Özgür Yazılım ve Linux Günleri 2011'in duyurulması

0
dfisek
Linux Kullanıcıları Derneği ile İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü beraber Özgür Yazılım ve Linux Günleri'ni düzenliyoruz.
1-2 Nisan 2011 tarihlerinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü’nde gerçekleşecek etkinlik, her yıl olduğu gibi Türkiye’de Linux ve özgür yazılım ile ilgili herkesin buluşma yeri olmayı hedefliyor.

Sizden sosyal ağlarda arkadaşlarınızı etkinliğe davet ederek, etkinlik reklamlarını web sitenize yerleştirerek, bu duyuruyu uygun gördüğünüz web siteleri ve iletişim ortamlarında paylaşarak etkinliği duyurmanızı istiyoruz.

Web Sitesi -> http://www.ozguryazilimgunleri.org.tr
Web reklamları (banner) -> http://www.ozguryazilimgunleri.org.tr/2011/gorseller

Özgür Yazılım ve Linux Günleri 2011 Sosyal Ağ Sayfaları:
* Tuxweet
* Identi.ca
* Facebook
* Twitter
* Friendfeed

Etkin Katılım Çağrısı -> http://www.ozgurwebgunleri.org.tr/2011/program/

Görüşler

0
Betelgeuse
Bu yılki etkinlik son olabilir.
http://bilgics.wordpress.com/ adresinde yazanlar gerçekleşirse özgür yazılımla uğraşanlar çok önemli bir kalelerini kaybedecek demektir.
0
hcg
O zaman etkinlikte ne kadar kalabalik olursak, bolumu kapatmayi dusunenlere karsi o kadar etkili oluruz.
0
Betelgeuse
Haklısınız, bu etkinliği yalnızca Linux etkinliği olarak gitmeyelim, aynı zamanda Özgür yazılıma bu kadar katkısı olan bu bölümün kapatılmasına karşı çıkıp bölüm öğrencilerinin ve hocalarının yanında olduğumuzu belirtmek için orada olalım.

Geçen yıl o üniversitede Bilgisayar Bilimleri bölümü dururken bir de Bilgisayar Mühendisliği bölümü açılacağı haberleri geldiğinde birşeyler döndüğünü sezmiştim ama bu kadarı aklıma gelmemişti. Sanırım "Bilgisayar Bilimleri" konusunda öğrenci yetiştirmekten çok piyasanın ihtiyacı, .Net ile kod yazacak işgücü yetiştirmek daha kolaylarına geldi.
0
ez_guard
Pardusun olmaması kötü olmuş
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Turing Günü - İstanbul Bilgi Üniversitesi

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafından 31 Mayıs 2003, Cumartesi günü düzenlenecek olan Turing Günü´ne ilgili herkes davetlidir.

Bu sene adı geçen seminere konuşmacı olarak katılacak olan araştırmacılardan biri, daha önce yine FM´de bahsi geçmiş olan Dr. Richard Wallace. Dr. Wallace, 2000 ve 2001 yılında Loebner Ödülünü kazanmış ve `en insani´ program kabul edilen A.L.I.C.E. isimli yapay diyalog yazılımının ve AIML (Artificial Intelligence Markup Language) dilinin yaratıcısı.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'nde Linux Seminerleri

hcg

20-21 Mayıs tarihlerinde Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi'nde Linux seminerleri yapılacaktır.

20 Mayıs 2010 Perşembe
10:00-12:00 Linux nedir? Yenir mi?
13:00-14:15 Pardus Masaüstü Kullanımı
14:30-16:00 Pardus Uzman Kullanım
16:15-17:00 Pardus Geliştirilmesi

21 Mayıs 2010 Cuma
10:00-12:00 Linux Sunucu Dünyası
13:00-14:30 Özelleşmiş Sunucu Dağıtımları: SME Server, Openfiler, IPCop
15:00-16:00 CentOS Sunucu Kullanımı
16:15-17:00 Özgür Web Uygulamaları

Konuşmacılar: Doruk Fişek, Türker Sezer
Yer: Atatürk Konferans Salonu

Ayrıntılı Bilgi:
Selcan Ağbaht (selcan.selcan@gmail.com)
Yrd. Doç. Dr. Oğuz Kılıçoğlu (oguz@mku.edu.tr)

Seminer: Açık Kaynaktan Faydalanmak

gokhanozbulak

Hakia çalışanı, Read/WriteWeb analisti,Grou.ps'nun kurucusu Emre Sokullu 'Açık Kaynaktan Faydalanmak' konulu bir seminer vermek üzere 23 Kasım Cuma günü saat 18:00'da Dokuz Eylül Üniversitesi Alsancak DESEM'de olacak.

Linux Semineri (İstanbul) : PostgreSQL Veritabanı Sunucusu

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Cumartesi günü İstanbul'da Internet Teknolojileri Derneği'nin ev sahipliği yaptığı bir linux semineri düzenliyor. En gelişmiş açık kaynak kodlu veritabanı sunucusu olarak kabul edilen PostgreSQL'in anlatılacağı seminer saat 15.00'te başlayacak. -Ayrıntılı Bilgi-

Linux Semineri : Glib ile Programlama

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara'da bir linux programlama semineri düzenliyor. Linux altında glib kütüphanesi ile programlamanın anlatılacağı seminer saat 18:30'da başlıyor. -Ayrıntılı Bilgi-