Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2009: Épilogue et audiovisuels - Part 2

0
FZ
Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümü çalışanları ve FazlaMesai editörleri sizin için yemedi içmedi, bir miktar video daha hazırladı. Birinci bölüme buradan erişebilirsiniz.

Bu dizimizde ana temamız Almanların açık kaynak ve özgür yazılım ile ne alıp veremedikleri. Disiplinli çalışmaları ve endüstriyel katkıları meşhur olan bu milletin iki değerli bireyi bizimle açık kaynak, özgür yazılım ve bilimum şey üstüne düşüncelerini paylaştılar. Birinci sırada çıkan ve İngilizcenin 'germanic' bir dil oluşunu bir kez daha hatırlatırcasına konuşmasına başlayan Stefan Koch, işletmeci şapkasını taktı ve açık kaynak kodlu geliştirme modelinin etkinliğine dair derinlikli analizlere girişti. Bu konuyu merak ediyorsanız sıcağı sıcağına aşağıdaki videodan izleyebilirsiniz.

İkinci Alman konuğumuz ise açık kaynak kodun, özgür yazılımın ekonomisinden ziyade kendisi ile ilgilenen, KDE kodlamayı seven Sebastian Kügler. Kendisi GNU/Linux ortamının en önemli masaüstü ortamlarından KDE'deki son gelişmeleri ve yenilikleri bizimle paylaştı ayağının tozuyla:



Bir sonraki video dizimiz için izlemede kalın sayın FM üyeleri.

Görüşler

0
auselen
Biraz saçma gelecek biliyorum ama bu videoları (HD) youtube'a da yükler misiniz?
0
FZ
Boran bakıyor şimdi nasıl yapabileceğine. (Bu arada talebinin sebebi yavaşlık gibi bir şey mi? FM'den izlemeye çalışınca gecikmeli mi geliyor?)
0
Tarık
evet gecikmeli geliyor, fakat birinci video nun dosya boyu 550 mb civarında. gecikme bundan da kaynaklanabilir sanıyorum. bu yüzden doğrudan diske kaydediyorum videoları.
0
auselen
Talebimin sebebi teknik degil. Oldukca alistim youtube uzerinden sunumlari izleyip, tartismaya (http://www.youtube.com/user/googletechtalks). Fazlamesai'deki videolarin navigasyonu da biraz zor (ziplama / seek yok). Oturup sonuna kadar izlemeniz lazim, daha sonra devam edemiyorsunuz tamami inmeden anladigim kadariyla. Tabi yine de calisma cok guzel.

Takip etmesi, donup tekrar bakmasi, baskalarini bilgilendirmesi oldukca kolay oluyor. Hatta bilgi universitesinin kendi kanali olursa, daha da hos olacaktir. Hatirladigim kadariyla bir kac dersin videosu daha vardi.

Ayrica youtube erisimi acilirsa tv.fazlamesai.net gibi bir adres ile youtube uzerindeki videolardan guzel bir arayuz olusturulabilir de.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ankara'da CETURK Java Teknoloji Günü

ksevindik

13 Haziran'da ODTÜ Kültür Kongre Merkezi A Salonunda, İnnova Bilişim Çözümleri'nin ve i-Con'un desteği ile "CETURK Java Teknoloji Günü-2 – Ankara" etkinliği gerçekleştiriyoruz. Etkinlikte Java Teknolojilerinde Uzman konuşmacılar bilgilerini katılımcılarla paylaşacaklar. Etkinliğe katılım her zamanki gibi ücretsiz olacak. Ayrıca her zaman olduğu gibi etkinliğe katılan kişilere çekiliş ile kitap hediye edilecek. Etkinlik konuları ve konuşmacılar şöyle:
  • Hasan Türksoy - GWT İle Web Uygulamaları Geliştirmek
  • Mustafa Demir & Mustafa Daşgın - Spring Web Servis Frameworkü
  • Kenan Sevindik - Spring AOP ve Hibernate ile Servis Düzeyinde Audit Loglaması
  • Ümit Vardar - EJB 3.1
  • Mehmet Gursul - OSGI (The Dynamic Module System For Java)
Katılım için gerekli bilgiye etkinlik sayfasından ulaşabilirsiniz.

Özgür Yazılım Nasıl Pazarlanır?

aomeroglu

Özgür yazılım geliştiriyor ama nasıl para kazanacağınızı bilmiyor musunuz?

Özgür yazılımı geliştiriyor, iş modeliniz de hazır ama işin topluluk sürecini nasıl yöneteceğiniz konusunda soru i şaretleri mi taşıyorsunuz?

Ya da şöyle soralım: Özgür yazılım nasıl pazarlanır?

Linux Semineri : Veritabanına Giriş

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara Üniversitesi'nde linux semineri düzenliyor. Saat 18.30'da başlayacak seminerde; veritabanı tanımı, nerelerde ve hangi amaçlar icin kullanıldığı, önemli veritabani sunucuları ve hangi amaç için hangi sunucuların kullanılabileceği anlatılacak. - Ayrıntılı bilgi -

Ankara Universitesi Linux Seminerleri

hcg

Ankara Üniversitesi Fen Fakülteliler Bilişim Topluluğu ve Linux Kullanıcıları Derneği Seminer Çalışma Grubu işbirliğiyle 28-29 Mayıs tarihlerinde A. Ü. Eczacılık Fakültesi'nde Linux seminerleri düzenleniyor.

İnternet Yasakları - Temel Haklar veÖzgürlükler Söyleşisi

anonim

Elektrik Mühendisleri Odası (EMO) tarafından “İnternet Yasakları-Temel Haklar ve Özgürlükler” konulu söyleşi düzenleniyor. İnternet sitelerine erişimin engellenmesi ile ifade özgürlüğünün kısıtlanmasının ele alınacağı söyleşi, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden Dr. Kerem Altıparmak’ın katılımıyla gerçekleştirilecek. Söyleşi, 10 Haziran Çarşamba günü saat 19:00’da EMO Konferans Salonu’nda yapılacak.