Özgür Ansiklopedi Vikipedi

0
dfisek
Vikipedi açık kaynaklı olan ve dünyanın her yerinden gönüllü olarak katılımcıların yazdıkları ile oluşturdukları Wikipedia ansiklopedisi projesinin Türkçe kolunun geliştirilmesi için gönüllü katılımcılara ihtiyaç duyuluyor.

Türkçe kolu yöneticilerinden Ahmet Özgür Erdemli'nin açık mektubu aşağıda :
Merhabalar,

Ben Wikipedia isimli dünyada şu an çok popüler olan ansiklopedi projesinin Türkçe kolu olan Vikipedinin yöneticilerinden ve aktif kullanıcılarındanım. Wikipedia herkesin gönüllü katılımı ile büyüyen bir ansiklopedi. 3-4 yıllık genç bir proje olmasına rağmen toplam makale sayısı 2 milyona yakın olan dinamik bir ansiklopedi.

Fakat ne yazık ki Türkçe'sinin ilerlemesi içler acısı. Şu anda Türkçe makale sayısı 3700 gibi komik bir durumda. Diğer bazı dillere (atlayarak) baktımızda bu sayı:

(1) İngilizce 600.000
(2) Almanca 250.000
(10) İtalya 50.000
(19) Bulgaristan 17.000
(22) Romanya 12.000
(42) Türkiye 3.700

Bu çok üzücü tablo karşısında düşündük ve sesimizi herkese duyurmak istedik. Bu sayede bu çok önemli projeyi canlı ve ayakta tutmaya yardımcı olacak arkadaşların bize katılacağını umuyoruz. Vikipedi'yi daha ileriye götürmek için size çok ihtiyacımız olduğunu bilmenizi istiyoruz.

Göz atmak isterseniz http://tr.wikipedia.org

Şimdiden teşekkürler.

Ahmet Özgür Erdemli
dbl2010 at gmail nokta com

Görüşler

0
mdakin
ben de bir kaç gün önce eşime wikipedia pek boş, ilgilendiğin konularda bir şeyler yazsana demiştim, boş durmamış:

http://tr.wikipedia.org/wiki/Tenis_d%C3%BCnyas%C4%B1n%C4%B1n_unutulmaz_anlar%C4%B1
herkes sevdiği ve ilgilendiği konularda bilgilerini yazarsa

gerçekten güzel bir kaynak olacak.
0
arikan
Vikipedya'da fazlamesai okuyuclarinin ilgisini cekebilecek ilk goze carpan alanlar:

Bilgisayar Bilimleri [tr.wikipedia.org]

Programlama Dilleri [tr.wikipedia.org]

Yazilim Muhendisligi [tr.wikipedia.org]

Bilgisayar ağları
[tr.wikipedia.org]

Veri tabanlari [tr.wikipedia.org]

Yapay zeka [tr.wikipedia.org]

Kriptografi [tr.wikipedia.org]

İşletim Sistemleri [tr.wikipedia.org]
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Durdurun Torrentleri, Hapse Girmeyesüz!

realist

Vatan Gazetesi'nden Levent İçgen'in haberi. Telif Hakları ve Sinema Genel Müdürü Doç.Dr.Abdurrahman Çelik aynen şöyle demiş:

Banka sistemlerine girip sahte kredi kartı yapan Türk çetesi!

FZ

Bankaların kredi kartı merkezlerine internet yoluyla sızarak elde ettikleri kredi kartı bilgileriyle düzenledikleri sahte kartlarla yüklü miktarlarda harcamalar yaptıkları öne sürülen beşi üniversite öğrencisi 9 kişilik şebeke çökertildi.

Polis, üniversite öğrencileri Selim Günay ve Ethem Tanta'yı sahte kredi kartlarıyla gözaltına aldı. Daha sonra üniversite öğrencileri Sadun Özkaya ile Ahmet Hamdi Güler ve Murat Şahin Malkoç yakalandı. Şebekeyle çalıştıkları iddiasıyla Abdullah Avcı, Mustafa Baloğlu, Nihat Öztürk ve Sibel Karagül de gözaltına alındı.

Katı Yakıt Oksit Pili Enerji Sorununu Çözebilecek Mi?

FZ

VESTEL, iki yılda yaklaşık 20 milyon dolar harcadığı ve hidrojen kullanarak enerji ürettiği yakıt pili teknolojisinin ürünlerini vitrine çıkarıyor. Yıl sonundan önce piyasaya çıkarılacak 'katı oksit yakıt pili' ile evlerin ısınma ve aydınlanma ihtiyaçları ilk aşamada doğalgaz-elektrik faturalarının yüzde 85'i, 2008 sonundan itibaren de yüzde 10'u kadar bir harcamayla karşılanabilecek.

0.006 oranından 0.02 oranına çıkabilecek miyiz?

FZ

AB'ye tam üyelik çerçevesinde 20 Ekim'den beri "bilim araştırma" ve "eğitim kültür" başlıklarında Brüksel ile yapılan tarama müzakerelerinin ilk sonuçları çıkmaya başladı. Brüksel AB standartlarını ve 2010 yılı hedeflerini anlattıktan sonra, Türk heyeti de hedefler doğrultusunda Ankara'nın eksikliklerini sıralayan raporlar hazırladı.

Türkiye, mevcut durumda binde 6 olan bu oranı, 2010 yılında yüzde 2 seviyesine çıkaracağını ilan etti. Ancak Ar-Ge'ye daha fazla ödenek ayrılsa bile araştırmacı kadrosu olmadan bu ödenekleri etkin kullanmak olanaksız.

Kafa Kırmak İster misiniz Gençler !!!

mambo

Hani burası Türkiye'ye her şeyin suyunun çıktığı yer. 5-6 aydır dumur içersindeyim yaşadığım semtte (ki nezih aile semti olarak bilinir) uyuşturucu almış başını öyle bi yürümüş ki sokakta yürürken kendimi Harlem'de zannetmeye başladım.

Daha önce sokakta gördüğüm tipler şu anda torbacı (yani satıcı), esrar kullanımı 15-16 yaşlarına kadar düşmüş. Esrar temin etmesi sadece 5 dakika sürüyor. İşin ilginç tarafı bu olayın polisler de biliyor fakat bişey yapamıyorlar ya da yapmıyorlar.