TT ' dan statik ip atağı

0
tuyan
Buradan Edinebileceğiniz haberden de anlaşıldığı üzere , Türk Telekom, statik (durağan/sabit) ip alımlarını ücretli hale getirmiş.. Ben üzüldüm, peki ya siz ?

Görüşler

0
o_ozardic
Statik IP'nin artık ücretli olması, bu konudaki talebi bir nebze olsun düşürecektir diye tahmin ediyorum...

Türk Telekom ticareti öğreniyor (!):
Yeni Bölüm : Statik IP nasıl gelir kapısı haline getirilir ? :)

0
bahadirkandemir
Tek derdim, evdeki bilgisayarıma SSH ile erişmek. IP adresim statik değil ama ücretsiz DynDNS hizmetleri sayesinde xxxxx.dyndns.org şeklinde *statik* bir alan adım var :)
0
ebola
sağolsunlar statik IPye geçmişler ama bundan kimsenin haberi yok.
Statik IP ile bağlanmak zorunda olduğum bir FTP sitesi var. Bağlanmayınca uğraş dur. En sonunda statik IPmin statik olmayabileceği aklıma geldi.
Baktım değişmiş. Telekomu aradım arıza kaydı yaptılar ilgli arkadaşlarının "sorunu tesbit edeceğini " söylediler.
Anlayacağınız üzere telekom destektekilerin daha olaydan haberi yok.
Olaydan yarım saat sonra can sıkıntısı içinde Fazlamesai'ye girdim. Olayın ne olduğu çözüldü.

Tamam ücret vermeyede razıyız bize sormadan ne hakla IP mizi değiştirdiniz. Şimdi bizim aksayan işlerimizin ücretini peki telekom bize ödeyecekmi?
0
ttk
Merhaba

Başınıza gelen duruma üzüldüm. Sözkonusu durumu yazmanızdan dolayı ise teşekkür ederim, statik ip alacağız işyerindeki bağlantıya, bu gibi durumların olabileceğini bilerek yola çıkarsak tedarikli olarak hareket edip bir şekilde kontrol/yedekleme mekanizması koyarız bağlantıya.
0
eoy
benim de -normalde statik olması gereken- ip adresim bir sabah adsl'ye bağlanılamayan bir süre sonrasında oynak ip haline gelmişti. ama telefonla arıza kaydı yaptıktan sonra düzeltilmişti.(eski adresine geri döndü)
fakat bu olay 2-3 hafta kadar önce oldu, yani bu haberden önce.
0
Ansugo
Aylik 2.6 YTL cok buyuk bir meblag degil. Yukarida belirtildigi gibi talebi dusurmeye calisiyor olabilirler.

Ben guvenlik icin statik ip kullanmiyorum. Onun yerine yukarida arkadasin bahsettigi gibi dynDns ile isimi hallediyorum.

Zaten eger ki gercekten ihtiyaciniz yoksa statik ip kullanmaminizi tavsiye ederim.
0
loker
>Aylik 2.6 YTL cok buyuk bir meblag degil. Yukarida belirtildigi gibi talebi dusurmeye calisiyor olabilirler.

Evet ama sonuçta bir kamu kuruluşunun maliyeti olmayan (ya da yok sayılabilecek düşüklükte olan) bir hizmeti bana parayla satmasına dair olumsuz duygular içindeyim, 2.6YTL'm olmadığı için değil...

Ayrıca 2.6 YTL kimi ülkelerde DSL ücreti azıcık abartırsak... Biz hala katır kervanıyla para ödüyoruz...
0
skoylu
> Evet ama sonuçta bir kamu kuruluşunun maliyeti olmayan (ya da yok sayılabilecek düşüklükte olan) bir hizmeti bana parayla satmasına dair olumsuz duygular içindeyim, 2.6YTL'm olmadığı için değil...

Maliyeti yok denemez. En azından bunun kaydının küreğinin tutulması filan birer maliyettir.

Ama konu TT ise, oradan hiç bir adam gibi icraat cıkmayacağı tecrübeyle sabittir. Statik IP tek başına bir anlam ifade etmez. Bu IP'ye blok yönlendirme vs. bir sürü şey olması gerekir. Bunlar hakkında hiç bir malumat yok ortada. Mesele basit, TT neyi düzgün yapmış ki, bunu düzgün yapsın?

0
irfaN
"Mesele basit, TT neyi düzgün yapmış ki, bunu düzgün yapsın?"

+1
Başka bişey demiyorum.
0
ttk
Merhaba

Sabit bir alan adı veya ip, arayanın aradığı zaman sizi bulabileceği bir adres mevcut olduktan sonra güvenlik açısından durum değişmiyor ne yazık ki , epey düşünmüştüm :) bu konu üzerinde ben de güvenlik gerekçesi ile. Aklıma gelen başlıca sakınca, sabit ip'nizin hiç istemediğiniz hâlde sizin kabahatinizle olmayan bir olaydan dolayı banlanması ve siz Ip'nizi değiştirmeye isterken bunu yapacak ilgililerin bir türlü sizi duymamakta inat etmesi olabilir.

Yakın zamanda ip@ttnet.net.tr adresine mail atıp ücretsiz olarak sabit ip alabileceğimizi öğrenmiştim, mail attım (galiba 3-4 hafta oldu), daha bu gün cevap geldi, statik ip'nin ücretli olacağı, "sistemde değişiklik yapılıyor kusura bakmayın daha sonra isteğiniz karşılanabilecek, ama isteğiniz yerine getirilecek" şeklinde.
Statik ip için bence ücret gayet mâkul, hele de ISP'lerin bunun için istediği ücreti hesaba katınca. Para vermeye razıyım ama gerektiğinde karşımda muhatap bulabilmem lazım. Aksi hâlde durum parası ile işkence çekmek şeklinde özetlenebiliyor ancak, hizmet değil de sanki piyango çekilişi gibi olmaz umarım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Fazlamesai.net'e soralım : Ne olacak bu YouTube'un hali?

iozeren

Hızını alamayıp üst üste YouTube kapattıran, bu sefer de kapatma varken üstüne bir kapatma daha vererek YouTube'un kapatma kuvvetini artıran memleketimin yargısı !

Fazlamesai okuyucularına sorsak bu yasalar nasıl işliyor ?

Sanal aleme 'şiddet'le girmeye teşebbüs

FZ

Bursa'da bir bara güvenlik kamerası ve bilgisayar ağı kuran kişi önce dövüldü, sonra çıplak fotoğrafları çekildi. Bar sahiplerince bilgisayar korsanı olmaya zorlanan kişi polise başvurarak kurtuldu..

AB, Bilgisayar Güvenliği ve Diger Konular...

anonim

Bir haberi FM'ye yazmadan önce en az bir kez düşünürüm. Bu haberi yollamadan önce iki kez düşündüm. Sebebi haberin yalnızca bilgisayar güvenliğini değil aynı zamanda siyasi bazı konuları da içermesiydi. Ancak sonuç olarak FM camiasının bu haberi görmesi gerektiğine karar verdim.

Aşağıdaki linkte AB Türkiye temsilcisi Karen Fogg'un e-postalarını ele geçiren şahıs ile yapilan röportajı bulacaksınız. Aslında konu ile ilgili söylenebilecek pek çok sey olmasına rağmen ben yazıdan şu alıntıyı yapmak istedi:

E-Devlet M$-Devlet'e Eşit Midir?

anonim

Birazdan vereceğim bağlantı Milli Eğitim Bakanlığımız'ın İlsis tabir edilen E-başvuru işlemleri arayüzüne aittir. Söz konusu arayüzden küçük bir alıntı yapmak istiyorum;

Sisteme Girişte Sorun Yaşayanlar İçin İlsis Sistemi, Internet Explorer 5.0 ve üzerindeki versiyonları için hazırlanmıştır. İlsis uygulamalarını kullanmak için Internet Explorer 5.0 ve üzeri versiyon tarayıcılar ile bu tarayıcılar için "orta derece" güvenlik ayarı gerekmektedir. Yukarıdaki formu kullanamıyorsanız,tarayıcı versiyonunuzu ve ayarlarını kontrol ediniz.


Şimdi devam edebiliriz...

'Andımız' Tartışılamaz mı?

Soulblighter

Bugün Radikal Gazetesi'nde okuduğum, Talip Kurşun tarafından yazılmış, çok beğendiğim bir yorumu FM'cilerle paylaşmak istedim:

"Niyetimiz çağdaş bir devlet olmaksa, her sabah çocuklara 'Andımız'ı okutmak gibi takıntılarımızı ayıklamak gerekmez mi? Bir sabah çocukları 'Andımız'ı söylerken izleyin ve ona göre karar verin.