Özgür Yazılım ve Linux Günleri 2011'in duyurulması

0
dfisek
Linux Kullanıcıları Derneği ile İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü beraber Özgür Yazılım ve Linux Günleri'ni düzenliyoruz.
1-2 Nisan 2011 tarihlerinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü’nde gerçekleşecek etkinlik, her yıl olduğu gibi Türkiye’de Linux ve özgür yazılım ile ilgili herkesin buluşma yeri olmayı hedefliyor.

Sizden sosyal ağlarda arkadaşlarınızı etkinliğe davet ederek, etkinlik reklamlarını web sitenize yerleştirerek, bu duyuruyu uygun gördüğünüz web siteleri ve iletişim ortamlarında paylaşarak etkinliği duyurmanızı istiyoruz.

Web Sitesi -> http://www.ozguryazilimgunleri.org.tr
Web reklamları (banner) -> http://www.ozguryazilimgunleri.org.tr/2011/gorseller

Özgür Yazılım ve Linux Günleri 2011 Sosyal Ağ Sayfaları:
* Tuxweet
* Identi.ca
* Facebook
* Twitter
* Friendfeed

Etkin Katılım Çağrısı -> http://www.ozgurwebgunleri.org.tr/2011/program/

Görüşler

0
Betelgeuse
Bu yılki etkinlik son olabilir.
http://bilgics.wordpress.com/ adresinde yazanlar gerçekleşirse özgür yazılımla uğraşanlar çok önemli bir kalelerini kaybedecek demektir.
0
hcg
O zaman etkinlikte ne kadar kalabalik olursak, bolumu kapatmayi dusunenlere karsi o kadar etkili oluruz.
0
Betelgeuse
Haklısınız, bu etkinliği yalnızca Linux etkinliği olarak gitmeyelim, aynı zamanda Özgür yazılıma bu kadar katkısı olan bu bölümün kapatılmasına karşı çıkıp bölüm öğrencilerinin ve hocalarının yanında olduğumuzu belirtmek için orada olalım.

Geçen yıl o üniversitede Bilgisayar Bilimleri bölümü dururken bir de Bilgisayar Mühendisliği bölümü açılacağı haberleri geldiğinde birşeyler döndüğünü sezmiştim ama bu kadarı aklıma gelmemişti. Sanırım "Bilgisayar Bilimleri" konusunda öğrenci yetiştirmekten çok piyasanın ihtiyacı, .Net ile kod yazacak işgücü yetiştirmek daha kolaylarına geldi.
0
ez_guard
Pardusun olmaması kötü olmuş
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Semineri : Kurumsal PKI Uygulamaları

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, 10 Ekim Çarşamba günü saat 18.30'da Ankara Üniversitesi'nde bir linux semineri düzenliyor. Açık anahtarlı şifreleme kullanımının yaygınlaşması ile, mektup alışverişinin yanında bir çok alanda açık/özel anahtar ile çalışılabileceği ortaya çıktı. Kurumsal uygulamalarından bahsedilecek ve neden uygulanması gerektiğinin üzerinde durulacaktır. Kurumsal uygulamalara örnek olarak, fiziksel giriş çıkış kontrolü, sunuculara erişim ve kimlik tespiti verilebilir.

Linux Semineri (Ankara) : Redhat Linux Kurulumu

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara Üniversitesi'nde linux semineri düzenliyor. Seminerde, ay başında yeni sürümünü çıkaran günümüzün popüler Linux dağıtımlarından Redhat'deki yenilikler, kurulum incelikleri ve çeşitli özellikler anlatılacaktır. Saat 18.30'da başlayacak olan seminer, her zaman olduğu gibi tüm ilgilenenlerin katılımına açık ve ücretsiz. - Ayrıntılı bilgi -

inet-tr, XIV. Türkiye'de İnternet Konferansı, Linux Seminerleri

anonim

XIV. Türkiye'de İnternet Konferansı (http://inet-tr.org.tr/inetconf14/) kapsamında, LKD Seminer Çalışma Grubu tarafından üç seminer düzenleniyor

Linux Eğitimlerine Erteleme

tongucyumruk

Bilgi Üniversitesi, IBM İleri Araştırmalar Merkezi'nde düzenlenen GNU/Linux eğitimlerinin bu hafta yapılacak olan 3. dersi yaşanan ulaşım güçlüklerinden dolayı ertelendi. Eğitimler gelecek hafta kaldığı yerden devam edecek.

AmigaOne ve AmigaOS 4.0 İstanbul'da!

dcc

Türk Amiga kullanıcıları 19 Aralık Pazar günü İstanbul, Üsküdar'da buluşuyor. Toplantıda yeni MicroA1-C ve AmigaOne'ların yanı sıra, Amiga'nın yeni işletim sistemi OS 4.0 ve PowerPC Linux sürümleri de tanıtılacak. Başlıca etkinlik listesi şöyle: