Microsoft .NET Tanıtım Semineri

0
FZ
İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafından 11. seminerin konusu son 1 yılın en çok gündem işgal eden konularından biri olan Microsoft .NET yazılım geliştirme ve sunma platformu.

Konuşmacı: Çiğdem Çimen, Sistem Mühendisi, Microsoft.

Tarih: 27 Mayıs 2002, Pazartesi
Saat: 18:30
Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi, Kuştepe Kampüsü, Akademik Kurul Odası

Görüşler

0
anonim
seminere girebilmek icin on kayit gibi bir olay varmi? Yoksa elimizi kolumuzu sallayarak gidebiliyormuyuz... ?
0
FZ
Elini kolunu sallayarak girebilirsin ama yani çok fazla sallarsan güvenlik görevlileri kıllanabilir :)

Yok yani önkayıt falan yok.
0
SHiBuMi
Konu .NET'den açılmışken .NET ile ilgili son tartışmalardan bu yana edindiğim bilgi ve tecrübelerden bir kısmını aktarayım.

Web Services konusunda J2EE tabanlı uygulama sunucularının hemen hepsi pluginlerini hazırlamış ve geliştiricilere sunmuş durumdalar. Yakın zamanda iki tanesinin bu plugine sahip geliştirme araçlarını deneme imkanı bulacağım, ancak topladığım bilgilerden vardığım sonuç istenilebilecek temel özelliklerin hepsine sahip oldukları ki, bu özelliklere server tarafındaki WSDL ile aradaki SOAP proxy kodlarının otomatik olarak yaratılması ve geliştiricinin kullanımına sunulması da dahil.

J2EE tabanlı uygulama sunucularını pazarlayan firmalar, .NET kadar Web Services özelliklerini öne çıkartmıyorlar, her birinin plugini hazır olsa da, karşınıza bakın biz Web Services olayını bitirdik şeklinde değil de Web Services mi evet ona da destek veriyoruz biçiminde çıkıyorlar.

Bu firmaların hepsi Linuxu destekliyor ve sunucuların Linux tercih edilmesinin (Microsoft ile kıyaslandığında) performans olarak getirisinin çok daha yüksek olacağını dile getiriyorlar.

J2EE tabanlı çözümler .NET ile kıyaslandığında genel olarak daha pahalı. Bu daha pahalı, kurulacak sisteme göre farklılık gösteriyor elbette ancak birkaç katı bulması söz konusu olabilir, Microsoft'un bu konuda oldukça agresif bir fiyat politikası var, gidişatı iyi görmezse çıtayı daha da aşağı çekebilir.

.NET halihazırda bütün eski Visual Studio araçlarıyla uygulama geliştirenlerin ve ASP geliştiricilerinin tek adresi olarak gözüküyor. J2EE ve Java ise oturmuş bir sistem. Özellikle Java client uygulamalardaki performans problemi yüzünden Java'ya karşı önyargılı olmama rağmen, sunucu tarafında çalışan Java'nın performansı gerçekten etkileyici. Bu nedenle bütün geliştiricilere bu platforma göz atmadan .NET'te karar kılmamalarını tavsiye ederim.
0
anonim
>.NET halihazırda bütün eski Visual Studio araçlarıyla uygulama geliştirenlerin ve ASP geliştiricilerinin tek adresi olarak gözüküyor. J2EE ve Java ise oturmuş bir sistem.

Uzun bir aradan sonra sizi burada gormek mutlu etti oncelikle bizleri..

Benim ayakustu inceleyecek kadar bir tecrubem oldu VS .NET ile. Gordugum kadariyla, oyle ha deyince .NET servisi hazirlayamiyorsunuz. Zaten VS standart componentleri yetersiz oldugundan Grid vs. hep third-party kullaniyordunuz. Oyle MS'nin iddia ettigi gibi eski kodunu al hemen WebServices olarak yayinla olayi yok gibime geldi.
Biraz para veya ensesi kalin bir sponsor bulabilirsem bir VS .NET edinip daha iyi incelemek isterim. Yani, bu teshisim dogru mu ? Siz ne dusunursunuz ?

skoylu..
0
SHiBuMi
Merhaba,

Eski kodunu al hemen Web Services olarak yayınla olayı yok ancak Microsoft'un Studio.NET den önceki (Studio 6.0) kullanıcıları için hazırladığı ve ücretsiz olarak dağıttığı yardımcı araçlar var, örneğin SOAPToolkit bunlardan birisi. Ayrıca Microsoft'un sitesinde ve başka birçok IT sitesinde eski Studio geliştiricileri için .NET platformuna nasıl taşınırsınız konulu dokümanlar bulmak mümkün. MSDN Libraryde de bununla ilgili dokümanlar mevcut.

Microsoft, .NET SDKyı ücretsiz olarak dağıtıyor, yani teorik olarak bugün indirip üzerinde uygulamalar geliştirmeye başlayabilirsiniz, ancak daha önce de konuştuğumuz gibi .NET Studio olmadan hem öğrenme süreciniz hem de geliştirme süreciniz sizi sevgilinize ayıracağınız zamanı kısıtlamaya zorluyor. Şu da var, .NET diğer alternatifi J2EE üzerinde çalışan platformlara göre çok daha ucuz, 2000$-3000$ arası bir bütçeyle işletim sistemi+.NET platformu+MSSQL yapısı kurulabiliyor, J2EE alternatifleri ise yalnızca uygulama sunucu platformu için kapıyı 5000$ dan açıyor. MSDNe üyelik sözkonusu olduğunda 2500$ yıllık abonelikle Microsoftun bütün geliştirme ve uygulama araçlarına sahip olunabildiğini düşünürsek fiyat açısından Microsoft daha cazip gözüküyor.

Bu ay .NET araçlarını daha derinlemesine kullanma fırsatım olacak, ondan sonra FMye daha fazla tecrübeye dayanan yeni bir J2EE-.NET karşılaştırması yaparız.
0
anonim
Arz-talep mevzusu. Sanirim yakinda J2EE fiyatlarinda ciddi dususler olabilir.

Bu arada bende Sun ONE var. 4 CD ve J2EE olayini destekliyor. Lisansli. Gerci bir kez denemek icin tali bir alete kurdum. Forte vs. hepsi var. Bu bana promosyon olarak bedava gelmisti. Bu acidan bakinca biraz piyasayi takip etmek ucuza platform sahibi olmaya yarayabiliyor diyorum. Sun, MS gibi hep para demiyor bazen, boyle sirinlikler yapabiliyor. Aklinizda bulunsun..
0
SHiBuMi
Sun ONE takip edebildiğim kadarıyla J2EE tabanlı uygulama sunucu platformları arasında en fazla el yakanı, açılış direk olarak 10bin$ lı rakamlardan yapılıyor. Promosyon konusunda elinizdeki araçla yaptığınız uygulamaları satabilmek için lisansınızın olup olmaması önemli. IBM'den de ücretsiz 60 günlük bir evaluation sürümü edinebilmeniz mümkün ancak bununla yaptığınız uygulamaları herhangi bir şekilde ticarileştirmeniz yasal değil. Öte yandan geliştiricilere kolaylık sağlanması açısından birçoğu çözüm ortaklığı kavramını geliştirmiş, yıllık belirli bir bedel ödeyerek çözüm ortağı oluyor ve o firmanın bütün geliştirme araçlarına developement süreci ile sınırlı olmak kaydıyla ekstra bir bedel ödemeden ulaşabiliyorsunuz. Bu da size 2000-3000$ arası bir rakama patlıyor. Ancak müşteriye deployment aşamasına gelindiğinde müşteri bu kapsamın dışında kalıyor ve müşterinin kullanacağı araçlar için ayrıca lisans bedeli ödenmesi gerekiyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Internet Haftası Linux Seminerleri

anonim

Internet Türkiye'de 8. yılını kutluyor. Linux Kullanıcıları Grubu da Internet Haftası Etkinlikleri boyunca Ankara'da her akşam bir Linux semineri düzenliyor. 9-23 Nisan tarihleri arasında E-Posta Sunucu Anti-Virus Çözümleri'nden, X-Window Uygulamaları'na kadar toplam 12 seminer verilecek. Program.

7DX Demo party 8 Mayıs Cumartesi İstanbul'da

sundance

80´li yıllarda C-64 ve Amiga üstünde fırtına gibi esen demo rüzgarı, Bronx´un düzenlediği 7d4 Party ile yeniden alevleniyor.

C-64 (1Mhz) ve Amiga (7.14Mhz) gibi günümüze göre oldukça güçsüz makinalarda, bilgisayarın sınırlarını zorlayarak görüntü ve ses kurgularından oluşan demolar, bir zamanlar bilgisayar gruplarının becerilerini ispatlamalarının en yaygın yöntemiydi. Accuracy, Clique ve Bronx gibi Türk grupların da sesini duyurduğu bu scene Amiga´nın gözden düşmesi ile nispeten etkinliğini kaybetse de, benzer organizasyonlar yurtdışında sık sık düzenlenmekte.

Kadir Has Üniversitesi, Linux'a Derinlemesine Dalış Semineri

coskung

Kadir Has Üniversitesi, Bilişim Güvenliği Kulübü (BİGUK) ve LKD Seminer Çalışma grubu ortak çalışması: 2 Mart Pazartesi günü, saat 12.45'te "Linux'a Derinlemesine Dalış (korkmayın önce dalmayı öğretiyoruz)" semineri. Konuşmacı, Pardus geliştiricisi Koray Löker. Seminer, Kadir Has Üniversitesi'nin Cibali'deki Kadir Has Kampüsü, Fener Salonu'nda ve katılım serbest. Dinleyicilere katılım belgesinin verileceği seminer, tahminlerimize göre SMS ile duyurulan ilk LKD semineri olacak aynı zamanda..

Seminer afişi ve LKD Seminer Çalışma Grubu günlüğü burada.

9 Mart Penguen Kahvaltısı

kocak

Bahar geliyor, penguenler kahvaltıda buluşuyor.

Daha önce Ankara Saklıbahçe'de yapmış olduğumuz kahvaltı etkinliğimize yeni bir buluşmayla devam ediyoruz.

INETD -- Internet Teknolojileri Derneği Etkinlikleri

FZ

Ülkemizde Internet, GNU/Linux ve bilişim konularındaki önemli sivil toplum örgütlerinden biri olan INETD´nin bu dönemki eğitim programı aşağıdaki gibidir.