olacak. İlgilenenlere duyurulur. (dogu akdeniz uni. nerdemi? kibrista)

1. Türkiye`de Linux ve Serbest Yazılım Konferansı

sundance

Eveeet, gittik dönüyoruz. Fazlamesai ekibi olarak bilfiil katıldığımız 1. Türkiye'de Linux ve Serbest Yazılım Konferansı dönüşünde trende, patates bira eşliğinde semineri değerlendirip yorumlarımızı toparlıyoruz.

Linux Semineri : Koha Kütüphane Otomasyon Sistemi

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, 2 Ağustos Cumartesi günü İstanbul'da özgür bir kütüphane otomasyon yazılımı olan Koha'nın anlatılacağı bir seminer düzenliyor. Seminerde Koha sisteminin yapısı; kütüphaneler için entegre bir sistem olarak kataloglama, opac (online public access catalogue), ödünç verme, üye yönetimi ve satınalma gibi modülleri anlatılacak. Saat 15:00'te başlayacak seminer, her zaman olduğu gibi tüm ilgilenenlerin katılımına açık ve ücretsiz. - Ayrıntılı Bilgi -

O'Reilly OSCON 2007 Sunumları Internet'te

FZ

Dünyanın önde gelen araştırmacılarının, geliştiricilerinin, sistem yöneticilerinin, hukukçularının ve cemaat önderlerinin katıldığı OSCON 2007 konferansındaki sunumların dosyaları Internet ortamına kondu. Ağzımızın suyunu akıtan konferanstan birkaç başlık vermek gerekirse:

PostgreSQL 8.0'ın Yenilikleri Semineri

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, 1 Aralık 2004 Çarşamba günü saat 18:30'da Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi Kırmızı Salon'da bir seminer düzenliyor. Seminerde, dünyanın en gelişmiş açık kaynak kodlu veritabanı sunucusu olan PostgreSQL'in 8.0 sürümü ile gelen önemli özellikleri, uygulamalı olarak anlatılacaktır. PostgreSQL'e geçiş yapmayı düşünenler için, diğer veritabanları ile bazı karşılaştırmalar da yapılacaktır.

Ayrıntılar: http://seminer.linux.org.tr/