sites.google.com yasaklandı

0
arkeles

Gerçekten sıkıcı olduğunun farkındayım, ama bu haberlerin sorumluları sınır tanımıyorlar. Sites.google.com yasaklandı.

Konu hakkında yaptığımız açıklamayı sitemizden okuyabilirsiniz.

Eğer sites.google.com'da bir siteniz varsa, itiraz hakkınız var. İtirazın nasıl yapılabileceği ve diğer hukuki konularda yardım için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Alternatif Bilişim
alt.bilisim [at] gmail.com

Görüşler

0
anonim
Daha önce geocities neden kapatildiysa ayni sebepten kapatilmistir; bir kütüphanede "yasaya aykırı" olarak tanimladiginiz 2-3 kitap var diye tüm kütüphaneyi kapatma mantigi hakim işte.

Bedava hizmet veren ve dünya çapında milyonlarca kullanıcısı olan bu tür sitelerde domain engellemesi yapılması kadar aptalca bir uygulama düşünülemez herhalde. "suçlu" olarak tanımladığınız bireysel kullanıcılar hakkında işlem yaparsınız, o siteyi kullanan binlerce masum insanın hakkını gaspetmeye "hukuk" diyenlere de pes diyorum.
0
E
Neden kimse google ın vergi vermesi gerektiğini düşünmüyor?
Google neden uyarıları ciddiye almıyor?
Adsense kural ihlali ile ilgili yaptığım ihbarların değerlendirildiğini görmedim.
Zararlı içerikli siteleri ihbar edince değerlendirmeye aldıklarını görmedim.
Bu siteleri kapatanlar "bu gün hangi siteyi kapatalım da annelerimize küfrettirelim" diye kapatmıyorlar ya bu siteleri.
Sansür kelimesini bile yanlış anlıyoruz.
Devletin internetle savaştığını sanıyoruz ya pes.
Başlarda çok garipsiyordum.
Ama şimdi anlıyorum ve hak veriyorum.
Daha kapatılması gereken bir çok site var.
Devletime bizimle ilgilendiği ve zararlı içeriklerden koruduğu için teşekkür ediyorum.
Gururla...
0
E
Ha masum vatandaşın suçu ne?
Devletimizin teknolojisi alt alan adlarını kontrol edecek şekilde gelişene kadar yapacak bişey yok.
0
SHiBuMiGo
Kendin için neyin zararlı neyin faydalı olduğuna karar veremeyecek kadar acizsen bunu devletten beklemen de çok doğaldır. Devlet senin adına karar versin, zaten senin de böyle bir zahmete girmeye niyetin yok, kapasiten de yok.

Ben de başlarda çok garipsiyordum. Şimdi ben de çok iyi anlıyorum ve hak veriyorum. Tüm bunlar müstahak bize.
0
koraypeksayar
Manşet: "Devlet adamının midesi bozuldu. O gün yemek yediği lokanta kapatıldı ve sahibi asılarak idam edildi."

Ya da "Sinekten iğrenen milletvekili sinek soyunun tüketilmesi için önerge verdi, TBMM'de kabul edildi. 10 yıl sonra bütün Kırlangıç kuşları sinek bulamadıkları için insanları yemeye başladı."

İşte mantığın bu... Bir if döngüsünde hep false döndüren bir eşitlik gibisin...

Herşeyi anladım da 'Bu siteleri kapatanlar "bu gün hangi siteyi kapatalım da annelerimize küfrettirelim" diye kapatmıyorlar ya bu siteleri.' ne demek hala düşünüyorum... Ne kadar terbiyelisin böyle...

Ben de sana koyun olmadığımızı hatırlattığın için teşekkür ediyorum kuzucuk...
0
Tarık
Devlet devlet dediğin zaten bizden müteşekkil bizim kurduğumuz bir kurum. Herkesin bireysel, toplumsal hak ve özgürlüğünü korumak zorunda. Vergisini biz veriyoruz. Vermek zorundayız, çünkü yaşaması için bize muhtaç. Fakat devletimizin üzerine yapışmış bir takım parazitler bizim kendi kurumumuzu bize karşı kışkırtıyor. Kendi amaçlarına hizmet etmesi için kanunlar çıkarıyor, asıl unsur olan milletin üzerine çıkmaya niyetleniyor.
Elbetteki devleti yönetebilecek, bizden(milletin tümünden) daha iyi siyasal düşünce yapısına sahip, çok ileri görüşlü, bizi ve kendi istikbalini düşünen devlet adamları var. Ama senin savunduğun adamlar o adamlar değil. Bunlar ancak ve olsa olsa parazit ya da virüs.
0
Tarık
sadece başlığı okuyarak sites.google.com' a artık giremeyeceğimi düşündüm. ama herhangi bir çalışma yapmadan (openDNS, cgi-proxy, vs.) giriyorum?
0
cuxticom
Türkiye'de artık hiçbir şeye şaşırmamak lazım
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

TDK Türkçe Sözlük olayında son perde

sefalet

Önemli bulduğum için yeni başlık açma gereği gördüm. Kapsamlı bir sayısal Türkçe Sözlük var mıdır diye araştırırken bana ilginç gelen bir şeye rastladım.TDK'nın çevrimiçi sözlüğünün CDsinin olduğunu öğrendim. İndirdim bir güzel kurdum. (CD istiyor o yüzden sanal sürücü ile kuruyorsunuz)

Yazılım, Halıcı yazılım tarafından TDK için üretilmiş.Çevrimiçi sözlüğü yapanlar da onlar. Kurduğum sözlük çevrimiçi sözlük ile aynı içeriğe sahip. Halıcı yazılımın sitesinde biraz gezinince pek çok devlet işi aldığını gördüm. Milletvekili olan bir insanın devlet ile bu kadar maddi ilişkisinin olması beni açıkçası rahatsız etti. Şirket hakkı ile almış olsa bile.

Wiki tabanlı Türkçe gezi sitesi

anonim

Wikitravel'ı andıran Türkçe bir gezi sitesi açıldı. e-Gezi.net adresindeki site Mediawiki yazılımını kullanıyor. İçeriğini Attribution-ShareAlike lisansı ile isteyen herkesin kullanmasına izin veren site Türkçe wiki sitelerindeki son durak.

E-devlet Uygulaması

darkhunter

Burada güzel bir e-devlet uygulaması var, herkesin kullanmasını öneririm.

Devrim Gündüz'ün blogun da bahsettiği e-devlet uygulaması bizim "e-devlet" den ne anladığımızı çok güzel gösteriyor. Lütfen buna komik bir durum olarak bakmayın :) Gayet ciddi bir e-devlet uygulaması işte, bol bol kullanın işleriniz kolaylaşsın :)

Internet'in Yeni Arama Motoruna 5.000.000$ Türk Sermayesi

FZ

Google, Yahoo, ve MSN gibi arama motorlarına çok yakında rakip çıkmaya hazırlanan hakia'nın yatırımcı listesine K.V.K. İletişim ve MV Grubu eklendi. Murat Vargı, teknoloji yatırımları dünyasından önemli isimlerin yer aldığı hakia yönetim kuruluna katıldı.

Murat Vargı hakia hakkında "Ulaşılabilen bilginin hızla arttığı dünyada, bu bilgiyi organize etmek, ulaşılabilir ve kullanılabilir hale getirmek daha da önem kazanmaktadır. Semantik algoritmalarla bu sürece kendine has bir yaklaşım getiren hakia.com’un internet ortamındaki aramaları çok geliştireceğine inanıyorum. MV Grubu ve KVK olarak bu heyecanlı girişimin bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz." dedi.

Devamı: http://www.tubiderbd.com

E-Devlet M$-Devlet'e Eşit Midir?

anonim

Birazdan vereceğim bağlantı Milli Eğitim Bakanlığımız'ın İlsis tabir edilen E-başvuru işlemleri arayüzüne aittir. Söz konusu arayüzden küçük bir alıntı yapmak istiyorum;

Sisteme Girişte Sorun Yaşayanlar İçin İlsis Sistemi, Internet Explorer 5.0 ve üzerindeki versiyonları için hazırlanmıştır. İlsis uygulamalarını kullanmak için Internet Explorer 5.0 ve üzeri versiyon tarayıcılar ile bu tarayıcılar için "orta derece" güvenlik ayarı gerekmektedir. Yukarıdaki formu kullanamıyorsanız,tarayıcı versiyonunuzu ve ayarlarını kontrol ediniz.


Şimdi devam edebiliriz...