Kablo internet, üvey evlat!

0
mos
Geçtiğimiz hafta ADSL kullanıcılarını sevindiren bir gelişme oldu. En düşük bağlantı hızı olan 128kbit , 256kbit 'e çekildi ve aylık ücreti de 49YTL olarak belirlendi.
Bir senedir kablo internet kullanıyorum. Sözüm ona "şanslı" kablo kullanıcılarındanım, çünkü servis sağlayıcıya ödenen şu 25YTL 'lik ücret bizim bölgede yok.

Efendim ben 36YTL 'ye 128k internet alıyorum ama komediye bakın ki aynı interneti aynı ülkede başkaları 36+25 YTL 'ye alabiliyorlar.Bu kadarı yeterince *adaletsiz* iken, şimdi bir de "DSL 'de 256k 49YTL heyyoo!" diyen insanlara bakıp iç geçirir olduk.

Altyapı yeterli miydi?
Telekom'un uzun vadede başka hin planları mı var?
yoksa kablointernet servis sağlayıcıları mı çok vurdumduymaz?
Emin değilim.. ama ortada bir haksızlık olduğu gerçek.

Uzun zamandır ilk defa bu konuda bir serzeniş gördüm, haber Turk.internetteydi.

Yazıda bazı e-postalardan alıntılar da yapılmış, herkes sağa sola posta gönderip duruyor ama Allah aşkına o mailları gerçekten okuyup, gerçekten ciddiye alıp cevap veren birileri var mı sizce orada? Düşünün ki bir senedir benim dahil olduğum bölgede muhatap olabileceğim bir servis sağlayıcı yok, olanlaınki de evlere şenlik; atılan maillar geri dönüyor, telefonlara dünyadan bihaber insanlar bakıyorlar...

Nerede bu devlet? devlet bize de yardım etsin :-)

Görüşler

0
ttk
Merhaba

Epey uzun zaman kablocular saltanat sürdü, elbette bunun da bir sonu olacaktı vs. vs. :)
Yukarıdaki kısım şaka falan ama haksızlığın verdiği sıkıntıyı tahmin edebiliyorum. Bu senenin başında bizim buralara Adsl gelip de abone olmadan önce (kablo halen yok buralarda) en son telefon faturam, dial up internetten dolayı 90 küsür milyondu.

Ücrette ve hızda adâletin sağlanması lazım hem kabloda hem de dial-up'da.
Gördüğüm kadarı ile (en azından Ankara'da bizim bilgisayarcı arkadaşların başına gelenlerden) kablonun kesinti sıkıntısı da Adsl'e göre oldukça fazla oluyor.

Sonsöz, Allah kolaylık versin bu devletle ve özel (!) sektörle cümlemize.
0
tongucyumruk
Dün İnteraktif Telekom'dan bir e-posta geldi. Kablo TV tarifesi ADSL ile senkronize hale getirilecekmiş. Az önce telefonla öğrendiğim kadarıyla ne yazıkki şu an tam ne zaman bu geçişin gerçekleşeceği belli değil.

Açıkçası Telekom'un kablo'yu üvey evlat gibi görmesi doğal (ama haklı değil). Ne de olsa ADSL'i tamamen kendi üzerinden sağlarken kablo için interaktif gibi diğer şirketlerle ortaklıklara gitmesi gerekiyor.

Neyse, sonuçta benim gibi ADSL modem'lere düşman olan insanlar için iyi bir haber.

Altyapı varmıydı, nasıl kazıklandık gibi konulara ise girmek istemiyorum, zira ağzımdan köpükler saçılmaya başlayabilir...
0
mos
[......]
Sonuç olarak; Türk Telekom'dan alınan bilgiye istinaden Telekomünikasyon Kurumu tarafından onaylandığı takdirde Türk Telekom'un Kablo İnternet ve ADSL tarifeleri eşitlenecek ve 256 kpbs 49 Milyon TL'ye, 512 kbps ise 99 Milyon TL'ye düşecektir.

---

evet ne zaman olacagi belli degil ama yine de bunu duymak guzel


Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Enigma´dan sanal klavyeye(!)

bmg

Bu sabah ATV haber programında hacker'lara karşı geliştirilen yeni bir güvenlik önlemi duyuruldu. İlk önce 2. Dünya Savaşı'nın seyrini değiştiren, ünlü Enigma şifreleme tekniği ve etkileri bir kaç dakika boyunca anlatıldı. Sonra teknolojinin gelişmesine paralel olarak özellikle bankacılıkta ortaya çıkan risklerden ve key-logger programlarının tehlikesinden bahsedildi. Key-logger'lara önlem olarak da bankalar Enigma sisteminden esinlenerek- yanlış hatırlamıyorsam- sanal klavye diye birşey bir şey geliştirmişler. HTML butonlarına tıklayarak, javascript yardımıyla, form alanlarını doldurabiliyorsunuz. Böylece klavyeye dokunmadığınız için key-logger'lardan korunmuş oluyorsunuz. Konu bunun ne kadar güvenli olduğu değil. Ne Enigma'sı ya?!?!

YÖK Onayladı: Jeodezi Bölümüne Gir Bir Sene Sonra Tıp Fakültesine Geç

FZ

Türkiye'de iyi şeyler de oluyor gibi klişe bir başlık atmayalım ama en azından şunu diyelim: Türkiye'de enteresan şeyler de oluyor. Ne gibi? Hemen bir alıntı:

Buna göre, 2008’de İstanbul Üniversitesi’nin herhangi bir bölümüne girmiş bir öğrencinin, Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ne geçmek istemesi durumunda, o yıl sınavda aldığı ilgili puanın, aynı yıl en düşük puanla öğrenci alan (Kafkas Üniversitesi) Tıp fakültesine en alt sıradan giren öğrenciden fazla olması gerekecek.


Uzun lafın kısası Sabancı Üniversitesi'nde 10 yıldır uygulanan ve çilekeş üniversite sisteminden farklı olarak öğrencilere özgürlük sağlamayı hedefleyen, onlara üniversiteyi kazandıktan sonra kolayca bölüm değiştirme imkanı tanıyan düzenleme totaliter, baskıcı, merkeziyetçi ve hemen her sene protestolara maruz kalan YÖK tarafından önce rahatsız edici bulundu ama en sonunda kabul edildi. Artık benzeri sistem diğer üniversiteler tarafından da uygulanabilecek çünkü YÖK buna onay veren bir yönetmeliği nihayet çıkardı.

Yaşasın Internet, yaşasın sansür!

anonim

Internet üzerinde Türkçe yayın yapan ve güncel medya eleştirisi konusunda haklı bir şöhret sahibi olan MEDYAKRONİK geçen hafta aldığı bir kararla maalesef hem bu şöhretine gölge düşürdü hem de ülkemizin içinde bulunduğu sosyoekonomikpolitik durumu ve büyük sermaye bağlantılı medya gruplarının nelere kadir olduğunu bir kez daha gösterdi.

Yerli Otomobil Etox Yollarda

anonim

Daha önce fazlamesai'de de duyurusu yapılan ve yorumları alınan Etox marka spor arabanın 2.'sinin yollarda olduğu geçenlerde haberlerde yer aldı: Cumhuriyet, Superonline, Hurriyet

Üniversiteler, Apache ve GNU üstüne düşünceler

FZ

Kardeşimin dikkatimi çekmesi üzerine birkaç üniversitenin kütüphanesinde bir arama tarama işine giriştim.

Arama konum şu anda web sunucu pazarını ezici bir üstünlükle elinde bulunduran Apache Web Sunucusu yazılımı idi.

Önce İTÜ'nün kütüphanesinde bir arama yaptım ve karşıma gelen sonuçları gayet doğal karşıladım. Her iki sonuç da doğrudan Apache web sunucusu ile ilgili idi.