Microsoft .NET Tanıtım Semineri

0
FZ
İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafından 11. seminerin konusu son 1 yılın en çok gündem işgal eden konularından biri olan Microsoft .NET yazılım geliştirme ve sunma platformu.

Konuşmacı: Çiğdem Çimen, Sistem Mühendisi, Microsoft.

Tarih: 27 Mayıs 2002, Pazartesi
Saat: 18:30
Yer: İstanbul Bilgi Üniversitesi, Kuştepe Kampüsü, Akademik Kurul Odası

Görüşler

0
anonim
seminere girebilmek icin on kayit gibi bir olay varmi? Yoksa elimizi kolumuzu sallayarak gidebiliyormuyuz... ?
0
FZ
Elini kolunu sallayarak girebilirsin ama yani çok fazla sallarsan güvenlik görevlileri kıllanabilir :)

Yok yani önkayıt falan yok.
0
SHiBuMi
Konu .NET'den açılmışken .NET ile ilgili son tartışmalardan bu yana edindiğim bilgi ve tecrübelerden bir kısmını aktarayım.

Web Services konusunda J2EE tabanlı uygulama sunucularının hemen hepsi pluginlerini hazırlamış ve geliştiricilere sunmuş durumdalar. Yakın zamanda iki tanesinin bu plugine sahip geliştirme araçlarını deneme imkanı bulacağım, ancak topladığım bilgilerden vardığım sonuç istenilebilecek temel özelliklerin hepsine sahip oldukları ki, bu özelliklere server tarafındaki WSDL ile aradaki SOAP proxy kodlarının otomatik olarak yaratılması ve geliştiricinin kullanımına sunulması da dahil.

J2EE tabanlı uygulama sunucularını pazarlayan firmalar, .NET kadar Web Services özelliklerini öne çıkartmıyorlar, her birinin plugini hazır olsa da, karşınıza bakın biz Web Services olayını bitirdik şeklinde değil de Web Services mi evet ona da destek veriyoruz biçiminde çıkıyorlar.

Bu firmaların hepsi Linuxu destekliyor ve sunucuların Linux tercih edilmesinin (Microsoft ile kıyaslandığında) performans olarak getirisinin çok daha yüksek olacağını dile getiriyorlar.

J2EE tabanlı çözümler .NET ile kıyaslandığında genel olarak daha pahalı. Bu daha pahalı, kurulacak sisteme göre farklılık gösteriyor elbette ancak birkaç katı bulması söz konusu olabilir, Microsoft'un bu konuda oldukça agresif bir fiyat politikası var, gidişatı iyi görmezse çıtayı daha da aşağı çekebilir.

.NET halihazırda bütün eski Visual Studio araçlarıyla uygulama geliştirenlerin ve ASP geliştiricilerinin tek adresi olarak gözüküyor. J2EE ve Java ise oturmuş bir sistem. Özellikle Java client uygulamalardaki performans problemi yüzünden Java'ya karşı önyargılı olmama rağmen, sunucu tarafında çalışan Java'nın performansı gerçekten etkileyici. Bu nedenle bütün geliştiricilere bu platforma göz atmadan .NET'te karar kılmamalarını tavsiye ederim.
0
anonim
>.NET halihazırda bütün eski Visual Studio araçlarıyla uygulama geliştirenlerin ve ASP geliştiricilerinin tek adresi olarak gözüküyor. J2EE ve Java ise oturmuş bir sistem.

Uzun bir aradan sonra sizi burada gormek mutlu etti oncelikle bizleri..

Benim ayakustu inceleyecek kadar bir tecrubem oldu VS .NET ile. Gordugum kadariyla, oyle ha deyince .NET servisi hazirlayamiyorsunuz. Zaten VS standart componentleri yetersiz oldugundan Grid vs. hep third-party kullaniyordunuz. Oyle MS'nin iddia ettigi gibi eski kodunu al hemen WebServices olarak yayinla olayi yok gibime geldi.
Biraz para veya ensesi kalin bir sponsor bulabilirsem bir VS .NET edinip daha iyi incelemek isterim. Yani, bu teshisim dogru mu ? Siz ne dusunursunuz ?

skoylu..
0
SHiBuMi
Merhaba,

Eski kodunu al hemen Web Services olarak yayınla olayı yok ancak Microsoft'un Studio.NET den önceki (Studio 6.0) kullanıcıları için hazırladığı ve ücretsiz olarak dağıttığı yardımcı araçlar var, örneğin SOAPToolkit bunlardan birisi. Ayrıca Microsoft'un sitesinde ve başka birçok IT sitesinde eski Studio geliştiricileri için .NET platformuna nasıl taşınırsınız konulu dokümanlar bulmak mümkün. MSDN Libraryde de bununla ilgili dokümanlar mevcut.

Microsoft, .NET SDKyı ücretsiz olarak dağıtıyor, yani teorik olarak bugün indirip üzerinde uygulamalar geliştirmeye başlayabilirsiniz, ancak daha önce de konuştuğumuz gibi .NET Studio olmadan hem öğrenme süreciniz hem de geliştirme süreciniz sizi sevgilinize ayıracağınız zamanı kısıtlamaya zorluyor. Şu da var, .NET diğer alternatifi J2EE üzerinde çalışan platformlara göre çok daha ucuz, 2000$-3000$ arası bir bütçeyle işletim sistemi+.NET platformu+MSSQL yapısı kurulabiliyor, J2EE alternatifleri ise yalnızca uygulama sunucu platformu için kapıyı 5000$ dan açıyor. MSDNe üyelik sözkonusu olduğunda 2500$ yıllık abonelikle Microsoftun bütün geliştirme ve uygulama araçlarına sahip olunabildiğini düşünürsek fiyat açısından Microsoft daha cazip gözüküyor.

Bu ay .NET araçlarını daha derinlemesine kullanma fırsatım olacak, ondan sonra FMye daha fazla tecrübeye dayanan yeni bir J2EE-.NET karşılaştırması yaparız.
0
anonim
Arz-talep mevzusu. Sanirim yakinda J2EE fiyatlarinda ciddi dususler olabilir.

Bu arada bende Sun ONE var. 4 CD ve J2EE olayini destekliyor. Lisansli. Gerci bir kez denemek icin tali bir alete kurdum. Forte vs. hepsi var. Bu bana promosyon olarak bedava gelmisti. Bu acidan bakinca biraz piyasayi takip etmek ucuza platform sahibi olmaya yarayabiliyor diyorum. Sun, MS gibi hep para demiyor bazen, boyle sirinlikler yapabiliyor. Aklinizda bulunsun..
0
SHiBuMi
Sun ONE takip edebildiğim kadarıyla J2EE tabanlı uygulama sunucu platformları arasında en fazla el yakanı, açılış direk olarak 10bin$ lı rakamlardan yapılıyor. Promosyon konusunda elinizdeki araçla yaptığınız uygulamaları satabilmek için lisansınızın olup olmaması önemli. IBM'den de ücretsiz 60 günlük bir evaluation sürümü edinebilmeniz mümkün ancak bununla yaptığınız uygulamaları herhangi bir şekilde ticarileştirmeniz yasal değil. Öte yandan geliştiricilere kolaylık sağlanması açısından birçoğu çözüm ortaklığı kavramını geliştirmiş, yıllık belirli bir bedel ödeyerek çözüm ortağı oluyor ve o firmanın bütün geliştirme araçlarına developement süreci ile sınırlı olmak kaydıyla ekstra bir bedel ödemeden ulaşabiliyorsunuz. Bu da size 2000-3000$ arası bir rakama patlıyor. Ancak müşteriye deployment aşamasına gelindiğinde müşteri bu kapsamın dışında kalıyor ve müşterinin kullanacağı araçlar için ayrıca lisans bedeli ödenmesi gerekiyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

EMO Ankara Şubesi Linux'un 15. Yaşını Kutluyor

anonim

Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi GNU/Linux’un doğum gününü 26 Ağustos 2006 Cumartesi günü düzenlenen etkinlikle kutluyor.

Yazılım dünyasının kaderi, 25 Ağustos 1991 günü saat 20:57'de Finlandiyalı bir Öğrenci olan Linus Torvalds, Özgür Yazılım fikrini uygulamak için "küçük bir proje"de yardım isteyen bir e-posta göndermesiyle değişti. Linus Torvalds’ın iletisi dünyanın dört bir yanından binlerce, on binlerce yazılımcının destek olduğu özgür GNU/Linux işletim sistemi ortaya çıkmasının ilk adımı oldu.

Program detayları için ankara.emo.org.tr'yi ziyaret edebilirsiniz.

Bilgi İşlemin Tarihçesi

FZ

Masanızda kullandığınız ve saniyede milyarlarca matematiksel işlem yapan, bu sayede 3 boyutlu görüntülerle sizi eğlendiren, MP3 ve DVD, vs. çözen, dünya ile iletişim kurmanıza olanak sağlayan sistemlerin tarihçesini hiç düşündünüz mü? Lebniz (1646-1716), Boole (1815-1864), Frege (1848-1925), Cantor (1848-1918), Hilbert (1862-1943), Gödel (1906-1978) ve Turing (1912-1954) gibi isimler size bir şey çağrıştırıyor mu, masanızdaki ya da cebinizdeki makinalarla ne ilgisi var bu isimlerin?

Yukarıdaki soruların ve benzerlerinin cevabı İstanbul Bilgi Üniversitesi´nde Bilgisayar Bilimleri bölümünde 16 Aralık Salı akşamı verilecek seminerin ana temasını oluşturuyor. Bilgi işlem tarihinde ilginç bir gezintiye çıkacak olan yolcuların kaptanı ise UCSB Bilgisayar Bilimleri bölümü öğretim görevlisi (şu anda Sabancı Üniversitesi´nde misafir öğretim görevlisi) Ömer Egecioğlu. Emniyet kemerlerinizi bağlamayı unutmayın! ;-)

Cebit 2008 ve Linux

probit

7-12 Ekim arasında düzenlenecek olan CeBIT Bilişim Eurasia Fuarı'na linux işletim sistemlerini ve kurumsal çözümlerini kurum ve şirketlere tanıtmak, bilgi vermek ve hizmet sunmak için Linux34 olarak katılmaktayız.

Salon 10'daki Linux34 standımızı ziyaret etmeniz bizlere destek olacak ve mutluluk verecektir.

Linux Semineri (İstanbul) : Squid Web-Caching Proxy

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Cumartesi günü Internet Teknolojileri Derneği'nin ev sahipliğinde İstanbul'da linux semineri düzenliyor. Tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'de de oldukça yaygın olarak kullanılan proxy sunucusu Squid'in anlatılacağı seminerde, Squid'in yetenekleri, çalışma prensipleri, kurulumu ve ayarlarından bahsedilecek. 15.00'te başlayacak olan seminer, her zaman olduğu gibi tüm ilgilenenlerin katılımına açık ve ücretsiz. - Ayrıntılı bilgi -

Linux Semineri -> Linux: Avantajlar ve Fırsatlar

loker

Linux Kullanıcıları Derneği, 28 Mayıs Cumartesi günü Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi'nde bir seminer düzenliyor. Görkem Çetin'in Linux'un yarattığı avantajları ve fırsatları anlatacağı seminer, saat 13:30'da başlıyor. Katılım her zaman olduğu gibi herkese açık. [ Detaylı Bilgi ]