TT ' dan statik ip atağı

0
tuyan
Buradan Edinebileceğiniz haberden de anlaşıldığı üzere , Türk Telekom, statik (durağan/sabit) ip alımlarını ücretli hale getirmiş.. Ben üzüldüm, peki ya siz ?

Görüşler

0
o_ozardic
Statik IP'nin artık ücretli olması, bu konudaki talebi bir nebze olsun düşürecektir diye tahmin ediyorum...

Türk Telekom ticareti öğreniyor (!):
Yeni Bölüm : Statik IP nasıl gelir kapısı haline getirilir ? :)

0
bahadirkandemir
Tek derdim, evdeki bilgisayarıma SSH ile erişmek. IP adresim statik değil ama ücretsiz DynDNS hizmetleri sayesinde xxxxx.dyndns.org şeklinde *statik* bir alan adım var :)
0
ebola
sağolsunlar statik IPye geçmişler ama bundan kimsenin haberi yok.
Statik IP ile bağlanmak zorunda olduğum bir FTP sitesi var. Bağlanmayınca uğraş dur. En sonunda statik IPmin statik olmayabileceği aklıma geldi.
Baktım değişmiş. Telekomu aradım arıza kaydı yaptılar ilgli arkadaşlarının "sorunu tesbit edeceğini " söylediler.
Anlayacağınız üzere telekom destektekilerin daha olaydan haberi yok.
Olaydan yarım saat sonra can sıkıntısı içinde Fazlamesai'ye girdim. Olayın ne olduğu çözüldü.

Tamam ücret vermeyede razıyız bize sormadan ne hakla IP mizi değiştirdiniz. Şimdi bizim aksayan işlerimizin ücretini peki telekom bize ödeyecekmi?
0
ttk
Merhaba

Başınıza gelen duruma üzüldüm. Sözkonusu durumu yazmanızdan dolayı ise teşekkür ederim, statik ip alacağız işyerindeki bağlantıya, bu gibi durumların olabileceğini bilerek yola çıkarsak tedarikli olarak hareket edip bir şekilde kontrol/yedekleme mekanizması koyarız bağlantıya.
0
eoy
benim de -normalde statik olması gereken- ip adresim bir sabah adsl'ye bağlanılamayan bir süre sonrasında oynak ip haline gelmişti. ama telefonla arıza kaydı yaptıktan sonra düzeltilmişti.(eski adresine geri döndü)
fakat bu olay 2-3 hafta kadar önce oldu, yani bu haberden önce.
0
Ansugo
Aylik 2.6 YTL cok buyuk bir meblag degil. Yukarida belirtildigi gibi talebi dusurmeye calisiyor olabilirler.

Ben guvenlik icin statik ip kullanmiyorum. Onun yerine yukarida arkadasin bahsettigi gibi dynDns ile isimi hallediyorum.

Zaten eger ki gercekten ihtiyaciniz yoksa statik ip kullanmaminizi tavsiye ederim.
0
loker
>Aylik 2.6 YTL cok buyuk bir meblag degil. Yukarida belirtildigi gibi talebi dusurmeye calisiyor olabilirler.

Evet ama sonuçta bir kamu kuruluşunun maliyeti olmayan (ya da yok sayılabilecek düşüklükte olan) bir hizmeti bana parayla satmasına dair olumsuz duygular içindeyim, 2.6YTL'm olmadığı için değil...

Ayrıca 2.6 YTL kimi ülkelerde DSL ücreti azıcık abartırsak... Biz hala katır kervanıyla para ödüyoruz...
0
skoylu
> Evet ama sonuçta bir kamu kuruluşunun maliyeti olmayan (ya da yok sayılabilecek düşüklükte olan) bir hizmeti bana parayla satmasına dair olumsuz duygular içindeyim, 2.6YTL'm olmadığı için değil...

Maliyeti yok denemez. En azından bunun kaydının küreğinin tutulması filan birer maliyettir.

Ama konu TT ise, oradan hiç bir adam gibi icraat cıkmayacağı tecrübeyle sabittir. Statik IP tek başına bir anlam ifade etmez. Bu IP'ye blok yönlendirme vs. bir sürü şey olması gerekir. Bunlar hakkında hiç bir malumat yok ortada. Mesele basit, TT neyi düzgün yapmış ki, bunu düzgün yapsın?

0
irfaN
"Mesele basit, TT neyi düzgün yapmış ki, bunu düzgün yapsın?"

+1
Başka bişey demiyorum.
0
ttk
Merhaba

Sabit bir alan adı veya ip, arayanın aradığı zaman sizi bulabileceği bir adres mevcut olduktan sonra güvenlik açısından durum değişmiyor ne yazık ki , epey düşünmüştüm :) bu konu üzerinde ben de güvenlik gerekçesi ile. Aklıma gelen başlıca sakınca, sabit ip'nizin hiç istemediğiniz hâlde sizin kabahatinizle olmayan bir olaydan dolayı banlanması ve siz Ip'nizi değiştirmeye isterken bunu yapacak ilgililerin bir türlü sizi duymamakta inat etmesi olabilir.

Yakın zamanda ip@ttnet.net.tr adresine mail atıp ücretsiz olarak sabit ip alabileceğimizi öğrenmiştim, mail attım (galiba 3-4 hafta oldu), daha bu gün cevap geldi, statik ip'nin ücretli olacağı, "sistemde değişiklik yapılıyor kusura bakmayın daha sonra isteğiniz karşılanabilecek, ama isteğiniz yerine getirilecek" şeklinde.
Statik ip için bence ücret gayet mâkul, hele de ISP'lerin bunun için istediği ücreti hesaba katınca. Para vermeye razıyım ama gerektiğinde karşımda muhatap bulabilmem lazım. Aksi hâlde durum parası ile işkence çekmek şeklinde özetlenebiliyor ancak, hizmet değil de sanki piyango çekilişi gibi olmaz umarım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Güvenlik İçin Sisteminiz Kapalı Kodlu Olmalıdır

FZ

"İşletim sisteminin güvenliğinin sağlanabilmesi için işletim sistemi içine gömülü olarak güvenlik duvarı, gelişmiş erişim kontrol listeleri vb. sistemlerin olması istenmektedir. Sistemin kurum içinden gelebilecek hangi tehditlerden ne şekilde korunabileceğini belirtiniz. Güvenlik açısından, işletim sistemi açık kaynak kodlu olmamalıdır."

Yanlış okumadınız, yukarıdaki cümleler, Debian Türkçe yazışma e-posta listesinde Dr. Zeki Çatav tarafından aktarılmış bir şartnameden alıntı. Dr. Çatav haklı olarak şunu sormuş: "Kritik bir görevi 7/24 yürütecek sunucu için işletim sisteminin açık kaynak kodlu olması bir güvenlik açığı mıdır?"

Sağlık Bakanlığı Sitesi Ele Geçirildi

murat09

M$ teknolojisi ve güvenliği (!) ile donatılmış T.C. Sağlık Bakanlığı sitesi 28 Aralık 2003 günü Brezilya'lı olduğu sanılan bir grupça bir süreliğine ele geçirildi. Site halen kapalı, değiştirilmiş haline ise buradan bakabilirsiniz.

Editörün notu: Site şu anda normal görüntüsüne ve işleyişine kavuşmuş durumda.

Müjde İkinci Nesil Alan Adı Türkiye'de!

bm

Tam bize gore bir düzen üstelik. Bol bol otoriteymiş gibi davranan kuruluş isimlerinden 'ikinci jenerasyon', 'geleceğin bilmemnesi' 'yani açılımlar'dan filan bahsediliyor. İcinde TBD de var. Olmayan ne? Teknik detay, özellikle hakiki root-server'ların önune root-server'mış gibi yapan makinelerin konmasının gelişmeymiş gibi anlatıldığını belli edecek teknik detay. Haa bu arada yeni açılımların arasında 10$'ın altında olan ilk kayıt masrafının 1000$'a çıkması da var. Bu yeni nesil root serverlardan biri Ankara'da olacakmış. Senelerce arada sırada ortadan kaybolan .tr domaini ve gitti mi 15 gün gelmeyebilen bağlantisiyla ünlu Ankara'dan. Ama zaten nutukla iş görürmüş gibi yapma geleneneği ikonla inanılırlık sağlama geleneği ile birbirini tamamladığı için şaşmamak lazım. Herneyse, siz benim dediğime bakmayın. Gayet tabii TBD en doğrusunu bilir, ben müjde vermiş olayım diğer dediklerim şaka olsun, böyle kimsenin aklına gelemeyecek harika bir alternatif kök sisteminin memlektimize gelmesinden memnun olun. 50-100 sayfa DNS belgesini kimseye okutamadığımız memlekete çene gücüyle çag atlatmak ilk defa olmuyor, son defa da olmayacak ama kutlayalım yine de. Bakın Hurriyet gazetesi nasıl bu haberi müjdeliyor (e-kolay da bu en bir son teknolojiyi kullanacakmış bu arada) http://www.hurriyetim.com.tr

TBD damgası inandırıcı olduysa burada okumayı kesebilirsiniz. Ya da:

Gerçekten de yok mu Türk geliştirici?

FZ

Google'ın Summer of Code sonuçlarını açıklamasından sonra enteresan bir tartışma başladı.

En son Bahadır Kandemir'in blog ortamında gördüğüm Çok güldüm çok ve Neden enderunix'e ait seyler hep negatif bir psikoloji ile degerlendiriliyor? girdileri beni Barış Şimşek'in Neden Türk Geliştirici Yok? yazısına yönlendirdi.

Şimşek'in yazısı dikkat çekici, iddialı ve karamsar genellemeler ile dolu. Yazıdan birkaç örnek veriyor ve soruyoruz, Türkiye'deki durum gerçekten böyle mi?

MSN'de 3. Hotmail'da 6. Yazılım Geliştirmede Kaçıncı?

anonim

Microsoft, Antalya Kemer'de düzenlediği basın toplantısında Türkiye'de 14.4 milyon MSN Messenger kullanıcısı, 10.2 milyon Hotmail kullanıcısı olduğunu belirtmiş. Bu değerlerle Türkiye, MSN Messenger'da dünya üçüncüsü, Hotmail kullanımında ise dünya altıncısıymış.

Toplantıda Microsoft tarafından Türkiye bilişim pazarı konusunda açıklanan veriler ise oldukça ilgi çekici. Türkiye bilişiminin 4.4 milyar dolarlık Pazar pastası incelendiğinde Türkiye pazarının yarıdan fazlasının (2,36 milyar dolar, %54) donanıma ayrıldığı görülüyor. Yazılıma ayrılan pay ise yüzde 14 civarında (617 milyon dolar) kalıyor. Pastanın kalan kısmı ise (1,4 milyar dolar, %32) servisleri kapsıyor. Teknoloji kullanımında gelişmiş ülkelerle karşılaştırıldığında Türkiye’nin hala donanım konusundaki açıklarını kapatmaya çalıştığını ve yazılım ve hizmetlere gereken payın verilemediği ortaya çıkıyor.