Kızların Chat Kurşunları ve Dumurun Ötesinde Bir Vaka!

0
FZ
Haber şöyle başlıyor: Sedat Şahin'in çete operasyonunda gözaltına alınan İbrahim Paksen'in 17 yaşındaki kızı S.A.P, Internette chat yaparken küfürleştiği iki kızı, dün gece 01.30 sıralarında Kadıköy Mc Donalds’ın önüne çağırıp, tabancayla bacaklarından vurdu.
Ve devam ediyor: Doğu Koleji son sınıf öğrencisi S.A.P, kurusıkıdan bozma tabancasıyla T.D'yi ayağından yaraladıktan sonra, paniğe kapılıp Kaçan S.S'i de sağ baldırından vurdu. T.D, Özel Göztepe Hastanesi’nde tedavi altına alınırken S.S yi ise kaldırıldığı Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan tedavisinin ardından taburcu edildi.

Tamamını buradan okumak mümkün.

Yorum yapabilmek için epey bir süre düşündüm. Cümle kurmakta, uygun sözcükleri seçmekte zorlandım. Sanal dünya? Gerçek dünya? Genç? Yaşlı? Şiddet? Gerçeklik? Simülasyon? Chat? Kolej? Okul? Eğitim? Terbiye? Azgınlık? Psikolojik hasar? Toplumsal yara? Zırvalık? Katı olan her şeyin buharlaşması hali?

Görüşler

0
bm
Ne var bunda? Cok da yeni birsey ogrenmedik bence. Kahvede barda trafikte tartisma cikinca silahlar patliyor da, 'chat'de tartisma cikinca niye patlamasin? Demek ki neymis? Tanimadigi insana bilgisayar karsisinda kufredenlerin hepsi 'kurusIkI' atmiyormus, 'gel suraya' denince gitmemek lazimmis.
0
Geryon
+1
Ama insanlarda silah taşımak zorunda bırakılıyor. Peki bu yasakla çözülür mü ? çözülmez. Sizinde belirtiğiniz gibi önemsiz bir kaza için bile öndeki araçtaki adam(lar) sopa, bıçak çıkartıyorsa, bende makinayı çıkatmak zorunda kalırım.
0
loker
İbrahim Paksen'in kızı olması benim gözümde olayı gayet vaka-i adiye haline getirdi vallahi... Hiç devam etmedim bile...
0
sefalet
Madem bu haberi geçtiniz buraya benim zamanında maymunlar ile ilgili haberim neden geçmedi acaba? :)

Haberi gazetede okudum, durum biraz farklı sadece msn de küfürleşme olayının dışında bazı olaylar var.Ama olsa da olmasa da ikinci sayfa haberinin FM'de geçilmesi pek uygun değil sanırım.
0
anonim
Fazla mesai de artık popüler oldu ne de olsa artık fazlamesai.tv var kimbilir belkide yakında televolede'de cıkarlar.
0
Anduril
Maraba televole ahahahahaha :)
0
Challenger
Bende de haberi okumamışsınız gibi bir izlenim uyandı.
0
Anduril
Bu haberi okuyunca bilgisayar bilimlerini bırakmak geçti içimden. Neden derseniz haber FM de yayınlanıyor ve bir sonuç çıkarmak için uğraştım uğraştım ve buldum: Bilgisayar bilimleri insanların psikolojik dengesini bozuyor :)
Bırakıyorum abiler, sizde beni takip edin. Sanayiiye davet ediyorum sizi :)
0
eyyubcan
Bu günün çocukları, yarının yetişkinleri... varın gerisini siz düşünün
0
skilic

Bu olayla bir daha gördükkü türk medyası cahildir, aptaldır. Sonuçlarını düşünmeden yorum yapar ve sıradan bir kavgayı İNTERNET KAVGASI düşünmez bile . Oğlu kendisininden internet isteyen bir baba olsaydım eğer , kesinlikle vazgeçmiştim internetten.BAK OĞLUM İNTERNETTE HERKES BİRBİRİNİ VURUYOR. der, kapatırdım konuyu.

Dedim ya bizim medya hede höde bir medya..
Vahh başımıza gelenler..

0
Tarık
türk internetini kullanan " bilişim gençlerinin " . kafa yapılarını gösteriyor bence(%80 ini) ama fazlamesai.net te yayınlanmamasını isterdim doğrusu.
0
core_eye
ne alakası var " bilişim gençleri " ile chat yapan herkes bilişimci mi oluyo. ozaman benim dedemde bilişim dedesi.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Müzikte En Büyük Korsan ADSL Aboneli Internet Kullanıcısı İmiş

FZ

Doğan Müzik Yapım A.Ş. Genel Müdür Yardımcısı Samsun Demir, müzik CD ve kaset pazarının, yılın ilk 6 ayında yüzde 17.5 küçüldüğünü, bunun da Türkiye’de ADSL abonelerinin sayısındaki artışla birebir bağlantılı olduğunu söyledi. Demir, "ADSL sayesinde ne yazık ki internetteki korsan müzik sitelerinden parça indirmek çok kolaylaştı" dedi.

Demir, "ADSL sayesinde ne yazık ki internetteki korsan müzik sitelerinden parça indirmek çok kolaylaştı. Hatta bu yüzden normal korsan pazarı bile ilk kez yok olma tehlikesiyle karşı karşıya" dedi. Samsun Demir şöyle konuştu: "Çünkü önceden bir parçayı indirmek 10-15 dakika alabiliyordu. ADSL aboneliği bu süreyi 1 dakikaya indirdi. Şimdi bizlerde bu şekildeki korsanlıkla mücadeleye odaklanıyoruz.

VikiSözlük 100,000 Maddeyi Geçti!

bm

9 Ocak 2007 tarihinde VikiSözlük 105,000 maddeye ulaştı. Bu yazının gönderildiği dakikalarda 107,455 maddeli bir açık sözlüğümüz var. Dünyada İngilizce, Fransızca, Vietnamca ve Çince'den sonra 5. sırada Türkçe VikiSözlük var. VikiSözlük, FMcilerin katkılarını da bekliyor demek için yolluyorum bunu, daha tumturaklı bir yazı yazmak da editörlere kalsın.

Başka türlü bir Kablonet hikayesi...

sundance

Bundan bir iki ay kadar önce Kablonet`in abone kullanıcı hızlarını sözleşmede yazdığı gibi 64/16`ya düşürmesinden dolayı bir sürü tepki yeralmıştı bu sayfalarda.

Bu yüzden mecburiyetten bile olsa Kablonet alırken kafamda bir soru işareti vardı. Hoş benim gibi devamlı Internet`de olan birisi için 24 saat 8K down`da gayet iyi bir hızdı ama, yine de tekrar indirirlerse diye düşünmekteydim.

Başvurusunu yaptıktan dört gün sonra Kablonet kurulup, anında online olunca ise Türk insanının ne kada nankör olduğunu bir kez daha gördüm. Hattın 64/16 olmaması bir yana 128K diye geçen DSL hattından bile daha hızlıydı. Fakat nedense zamanında ortalığı velveleye verenlerin bir tanesi bile bizleri bu gelişmeden haberdar etmeye zahmet etmemişti...

Korsana hayır, korsana evet - II

sundance

BBC'de yeralan habere göre dünyanın önde gelen müzik şirketlerinden Universal, dünya çapında CD fiyatlarını %30 oranında azaltacağını açıkladı.

Daha önce Fazlamesai olarak bu konuya değinmiş ve aslında müzik ve film şirketlerinin ne kadar yüksek kar marjlarıyla çalıştıklarından, özellikle CD'lerin sebepsizce yüksek fiyatlı olduğundan bahsetmiştik. Görülen o ki, Universal'ın bu kararını değerlendiren bağımsız uzmanlar da bu indirimi korsan medyalara borçlu olduğumuza karar vermişler. Kuro5hin'in detaylı yorumlarını okumanızı tavsiye ederim.

Çocuğa devlet böyle mi öğretilir?

FZ

Tarih Vakfı ve Türkiye Bilimler Akademisi (TÜBA) tarafından 2002'nin Mayıs ayından beri yürütülen 'Ders Kitaplarında İnsan Hakları Projesi' kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı'na sunulmak üzere bir rapor hazırlandı. Tarih Vakfı Başkanı Orhan Silier, incelemeye katılan hukukçuların ders kitaplarını 'ayıplı mal' olarak nitelediğini belirterek değişim sürecinin yavaş ilerlediğini, kitapların değişiminin 2009'u bulacağını söyledi.