Bu yeni bir haber mi?
Aynı ibare orada uzun süredir duruyor ve hafızam beni yanıltmıyorsa limitli 256 kullanıcısı olarak ben, firefox ile ne kadar internet kullandığımı görebiliyordum. Yoksa ben mi yanlış hatırlıyorum ?
Daha bugün okuldan çıktığımızda birkaç arkadaşımla jabber sunucusu kurmakla ilgili konuşmuştuk, üstüne çok güzel geldi.
Ellerinize sağlık, güzel, açıklayıcı, ufuk açıcı bir yazıydı.
İyi çalışmalar.
Affınıza sığınarak;
http://www.uludag.org.tr/sss.html
sayfasında Proje Hakkında başlığı altındaki maddeleri tekar gözden geçirmenizi önereceğim.
Ayrıca Suse artık Almanların ulusal dağıtımı mıdır acaba? Novell'in ticari bir malı değil midir? Açık kaynak da olsa, özgür (!) de olsa.
Amaç yeni bir tartışma yaratmak değil elbet.
Saygılar
31 Mart 2005 tarihli Linux Weekly News haberine göre;[1]
Adobe Acrobat Reader 7, kullanıcıların PDF okuma alışkanlıklarını kaydederek, internet aracılığıyla 3. kişilere yollayabiliyormuş. Her ne kadar Javascriptler devre dışı bırakılarak bundan kurtulunabilse de, mahremiyet konusunda bir sorun olduğu ortada.
LWN'nin ilgili haberi, üye olmayanlar için 7 Nisan'da okunabilir olacakmış.
LWN'ye üye olmadığıma göre, hmm, Paolo Amoroso'nun yalancısıyım.[2]
"Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri" [1] adı altında yapılan etkinlik İstanbul Bilgi Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilen bir etkinliktir; bu yılki, 4-5 Mart tarihlerinde aynı üniversitenin Dolapdere yerleşkesinde gerçekleştirilmiştir.
Ankara'daki etkinlik ise Linux Kullanıcıları Derneği'nin (LKD) [2] çabalarıyla düzenlenen "Linux ve Özgür Yazılım Şenliği" [3]'dir. LKD Şenliğinin bu yıl dördüncüsü 19-22 Mayıs tarihleri arasında Ankara Milli Kütüphane'de düzenleniyor.
Bu ikisinin dışında da bazı üniversiteler "Özgür Yazılım ve/veya Açık Kaynak Günleri" veya benzer isimlerle etkinlikler düzenlemektedirler.
plone'u şahsen çok beğenmiştim fakat şöyle bir şey var :
"(...) mümkünse adanmış bir sunucuda çalıştırılması tercih edilmelidir."
"(...)Biraz trafik artmaya başladığında, kullanıcılarınızın acı çekmesini istemiyorsanız, en azından 512 MB belleğe ve 1 GHZ işlemciye sahip olmalısınız.(...)"
Kullanımı kolay gelmişti bana ve aslında elimdeki bir proje için plone kullanasım var ama sunucuyu çok da rahatsız etmek istemiyorum. Güzel bir seçim aslında..
Bir de http://www.cmsmatrix.org var. İYS'leri özellikleri ile karşılaştırabiliyor veya istediğniz özellikleri işaretleyerek arama yaptırabiliyorsunuz..
benim de -normalde statik olması gereken- ip adresim bir sabah adsl'ye bağlanılamayan bir süre sonrasında oynak ip haline gelmişti. ama telefonla arıza kaydı yaptıktan sonra düzeltilmişti.(eski adresine geri döndü)
fakat bu olay 2-3 hafta kadar önce oldu, yani bu haberden önce.
aslında sayın bm'nin bahsettiği şekilde programlamayı geçen yılki LKD şenliklerinde Chris Stephenson göstermişti sanki (yanlış hatırlamıyorsam). Lisp ile ilgili sunumda (sanırım scheme kullanıyordu) yaptıkları, yukarıdaki kodda olan şeylerdi diye hatırlıyorum. ama o "yorumlama ve derlenme şeklinde kullanılabilir" şeklinde açıklama yapmış mıydı hatırlamıyorum(o zamanlar şimdikinden daha az alakalıydım programlamayla), ama lisp ilginç gelmişti ve eğlenceli de bir sunumdu. ayrıca sunumun başında Mor Kitap'ı da göstermişti.
bu arada; sayın FZ ve bm, lisp konusundaki çabalarınızın boşa gittiğini sanmıyorum. yorum yazılmasa da benim gibiler (bilgisayardan okumaktan hoşlanmayanlar(en azından şimdilik)) gidip üniversite kütüphanelerini karıştırmışlardır.
Yardım
Editör markdown formatını desteklemektedir. Detaylı bilgi için bu adresi ziyaret edebilirsiniz.
@kullanici ile birisinden bahsedebilir veya :emoji: ile emoji kullanabilirsiniz.
FM Karma ( 119)