Kablo internet, üvey evlat!

0
mos
Geçtiğimiz hafta ADSL kullanıcılarını sevindiren bir gelişme oldu. En düşük bağlantı hızı olan 128kbit , 256kbit 'e çekildi ve aylık ücreti de 49YTL olarak belirlendi.
Bir senedir kablo internet kullanıyorum. Sözüm ona "şanslı" kablo kullanıcılarındanım, çünkü servis sağlayıcıya ödenen şu 25YTL 'lik ücret bizim bölgede yok.

Efendim ben 36YTL 'ye 128k internet alıyorum ama komediye bakın ki aynı interneti aynı ülkede başkaları 36+25 YTL 'ye alabiliyorlar.Bu kadarı yeterince *adaletsiz* iken, şimdi bir de "DSL 'de 256k 49YTL heyyoo!" diyen insanlara bakıp iç geçirir olduk.

Altyapı yeterli miydi?
Telekom'un uzun vadede başka hin planları mı var?
yoksa kablointernet servis sağlayıcıları mı çok vurdumduymaz?
Emin değilim.. ama ortada bir haksızlık olduğu gerçek.

Uzun zamandır ilk defa bu konuda bir serzeniş gördüm, haber Turk.internetteydi.

Yazıda bazı e-postalardan alıntılar da yapılmış, herkes sağa sola posta gönderip duruyor ama Allah aşkına o mailları gerçekten okuyup, gerçekten ciddiye alıp cevap veren birileri var mı sizce orada? Düşünün ki bir senedir benim dahil olduğum bölgede muhatap olabileceğim bir servis sağlayıcı yok, olanlaınki de evlere şenlik; atılan maillar geri dönüyor, telefonlara dünyadan bihaber insanlar bakıyorlar...

Nerede bu devlet? devlet bize de yardım etsin :-)

Görüşler

0
ttk
Merhaba

Epey uzun zaman kablocular saltanat sürdü, elbette bunun da bir sonu olacaktı vs. vs. :)
Yukarıdaki kısım şaka falan ama haksızlığın verdiği sıkıntıyı tahmin edebiliyorum. Bu senenin başında bizim buralara Adsl gelip de abone olmadan önce (kablo halen yok buralarda) en son telefon faturam, dial up internetten dolayı 90 küsür milyondu.

Ücrette ve hızda adâletin sağlanması lazım hem kabloda hem de dial-up'da.
Gördüğüm kadarı ile (en azından Ankara'da bizim bilgisayarcı arkadaşların başına gelenlerden) kablonun kesinti sıkıntısı da Adsl'e göre oldukça fazla oluyor.

Sonsöz, Allah kolaylık versin bu devletle ve özel (!) sektörle cümlemize.
0
tongucyumruk
Dün İnteraktif Telekom'dan bir e-posta geldi. Kablo TV tarifesi ADSL ile senkronize hale getirilecekmiş. Az önce telefonla öğrendiğim kadarıyla ne yazıkki şu an tam ne zaman bu geçişin gerçekleşeceği belli değil.

Açıkçası Telekom'un kablo'yu üvey evlat gibi görmesi doğal (ama haklı değil). Ne de olsa ADSL'i tamamen kendi üzerinden sağlarken kablo için interaktif gibi diğer şirketlerle ortaklıklara gitmesi gerekiyor.

Neyse, sonuçta benim gibi ADSL modem'lere düşman olan insanlar için iyi bir haber.

Altyapı varmıydı, nasıl kazıklandık gibi konulara ise girmek istemiyorum, zira ağzımdan köpükler saçılmaya başlayabilir...
0
mos
[......]
Sonuç olarak; Türk Telekom'dan alınan bilgiye istinaden Telekomünikasyon Kurumu tarafından onaylandığı takdirde Türk Telekom'un Kablo İnternet ve ADSL tarifeleri eşitlenecek ve 256 kpbs 49 Milyon TL'ye, 512 kbps ise 99 Milyon TL'ye düşecektir.

---

evet ne zaman olacagi belli degil ama yine de bunu duymak guzel


Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

e-Ticaret, Medya, Türkiye, Dumur

FZ

Memleket gittikçe garip haller almaya başladı. Önce cember.net ortamındaki bilişim forumunda ideefixe.com ile ilgili şu Habertürk yazısından bahsedildiğini gördüm ("computör" diye bir şey varmış galiba Türk dilinde). Kategorisini tayin etmekte zorlandığım bu yazının şaşkınlığı geçmeden bir dostumdan EKŞİ SÖZLÜK EKŞİMEYE Mİ BAŞLADI ??? başlıklı yazının adresi geldi (üç soru işareti ve soru işaretlerinden önce boşluk var).

Gazetecilik, eleştiri, ahlak, e-ticaret, vb. şeyler üzerine derin bir tefekküre daldım. Yorum yapacak mecalim kalmadı.

Yer sağlayıcı faaliyet belgesi yükümlülükleri

mow

Telekomünikasyon İletişim Başkanlığı (tib.gov.tr) tarafından Türkiye menşeili barındırma şirketlerine 5651 sayılı kanuna dayanılarak "yer sağlayıcı faaliyet belgesi" veriliyor. Fakat her nasılsa kanunda ve/veya yönetmelikte bulunmayan bir uygulamayı TİB zorunlu kılıyor. Faaliyet belgeli şirkete ait ticari sır niteliğindeki bazı bilgiler alenen ve belli bir "csv" formatında sisteme her ayın başında yüklenmek zorunda.

Türkiye´nin Eğitim Sistemi

anonim

Hürriyet'in köşe yazarlarından Sn. Yalçın BAYER'e Amerikadan bir mail atan State University of New York Dekanı Dr. Emin TÜRKER-DEAN yazısında şöyle diyor !

Dünyanın en ileri teknolojisine sahip ve en ileri okulları içinde barındıran Amerika'da 1956 yılında, Federal Hükümet'in yayınlarına göre, işgücünün % 20'si 4 yıllık lisans ve daha üstü derecelere sahipti; % 20'si 2 yılık meslek okulları mezunu, % 60'ı da lise mezunu idi.

Eczaneler Microsoft'a Emanet

ErdemDemir

Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde bütün sigorta kurumları "Genel Sağlık Sigortası" altında birleşecek. Ve bu yolda yeni bir adım olarak yeni yılın başından itibaren SSK, bugünden itibaren de Bağkur provizyon sistemleri kapatıldı ve artık bu kurumlardan gelen reçetelerin provizyonları da Emekli Sandığı sistemi üzerinden alınmaya başlandı.

Neden Xnuke Sistemleri?

korhan

Beni uzun zamandan beridir rahatsız eden ve şu son zamanlarda daha bir gözüme batan bir durum var. Bu Xnuke sistemler çok fazla kullanılıyor, o site senin bu site benim (surf) yapalım diyorsun, ya da bir arama motoruna girmişsin sana liste vermiş aramaya derinlemesine dalmışsın ve açılan bir pencere "şu sayfayı görmeniz yasak üyelik için tıklayın", site içinde bir yerlere gitmeye çalışıyorsunuz, "hooop kardeşim," diyor, "buraya girmek için üye olman gerekli"...

Neden bu kadar fazla hazır betik kullanılarak siteler yapılıyor? Yoksa site yapmak çok mu zor, birkaç satır HTML ile yapılımıyor da illa Xnuke sistemlerden biri kuruluyor?