Saçma internet yasakları başladı bile...

0
Betelgeuse
İnternet Kafelerde Gey, Lezbiyen, Biseksüel, Travesti ve Transeksüel Sözcükleri "Yasaklı" Kelimeler Çocuk pornosu başta olmak üzere, yasalara ve ahlaka aykırı unsurların bulunduğu sitelere, eşcinsellikle ilgili siteler de dahil edildi. İçinde gey, lezbiyen, biseksüel, travesti ve transeksüel kelimelerinin geçtiği sitelere internet kafelerden giriş yapılamıyor.

Lambda İstanbul derneğinin göndermiş olduğu açıklama bu linkte mevcut.
Birşeyleri sansürlemenin, yasaklamanın iyi birşeymiş gibi olduğunu kabul edince artık bu yasakların nereye varacağını bilemeyiz. Bugün eşcinsellerin web sitelerini yasaklayan yetkililer bir süre sonra da kendilerine muhalif olan başka siteleri de yasaklamayacaklarından nasıl emin olabiliriz. İfade özgürlüğü yalnızca kendimiz için değil herkes içindir.

Görüşler

0
Zebani
Ben şahsen yasaklanması taraftarıyım. Bu benim görüşüm. İsteyen de istediği gibi düşünebilir. Eşcinsellik doğuştan olduğu için ayrı bir durum belki bir çeşit hastalık. Ama transeksüel, gay, lezbiyen vs. bunlar sapıklık ve hatta hastalık bence. bunların normalmiş gibi lanse edilmesindense gözden uzak olmasında fayda var bence. Bunun bir özgürlük olduğunu düşünmüyorum. Bu benim düşüncem kimse beğenmek zorunda değil...
0
Zebani
"...ve hatta hastalık bence" ---> ve belki bunları da hastalık olarak kabul edebiliriz (bazıları sapıklıktan değil de kimliğini karıştırmaktan da olabilir).
0
tongucyumruk
Eşcinsellik hastalık veya sapkınlık değildir. Tabiiki toplumda sizin bahsettiğiniz şeyler olduklarına dair çok sayıda önyargı mevcut. Ancak Lambda Istanbul ve KaosGL gibi kurumların da yapmaya çalıştıkları tam olarak bu tip önyargıları ortadan kaldırmaya çalışmak. Size tavsiyem bu konuda kulaktan dolma bilgilerin ötesine geçen seviyede bir araştırma yapmanız. Bazı şeylerin televizyonda göründüğü kadar siyah/beyaz ve basit olmadığını göreceksiniz.
0
Zebani
Herşeyin o kadar siyah beyaz olmadığını tahmin edebiliyorum ama bunun normalleştirilmeye çalışılmasına karşıyım. Kantarın topuzunun kaçırılmasına karşıyım.
0
zekeriya84
Merhaba,
Sanırım yine bir TROLL var bu işin icinde ama neyse... Bu ilginç yorumu olkuyunca cevap yazmadan edemedim, çok farklı türdeki hayvanlar arasında escinsel ilişki vardır (belgesilini izledim, araştırdım), ayrıca lütfen biraz araştırınız ve cahil kalmayınız. Sayısal olarakta insanlar arasındaki escinsellik cok büyük; bu bir suç değil, ayıp değil, hele hele hastalık hiç değil! i coming out!
http://tr.wikipedia.org/wiki/E%C5%9Fcinsel
http://en.wikipedia.org/wiki/Homosexual
0
Zebani
yahu bu TROLL kelimesini önüne gelen sallayıp kullanıyor iyice kıl olmaya başladım. Ben sadece benim görüşüm dedim. Birisiyle muhatap olmak istemediğimi yeterince belirtmiş olmalıyım...
"çok farklı türdeki hayvanlar arasında escinsel ilişki vardır" hayvanlarla insanları karşılaştırmak gibi bir durum pek uygun olmasa gerek?

Ben eşcinselleri aşağılamadım bunun bir çeşit hastalık olduğunu düşünüyorum dedim.

Gay ve lezbiyenliğin ise sapıklık olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden Eşcinsellikle ilgili bilgi vermek konusunda hoşgörülü olsamda lezbiyenlik ve gayliği normalleştirecek türden her türlü neşriyata karşıyım.

Bunların temelinde benim doğru veya yanlış dini inancım yatıyor. Kimseyle de tartışmak niyetinde değilim. Yazdıklarınızı okurum almam gereken öğrenmem gereken feyz almam gereken birşey varsa onlardan faydalanmaya çalışırım.

Benim düşüncelerime hastalıklı demek de pek bi hastalıklı olsa gerek. Ben kimsenin yaşama hakkını elinden almıyorum sadece bunun doğru olmadığını ve bunların bu kadar aleni şekilde ortalıkta dolaşmaması gerektiğini söylüyorum.

Dini inancıma gelince de Allah'ın izniyle kendimi İslam dininden diye biliyorum. Benim inandığım kitapda yanlış hatırlamıyorsam bir kıssa vardır. Bu kıssa Lut kavminden bahseder. Bu kavim tam da bu tür sapkınlıkların olduğu bir kavimdir ve Allah tarafından helak edilmişlerdir.

Tam da dediğim gibi bunlar benim görüşlerim kimseyi bağlamaz.

Leküm diniküm veli yedin. "arapça yazılışını daha iyi bilen arkadaşlar araştırsın bulsun okusun." benim dinim bana senin dinin sana. birazcık değiştirirsek benim görüşüm bana senin görüşün sana. beğenmek zorunda değilsin(iz)...
0
towsonu2003
Her kitap gibi Kuran da farkli okunabilir / yorumlanabilir. Escinsellik karsitlari, bahsettiginiz kissayi "Lut'lar yokedildi cunku homoseksuellerdi" diye yorumlarlar.

Escinsel muslumanlarin bu kissayi boyle yorumlayacaklarini sanmam. Hatta eger gercekten iddia ettiginiz gibi "ogrenmeniz gereken seyleri bilmek" istiyorsaniz, bahsi gecen kissa soyle de yorumlanabilir:

Lutlarin oykusu ozel olarak escinsellik veya escinsel iliski uzerine degil. Ornegin: oykude bahsi gecen topluluk, cesitli yasak davranislari benimsedikleri icin cezalandirilmistir. Bu davranislardan bazilari: hayvansevicilik, subyancilik, misafirperver olmama, gucunu kotuye kullanma, tecavuz, yildirma vs. Baska bir okumaya gore de Lut toplulugu belirli gunahlar nedeniyle degil, peygamberlerini reddettikleri icin yokedilmistir.

Kuran, Incil'in tersine cinsellikten korkmaz (kadin cinselligi haric). Tersine, cinselligi savunur. Kuran'a gore cinsellik onemlidir, ama davranislar, cinsel durtulerin yonetimine birakilmamalidir...

Size tavsiyem, bu konuda daha fazla arastirma yapmaniz, kendinizi icinde tikanmis buldugunuz tabulari sorgulamaya baslamanizdir...

Tabii pek umutlu degilim. Arastirmaniza baslar baslamaz ya kendinizden, ya da etrafinizdaki tutucu insanlarin vahsiliginden korkup arastirmayi hemen birakacaginizi dusunuyorum.
Kolay gelsin.
0
bio
Bunların temelinde benim doğru veya yanlış dini inancım yatıyor.

Kimse inanciniza dogru ya da yanlis diyemez elbette ama Turkiye'de Internet cafe'lere gidenlerin Musluman olma zorunlulugu yok ki. Madem laik yasiyoruz, sizin de dini inanclariniza uygun olmamasina ragmen ozgurlukten yana olmaniz gerekir, oyle degil mi?

0
anonim
homoseksüel müslüman yok mudur? bir homo müslüman olamaz mı? homo'nun kaderini allah çizmiştir. herşey allah'dan gelir. kaderi o belirler. hem kendisi homo yapıyor hemde kendisi reddediyor yani? çok ilginç... dehşet bir durum bu.

bence bir homo ya da kibar söylenişi ile GEY müslüman olabilir ve ibadet edebilir. takke'yi sadece heterolar takmaz. homolar da takar. lütfen homo arkadaşlarımızı kızdırmayın. onları din de dahil olmak üzere herşeyde dışlayamazsınız.

homoseksüelligin dışlanması tamamen erkekligin kutsal sayılması ve erkeklik denen yüce mertebeye ihanet edilmesinin yanlıs ve ayıp oldugunun düşünülmesi ile ilgili.

bu hemen hemen bir çok toplumda bir çok insan tarafından ayıplanır. abd'liler ingilizler dahi birbirlerine küfür ederken, Bitch, Gay Fag diye küfür ederler.

Bu çok yanlış. çok kötü bir şey.
0
towsonu2003
offfff
0
SHiBuMiGo
Görmezden gelmek, sorunlarını çözmeyip erteleyen tipte bir davranıştır. Ben kendi yaşamımda ertelenen sorunların kendi kendilerini çözdüklerine hiç rastlamadım. Siz belki benden daha şanslısınızdır ve bu sizin başınıza gelmiştir, bilemem.

Varolan bir şeyi görmezden gelerek onu yok edemezsiniz. Varolan bir şeyi yok da edemezsiniz, ancak değişime uğratabilirsiniz. Değişime uğratırken de bunu zorla yaptırmaya çalışabilir ya da kendisinin gönüllü olarak yapmasını sağlayabilirsiniz. "Yetki" ve "etki" farklı durumlara göre kullanımları doğru yöntemlerdir ancak Internet'in doğası itibariyle yetki kullanacağınız hiçbir yöntemle başarı elde edemezsiniz. Internet etkileme üzerine kuruludur, insanların istediğiniz biçimde düşünmelerini ve davranmalarını istiyorsanız onları buna ikna etmelisiniz, emretmemelisiniz.

Eşcinsellik ve diğer saydıklarınız belgeli olarak antik çağlara kadar uzanır, tahmin ediyorum insanlık tarihi kadar da eski olgulardır. Basitçe hastalık olarak adlandırılamayacak kadar çok parametreleri vardır. Bunlar gerçektir ve hayatın bir parçasıdır. Binlerce yıldır varolan bu eğilimlerin artması ya da azalması sizin intetnette bunları kolay ulaşılabilir yapıp yapmamanıza bağlı değildir. Gaylerin sevişmesini seyreden birisi gay olur gibi bir yaklaşım ne kadar gerçekçiyse, gaylere bir erkekle kadının sevişmesini seyrettirerek onları "normal" birer erkeğe dönüştürmek de o kadar gerçekçidir.

Beynimizin işleyişinde çok temel bir noktayı atladığımızı düşünüyorum. Herhangi bir şey, ne kadar görünür olursa, ne kadar çok konuşulursa, o kadar hızlı biçimde tüketilir ve "cool" olmaktan uzaklaşır. Herhangi bir düşüncenin ya da akımın etkisini yoketmenin en etkili yöntemlerinden biri, onu vasata indirgenene kadar işlemektir. Internet'le ilgili bugünlerde ortada dolaşan haberlerin de bilinçli ya da bilinçsiz yapmak istedikleri etki budur: Internet ile ilgili henüz belirli bir fikri ve deneyimi olmayan kitlelerin zihinlerinde "Internet -> çocuk pronu", "Internet -> eshcinsellik", "Internet -> bomba yapımı" gibi eşleştirmeler yapmak ve her Internet sözcüğü geçtiğinde insanların zihinlerinde kötülüğü reddedilemeyecek bu kavramların yarattığı tepkiyi Internet ile eşleştirmektir.
0
Zebani
"Gaylerin sevişmesini seyreden birisi gay olur gibi bir yaklaşım ne kadar gerçekçiyse, gaylere bir erkekle kadının sevişmesini seyrettirerek onları "normal" birer erkeğe dönüştürmek de o kadar gerçekçidir." bu dedikleriniz yetişkinlere pek etki etmeyebilir ama daha dünyadan bi haber olan çocuklara bunlar normal gibi bir algı oluşturamaz mı? bu ihtimal yok mu?

dünyaya sıfır bilgiyle gelmiş çocuğa neyi normal diye öğretirseniz hayatının büyük bir bölümünde çok fazla sorgulamadığı sürece sizin normallerinizle yaşayacaktır, zannımca...
0
bm
dünyaya sıfır bilgiyle gelmiş çocuğa neyi normal diye öğretirseniz hayatının büyük bir bölümünde çok fazla sorgulamadığı sürece sizin normallerinizle yaşayacaktır, zannımca...

Ergenlik cagini gecirmis ama hatirlayan bir erkek oldugunuzu tahmin ediyorum, belki teyid edebilirsiniz benim kendi gelisimimde gordugumu. Ben kizlara ilgi duydugumu farketmistim ilkokulda. TV yoktu, net yoktu, evlenmek filan diye birsey oldugunu elbette biliyordum ama oyle n'apilir ne edilir pek bir fikrim yoktu. Ne diye ilgi duydugumu bilmiyordum ama ilgi duydugumun bal gibi farkindaydim. Dunyaya sifir bilgiyle geliyoruz ama belli bir yapimiz da var. O zaman ben oyle hissederken hic boyle ne oldugunu pek kavrayamamakla beraber kizlara duydugum duygulari hissetmedigim erkek cocuklar icin 'aha bunlarla soyle yapilir bunun dogrusu budur' demis olsa biri ben baska turlu mu olacaktim? Diyenin inanilirligina gore _belki_ herhalde buyuyunce bunlar oluyor deyip yururdum kizlara merakli olmaya da devam ederdim isi cozunceye kadar. Siz geriye baktiginiz zaman baska birsey mi goruyorsunuz? Zannetmiyorum, ama olabilir gibi geliyorsa o da ilginc.

Elbette bu dedigimin bir bilimsel tarafi yok, deney arastirma filan varsa haberdar degilim ama bana kucukken pek oyle ilgi duymadigim birseye ilgi duydurtulabilecegini de dusunmuyorum dogrusu. Ugrasilip didinilip hatta dovulup ders ogretilemeyen kucuk insanlardan bahsediyoruz, egilimi o tarafa dogru degilken nasil boyle yoneltilecekler?

Normallik konusunda diger basliktaki sikayetinizi anliyorum biraz, ona belki su acidan bakmak da mumkun: heteroseksuel cinsellik cok kisa bir surede alenilesti memlekette, toplum buna daha tam alismadan (ve gayet tabii tepki gelistirirken) bu sefer homoseksuel cinselligin alenilesmesi karsimiza cikiyor. 'Normallesme' konusundaki sikayetlerin genelde homo veya hetero cinsellige yonelik olduklarini soyleyebilir miyiz acaba? Ikisinin de fuhus sektorunde varligi biliniyordu ve tolerans gosteriliyordu, normal insanlar 'nikah'in soz konusu olmadigi durumlarda bunu pek reklamini yapacak sekilde yapmiyorlardi. Bunlar cok hizli degisti, rahatsizlik duyulan bu olabilir mi acaba? Bunu niye diyorum? Cunku 70lerin ortasindan beri (evvelini bilemiyorum) Istanbul'da bir travesti problemi vardir. Bunlarin suruyle musterisi vardir (gece bir Elmadag'da yuruyun trafige bakin gormediyseniz), hep de vardi benim hatirldigim zamanlarda. 12 Eylulde topladilar bu insanlari saclarini kesip baska sehirlere yolladilar ama basa cikamadilar. Kimse de cok fazla ses etmezdi buna. Arada para olmayan isler daha cok ses getiriyor benim gordugum. Kadin-erkek iliskilerinde de bu boyle, fuhus hep vardi ama 'ahlak' normal aile insanlari birbiriyle -- belli ederek -- nikahsiz yatmaya baslayinca elden gitti. Bu dediklerimin isiginda 'toplum'un genelde cinsellik uzerinde kontrolunu kaybetmesinin, normal (fuhus sektorunde olmayan) bireylerin nikah disi isler yapmasinin tedirginlik dogurdugu sonucuna varmayi yersiz bulmuyorum. Homo/hetero ayrimi bunun sadece bir kismi gibi gozukuyor ana rahatsizlik icinde.

0
sefalet
Bana çirkin gelen yasaklanmalı olarak özetlenebilecek görüşünüzü bir tarafa bırakıyorum.

1.Eşcinselliğin doğuştan olduğu bilimsel bir gerçek değildir.Hele hastalık olarak adlandırmak hiç bilimsel ve ahlaki değildir.

2.Eşcinsellik, anlam olarak gay ve lezbiyen ilişkilerini belirten bir sözcüktür.Yani bir kadın cinsel ihtiyaçlarını kendi cinsinden biriyle gidermek ihtiyacı duyuyorsa eşcinseldir.Aynı şey erkek için de geçerlidir.

Daha yasaklanması istenilen şeyin ne olduğunu bilmeden hüküm vermek, çağlar boyu devam eden ve edecek asıl insanlık "hastalığı" olsa gerek.
0
towsonu2003
polis / asker devletinde daha birsey gormedik. Dinozorluk sadece geek'lere[1] mahsus bir ozellik degil... Burokrat dinozorlar da teknolojiye yetistikce online ozgurluklerimiz daha da kisitlanacak.

fazlamesai.net daha once Cin usulu firewall yasa tasarisindan bahsetmisti ornegin[2]...

[1] bkz http://www.fazlamesai.net/?a=article&sid=4422#28721
[2] bkz http://www.fazlamesai.net/?a=article&sid=4252
0
zekeriya84
Çocuklarımıza veya küçük akraba ve arkadaşlarımıza birçok şeyi yasaklayarak onları koruyamayız? Ülkemizde birçok genç cinselliğin ne olduğunu bilmeden evleniyor, sonra ne mi oluyor cinsel istismar, tecavüz ve dahası belki. Daha ülke olarak bile eşcinselliği tanımıyor, eşcinsel arkadaşlarımıza gerekli aysaları hakalrı sağlamıyoruz; buda gösteriyorki ülkece cinselliği bilmiyoruz! Cinsellik sadece kadın ve erkekğin çiftleşmesi değil o konun adı biyolojide memeli hayvanların üremesi. Eğer bu tip konularda yeterli bilgiye sahip değilsek, kabulleneli ve susalım; gerekli bilgiyi ehil kişilerden alalım. Ayrıca böyle ilginç ve gereksiz yorumlarda bulunup eşcinsel arkadaşlarımızı rencide etmiyelim, biz heryerdeyiz, biz sizin iş arakdaşınız, en yakın dostunuz, okul arkadaşınız, akrabanız. Ben şimdiye kadar heterosexuel diye kimseyi rencide etmiyorum e azından.
0
adilimm
sen onlara arkadasım diye hitap edebilirsin ama ben onlara o sekilde hitap etmem her ne kadar özgür bir hayat istesende bence en guzeli yapılmıs. Ayrıca cinselliği ögrenmenin tek yolu bu deildir. en guzelini yapmıs hukumet helal olsun walla pc basına 8 yasındaki cocuklarda oturuyor onların escinsellik sitelerinde dolasması beni tedirgin eder cunku öle bisey oldugunda turkiye ucurumun esiginde demektir
0
zekeriya84
anlatmak istediğim o değil 8 yasındaki çocuğu salalım istediği yere girsin gezsin demiyorum, otursun yanına velisi yardımcı olsun zaten çocuğa benim anlatmak istediğim, çocuklara-gençlere yateri kadar eğitim verilmediği için öğrenmek için- merak için - giriyorlar zaten sakıncalı sitelere. Ayrıca toptan yaksalama ile böyle birşey çözülemez, töre cinayeti yasak ve yasalara aykırı hapis cezası var; peki varılan sonuç ne türkiyede? tecavüz/Cinsel istismar yasak ve cezası var; peki ya sonuç? demekki yasaklamak ve ceza vermekler olmuyor. Eğitimden, öğretimden geçiyor herşey.
0
anonim
doğurup sokağa atan zihniyet 8 yaşındaki veledi gönderir internet cafe'ye. maksat başından gitsin veled. sonra veled gay sitelerine girer, homo olur çıkar. o zaman kim suçlu? siteyi kuranlar...
0
towsonu2003
[cocuk sesi]
abi be! [burnu akar]snifff snifff hork hork[/burnu akar] ben bu siteye baktim. [pantalonunu cekistirir] [/pantalonunu cekistirir] burda kendine "gay" diyen adamlar var, konusuyolar birbirleriyle. ben gay olcam abi be!"
[/cocuk sesi]

eh ben ne diyeyim artik siz bunun olabilirligine inaniyorsaniz?
0
Chronix
sen kabız fitillerinde kullanılan uyarıyı bilir misin? "fazla kullanımı bağımlılık yapabilir" inan fotoğraf makinem yok bozuldu. olsaydı çeker prospektüsü koyardım buraya. bu ne demek peki? insanlar sonradan da homo olabilir demek. bu önce fitille başlar, sonra parmak, sonra aslına doğru gider! 8 yaşında bir çocuk gay sitelerine sempati duyabilir belki. çocuk aklıyla belki bunun hoş ve cool oldugunu düşünebilir. sonra ortaokula geçer, bilinç altında gay'lerin cool olduğu yatıyordur. sonrasını yazmaya lüzum görmüyorum... tabi bu her zaman öyle olacak değil. her çocuk için bunu söyleyemeyiz. ama bu olabilecek bir senaryodur. her ne kadar cinsel gelişim çocukken olsa bile, o bölgede çok sayıda sinir mevcut. o bölgeden heteroseksüel erkekler de zevk alabilirler. istersen dene, denemesi bedava!

ama bunun çözümü yasak yada sansür olmamalı. herkes doğurduğuna sahip çıkmalı. öyle saldım çayıra, mevlam kayıra olmaz. çocuklara dikkat etmek gerekir. tek başına internet kullanmasına izin vermemek gerekir.
0
towsonu2003
[quote]"sen kabız fitillerinde kullanılan uyarıyı bilir misin? "fazla kullanımı bağımlılık yapabilir" inan fotoğraf makinem yok bozuldu. olsaydı çeker prospektüsü koyardım buraya. bu ne demek peki? insanlar sonradan da homo olabilir demek. bu önce fitille başlar, sonra parmak, sonra aslına doğru gider!"[/quote]

sinirlari zorluyorsunuz ne diyeyim. yukardaki oyle bir alinti ki, troll'dur desem bana gulerler...
0
anonim
troll ne demek? nereden öğrendin bu kelimeyi? seni 2 dakika da homoseksuel yaptiririm. kalıcı olarak hemde. bu teklifimde ciddiyim ve troll değil. hakaret olarak algılama. sataşma hiç değil. sadece savımın ispatı olarak... troll olmadığımı o zaman anlarsın.
0
anonim
dr.bilal içinde troll diyorlardı...
0
anonim
+111111111111
0
Betelgeuse
Bu yorumu yapmadan önce acaba bu insanlar web sitelerinde ne anlatmaya çalışıyorlar diye bir baktın mı? Yoksa aman şimdi o web sitesine girdiğimi gören olursa ibne derler diye mi korktun? Bu insanlar malum nedenlerden dolayı toplumdan dışlanmışlar ve maruz kaldıkları ayrımcılığa karşı bir araya gelip dernek kurmuşlar ve kendileri gibi olanlara ulaşmaya, onları yalnız bırakmamaya ve bilgilendirmeye çalışıyorlar. Bunları yaparken de bir yandan da senin benim gibi insanların da hakkı olan ifade özgürlükleri, demokrasi, eşitlik vb. konularda senden - benden daha çok ugraşıyorlar. Eşcinsel dostlarım var ve onlar tanıdığım birçok "normal" geçinen insandan çok daha güvenilir ve aklı başında insanlar. Korkmaya gerek yok, bu bir hastalık değildir, ahlaksızlık da değildir, canlılar arasında varolan bir olgudur ve ayrımcılık yapmadan bir arada dostça geçinebiliriz. Onlar korkulacak insanlar değiller, TV'de ya da 3. sayfa haberlerindeki olaylarda görüldüğü gibi otoyol kıyısında iş yapmak zorunda kalan bazıları da konusunda da bence suç onların fahişelik yapmalarında değil toplum onları dışladığı için yapabilecekleri başka birşey kalmamasındadır, yani ortada bir ahlaksızlık varsa bence bu toplumun ikiyüzlülüğüdür. Gece bir travestiyi arabasına alan saygın bir aile babası kendi çocuğunun eşcinsellerle ilgili bilgi edinmesini ahlaksızlık olarak görebildiği bir toplumda onları işi çook zor.
0
anonim
homofobik insanların lezbiyenlere karşı sempati beslediklerini düşünüyorum. hatta homofobik insanlar lezbiyen görüntüleri izlemekten hoşlanırlar çoğu zaman. çok yaman bir çelişkidir bu. kadının estetik iki erkeğin ise iğrenç olduğunu savunurlar. bu adamlar gerçekten sapık'ın en önde gidenleridir çoğu zaman. yalnız bu başlık altında yazanlar dikkatli olsunlar. her an homosexual damgası yiyebilirsiniz...
0
zekeriya84
Aktarmak istediğim birkaç şey daha var sayısal olarak
Tecavüz olaylarında yüzde kaçı heterosexuel ilişki? (%99) Cinsel taciz olaylarında yüzde kaçı heterosexuel? (%90) bu bilgiler ışığında bence heterosexuellere ayrı bir eğitim, öğretim planı uygulanmalı, bilhakis eşcinsel yaşama ve yaşam tarzına özendirilmeliler. Escinsel guruptan %5~10 bölümü kendini sokakta pazarlıyorsa heterosexuel gurupta bu durum daha berbat -kerhane denen bir olgu bile mevcut- yani yine yüzdelik dilime vurulduğunda daha şanslıyız biz.
0
Zebani
kötüyü örnekleyerek kötüden daha kötü bir çözüm üretmek güzel mantık(!) olsa gerek.
0
ecder
Verdiğiniz istatistiki bilgilere şöyle bir muhalefet şerhi koymak istiyorum. Bir kadının tecavüze uğraması ve bunu söylemesi durumunda hala sığınabileceği bir kurban rolü var. Hala toplum tarafından kabul edilebilme şansı var. Erkeklerde öyle bir çıkış yok. Toplumun bakışı/reddedişi/baskısı böyle olayların ortaya çıkmasını/dökülmesini engelliyor. Burada hep tecavüz edeni erkek olarak kabul ediyorum. Aksi durumun (kadının mütecaviz olduğu durum), inanılma/kanıtlanma olasılığı dolayısıyla, kayıtlara ne kadar geçeceğini hesaba dahi katmıyorum.
0
Betelgeuse
Homoseksuel damgası yemekten korkmak da bir tür homofobidir desem mi? Uğradıkları ayrımcılığa karşı onlara destek olduğumu belirtmek için "Hepimiz eşcinseliz!" demekten gocunmam. Keşke Lambda web sitesinden sorumlu olan kişi de buraya üye olup fikirlerini belirtse de biz de yasaklama olayının mağdur tarafından da birşeyler öğrenebilsek.
0
FZ
λ mı? Eyvah! Hemen söz konusu logolara müdahale edelim! Neme lazım, sonra bir yanlış anlama olur güme gideriz valla :-p
0
darkhunter
Giderseniz, şuradan olur :p
0
sundance
Yani dersiniz tabi böyle bir şey ama, bilimsel olmaz. Çünkü bilimsel, kendisinin yanlışlanabilme yolunu kısıtlamayan şeydir.

Eğer homofobik damgası yemekten korkmayı da homofobidir diye koyarsanız ortaya zaten o kelimenin kullanımını devreden çıkartıyorsunuz, herkes homofobik oluyor otomatik olan (homofobik olduklarını kabul etmeyenler dışında).

Way of The Gun'da çok güzel bir pasaj vardı bu homofobik lafı üzerine.

Bence bu lafın kendisi "iç mihrak" lafı gibi süper, kendi dışındaki üzerine faşizan bir laf ve baskı kurmak için kullanıyor. "Aman homoseksüeller benden uzak olsun" dediği anda biri, hop "demek sen homofobiksin. Zaten gizli eşcinsellerin büyük bir kısmı homofobik, demek ki sen gizli eşcinselsin, demek ki sen kendine yabancısın" diye silsile devam ediyor.

Diye düşünüyorum.
0
Betelgeuse
"Eğer homofobik damgası yemekten korkmayı da homofobidir diye koyarsanız ortaya zaten o kelimenin kullanımını devreden çıkartıyorsunuz, herkes homofobik oluyor otomatik olan (homofobik olduklarını kabul etmeyenler dışında)."

Zaten ben üstteki yorumumda bu durumla ilgili ironi yapmaya çalışmıştım ama beceremedim. :) Homofobik damgası yemekten korkarım çünkü sonuçta bu toplum içinden yetişmiş bir insanım, haliyle bir şekilde bende de homoseksüel insanlardan çekinme, korkma gibi şeyler kalmıştır az da olsa. Bu yüzden korkarım çünkü biliyorum ki bu farklı olandan korkmadır benim düşünceme göre.
Bana homoseksüel denmesinden de korkarım tabi ki. Ama bu homoseksüel olmayı yanlış bulduğum için değil yalnızca bu benim olmadığım birşey olduğu için korkarım, insanlar beni olduğum gibi bilsin isterim, bu da bence doğal birşey. Yanlış anlaşılmaktan korkma denebilir. Eşcinsellere destek amacıyla onlarla bir arada eylemlere katılındığında da etraftaki eşcinsel insanlar değil dışarıdan seyreden ve geberin pisler diye laf atanlardan korkmak da mantıklı bir korku...
0
sundance
Eyvallah, kastettiğim aynen de buydu.

0
anonim
Internetin boku çıktı. Akılları sıra milletin ....'lik yapmasını bu şekilde engelleyecekler. Hastalıklı bir düşünce...
0
FZ
Kimse eşcinsel bilgisayarcılardan bahsetmeyecek mi? Ya da eşcinsel matematikçilerden? Ya da eşcinsel felsefecilerden, fizikçilerden, edebiyatçılardan? (Görmeyeli bu da mı yasaklandı yoksa? :)
0
FZ
V for Vendetta, NAZI Almanyası, vb. şeyleri hatırlayan var mı aramızda acaba?
0
Zebani
Var da ne yararı ola ki? Yani onları hatırlamak gay ve lezbiyen dünyasını normalleştirir mi?

eşcinsellik apayrı bir durum olsa gerek!!!
0
Betelgeuse
Nazi Almanya'sında ayrımcılığa uğrayanlar yalnızca yahudiler değildi ki. Eçcinseller, engelliler, çingeneler, solcular vb. toplumdaki kendileri gibi düşünmeyen her kesimden insanlar korkunç bir ayrımcılığa maruz kalmışlardı. Sanırım hatırlatılmak istenen bu oluyor. Filmlerde ayrımcılığa uğrayan insanları gödüğümüzde vah vah ne kötü diyoruz ama aynı ayrımcılık yanıbaşımızda olunca farkına varmayabiliyoruz.
0
FZ
Tarih bilmek en azından belki bazı vahim hataları engeller diye düşünürüm bazen. Ya da sinema. Mesela insanların bir şeyi "farklı" olarak etiketleyip sonra yaşam hakkı tanımamasının ne boyutlara erişebileceğini gösterme açısından. Bir gün gelir de iktidar sahibi birileri mesela sizin bir düşüncenizi ve onu paylaşan birkaç milyon kişiyi de "rahatsız edici ve toplumu yozlaştırıcı, uçuruma sürükleyici, iğrenç" olarak addedip gerekli tedbirleri almaya kalkar ise o zaman şu anda ortaya konan bazı argümanlar pek lehte olmaz gibi geliyor bana.

Bu arada eşcinsel sözcüğü ile "gay" sözcüğünü ısrarla farklı şeyler gibi sunmanızı da tam anlayamadım, farklı şeyler mi?
0
Zebani
ben çift cinsiyetliliğe gitmiş kafam ben de yeni farkına vardım. ama sonuçta gaylik ve lezbiyenliğe sonuna kadar karşıyım bu insanlara yaşama hakkı verilmesin demiyorum. bu insanlar dışlansında demiyorum ama bu çok normalmiş gibi vaka-i adiyedenmiş gibi gösterilmesin diyorum. bir genç çıkıp ben gayim veya lezbiyenim dediğinde bunu hemen kabullenmeli ve yaşamına devam etmesine izin mi verilmeli? yoksa önce acaba bir kimlik sorunu yaşıyor mu diye kendisiyle konuşulmalı mı? ha bütün bunlardan sonra kendi kimliğinde ısrarcıysa kime ne demek düşer. tabii kendisini 3. cinsiyet gibi ortaya atıp meşrulaştırmaya çalışmadığı sürece.

ayrıca buna gelmeden önce çok daha başka özgürlük alanında sıkıntılar var.
0
Zebani
Ayrıca bunlara gelmeden önce çok daha başka özgürlük alanlarında sıkıntılar var.
0
FZ
Ayrıca bunlara gelmeden önce çok daha başka özgürlük alanlarında sıkıntılar var.

Evet ama şu anda bundayız. Irak'ta masumlar katlediliyor ve Afrika'da da iç savaşlar oluyor diye mesela hayvan hakları ile ilgili bir tartışmanın orta yerinde "hayvan haklarına gelene kadar ohooo bakın insanlara ne kadar kötü şeyler oluyor..." demenin bir alemi var mıdır mesela?
0
Betelgeuse
Eşcinsel oldukları için toplumda ayrımcılığa uğrayan bu kişiler savaşta insanlar ölüyor, hayvan hakları, çevre vb. konularında da oldukça duyarlılar hatta toplumun büyük bir kısmından daha tutarlı olduklarını gördüm.

Aslında bu haberi gönderirken göstermek istediğim konu internette sansürün ilerleyişi ve bugün sıra onlarda, yarın hangimizde demek istemiştim. Konu homofobi tartışmasına döndü ama bu da iyi birşey oldu, tartışma zenginleşti, yasakçılık, sansürcülük, ayrımcılık ve homofobinin aslında aynı düşünce biçiminin farklı görünümleri olduğu fikri kafamda daha da netleşti.
0
anonim
senin bir çok kitap okuman ve neyin ne oldugunu anlaman gerekiyor. toplumdaki farklı cinsel eğilimlere olan garipseme ve kin büyük oranda cehaletten kaynaklanıyor. cinsel eğilimler çocuklukta oluşur. bu tamamiyle kalıcıdır ve sonradan değiştirilemez.

homo damgası yemek istememek homofobi değildir. olmadığım bir şey ile suçlanmayı istemem şahsen. bunun mutlaka insanlar tarafından kötü algılanan bir şey olmasına gerek yok. birisi bana esmer dese ve ben olmadıgımı söyledigim halde hayır esmersin dese, ben bundan da rahatsızlık duyarım. çünkü esmer değilimdir misal.

olmadıgım bir şey ile suçlanmak iyi ya da kötü olsun benim hoşuma gitmez. bunun polemiğini yapmak da istemem.

hiçkimse bir diğerinin yatak odasında ne yaşadığına karışamaz. isteyen erkek erkeğe, isteyen kadın kadına, isteyen tamamen farklı cinsel eğilimlere yönelebilir.

bunlar bizi kesinlikle ilgilendirmez, ilgilendirmemeli. eğer ilgilendiriyorsa, birisi israrla homoseksuelligin ya da başka bir cinsel eğilimin, kötü, ahlaksız, sapkınca oldugunu iddia ediyorsa, ben esas o kişide bir sorun ararım. çünkü kendini alakadar etmeyen konuya saçma argümanlar öne sürerek düşman olması, onun sorunlu oldugunu ortaya koyar.
0
anonim
pedofiliyi bundan ayrı tutuyorum. o istismara yol açar. ama diğerleri tamamen serbest bırakılmalı ve üzerinde fazlaca konuşulmamalıdır. çocugun seçme hakkı olmaz ve bu iş istismara açıktır. ama diğerleri değil.
0
Zebani
Ben kimseye kin duymuyorum sadece karşıyım ve eşcinselliği tedavi edilmesi gereken bir hastalık olarak düşünüyorum.

Bunu bilim ekseninde de tartışabilirsiniz din ekseninde de .

Ama benim bakış açım inandığım dinin kitabın bakış açısı. Bunun için açıp tonlarca kitap okumama da gerek yok (bilgilenmek için okurum o ayrı ama bu konuda benim görüşümü belirleyen aşağıdaki ayetlerdir). Ben burada kimse bu ayetlere inanmalıdır veya benim gibi düşünmelidir demiyorum. Bir din tartışması da başlatmak istemiyorum.

Ben inancım doğrultusun da eşcinselliğin normalleştirilmesine karşı olduğumu söylüyorum HEPSİ BU!!!

http://kuran.gen.tr/?x=s_main&y=s_middle&kid=1&sid=11

TÜRKÇE KUR'AN-I KERİM (DİYANET MEALİ)
11 - HÛD SÛRESİ

78. Kavmi, (konuklarıyla çirkin ilişkide bulunmak üzere) ona doğru koşa koşa geldiler. Zaten onlar önceden de bu tür çirkin işleri yapıyorlardı. Lût dedi ki: "Ey Kavmim! İşte kızlarım. Onlar(la nikahlanmanız) sizin için daha temizdir. Allah'a karşı gelmekten sakının ve konuklarıma karşı beni rezil etmeyin. İçinizde hiç aklı başında bir adam yok mu?"

79. Onlar, "İyi biliyorsun ki kızlarında bizim gözümüz yok. Sen bizim ne istediğimizi çok iyi biliyorsun" dediler.

80. (Lût da:) "Keşke size karşı (koyacak) bir gücüm olsaydı, ya da sağlam bir desteğe dayanabilseydim" dedi.
0
sefalet
Ne düşüneceğiniz sizi bağlar, ama mesnetsiz iddialar öne sürerseniz tabiki karşı çıkan olur söylediklerinize. Dini yorumu ayrı tutuyorum o zaman işin içinden çıkılmaz,malum Kuran cinsel kimlikleri belirleme amacında bir kitap değil.

Hala sözlerinizde eşcinselliğin tedavi edilmesi gereken bir hastalık olduğunu söylüyorsunuz.Verin bir kaynak da öğrenelim hastalık olduğuna dair.Fikrinizin bir temeli yok ona rağmen temelsiz bir iddiayı öne sürmekten geri kalmıyorsunuz.İnsanın kendi uydurduğuna inanması böyle bir şey olsa gerek.
0
Zebani
yahu ben hastalık hatta sapkınlık olarak görüyorum bunu düşünce bazında tartışılacak bir konu olarak görmüyorum. bunu dinim bana böyle söylüyor size ayetleri de gösterdim. ama kimse bunları kabul etmek zorunda değil. ben bu nokta da dinimin emirlerine bakarım. ha devlet din devleti olmadığına göre onun yaklaşımı din eksenli olamaz belki o ayrı bir konu. ama ben dinimin sapkınlık olarak gördüğü bir konuyu normal olarak göremem. eğer bunu normal olarak görürsem apaçık olarak gelmiş ayetleri inkar etmiş olurum bu da beni ya günahkar yapar ya da din dışı yapar. eğer yanlış bilmiyorsam. neyse yav bu konu uzar. ben bunlar insan değildir filan demiyorum ya da bunlara yaşam hakkı verilmesin demiyorum. kaç defa söylediğim bu insanların normalleştirilmeye yani bunlarda 3. bir cinsel türmüş gibi kabul edilmesine karşıyım. kaynağımda ayetlerdir. bazı şeyleri değerlendirirken değer yargılarına ihtiyaç vardır. burada hangisiyle karar alacağız bilimin mi? dinin mi? yoksa kendimizin mi? yoksa uzaylıların mı? neyse yav sonuçta ben böyle dedim diye ne bu insanlar kendi görüşlerinden vazgeçer ne de ben kendi görüşümden.

herkes sağ ben salamet. inş. son yorumum bu konuda ki...
0
sundance
Birisi size "Ben öyle inanıyorum" derse, burda tartışacak bir şey yoktur, öte yandan "Ben öyle düşünüyorum" derse bu tartışılır.

Eğer bu tartışılmazsa, ordaki kelime "düşünüyorum" değil "inanıyorum" olmalıdır.
0
FZ
Bir de düşünmek ile hissetmek arasındaki fark var ki kanımca o da çok önemli. Mesele şu ki çoğu insan duygularını düşünceleri sanıyor. Bazı durumlarda "Bence şöyle... Ben böyle düşünüyorum..." diye çiziktirilen cümlelerin büyük bir kısmı düşünce, fikir gibi sunulsa da aslında biraz üzerine gidilince "ya işte filanca hoşuma gidiyor, falancadan da pek hazzetmiyorum, kötü hissediyorum kendimi muhatap olunca, öyle çok da uzun düşünmedim üstüne, düşünemem de..."nin ötesinde bir şey olmayan "refleks tepkiler" olduğu görülebiliyor. Ancak belki de düşünceye daha çok önem veriliyor "gibi" gösterilen bir kültürde yetiştiğimiz için duyguları düşünce olarak sunmak sık karşılaşılan bir durum olabiliyor.
0
sefalet
Düşüncenize saygı duymakla beraber, benim eleştirim "hastalık" olarak tanımlamanıza.Bilimsel bir geçerliliği yok diyorum ayrıca verdiğiniz örnekler de dahil olmak üzere Kuran'da iki yerde tasvip edilmediğini belirtir ifade mevcut ama hiç biri "hastalık" (yani tedavi edilebilir) tanımlaması yapmamaktadır.Hastalık sözü, ister bilerek ister bilmeyerek söylensin, ayrımcı ve aşağılar bir ifadedir.Dini bir bakış açısı ise çıkış noktası, İslam'da eşcinselliğe dair farklı yorumların olduğunu da söylemek isterim.


Bu konudaki fikirlerinizi değiştirmeye çalışmak değil amacım, kendinize göre haklı gerekçeler olabilir ama hiç değilse sarf edilen sözcüklere dikkat edilebilir, sonuçta "İnsandan" bahsediyoruz burada.


Bu arada konu ile ilgili bakınırken İslam ve Eşcinsellik konusunda ilginç bir yazıya rastladım.Lambdaistanbul.org sitesinde de şöyle bir yazı var.Şimdi bahsedilen yasaklar işlerse Lambdaistanbul sitesindeki adres verdiğim yazıya ulaşmak kolay olmayacaktı.Katılmadığınız bir fikir bile olsa, bu fikirden haberdar olmamak ya da olamamak ufuk açıcı olmasa gerek.
0
Betelgeuse
Tanıdığım eşcinsel erkekler kendilerine "gay" diyorlar. Eçcinsel kadınlar da "lezbiyen" diye tanımlıyorlar kendilerini. Bence bu bir tanım yani ahlaksız bir kelime falan değil. zargan.com sözlük sitesinde "gay" kelimesini aratınca da "şen", "neşeli", "keyifli" karşılıkları çıkıyor.
Sanırım bu sansürün amacı onları iyice görünmez hale getirip "Türk toplumunda böyle şeyler olmaz" fikrini yaymak ve böylece başka konulardaki ayrımcı düşünceleri de kabullenmeye hazır kafalar yetiştirmek. Malesef bu konuda da oldukça başarılılar.
0
mow
konunun boyutu değişmiş ama genede ben konuya sadık kalarak şunu söylemek isterim, yasaklanan; "internet kafelerde bu sözcüklerin aratılması/gösterilmesi," her yerde aratılması/gösterilmesi "değil" , bir insan internet kafeye gidip bu kelimeleri google dan arıyorsa veya bu kelimeleri içeren sayfalara "kafeden" giriyorsa kişisel olarak ben bunu toplum ahlakına aykırı olarak nitelendiriyorum, daha açıkçası azgın ve sapkın olarak...

evinde veya sosyal olmayan bir ortamda , kendine özel olan bir alanda istediğini arayıp bulup izlemesi gayet normal hatta tercihidir daha ileri gitmesi de normal.

burada bahsettiğim insan "herhangi" bir insan, eşcinsel olabilir, heteroseksüel (karşıcinsel(?)) olabilir hayvansever bile olabilir.

nasıl heteroseksüel insanlar içeriği porno olan sitelere erişemiyorlarsa veya içeriğinde cinslerin cinsel ilişkilerine dair şeyler bulunan sitelere giremiyorlarsa, eşcinsellerinde girememesi gayet normal ne bu isyan?

aşılması gayet basit olan bu yasak insanları ne kadar engeller orası başka bir tartışmanın konusu.
0
Betelgeuse
"bir insan internet kafeye gidip bu kelimeleri google dan arıyorsa veya bu kelimeleri içeren sayfalara "kafeden" giriyorsa kişisel olarak ben bunu toplum ahlakına aykırı olarak nitelendiriyorum, daha açıkçası azgın ve sapkın olarak..."

Diyelim ki bir insan internet kafeye gidip www.lambdaistanbul.org web sitesine girmeyi denedi ve içeriğinde gay, lezbiyen vb. sözcükler geçtiği için siteye girişi engellendi. Size göre bu insan azgın, sapık ahlaksız olabilir ama o web sitesine az önce baktım ve kendimi hiç de azgın, sapık, ahlaksız hissetmedim. Burada bahsedilen konu porno siteler değil, eşcinsellerin kendi örgütlenmelerinin web siteleri ve bilgilendirme, iletişim amacı taşıyan siteler bunlar. Linkte yazılan siteye girmiş olsaydınız bu şekilde yorumda bulunmazdınız, sanırım gözünüzden kaçmış.
Bir de şöyle bir senaryo düşünelim. Bir travesti kişi internet kafeye girer. Kafedeki "Normal!" kişiler ve kafe sahibi ayrımcılığa karşı bir kişi olduğunu varsayalım ve kişi o mekana girebilsin. Bir bilgisayarda maillerine falan bakarken eşcinsel derneğin web sitesine girip ne atkinlikler var vb. bakmak istesin. Şimdi bu kişi azgın, sapkın, ahlaksız mı oluyor? KaosGL adındaki eşcinsel dergisi bile poşete sokulmaya çalışılıyor ve bildiğim kadarıyla bu konuda KaosGL derneği mahkemelik oldu. Aynı zihniyet internette de yasaklamaya çalışıyor.
0
arsenelupin
Herşeyden önce -pek kimse değinmek istemiyor gibi görünüyor ancak, - yetişkin pornosunun yasa gücüyle engellenmesinin de kişisel özgürlüklere doğrudan müdahale olarak görmekte yarar olduğunu düşünüyorum.

Yetişkin bireyler, yine yetişkin bireylerin katılımıyla istedikleri filmi çekebilmeli, dağıtabilmeli ve diğer yetişkin bireyler de bu filmlere (ne olurlarsa olsunlar; ister gerilim, ister porno) özgürce ulaşabilmelidir.
Devlet, bireylerin ahlak bekçiliğine soyunduğu anda yönetim biçiminin adı değişir.
Kişisel olarak pornoyu ahlaki bulabilirsiniz ya da bulmayabilirsiniz. Bu tamamen sizi bağlar ve sizin dışınızda kimse de sizin kişisel ahlak kavramınızın gereklerine göre hareket etmekle yükümlü tutulamaz.
18 yaşını geçmiş bir birey kendine ait her kararı kendi alabilir, alabilmelidir. Bu demokrasinin "olmazsa olmaz"ıdır.
Beğenmiyorsanız porno izlemeyebilirsiniz, ancak izleyene engel olmak kimsenin haddine düşmemelidir.

Eşcinselliğe, travestiliğe ve transseksüelliğe geldiğimizde de durum farklı değildir: Yetişkin kişinin ne yapıp ne yapmadığı kendini bağlar.

Öte taraftan, kamuya açık alanlarda pornonun engellenmesinin taraftarıyım: İnternet kafede yan masanızda oturan kişi 11 yaşında bir çocuk -ya da porno içerikten rahatsız olabilecek herhangi biri- olabilir ve böyle bir durumu kimsenin onaylaması beklenemez.
Ancak, günlük yaşamında her yerde karşımıza çıkan eşcinsellere dair içeriği sansürlemek çok bilgece değildir: Böylesi bir durumda, internet kafeden bağlanan bir kişi, ne Çaykovski'nin, Ne Lord Byron'ın, ne Caligula'nın, ne Konstantis Kavafis'in, Ne Jean Cocteau'nun ne de Elton John'un adlarını duyacaktır. Bunlar bir çırpıda aklıma gelenler... Eskilerden Paul Verlaine, filozof Eflatun, vs diye de devam edebilir...

Sonuç olarak, kişilerin kendilerine özel alanlarda, ülkenin anayasasını değiştirmeye yönelik (bölücü, ırkçı vb) içerik dışındaki içeriğin filtrelenmeye çalışılmasını hem gereksiz, hem bilgelikten uzak, hem de uygulanamaz buluyorum, ancak kamuya açık bilgisayarlarda kısıtlamaya gidilmelidir.
0
bm
Ancak, günlük yaşamında her yerde karşımıza çıkan eşcinsellere dair içeriği sansürlemek çok bilgece değildir: Böylesi bir durumda, internet kafeden bağlanan bir kişi, ne Çaykovski'nin, Ne Lord Byron'ın, ne Caligula'nın, ne Konstantis Kavafis'in, Ne Jean Cocteau'nun ne de Elton John'un adlarını duyacaktır. Bunlar bir çırpıda aklıma gelenler... Eskilerden Paul Verlaine, filozof Eflatun, vs diye de devam edebilir...

O raddeye varir mi is tam cikartamiyorum simdi ama listeye Alan Turing'i de ekleyin. FMcilerin asina oldugunu zannetigim Turing Odulu de belki bu kapsama girer. Hani ne olur ne olmaz okurlarsa bulasir filan belki.

Diger taraftan adami savas sirasindaki muazzam hizmetine ragmen kendi memleketinde de bu yuzden rahatsiz etmisler (kanunla). Bunlar kolay konular degil, isin dogrusunu bildiginizi dusunseniz bile (ki ben dusunmuyorum) toplumu bir yerden bir yere goturup kanunlari ona gore degistirmek zaman aliyor. Belki en hayirlisi ve akillicasi bu islerin cok buyuk cekisme mevzuu olmadan tedicen magduriyeti azalatacak sekilde hallolmasi. Aleni cekismeye binerse hos olmuyor, goruyoruz.

0
ripper
Hehe
Tam 1984 ün çizgi romanını bulmuştum internette onu okuyayım diyordum, (http://1984comic.com/)
asıl kara ütopya FM de başlamış.
Eşcinsellerin kimseye saldırdığını görmedim şimdiye kadar ama eşcinsellikten korkan bir sürü hanım evladı gördüm. Hrant dink te ermeni kökenliydi sonuçta bazıları da ermenilerden korkar. Korkmaniza bişi demicem de korktuğumuz herşeyi yokedelim mantığını anlayamadım daha. Ne derece bi eziklik olayıdır bu?
0
ripper
HEPİMİZ EŞCİNSELİZ!!!
0
ripper
butch, yorum sayısı değişmiyor :)
0
ripper
aha şimdi düzeldi
0
butch
a
0
butch
test
0
qwqw
Bu başlıgın tavan yapmasının sebebi bu sitenin kullanıcıları hakkında net bilgi veriyor!
0
rafet
Konuyu baska alanlara tasimayin.
Burda asil tartisilmasi gereken internete yasaklarin
getirilmeye baslanmasi.Bugun su konuda olur, yarin baska konuda...
Sirasini bekleyen Hitler kurbanlari gibi davranmayalim.
Komunist degilim, bana ne.yahudi degilim , bana ne...
Eyvah kapimi caldilar, ama kimse kalmadi hakkimi savunacak....

selamlar
0
qwqw
Sevgili Rafet,

Konu Adolf Hitler amcamın, başta yahudiler olmak üzere e$cinselleri sabun yapması değil ki. Senin de değindigin gibi bunlar neden konuyu ekseninden saptırıyor acaba?

Bence buradaki olay bayağı bir sapmış. Burada Internet yasakları ve sansür tartışılırken, konu gelmiş Toplum kurbanı tıro'ların, dışlanmışlıktan hiç bi iş yapamadıgına ve fahişelik yaptıgına filan.

Bayağı bir uçmuş buradaki arkadaşlarımız. Bence bu konunun bu derece uçurulması, yaraya tuz basılması ile ilgili. Bu haberi okuyan bazı vatandaşlarımızın yaralarına tuz basılmış olacak ki, konu bayağı bir sapmış. Anti militaristler genelde eşcinsellerden çıkıyor zaten.

Öyle olmasa bile askerlik yapmıyorum diye direnen ve hapis + kışla arasında mekik dokuyan bir anti militarist'de eşcinseldi. Bu anti militarist kişi, bi albay amcama da hazırol da durmadıgı için, emre itaatsizlikten sürekli içeri atılıp durmaktaydı.

Adam içeri atılıyor, çıkıyor, yine atılıyor. Bu bir döngü halinde devam ediyor :) Bir taraftan da eşcinsel oldugunu belirtiyordu.

Bence bu başlıkta yazıp çizenler o yapıda insanlar, profillere dikkat!

Ne kadar da aykırı ve cool bir şey aslında. Yani aykırı şeyleri savunmak filan. Tabi komünistler de genelde anti militarist ve gay dostudurlar.

Neyse ben bişi yazmicam artık rafetcigim. Bunların benim son satırlarım artık.

Ama bu sitede herkes çok kibar.

Ben buraya biraz fazla kaba kaçıyorum. Burada herkes kibar feyzo rafetcigim...

Ve bu sitede konular hep böyle saçmalaşıyor. Bir başlıga bakıyorsun, gay'ler topluma tepkilerini dile getiriyor ve protesto ediyor, diğer başlıkta GOOGLE'ın TUVALETLERİ konusuluyor. Bizim de midemiz bulanıyor, ortamı bok götürüyor.

Başka başlıga bakıyorsun orada da bir takım tipler hararetli şekilde Linux tartışıyor.

Ve bu arada bana şöyle diyorlardır büyük bir olasılıkla:

"Aaaay şekerim, ne kadar da seviyesiz değil mi?"
"Evet ayol kız ahmet, Kesinlike muhatap olunmaması gereken bi insan hiiiiii bak bir de yöneticilere filan küfretmiş ayol!"
"Ne iğrençççç hiiiiiiiiii"


O yüzden ben zaten gidicem yakında.

Ama şimdilik biraz daha izliyor ve gülüyorum...
0
exxonster
Kesinlikle katılıyor, şu ana kadar olan tüm düzenlemelerin hukuk dışı olması, keyfi doğası ve herhangi bir karar/genelgeye dayanmamasından dolayı, bu sansür mekanizmalarını özenti küçük Hitlercik'lerin manipüle ettiğini düşündüğümü eklemek istiyorum.
0
yazilimci21
Saçmalıyorsunuz yaff arkadaş engellenenlere bakın..

download siteleri
online film siteleri
online müzik siteleri
program siteleri
Hack Siteleri
Porn Siteleri
vs.. vs..

http://engelliweb.com/
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

FATİH Projesi Bilgi ve İletişim Teknolojileri Çağrı Programı

nyucel

Bugüne kadar TÜBİTAK proje desteklerinde bir genel çerçeve belirliyor (araştırma projesi, kamu projesi gibi) ve araştırmacıların kendi fikirleriyle başvurmasını istiyordu. Gelen başvurular hakemlerce değerlendiriliyor ve belli miktarlarda destekler veriliyordu. Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı ile birlikte başka bir yol denenenmeye çalışılıyor; TÜBİTAK öncelikli gördüğü alanları ve bu alanlar üzerinde hangi konularda projeleri destekleyeceğini açıklayarak doğrudan bu konularda gelecek projeleri destekleyecek.

Polisin Aranan Takibine Teknolojik Destek (ya da vatan sağolsun, vatandaş değil)

FZ

Murat Büke'nin turk.internet.com'daki yazısına göre:
"Bu hafta Ankara'da İstanbul'lu bir firmanın düzenlediği bir toplantıya katıldım. Toplantı sırasında öğrendiğim ilginç bir ayrıntı, İstanbul'dan Ankara'ya gelen firma elemanlarından birisinin, askerlik işlemlerindeki sorun nedeniyle gece otelinden alınarak emniyete götürülmesiydi.

Bunun nasıl olduğunu araştırdım. Öncelikle artık belli başlı otellere giriş esnasında alınan müşteri kaydı sırasında mutlaka TC kimlik numarasının da istendiğini öğrendim. İşte otellerle, emniyet arasında kurulan ilişki sayesinde bundan böyle arananlara kaçma şansı yok.
Yazar, epey etkilendiğini anladığımız sistemle ilgili şu şekilde devam ediyor:
Söz konusu sistem, yazılım ve donanımla birlikte toplam 270 bin dolara mal olmuş. Türkiye’de 8 aydır aralarında Ankara, Malatya, Gaziantep, Kayseri gibi illerin bulunduğu 15 ilde pilot olarak uygulandığı belirtiliyor. Sorgulama sistemi, 10 Ocak tarihinden sonra tüm Türkiye’de uygulanmaya başlayacak. Projeyi gerçekleştiren Softeb Yazılım şirketi yetkilisi Bedirhan Deniz, projenin sağlıklı işlediğini belirtti.

Ve yazar müthiş bir paragrafla yazısını bitiriyor:

Kimlik Numarası ve Vergi Kimlik Numarası

BatoR

Bürokrasi, yol ve zaman sıkıntısı çekenler için paylaşayım istedim.

Kimlik Numarası sorgulama için : tckimlik.nvi.gov.tr
Vergi Kimlik sorgulaması için : vedop.mb-ggm.gov.tr
Not: Küçük bir tavsiye; numaralarınızı alın, PVC ile kaplatıp cüzdanınıza koyun. İllaki lazım olacak !

Cevahir Migros'ta Küfürbaz Kiosk!

FZ

http://tannu-tuva.blogspot.com/ adresinde belgesi ile mevcut! ;-)

Uzaktan bakınca her şey sıradan görünüyor:

Kablo internet, üvey evlat!

mos

Geçtiğimiz hafta ADSL kullanıcılarını sevindiren bir gelişme oldu. En düşük bağlantı hızı olan 128kbit , 256kbit 'e çekildi ve aylık ücreti de 49YTL olarak belirlendi.